Nie wymyślił tylko postuluje powrót do czegoś normalniejszego czyli monarchii.
-
-
wybory prezydenckie 2010
Jeszcze kilka lat? Już tak jest. Nie wyobrażam sobie dziś pracy prawnika bez elektronicznej bazy dostępu do informacji prawnej. Kiedy zaczynałem studia w ubiegłym wieku, można jeszcze było od biedy opierać się na książkowych zbiorach orzeczeń sądowych. Dziś już raczej sobie tego nie wyobrażam.
Stopień skomplikowania i zawikłania przepisów na pewno nie osiągnął jeszcze apogeum [ gdyż głupota ludzka jest jak Wszechświat i miłosierdzie boże: nieskończona ], ale już jest tak zaawansowany, że ja mam coraz większe problemy np. z opiniami prawnymi dla klientów. Zwłaszcza, że np. prawo podatkowe zmienia się coraz szybciej.
http://www.test-wyborczy.pl/
Polecam zerknąć później na wyniki innych, ciekawa analiza.
[b]Tracą faworyci. A Napieralski zyskuje![/b]
48 procent wyborców poprze Bronisława Komorowskiego, Jarosław Kaczyński może liczyć na głosy 34 procent ankietowanych na zlecenie "Gazety Wyborczej". To oznacza, że i kandydat Platformy, i kandydat PiS stracili w porównaniu do zeszłego tygodnia. Jednak Jarosław Kaczyński "zgubił" cztery punkty, a Komorowski tylko dwa.
Największym wygranym tego sondażu jest Grzegorz Napieralski. Kandydat SLD na prezydenta zanotował niemal dwukrotny wzrost poparcia. Teraz chce na niego głosować 9 procent Polaków.
Na czwarte miejsce awansował wieczny kandydat Janusz Korwin-Mikke, którego popiera trzy procent przepytywanych osób.
Kompletną klapę poniósł Andrzej Olechowski. Były szef polskiej dyplomacji może liczyć jedynie na dwa procent poparcia.
W drugiej turze wyborów wygrywa zdecydowanie Bronisław Komorowski. Marszałek Sejmu pokonuje w niej szefa PiS stosunkiem głosów 60 do 40 procent.
Sondaż był przeprowadzony w ostatni weekend, jeszcze przed prezydencką debatą w TVP 1 i przed deklaracją Włodzimierza Cimoszewicza, który poparł kandydata Platformy.
źródło: http://www.dziennik.pl/polityka/wybory-prezydenckie-2010/article627647/Traca_faworyci_A_Napieralski_zyskuje_.html
szkoda gadać apropos tego testu co podał DNL
Zgodność Twoich odpowiedzi:
Andrzej Lepper 71,43%
Waldemar Pawlak 68,57%
Janusz Korwin-Mikke 68,57%
Bronisław Komorowski 65,71%
Jarosław Kaczyński 65,71%
Grzegorz Napieralski 62,86%
Andrzej Olechowski 60%
Marek Jurek 54,29%
Kornel Morawiecki 54,29%
Bogusław Ziętek 42,86%
:D
Željezničar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie wymyślił tylko postuluje powrót do czegoś
> normalniejszego czyli monarchii.
O monarchii to już słyszałem. Tylko jeśli już mowa o monarchii to wypadałoby się określić jaki typ monarchii jest preferowany, bo typów jest wiele. Co np. taka monarchia załatwia w Anglii? Królowa/ król jest tylko jak to się ładnie nazywa gwarantem ciągłości Państwa. Życie polityczne biegnie tam drogami premiera i drogami demokracji.
Co do testu to nie wiem w jaki sposób odpowiedzieć na pytanie dotyczące wejścia do stefy euro. Przecież wiadomo, że aby przyjąć euro trzeba być w dobrej kondycji gospodarczej, a co będzie za rok, dwa czy 5 nie wiadomo.
''Głupi Grzesio '' ( to nie ode mnie , tak na niego mówią w SLD ) jak na razie włożył najwięcej pracy w kampanie ze wszystkich kandydatów , mimo,że część kolegów-lewicowców podkłada mu tzw. ''świnie '' , chłopina kompletnie nie ma charyzmy ani stylu a program to '' nie mam konkretów ale jak wygram to będzie lepiej '' ( Dementor uważaj bo Grzesiek homosiów popiera ;) ) to haruje jak dziki osioł , wstaje i rozdaje jabłka o 5 rano jak nie w NH to w Tychach . Podoba mi się też nastawienie na bezpośredni kontakt z wyborcami. Tak czy siak Grześ już wygrał wybory bo wszyscy wróżyli mu klęskę i poparcie rzędu kilku % i po blamażu w wyborach wywalenie z hukiem z funkcji szefa post-komuny . A tu nie dość , że Grześ prawdopodobnie zbierze 2 x więcej głosów niż sądzono to bardzo wzmocni swoją pozycję w SLD .
Właśnie zerknąłem na stronę Grzesia , popiera go min. Ruch [b]Odrodzenia[/b] Gospodarczego im. Edwarda Gierka czyli ''chcemy ocet na półkach'' .
Też rozwiązałem ten test , na 1 miejscu wyszedł mi JKM , na drugim Lepper . Test jest źle skonstruowany , zaznaczyłem . że opowiadam się za zmianą systemu emerytalnego ( ujednolicenie składek, większa swoboda w inwestowaniu itd ) i nagle mi wyskoczyło , że Lepper też bo chce zwolnić renty i emerytury z podatku . Zaliczyło mnie automatycznie do wyborców Leppera mimo , że mamy kompletnie inne koncepcje w tej kwestii .
Tofi aby wejść do strefy Euro trzeba mieć ''takie se'' finanse publiczne i małe wahania kursu złotego ( dlatego przed wstąpieniem do Euro kurs złotego trzeba usztywnić ) . Ja dałem na NIE ponieważ strefa EURO nie ma żadnych podstaw na przetrwanie w dłuższym okresie czasu , Niemcy próbują działać w dobrymkierunku ale nie wiadomo czy będą w stanie narzucić swoje rozwiązanie reszcie państw . Wspólna europejska waluta jest potrzebna ( Europa tylko jako jedność gospodarcza będzie w stanie przeciwstawić się Azji ) ale musi ona opierać się na żelaznych zasadach fiskalnych a nie na martwych przepisach UE które są ale nikt ich nie egzekwuje ( nikt nie nakłada sankcji za przekraczanie deficytu budżetowego ) .
Janusz Korwin-Mikke 88,24%
Andrzej Lepper 72,94%
Marek Jurek 67,06%
Jarosław Kaczyński 63,53%
Kornel Morawiecki 63,53%
Waldemar Pawlak 62,35%
Bronisław Komorowski 51,76%
Grzegorz Napieralski 47,06%
Andrzej Olechowski 44,71%
Bogusław Ziętek 37,65%
:D
http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosci/,1,3283245,aktualnosc.html
Od dzisiaj przysłowie " Kłamstwo ma krótkie nogi '' nabiera podwójnego znaczenia.
oto w jaki sposób G.Napieralski uzdrowi służbę zdrowia:
http://www.youtube.com/watch?v=0WoFYG1nIWY
TORES Napisał(a):
> http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosc
> i/,1,3283245,aktualnosc.html
>
> Od dzisiaj przysłowie " Kłamstwo ma krótkie
> nogi '' nabiera podwójnego znaczenia.
Publiczne rozpowszechanie nieprawdziwych informacji jakoby Kaczyński jest kłamcą, lub skłamał, jest przestepstepstwem, zagrozonym grzywna lub do roku pozbawienie wolnosci.
"Prawica" w Polsce najbardziej boi się zostać posądzoną o chęć prywatyzacji "darmowej" służby zdrowia podczas gdy powinna, chcąc być uznawana za prawicę krzyczeć o konieczności tejże prywatyzacji na całe gardło przez całą kampanię. Taką mamy "prawicę".
garry Napisał(a):
> Korwin-Mikke będzie dzisiaj gościem radia
> Kraków od 18-19.
> Spotkanie otwarte.
>
> http://www.radiokrakow.pl/www/home.nsf/ID/DLEI-85U
> FLB
Przeszedłem się z ciekawości. Mam mieszane uczucia, bo występ JKM był mocno sinusoidalny. Z jednej strony rewelacyjnie wybrnął z pytania o napisanie na zamówienie 5 prac doktorskich. Z drugiej nie zawsze odpowiadał konkretnie na zadane mu pytanie, czasem wręcz unikając jednego tematu wgłębiał się w inny. Widać, że JKM zdecydowanie lepiej się czuje przy agresywnej i antagonistycznej publiczności/dyskutantach.
Jego pomysłu na poprawę sytuacji w polskiej piłce nawet nie chce mi się komentować. W myśl jego pomysłu zeszło- i tegoroczny mecz Lechii Gdańsk z Piastem Gliwice byłby jak najbardziej możliwy i prosty w realizacji.
Ludzi sporo - z 50-60 osób.
Przed laty po wyrżnięciu opozycji powstał faszyzm i komunizm a więc historycznie niezbędne jest patrzenie rządzącym na ręce.Tylko silna opozycja pozwala na sprawiedliwy rozwój kraju /np.USA /.Aktualnie rządzący u nas mają już prawie wszystko-sejm,senat,media prywatne a zajęcie TVP jest kwestią czasu, NBP,IPN,dowództwo wojskowe i służby specjalne.Sprzyjają im elity finansowe , naukowe i osoby publiczne z hakami w życiorysie/np.Bartoszewski profesor tylko z maturą czy Wajda z właściwie niewyjaśnionym morderstwem z udziałem córki Karoliny/.
Wobec powyższego jedynym ratunkiem przed powtórką " z frontu jedności narodu " /głoszoną nam kiedyś przez PZPR/ jest zagłosowanie na Jarosława Kaczyńskiego.
Co można myśleć o marszałku - po katastrofie samolotu zamknieto naszych borowców w hangarze,deptano ślady,brak było jakiegokolwiek zabezpieczenia miejsca choćby przez ogrodzenie siatką,ukradziono karty kredytowe a o innych sprawach nie piszę bo braknie miejsca-a on wręcza sowieckim kacapom ponad dwadzieścia odznaczeń za zasługi w pomocy po katastrofie.Jako historyk niech pamięta ,że po Targowicy była sprawiedliwość Insurekcji kościuszkowskiej.
http://grypa666.wordpress.com/
Po prostu cymesik
http://www.youtube.com/watch?v=dF1yyN8l4XA
Zostaw Bobra zostaw!
http://www.youtube.com/watch?v=xOKuEC9zqGs
http://demotywatory.pl/1732659/Politycy
Zgodność Twoich odpowiedzi:
Janusz Korwin-Mikke 80%
Marek Jurek 61,25%
Andrzej Lepper 58,75%
Jarosław Kaczyński 48,75%
Waldemar Pawlak 47,5%
Kornel Morawiecki 46,25%
Andrzej Olechowski 40%
Grzegorz Napieralski 36,25%
Bronisław Komorowski 32,5%
Bogusław Ziętek 31,25%
Przepraszam, że piszę o 4.30, ale obudziłem się i nie mogę zasnąć. Komorowski wygląda na lekkiego, jowialnego głupka, zwłaszcza gdy się uśmiecha i rozkłada ręce i mówi np., że jest z całej Polski. Ale prosze sobie wyobrazić sytuację: Jarka Kaczyńskiego wita prezydent jakiegoś kraju z małżonką. Dla osób z nieostrym wzrokiem mogłoby się wydawać, że to jakieś małżeństwo z dzieckiem. Stosunek wagi tej pary prezydenckiej do wagi Jarka mógłby wynieść powiedzmy 3:1.
Zagłosuję na Bronka, ale bez zbytniego przekonania i jak nastąpi reelekcja Lecha, czyli zwycięstwo Jarka, to też się chyba świat nie zawali. Swoja drogą kijowo, że mamy taki wybór.
Ja tam na KOMOROWSKIEGO na pewno NIE ZAGLOSUJE !!!!
jest bardzo duzo powodow wymienie tylko dwa
1 .ma ogromne wsparcie kibica Wisly i dzalacza P.O. Jerzego Fedorowicza!!
2 .Bronek sam przyznaje zapytany komu kibicuje ??ze''do Legii czuje największy sentyment!!!''
oraz cytuje ,,Sam kiedyś byłem członkiem klubu Legia ''
\
SORY,ale jakoś dziwnie wlasnie tych dwoch klubow wyjątkowo nie uznaje :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)