I niech już tam zostanie, bo mu dobrze idzie :)
-
-
Marcin Krzywicki - witamy w Pasach!
Nie cieszysz się kibicu że strzelił trzeba zdołować aby za jakiś czas przepraszać
nowy64 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie cieszysz się kibicu że strzelił trzeba
> zdołować aby za jakiś czas przepraszać
Nam potrzeba nowych lepszych zawodników. Nowy64 Cracovia całe szczęście, na to wygląda, ma już za sobą najgorszy okres opierania swojego składu o graczy, którzy powinni grać ligę niżej lub wybrakowanych piłkarsko w inny sposób. Wieczne przełamanie Kaszuby nic Cię nie nauczyło ? Kiedy mieliśmy ostatnio dobrego napastnika, który strzelałby bramki, a nie tylko grał w napadzie jak ostatnio Krzywicki/Dudzic , a wcześniej Matusiak/Ślusarski (mimo wszytsko lepszy duet od K/D).
To Cię oświecę ostatnio Moskale udało się strzelić 10 bramek w sezonie, choć ile czasu już minęło kiedy przeszedł ewolucję z napastnika do pomocnika po lewego obrońce, aż do puszczy. Wcześniej Bania ale kurde kiedy to było ? 4 lata temu napastnik strzelił w Cracovii 10 bramek, co przecież nie zapewniło mu tytułu króla czy vicekróla...
Dobrze że strzelają pomocnicy ostatnio, ale w meczach wiosny widać brak porzadnego napastnika. Pomoc musi strzelać i mam nadzieje że będzie stały progres, ale częśc bramek powinien zagwarantować bramkostrzelny napastnik. Ja bym bardzo chciał żeby Krzywicki grał w pierwszym składzie i strzelał 15 bramek na sezon, ale tego nie robi i nie jest tak że brak mu szansy. Powiem Ci tak. [b]Myślę że Krzywicki i tak ma szczęście bo chyba w tej rundzie był jednym z najgorszych napastników, którzy mogli zagrać w ekstraklasie, a wielu lepszych od niego biega po boiskach 1 ligi marząc żeby kopnąć piłkę ligę wyżej. Krzywicki po prostu był w dobrym miejscu i dobrym czasie (brak innych napastników) zagrał trochę, nie zrobił NICZEGO. Jestem pewnien że, któryś z 1 ligowych napastników mając taką szansę jak Krzywicki (plus czas w sparingach) zakotwiczyłby w drużynie.[/b]
Facet ja myślę że te twoje bzdury powinni słuchać ludzie którzy nie znają się na futbolu
nowy64 ile meczów Krzywickiego widziałeś w tej rundzie?
Ani Krzywickiego ani Dudzica nie można nazwać napastnikiem. Choć Dudzic biega, walczy i się stara. Krzywicki całe życie dobijał do pustej bramki nie będzie, a i szczęście nie zawsze będzie przy nim...
Nowy64 czyli zaryzykowałbyś dobro Cracovii i wystawiał Krzywickiego do końca rundy w pierwszej 11? W takim razie gratuluję i bez komentarza dalszego bo dla mnie jest zbędny.
A co do euforii po hat-tricku Krzywickiego w ME to przypomnę że Kaszuba był KRÓLEM STRZELCÓW ME, a teraz nie radzi sobie w II ligowym Bałtyku także takie te rozgrywki mają przełożenie na prawdziwą piłke...
Krzywicki może błyszczeć w ME, bo tamtejsi zawodnicy ważą mniej niż on, więc swoim wzrostem ma wielokrotnie większe szanse coś ugrać niż w E-klasie, gdzie od większości obrońców po prostu odbija się.
Załatwić mu Kazia "Siła" Węgrzyna jako osobistego trenera (pewnie tylko z doskoku, bo Kaziu pomimo że mieszka w Krk zbyt dużo czasu wolnego nie ma) + ew. konsultacje on-line z Robertem "Nie ma lipy i opier.dalania sia" Burneiką i mamy w pół roku napadziora, po którego będą faksować największe kluby.
Dołowanie po strzeleniu hattricka jest po prostu niesmaczne. A przemądrzałemu krytykowi przypomnę, że była jeszcze asysta.
To jasne, że ME nie jest tym samym co Ekstraklasa. Ale że zawodnik łapie formę, to chyba trzeba się cieszyć, do cholery! Absolutnie wyobrażam sobie sytuację, kiedy Krzywy wchodzi na zmianę np. z Górnikiem i ładuje bramkę. Słusznie Jednak kludi pisze, że Marcin musi popracować nad masą mięśniową - a sam dodam, że i grą głową, bo bez tego wysoki zawodnik to paradoks. Szatałow ustawiając go w gierkach na stoperze robi zresztą doskonałą rzecz - właśnie trening gry głową, plus agresywna walka w odbiorze.
Jakież to charakterystyczne, dla nas"kibiców" Cracovii!
Chłopak strzela trzy bramki w meczu, zamiast pogratulować - krytykujemy!
To wieczne malkontenctwo poniektórych "kibiców" staje się nie do zniesienia!
Niektórzy mają od początku wyrobione zdanie i go nie zmienią... Ja Marina też na początku "nie poważałem" jednak widzę, że robi postępy, stara się i czasami dałbym mu szanse z 10-15 minut w końcówce takiego meczu jak np z Koroną gdzie mecz był wygrany, niech spróbuje może wykorzysta szanse i zacznie strzelać!
Ja czekam aż w końcu strzeli jakąś bramkę głową, bo jakoś w tej materii postępów nie widać. Wrażenie to może robić jak 17- 18 latek strzela 3 bramki w ME a nie gość , który ma 25 lat, bo to w jego przypadku żaden wyczyn.
Może i dobrze gdyby wszedł, problem w tym, że nie było go na ławce.
Mi Marcin się podoba już od meczu z Szachtiorem. Jednakże musi poprawić kilka elementów i wierzę, że to zrobi i jeszcze inni będą mieli w stosunku do niego odczucia jak względem Kaczmarka i Nawotczyńskiego.
Po prostu przy jego wzroście musi pracować więcej niż inni a nie wiem czy to robi (gdybologia z mojej strony). Taka brutalna prawda również, że 3 bramki w ME/Olbojach czy na podwórku to każdy może strzelić, inny poziom. Widać to po królach strzelców ME na przestrzeni lat. Gdzie oni są?
Jeszcze sie mecz nie skonczyl, ale zdecydowanie nie dla niego pierwszy zespoł
Czy wreszcie ktoś powie temu kopaczowi że gra w piłkę nie jest dla niego!Przecież ten koleś nawet do 1 ligi się nie nadaje.Totalne drewno wolałbym dać szansę jakiemuś młodemu kolesiowi niż temu!Dość pośmiewiska i się denerwowania
"Rafo" Twoją opinie już znamy na temat gry Krzywickiego , prosimy o ocenę dzisiejszej gry Masaryka .
W dzisiejszym meczu moim zdaniem lepiej spełnił rolę wysuniętego napastnika niż Masaryk, który nie oddał ani jednego strzału i ani razu nie wyszedł na czystą pozycję. Marcin dwa razy dobrze strzelał, wychodził na pozycję, no cóż, łapali go na spalonym, ale napastnik musi grać na granicy spalonego.
Masaryk niestety nie będzie chyba tym napastnikiem który miałby nas zbawić niestety.Zastawi się ale to chyba tyle .
Racja, Krzywicki do ekstraklasy się nie nadaje ale mimo to uważam, iż dzisiaj lepszy od Masaryka, który był wręcz dramatyczny.
RAFE Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Masaryk niestety nie będzie chyba tym
> napastnikiem który miałby nas zbawić
> niestety.Zastawi się ale to chyba tyle .
Czyli podobnie jak Ślusarski :-) Większość forumowiczów twierdziła do niedawna że Ślusarski jest super bo się umie zastawić.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)