Domin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a hitem Majewskiego
> okazał się superszybki i superzwrotny pomocnik
> Wasiluk..
Jestem fanem Jagi. U nas Wasiluka nikt nie chciał, bo on grał piach. Wszyscy kibice cieszyli się jak się go klub pozbył wraz z resztą piłkarzyków, co dostawali w dupę od kazdego. Podobno piłkarze nazywali go "patataj - patataj" ....
Oglądałem ten mecz z ciekawości jak wypadnie "nasza gwiazda" w pomocy. Zaręczam, w obronie to on w niczym nie lepszy ....
-
-
Piast Gliwice - Cracovia 2:0
Kris02 Napisał(a):
> Domin Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > a hitem Majewskiego
> > okazał się superszybki i superzwrotny
> pomocnik
> > Wasiluk..
>
> Jestem fanem Jagi. U nas Wasiluka nikt nie
> chciał, bo on grał piach. Wszyscy kibice
> cieszyli się jak się go klub pozbył wraz z
> resztą piłkarzyków, co dostawali w dupę od
> kazdego. Podobno piłkarze nazywali go "patataj -
> patataj" ....
>
> Oglądałem ten mecz z ciekawości jak wypadnie
> "nasza gwiazda" w pomocy. Zaręczam, w obronie to
> on w niczym nie lepszy ....
Zobaczymy co pokaże dalej.. jak na razie widziałem trochę meczów, sparing, intertoto i Piasta i wygląda na strasznie drewnianego.. jest wysoki, mało zwrotny, niezbyt szybki.. ni wiem co ma być jego atutem.. wogóle wystawianie go w pomocy to kolejny "hit" Majewskiego, porównywalny niemal z Wiśniewskim w ataku..
ale żeby po gościu nie jechać przesadnie to powiem, że wcale nie był najgorszy w naszej drużynie..
za cały komentarz do meczu napisze tylko tyle ...
od 68min przegrywamy 2-0, trener decyduje się na zmiany
Dariusz Pawlusiński (70, 17. Łukasz Tupalski)
Marek Wasiluk (74, 26. Tomasz Baliga)
NASI zaczeli bez mala juz standardowo - w tylek na dzien dobry lidze... Ja pierdo... Zalamka... Zero ataku, zero gry w srodku, zero obrony, zero wszytskiego - jest tylko bezlad...
Brodaty oszolomie - nadal masz taka wizje??? Przeciez to juz gralismy runde i dwie temu...
Panie Profesorze - moze za Stawa nie zawsze bylo dobrze, raz 4 do przodu, raz 5 w plecy. Ale przynajmniej to bylo widowiskowe! Byly akcje, byly emocje (pozytywne i negatywne), slowem: CRACOVIA grala w pilke!
A teraz? Przeciez patrzac na to, co sie dzieje na murawie mozna zasnac albo co gorsze - zwymiotowac... Profesorze - niech Pan juz podziekuje temu pajacowi! On nas wykonczy psychicznie i zabije resztki footballu w CRACOVII... A pozniej w koncu i tak odejdzie...
mowilem odrazu zeby tego drewna nie brac!!
a zreszta co tu gadac tragedia - majewski oszczedz nas
W zasadzie twixxx w swoim poście napisał już wszystko.Rumcajs -rzygać sie chce na ten antyfotball prezentowany przez drużynę.Jesteś za to odpowiedzialny i powinieneś jeśli masz choć ksztę honoru podać się do dymisji.I nie męczyć już kibiców swoimi durnymi wizjami footbalu .Zmiany dokonane przez Rumcajsa nie tylko w tym meczu pozwalają sądzić że cierpi na chorobę szalonych krów ,która całkowicie pożera mózg.
Paweł Nowak (Cracovia): - Piast rozegrał dobre spotkanie, ale my wiedzieliśmy, że jest to dobra drużyna z dobrym trenerem. Niebiesko-czerwoni byli dobrze poukładani taktycznie, i wiedzieliśmy o tym, że jeśli nasi rywale zagrają dobrze w defensywie to będzie ciężko się przebić. Bardzo ładny strzał Kukulskiego, który ułożył mecz. Druga połowa dla nas już kompletnie nie udana. Początek sezonu to dla nas kompletna klapa, i będziemy musieli się zastanowić dlaczego tak się dzieje. Nasza gra wygląda fatalnie i w obronie i w ataku. Wygrana dzisiaj Piastowi dobrze wróży, i moje zdanie jest takie, że jest kilka drużyn w tej lidze słabszych od Piasta.
Marcin Cabaj (Cracovia): - Przy bramce Kukulskiego było trochę ciasno, w sumie dobrze uderzył. Wiatr wiał raz w jedną stronę, w raz drugą. Poszła z wiatrem silna piłka obok słupka, ciężki strzał do obrony. Szkoda, że nie udało mi się obronić tego uderzenia. Natomiast karny to loteria, wybrałem inny róg, niż wykonawca jedenastki. Porażka na początek sezonu na pewno boli. Nasza gra nie wyglądała tak, jak sobie życzyliśmy. Na razie mamy falstart nie tylko w PZPN, ale również w Cracovii.
Źródło: http://piastgliwice.eu/news.php?id=850 fajna strona jak na beniaminka
sero1906 Napisał(a):
> Powiem tylko jedno :
>
> PO CO WY GRACIE JAK WY AMBICJI NIE MACIE
> i tyle w temacie
100% poparcia ... Na ŁKS trzeba to zaśpiewać bo innego wyjścia nie widzę...
A nie mowilem, ze Wasiluk bedzie jeszcze gorszy od Uszala? Niedobrze sie robi ... a musi grac, bo kosztowal sporo kasy. Jelonek patrzy na mecz z boku i sie zastanawia co jeszcze musi zrobic, zeby zagrac w meczu. Podobnie jak kiedy Giza sie patrzyl jak Szwajdych sie kopie po czole, tak teraz Jelen ma metlik w glowie.
Do pyty mamuta. Przegrywamy dwa zero, a na boisko za Plastika wchodzi Tupalski, a za Wasiluka wchodzi Baliga ... Pominmy, ze Baliga nie trenuje na co dzien z pierwsza drużyną, wiec ciaglosci mysli szkoleniowej nie ma zadnej...Ale czemu w ogole wchodza obroncy, a Jelonek grzeje lawe, a Kura dalej sie Majewskiemu nie podoba mimo, że jest lepszy od Kaszuby i Tatary razem wzietych.
Iniemamocny2: ok, zwracam honor jesli chodzi o karnego..wydawalo mi sie ze Radwanski faulowal. ale skoro to Polczak to duzy minus i tym sposobem znika zmojej listy dobrze grajacych. chociaz prawde mowiac ja nie zauwazylem tych jego kilka bledow, za to widzialem jak naprawił kiksy Szeligi i Karwana..
Twixx: jakbysmy jeszcze grajac taka ch.. wygrywali jakos bym to zniosł..ale jesli Cracovia ma byc zbiorem piłkarzy(lepszych gorszych) dziwnym trafem zmuszonych grac razem(tak to wyglada) a nie druzyna to ja mowie NIE!!! Rumcajs tutaj na pewno fundamenty polozyl, ale pilkarze teznie staja na wysokości zadania..dobrzy gracze, naprawde dobrzy byliby w stanie przeprowadzic jedna DOSLOWNIE jedna skladna ladna akcje wyprowadzana spod wlasnej bramki tak, zeby zmylic obroncow przeciwnika mimo braku zgrania(bardzo zabawne..) -nawet jesli nie byloby z tego gola..;>
osobiscie jestem przerazony. moze powrot Kuliga, pojawienie sie Bosniaka i wyleczone kontuzje zmienia obraz gry bo takim skladem i taka gra to my mozemy grac o 3 punkty ale z..Motorem Lublin;>
Jak mają przeprowadzic akcje skoro na boisku są sami obrońcy i zawodnicy defensywni?
Bambusfeld dziwisz sie ze mamy 1 akcję?U nas jest to norma od wielu meczy.Majewski tak zreformował pomoc ze z najmocniejszej formacji stała sie najsłabszą.Wasiluk miał być obrońcą -jak zaczął robić koszmarne błędy(gorsze od Radwańskiego)ubzdurał sobie w małpim rozumie zrobienie z niego skrzydłowego.Wymiana Bojara na Szeligę woła o pomste do nieba(nie dość ze w druzynie na palcach 1 ręki mozna policzyć kreatywnych graczy to ten brodaty h....pozbywa się zawodnika kreatywnego i na jego miejsce 3 ligowy wyrobnik.
Sytuacja z Bojarek to kopia Gizy .Ta brodata me...wyzbywa się lekką ręką dobrych zawodników i nie ma kompletnie pomysłu kim go zastąpić.W tej chwili nasze braki to ;
1.środkowy pomocnik prezentujący ekstraklasowy poziom
2.wysoki i skuteczny napastnik
3.kryjący obrońca (za Radwańskiego lub Kuliga jak by miał nie przyjść w jesieni lub złapał kontuzję)
4.TRENER
potter Napisał(a):
> Bambusfeld dziwisz sie ze mamy 1 akcję?U nas jest
> to norma od wielu meczy.Majewski tak zreformował
> pomoc ze z najmocniejszej formacji stała sie
> najsłabszą.Wasiluk miał być obrońcą -jak
> zaczął robić koszmarne błędy(gorsze od
> Radwańskiego)ubzdurał sobie w małpim rozumie
> zrobienie z niego skrzydłowego.Wymiana Bojara na
> Szeligę woła o pomste do nieba(nie dość ze w
> druzynie na palcach 1 ręki mozna policzyć
> kreatywnych graczy to ten brodaty h....pozbywa
> się zawodnika kreatywnego i na jego miejsce 3
> ligowy wyrobnik.
>
> Sytuacja z Bojarek to kopia Gizy .Ta brodata
> me...wyzbywa się lekką ręką dobrych
> zawodników i nie ma kompletnie pomysłu kim go
> zastąpić.W tej chwili nasze braki to ;
> 1.środkowy pomocnik prezentujący ekstraklasowy
> poziom
>
>
>
>
> 2.wysoki i skuteczny napastnik
>
> 3.kryjący obrońca (za Radwańskiego lub Kuliga
> jak by miał nie przyjść w jesieni lub złapał
> kontuzję)
>
> 4.TRENER
Przede wszystkim trener.
tak jak przedmowcy , myslalem ze gorzej niz w Chorzowie z Polonią nie da sie zagrac , ale NIE MA RZECZY NIEMOZLIWYCH , DALO SIE !!!!
cos strasznego , tortury przez 90 minut meczu, uwierzcie wszyscy , ktorzy nie byli : nie da sie tego ogladac co nasz zespol proponuje a inna sprawa jest to , ze my spadniemy w cholere jezeli nie zmieni sie cos (czyt. KTOS ) bo z kim jak nie z beznadziejnym Piastem mamy szukac wygranych ?
indywiduwalnie nikogo nie oceniam , bo nie chce pewnego Pana na poczatek niszczyc , a reszta tez ogromna pyte grala !!
POZYTYW : zawodnicy zostali potraktowani po meczu bardzo delikatnie i musza byc za to wdzieczni !!!!!!
zero zadziornosci , charakteru , ambicji , woli walki , wiary w umiejetnosci , pomyslu ... NIIIIC
było tak samo, jak na sparingu ze Śląskiem Wr; nędznie i bez ładu i składu
Najbardziej przerażające jest to, że nasi kopacze nie wykazali żadnej ambicji i woli walki. Myśl szkoleniowa także wzbudza trwogę, ale najbardzie niepokoi brak zaangażowania zawodników.
Jest bardzo źle; to będzie gorzka runda. Nie jest łatwo być kibicem Pasów.
A może panowie problem tkwi w zajechaniu zawodników przez Majewskiego.Czy ktoś wg robił im badania wydolnościowe za czasów Stefka?14 kontuzji to nie jest przypadek -myślę że zawodnicy na ten czas mają serdecznie dość piłki.Na boisku nie biegaja tylko człapią i do tego nie mają wg pomysłu jak maja grać.Jak rozmawiałem z jednym piłkarzem to przed ligą miał objawy przemęczenia (mówił że nogi nie niosą i podobnie jest z kolegami).Jako taktykę co mecz zawodnicy mają tylko to by bronić na 25 metrze i nie dopuszczać do dośrodkowań z boku.Nic innego ten trener im nigdy nie mówił.
Do tego oczywiście dochodzi demontaż pomocy.
Wystarczy iść na trening by wyrobić sobie pogląd jak drużyna trenuje pod okiem tego ,,trenera''.Widziałem osobiście ponad 10 treningów i były to treningi bliźniaczo podobne(obieganki tyczek z podaniem do partnera przerywane biegiem dookoła boiska+gierka).Zero taktyki ,zero trenowania stałych fragmentów .Jedyny dobry ,specjalistyczny trening mają bramkarze.Tu złego słowa nie powiem bo bramkarze zapiepszają aż miło ,różnorodność treningu aż bije w oczy.Ale to nie Majewski tylko trener bramkarzy .Majewski nawet się nie pojawia bo bramkarze trenują z boku.
a może zatruli sie zupa albo dopadła ich i trenera pomroczność jasna:P
ale poważnie jak będe dalej przegrywać i to bez ambicji to trzeba będzie zrobic szturm na Wielicka i siła pozbyc sie trenera ;)
pasiak na zawsze Napisał(a):
> POZYTYW : zawodnicy zostali potraktowani po meczu
> bardzo delikatnie i musza byc za to wdzieczni
> !!!!!!
>
> zero zadziornosci , charakteru , ambicji , woli
> walki , wiary w umiejetnosci , pomyslu ... NIIIIC
>
>
otóż to! zapomnialem to dopisac, mimo ze kurde naprawde im sie nalezało SUPER ze im i tak bilismy brawo. nawet troche mi sie zal zrobilo jak tak niesmialo podchodzili. teraz wiedza, ze odnosimy sie do nich z szacunkiem. ajak chca uslyszec krytyke ktorej spodziewali sie z sektora to niech wejda tutaj..bo krytykowac jednak trzeba.
moze chociaz przegralismy z liderem extraklasy;) zawsze tojakies usprawiedliwienie.;)
Aha i wyobrazcie sobie jeszcze, ze pogoda w Wodziu podczas meczy bylaby taka sama jak w Krk kiedy wyjezdzalismy a gra oczywiscie wygladalaby tak samo..:D
http://piastgliwice.eu/module.php?op=galery&cmd=show_minis&sub=56 fotki z meczu (kibicowisko)
Twixxx Napisał(a):
>
> Panie Profesorze - moze za Stawa nie zawsze bylo
> dobrze, raz 4 do przodu, raz 5 w plecy. Ale
> przynajmniej to bylo widowiskowe! Byly akcje, byly
> emocje (pozytywne i negatywne), slowem: CRACOVIA
> grala w pilke!
HEHE
Niezly tekst tylko trzeba by go zmodyfikowac.
TO NIE CRACOVIA GRALA PILKE A GTS-WISLA W CRACOVII.CRACOVIA NIESTETY WTEDY ZOSTALA ZESLANA DO WIELICZKI CZY ZABIERZOWA;-)
NIESTETY WAM WIELCY PASIACY TO NIE PRZESZKADZA prawda Potter???
A co tam czy zamiast flagi gwiazdke biala sobie nakleimy,wkoncy kiedys ponoc pilkarze GTS-u z Naszymi po derbach na obiady chodzili;-)
A tak na marginesie po KATASTROFALNEJ WPADCE BEZROBOTNEGO WOJCIECHA.S w Gdynskiej Arce myslelem ze oszolomy z Krakowa juz sobie odpuscily pisanie bredni na temat tego goscia...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)