Mr Right & Mr Wrong Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> nastepny :)
z autopsji - też bym nie uwierzył gdybym nie zobaczył
już na tym forum wielokrotnie padło, czemu inteligentni i prawi Polacy są tacy cięci na PiS.
i teraz, jak JK ma jakiekolwiek szanse, to się o tym przypomina. to normalne, choć rozumiem, że niektórym nie na rękę.
-
-
wybory prezydenckie 2010
Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
Głupi Amerykanin nie wie
> czy Polska jest niepodległa (o to się mnie jeden
> taki pytał w Paryżu),
A po jaką cholerę ma to wiedzieć ?? Taka wiedza przyda się do czegoś przeciętnemu amerykanowi ?? NIE i bardzo dobrze bo tam liczy się to co potrafisz robić najlepiej . Jesteś świetnym mechanikiem, budowlańcem, prawnikiem czy maklerem i za to jesteś szanowany, za dobrze wykonywaną swoją pracę bez względu na to czy obracasz milionami czy jesteś zwykłym robolem .]
Leszeczek w tym tekście o wykształciuchach nie było dokładnego adresata tak ja Ty to sugerujesz pisząc o '' niezgadzających się z linią PiS-u '' . Dorn wtedy wyśmiał niski poziom ludzi dzwoniących do Szkła Kontaktowego i bredzących na wizji , dopiero potem dorobiono do tej wypowiedzi paradoksalne tezy , że Dorn mówiąc o wykształciuchach obrażał polską inteligencję .
W tym temacie widac pięknie kto jest zaślepiony i zacietrzewiony...:)
Ale to oczywiście wina PiSu:))))))))))))))))))))))))
[quote=Biedron]
''no taka jest linia PiSu. [b]każdy kto nie popiera PiS: a) w wersji soft "nie potrafi samodzielnie myśleć[/b]"
[/quote]
[quote=Biedron]
już na tym forum wielokrotnie padło, [b]czemu inteligentni i prawi Polacy są tacy cięci na PiS[/b]
[/quote]
Czy ktoś widzi różnicę ?
PS. Obowiązki wzywają , jutro odpowiem na posty.
A.W.B. Napisał(a):
> Czy ktoś widzi różnicę ?
>
myślę, że nie trzeba wielkiej przenikliwości żeby zauważyć, że posłużyłem się parafrazą...
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Ta-kampania-uderza-w-Polske---wynika-z-paranoi,wid,12239464,wiadomosc.html
Inteligentny szef sztabu Komorowskiego odpowiada na "prowokacyjne pytanie" .
==
[...]
Konrad Piasecki:
Bronisław Komorowski ma w sobie charyzmę?
Sławomir Nowak:
Nie na własne życzenie pełni obowiązki głowy państwa. Jest jednocześnie marszałkiem Sejmu i kandydatem na prezydenta. Zajmuje go to w wystarczający sposób, aby nie ulegać emocjom i po prostu funkcjonować.
Konrad Piasecki:
Oczywiście, to wszyscy wiemy. Ma w sobie charyzmę? Joanna Kluzik mówi: "nie widzę".
Sławomir Nowak:
Ja nie spodziewam się komplementów ze strony sztabu naszego konkurenta, chociaż uważam, że takim widocznym znakiem zmiany jakości języka debaty mogłoby być mówienie o sobie w innym tonie. Bronisław Komorowski jest człowiekiem, który przez całe swoje życie udowodnił, że służy Polsce. Siedział w więzieniu, był internowany...
Konrad Piasecki:
Pytam, czy pan, który dostrzega u innych geniusz, u Bronisława Komorowskiego dostrzega charyzmę?
Sławomir Nowak:
Ma bardzo fajną rodzinę i myślę, że tym się w dużej mierze odznacza.
Konrad Piasecki:
Panie pośle, gdyby pan odpowiadał na pytania to prościej by nam było.
Sławomir Nowak:
Zadaje mi pan pytania prowokacyjne.
Konrad Piasecki:
To nie jest pytanie prowokacyjne.
Sławomir Nowak: Nie widzę powodu, żebym miał na wszystkie tego rodzaju pytania odpowiadać. Charyzma, zgodnie ze słownikiem, to jest szczególny dar. Jeśli ktoś jest wierzący to uważa, że od Pana Boga.
[...]
Źródło: http://www.rmf24.pl/opinie/wywiady/kontrwywiad/news-slawomir-nowak-pis-zmobilizowal-elektorat-trzeba-wziac,nId,276213
A.W.B. Napisał(a):
> Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
> Głupi Amerykanin nie wie
> > czy Polska jest niepodległa (o to się mnie
> jeden
> > taki pytał w Paryżu),
>
> A po jaką cholerę ma to wiedzieć ?? Taka wiedza
> przyda się do czegoś przeciętnemu amerykanowi
> ?? NIE i bardzo dobrze bo tam liczy się to co
> potrafisz robić najlepiej . Jesteś świetnym
> mechanikiem, budowlańcem, prawnikiem czy maklerem
> i za to jesteś szanowany, za dobrze wykonywaną
> swoją pracę bez względu na to czy obracasz
> milionami czy jesteś zwykłym robolem .]
No to po co wysokie IQ jak często jest do niczego potrzebne? Przydaje się programiście, brydżyście, szpiegowi, ale na ch.j ono historykowi, robotnikowi, profesorowi ortopedii, księdzowi.
Po co być świetnym mechanikiem, jak można być nieco gorszym, a za to wiedzieć gdzie leżą Seszele? Po kij mam żyć w społeczeństwie superprofesjonalistów o ograniczonym horyzoncie w którym wprawdzie za godzinę pracy można qpić więcej telefonów komórkowych, tuzinów jaj świeżych i cukru, jak dla mnie szczęście polega na tym, że wejdę do knajpy i z pierwszym lepszym pijakiem pogadam se po trochu o wszystkim. Po kiego mam pracować jak wół i mieć jeszcze lepszą komórkę, niż ta którą mam i szybsze auto, jak mogę pracować trochę mniej, mieć taką komórkę i takie auto jakie mam i sobie poleżeć na hamaq z puszką piwa i poczytać o wojnie trzydziestoletniej. Oczywiście można być szanowanym za to, że się jest super adwokatem, ale można być też szanowanym za to, że się wie po trochu o wszystkim i się w knajpie jest specem od rozwiązywania krzyżówek.
Mi na przykład szczęście daje to, że sobie czytam o wszystkim jak wejdę do biblioteki, co się odbija na moim profesjonalizmie. Tak szczerze powiedziawszy nie wiem od czego jestem profesjonalistą.
Stworzenie wysokowydajnego ekonomicznie idealnego turbokapitalistycznego społeczeństwa superprofesjonalnych idiotów to nie jest problem.
Ale po co.
a za co dostajesz pieniazki?
(...) Sherlock Holmes - zakresy jego wiedzy:
1 Znajomość literatury - żadna;
2 Znajomość filozofii - żadna;
3 Znajomość astronomii - żadna;
4 Znajomość polityki - słaba;
5 Znajomość botaniki - niejednolita. Dobra w belladonie, opium i wszystkich truciznach. Żadna w praktycznym ogrodnictwie;
6 Znajomość geologii - praktyczna, lecz ograniczona. Od jednego rzutu oka rozpoznaje gleby. Gdy wracałem ze spacerów, pokazywał plamy na moich spodniach i z koloru określał, z jakich dzielnic Londynu pochodzą;
7 Znajomość chemii - głęboka;
8 Znajomość anatomii - poprawna, choć nie usystematyzowana;
9 Znajomość literatury kryminalnej - zadziwiająca. Zna chyba każdy szczegół zbrodni, jakie po- pełniono w tym wieku;
10 Dobrze gra na skrzypcach;
11 Jest doświadczonym zapaśnikiem w walce na kije, bokserem i szermierzem;
12 Dobrze orientuje się w brytyjskim prawie.
Już ta lista pokazuje, iż Sherlock Holmes nie jest dżentelmenem takim, jak inni. Całkowita ignorancja wobec literatury i filozofii oraz mocno przeciętna wiedza stawiają go na kiepskiej pozycji wśród salonów. Fakt, iż tych braków w ogóle nie ukrywa, a co więcej, jest z nich zadowolony, argumentując, iż zapewnia mu to więcej miejsca na inna wiedzę, spala go całkowicie wśród śmietanki towarzyskiej.
(...)
Ja całkiem poważnie uważam, że dobrze byłoby, żeby człowiek oprócz zasadniczego zawodu, uprawiał 1-3 inne. Na przykład profesor Ujotu zajmowałby się na niewielka skalę ogrodnictwem, oprowadzał wycieczki, pędził bimber, był sędzią piłkarskim.
A.W.B. Napisał(a):
>
> Leszeczek w tym tekście o wykształciuchach nie
> było dokładnego adresata tak ja Ty to sugerujesz
> pisząc o '' niezgadzających się z linią PiS-u
> '' . Dorn wtedy wyśmiał niski poziom ludzi
> dzwoniących do Szkła Kontaktowego i bredzących
> na wizji , dopiero potem dorobiono do tej
> wypowiedzi paradoksalne tezy , że Dorn mówiąc o
> wykształciuchach obrażał polską inteligencję
Wobec powyższego oraz nieci wcześniejszych linków z wpisu MR & MW nie poczuwam się do bycia wykształciuchem i przepraszam pana Ludwika Dorna, za to, że myślałem, że mnie obraża. Dałem się zwieść propagandzie:), więc może jednak jestem wykształciuchem?
Ale zdecydowanie nie uważam, że moją przynależność do inteligencji zawdzięczam tylko wątpliwej jakości dyplomowi wyższej uczelni technicznej
Przeciez na pedała Jarosława Kaczyńskiego to chyba rzeczywiście jacyś albo impotenci albo geje będa głosować.
Bronek Komorwoski przynajmniej widać po piątce dzieci że prawdziwy z niego meżczyna a nie to co ta ciota Jarosław Kaczyński.
Zanim zagłosujesz na Kaczyńskiego zastanów sie dlaczego przez 60 lat nie znalazł sobie zadnej kobiety?
I na kolejne: dlaczego w latach 80 przez ponad 8 lat wynajmowali wspólnie z "kolega" mieszkanie?
Lepszy Komorowski zdrowy heteroseksualista niż pedzio Kaczyński.
JWK Napisał(a):
> Przeciez na pedała Jarosława Kaczyńskiego to
> chyba rzeczywiście jacyś albo impotenci albo
> geje będa głosować.
> Bronek Komorwoski przynajmniej widać po piątce
> dzieci że prawdziwy z niego meżczyna a nie to co
> ta ciota Jarosław Kaczyński.
> Zanim zagłosujesz na Kaczyńskiego zastanów sie
> dlaczego przez 60 lat nie znalazł sobie zadnej
> kobiety?
> I na kolejne: dlaczego w latach 80 przez ponad 8
> lat wynajmowali wspólnie z "kolega" mieszkanie?
> Lepszy Komorowski zdrowy heteroseksualista niż
> pedzio Kaczyński.
Głosuj na Korwina!!! On ma szóstkę dzieci!!! :D
thunderlord Napisał(a):
> JWK Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Przeciez na pedała Jarosława Kaczyńskiego
> to
> > chyba rzeczywiście jacyś albo impotenci albo
> > geje będa głosować.
> > Bronek Komorwoski przynajmniej widać po
> piątce
> > dzieci że prawdziwy z niego meżczyna a nie to
> co
> > ta ciota Jarosław Kaczyński.
> > Zanim zagłosujesz na Kaczyńskiego zastanów
> sie
> > dlaczego przez 60 lat nie znalazł sobie zadnej
> > kobiety?
> > I na kolejne: dlaczego w latach 80 przez ponad
> 8
> > lat wynajmowali wspólnie z "kolega"
> mieszkanie?
> > Lepszy Komorowski zdrowy heteroseksualista niż
> > pedzio Kaczyński.
>
> Głosuj na Korwina!!! On ma szóstkę dzieci!!! :D
ale ze swym nieudacznictwem gotów niechcący zrobić królem Kwaśniewskiego ;)
Proszę Karvinie.... oto przykład jak mozna mieć 36 lat i być ''dobrym'' komuchem:
http://www.dziennik.pl/polityka/article602173/Jaruzelski_Jestem_z_Napieralskim.html
grosse197, mogłeś zamieścić ostrzeżenie, że po kliknięciu można natknąć się na odrażające obrazki.
...święte słowa...
Przepraszam. :D
A kto z naszych centrowo- lewicowych przyjaciół zapali 9 maja świeczkę jemu i jego sowieckim towarzyszom?
kupabiskupa ofkołrs :D no i może taki jeden... co Lenina ma w klapie... czy innego czerwonoarmistę ;)
Biedron Napisał(a):
> leszeczek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Nie zawężaj, nie spłycaj. Chyba, że za "nie
> > umiejacych myslec samodzielnie" uważasz tych,
> > którzy nie przyznają racji PiS.
>
> no taka jest linia PiSu. każdy kto nie popiera
> PiS: a) w wersji soft "nie potrafi samodzielnie
> myśleć" lub b) w wersji hard "jest wrogiem
> Polski".
jest jeszcze c) wersja hard core "stoi tam gdzie kiedyś stało ZOMO" :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)