Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Odnośnie punktów dla Polski za grę w Pucharze
> Intertoto:
>
>
>
> "Sęk w tym, że Puchar Intertoto rusza już 21
> czerwca. Kto w tych rozgrywkach zajmie miejsce
> Lecha, jeśli "Kolejorz" zamiast Groclinu znajdzie
> się w Pucharze UEFA. - Postaramy się znaleźć
> inny zespół, ale nie będzie o to łatwo.
> Piłkarze są przecież na urlopach - przypomina
> Koźmiński. - Mam nadzieję, że jednak ktoś
> zagra, bo w przeciwnym razie znowu stracimy punkty
> w UEFA, ucierpi też wizerunek Polski w UEFA."
>
> Jasno z tego wynika, że jednak punkty za to są.
>
>
wcale tak jasno nie wynika. fakt nie przystąpienia drużyny polskiej do tego pucharu po wcześniejszym zgłoszeniu się do tych rozgrywek mógłby się skończyć tym że odjęto by nam punkty. jeżeli coś ugramy to nie oznacza to że pkty dla Polski zdobędziemy
ja jednak mam nadzieje ze Filipiak "pójdzie za ciosem" i kupi nam grajków którzy będą mogli powalczyć a jeszcze dodatkowo w przyszłym sezonie wywalczyć takowe puchary bez przepychanek przy stoliku
-
-
Cracovia w Pucharze Intertoto!!!
JEDZIEMYYYYYYY!!!
Pasiak_Rabka Napisał(a):
> ile zespołów awansuje do UEFA?
z tego co pisze Wieszcz.nh-krk (za wikipedią) wynika, że:
"W finałowej, III rundzie, zwycięzcy II fazy oraz zespoły z miejsc 1-8 utworzą 11 par, których zwycięzcy awansują do II rundy kwalifikacyjnej Pucharu UEFA 2008/09."
czyli wynikałoby, że 11 z 50 startujących zespołów awansuje do II rundy kwalifikacyjnej PUEFA. szanse są.
Po pierwsze to zastąpić wreszcie te pytajniki w temacie wykrzyknikami!
Cracovia w Pucharze Intertoto!!!
No a mimo wszystko bardzo się cieszę. Mimo wszystko, znaczy pewne niemiłe wspomnienia, ale teraz tak być nie musi i nie może.
Następnie cieszę się jeszcze z tego, że decyzja zapadła po konsultacji z Wydziałem Dyscypliny, co chyba definitywnie sprawę "korupcji" w Cracovii sprowadza do wzajemnego cytowania się dziennikarzy. Jeden coś usłyszał, następny się na niego powołał, potem trzeci na drugiego, czwarty na pierwszego itp. Takie perpetum mobile można powiedzieć....
tacy dwaj Napisał(a):
> chyba trzy
>
Od zeszłego roku chyba 11 jeśli mnie pamięć nie myli- na pewno wystarczy przejśc 3 rundy., więc dużo prościej niż dawniej
Jest dokładnie tak, trzej rywale do pokonania i Puchar UEFA.
Jak wszystko potrafi się ładnie zgrać.
Jakbyśmy odpuścili mecz Lechowi, to i tak zagrałby w PU a my nie mielibyśmy intertoto, teraz mamy my i oni. :D
Profesor to farciarz.
To zdobywamy Europe panowie, trzeba bedzie zweryfikowac plany wakacyjne.
Tylko żeby któryś z piłkarzy nie poprosił o azyl.Bo po co skoro azyl jest na miejscu.
U nich na stronie dalej wiesc niesie, ze z Lechem graja.
http://www.fcshakhter.by/russian/news.php
Poprostu nie nadążają za zmianami w naszej lidze (kto w jakim pucharze gra, kto spada, kto awansuje) :D
Jak juz tyle tych zmian w ostatnim czasie to mogliby jeszcze jedną ostatnią zrobić...anulowac tegoroczne mistrzostwo;)
Nie wiem jak wam, ale mnie bardziej od samej gry w Intertoto ucieszył ten akapit:
[i][b]Po konsultacji z Wydziałem Dyscypliny PZPN[/b] postanowiono również, że w rozgrywkach Pucharu Intertoto, w których miał występować klub z Poznania, nasz kraj reprezentować będzie Cracovia.[/i]
Biorąc pod uwagę, że wczoraj przewodniczący WD PZPN był we Wrocławiu i dostał obietnicę rychłego uzyskania papierów na kolejne kluby zamieszane w korupcję, a sam dowiedział się jakie, za obietnicą ich tymczasowego nieujawniania, oznacza to niezbicie, że:
WBREW CHOREJ KAMPANII PROWADZONEJ PRZEZ DZIENNIKARSKIE SZMATY [b]NIE MA NA CRACOVIĘ ŻADNYCH ZARZUTÓW KORUPCYJNYCH!!![/b]
Dokładnie, świetna wiadomość przede wszystkimn jest taka, że teraz te wszystki szmaty, które na nas pluły będą miały niespodzniankę :).. Cracovia miała lecieć, a proszę, ma się dobrze i zagra w Intertoto..
21 czerwiec, albo mi się zdaje albo wtedy też wianki są? no to by oznaczało naprawdę fajny dzień.. Pasy wygrywają, a potem zabawa :)
Z tego co widze to bitwa o bilety sie zapowiada :D
Ładnie się to wszystko ułożyło.. Trzeba powoli myśleć, żeby nie skończyło się blamażem już w pierwszym meczu :)
[quote]Zdarzyło nam się szczęście, że mamy szansę zagrać w Pucharze UEFA - mówił dzisiaj uradowany Prezes Zarządu MKS Cracovia SSA Janusz Filipiak.
Swojego zadowolenia nie krył też trener Pasów Stefan Majewski. - Nikt nie wymyśliłby lepszego scenariusza dla nas. Jest to dla nas duża szansa. Dla tej drużyny puchar przychodzi w dobrym momencie. Myślę, że [b]te trzy zespoły leżą w naszym zasięgu[/b] - mówił szkoleniowiec Cracovii. [...]
Intertoto traktujemy bardzo poważnie, piłkarze będą mieć premie, [b]planujemy wiele wzmocnień[/b] - dodaje Profesor Janusz Filipiak. Ponadto Profesor zapewnił, że obiekt przy ulicy Kałuży będzie spełniał wymogi rozgrywek Pucharu Intertoto.
- Zapraszam wszystkich kibiców 21 czerwca na mecz z Szachtiorem Soligorsk. Chcemy, aby jak najwięcej z nich mogło obejrzeć mecz Cracovii w pucharze Intertoto, dlatego [b]ceny biletów będą przystępne[/b] - zakończył Prezes Filipiak.
[/quote]
Całość tu
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=2769&x=0
Filipiak chyba na serio sprawe potraktował. Oby. Teraz maja hajs za Gize, to moga cos kombinowac.
Co nieco tutaj http://www.cracovialive.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=400&Itemid=9
AA chyba serio potraktował sprawe ale poczekajmy z ocena do transferow bo narazie młodzi sami na celowniku
My awansujemy do UEFA, burki odpadną w el LM, czyli derby z gts jak najbardziej możliwe :):):)
Wspaniale! Pierwsze puchary w moim życiu!!!!
Kiedy zaczynają sprzedaż biletów, bo już się chciałem ustawić w kolejce ? :) uwielbiam tę adrenalinę i już się lepiej czuję :) , lekki stresik, jest cudownie :)
DO BOJU CRACOVIA.
ps. SEZON OGÓRKOWY ZAKOŃCZONY :)
prze jaja :):):)
myślę że chłopaki mogą się na te rozgrywki zmobilizować, bo w obecnej sytuacji jest to dla nich jedyna szansa na wypromowanie się
ja jestem dobrej myśli
i
DO BOOOOJU CRACOVIA ...
No to teraz profesor musi szybko siegnac do kieszeni, bo jest jakis termin zgloszenia listy zawodnikow.
A i wizy na Bialorus nie dostaje sie pewnie z dnia na dzien.
Na 11 czerwca kadra powinna byc zamknieta.
http://sport.interia.pl/news/to-jest-przystanek-do-puefa,1119614
Interia nam nie uznała tego pucharu lata sprzed ponad 20 lat
jakie SCZĘŚCIE,jaka RADOŚĆ.....CRACOVIA W PUCHARACH !!!!!!!!!!!!
I kto nas doprowadził do Pucharów ?
;)
nie psuj atmosfery raf ;]
http://www.youtube.com/watch?v=vSOQQB4igus
mecz szachtara z torpedio..
(zwróćcie uwagę ,ze komentarz po rosyjsku a nie białorusku)
to jest FUKS,ktory trzeba wykorzystać.Natomiast,jeżeli Rumcajs tak przygotuje drużynę Pasów do pucharow ,jak z Grodziskiem ,to cieniutko to wszystko widzę :-(
a tu "ustawka" Soligorska z Brześciem
http://www.youtube.com/watch?v=qE3-tg67mm0&feature=related
.
[i]Autor: dario (IP zapamiętane)
Data: 30 maj 2008 - 18:47:21
Wspaniale! Pierwsze puchary w moim życiu!!!![/i]
Nie tylko w Twoim życiu. Ale w życiu Cracovii.
Bo Puchar Lata sprzed 25 lat, to nie były "puchary", tylko "rozgrywki międzynarodowe".
Oczywiście tylko o piłce nożnej mowa. Bo szlak "pucharowy" przetarły Panie Piłkarki Ręczne. Czego Ty w swym życiu nie doświadczyłeś, a ja pamiętam na poziomie "młodego ojca" - ale Ty masz przecież więcej niż 20 lat:):):) Czyli za Twego życia Cracovia grała w "pucharach", tylko w nieco innej piłce i w wykonaniu innej płci.
25 lat temu niefortunny "Puchar Lata"
20 lat temu ostatni raz Cracovia w "pucharach" (Panie)
2 lata temu (kalendarzowo) w "pucharach" hokejowych
Khalid Napisał(a):
> a tu "ustawka" Soligorska z Brześciem
Muzyka po polsku. Co to za zespół?
Wiadomo juz gdzie bedziemy grac pierwszy mecz ze Sturmem,jesli przejdziemy pierwsza runde?
Jest to dla mnie bardzo wazne!!!!!
pierwszy na wyjeździe
ale lipa jak w morde mi to nie pasuje,jedyna szanasa to niedziela to moze jeszcze cos z tego bedzie
niech Radson szybko napisze czy jest już jakaś koncepcja co do wyjazdu, bo w przyszłym tygodniu siedzę w stolycy to bym od razu sobie wizę załatwił.
taaaaak
awans nie zdobyty na boisku
to gówno
nie awans
Śląsk zrezygnował
wy nie...
a podobnoście tacy kurwa uczciwi...
inaczej
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)