http://studio.wp.pl/i,Polscy-kibice-to-rasisci-i-nazis,mid,96077,wideo.html niech każdy sam oceni ile w tym prawdy
ps. wygrzebali zdjecie szalika Cracovia SS front i przez dobrą minute prezentują na wielkim telebimie
-
-
Reportaż bbc o kibicach rasistach i neonazistach
I w tym momencie pozdrowienia dla redakcji nieistniejącego już "Pasiaka", która umieściła zdjęcie tej szmaty na swoich stronach.
wstyd mi za ten szalik :(
FA... jak ten z "nigdy więcej" - bez obrazy... PIER.D.OLISZ
To czemu nie pokazano szalika, wlepek innego rodzaju... takich z liternictwem wzorowanym na jidisz? Czemu nie przeprowadzono dyskusji, która by skutkowała ostatecznie pracą chabililitacyjną (tak, tak.. tu nie ma błędu) ?
Dziś w GW jest bardzo mądry artykuł ładniutkiej Dominiki W. Dobry artykuł, dobrej dziennikarki... Gdyby nie ostatni akapit... wyraźnie na zamówienie pisany? Bo z logiką wywodu całości: nic wspólnego nie ma
żenada.....szkoda nawet to komentować-nasuwa mi sie tutaj na myśl tylko podpis TD
Z GŁUPKAMI SIĘ NIE ROZMAWIA.
GŁUPKÓW SIE IGNORUJE.
KŁAMCÓW - ZLEWAĆ NALEŻY (CIEPŁYM MOCZEM)
Ian... dziś nie na wspólnej? :>):):)
Pozdrowienia dla Wszystkich Pań i Panów
FortArt Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> I w tym momencie pozdrowienia dla redakcji
> nieistniejącego już "Pasiaka", która
> umieściła zdjęcie tej szmaty na swoich
> stronach.
>
Też sobie znalazłeś winnych ,muszę Cię zmartwić bo foto szala krążyło po sieci na długo przed powstaniem Pasiaka .
Co sądzę o reportażu ?? Cóż mogę sądzić , jeżeli tam jako ekspert występuje jakiś oszołom z ''nigdy więcej '' ;)
Szalik jak szalik , jeżeli dla Ciebie coś związanego z Cracovią jest szmatą to współczuje .
Nienawidze całej tej organizacji NIGDY WIĘCEJ.......
Szalik strasznie głupi. Jedni robią ze mnie żyda , swoi dla odmiany faszystę, a ja biedny poprostu jestem zwykłym małym człowieczkiem jakich pełno.
Pozwolę sobie jednak przypomnieć, że tutaj rzeczywiście występuje się czasami (acz rzadko) z hasłami rasistowskimi, więc nie można rzeczy sprowadzać do jednego szala, który był wynikiem nieodpowiedzialności jakiegoś akcydentalnego świra. Np. Romper Stomper o coś tam pisał, a kiedy ja napisałem, że JP2, który jest naszym autorytetem, nazwał rasizm rzeczą niegodną człowieka, TD wpadł we wściekłość.
Niech sobie więc wpada znowu we wściekłość kto chce, a ja powtórzę swoje:
Rasizm na śmietniq nauki i niegodny chrześcijanina!
JP2 naszym autorytetem, większego w Cracovii nie ma.
Nauki JP2 znaczyć powinny dla nas więcej niż poglądy Rompera Stompera.
FortArt, pytałeś mnie kiedyś, dlaczego zarzuciłem ci, że obrażasz ludzi zasłużonych dla Cracovii, więc mówię ci, że ludzie, którzy tworzyli inicjatywę Pasiaka są o wiele bardziej zasłużeni dla Cracovii, niż ty, czy jacyś tam żydzi, których tak pieczołowicie wyszukujesz w starych gazetach, więc wypadałoby mieć do nich trochę szacunku... A nazwanie szala Cracovii szmatą, to już bez komentarza.
A co do reportażu, no cóż, zamiast zwrócić uwagę opinii publicznej na postkomunistyczne i mafijne układy PZPN(R), to wyszukują sobie żelaznego wilka w postaci faszystowskiego wroga:D:D
Huj z tym nazym szalikiem (w sumie oprócz tego nic nie było). Legia ma dopiero lipke.
As_ksc Napisał(a):
> FortArt, pytałeś mnie kiedyś, dlaczego
> zarzuciłem ci, że obrażasz ludzi zasłużonych
> dla Cracovii, więc mówię ci, że ludzie,
> którzy tworzyli inicjatywę Pasiaka są o wiele
> bardziej zasłużeni dla Cracovii, niż ty, czy
> jacyś tam żydzi, których tak pieczołowicie
> wyszukujesz w starych gazetach, więc wypadałoby
> mieć do nich trochę szacunku...
Tym razem sp..li i tyle.
Przyznanie, ze sp..li nie jest obrazą kogokolwiek, bo, ze sp..li to jest jasne.
Dzięki nim poszło w świat. Jakoś nie widziałem by inne kluby chwaliły sie takim nazisyfem.
> A nazwanie
> szala Cracovii szmatą, to już bez komentarza.
Nazistowski szal nazywam szmata bo ni apo po prostu jest. Umieszczenie nazwy Cracovia na tej szmacie istotnie klasyfikuje sie jako znieważenie nazwy.
FortArt Napisał(a):
> Tym razem sp..li i tyle.
> Przyznanie, ze sp..li nie jest obrazą
> kogokolwiek, bo, ze sp..li to jest jasne.
> Dzięki nim poszło w świat.
Przestań człowieku pierdolić !! Pasiak nie ma z tym nic wspólnego , zdjęcie szalika krążyło po sieci o wiele wcześniej niż powstał Pasiak .
Reportaż gówniany i informacje w nim zawarte wyssane z palca a wy się przejmujecie.
Umieszczenie nazwy Cracovia na tej
> szmacie istotnie klasyfikuje sie jako znieważenie
> nazwy.
Następny , już byli ( i są nadal ) tacy dla których każdy kto śpiewa WTSK to szmata , tacy dla których transparent ''Metal&Neo ....'' był szmatą , itd ..... a KARAWANA JEDZIE DALEJ .
As_ksc Napisał(a):
> jacyś tam żydzi, których tak pieczołowicie
> wyszukujesz w starych gazetach,
A właśnie. ja w starych gazetach szukam informacji o Cracovii - cokolwiek sporo już znalazłem. Z kilkaset skanów. Nie rozumiem dlaczego zamiast Cracovia mówisz Żydzi. Utożsamiasz czy jak?
PS. Żydzi piszemy z dużej litery. Chciałbyś by ktoś pisał polak?
Romper Stomper Napisał(a):
> Przestań człowieku @#$%&ć !! Pasiak nie ma z
> tym nic wspólnego , zdjęcie szalika krążyło
> po sieci o wiele wcześniej niż powstał Pasiak
W takim razie nie będziesz miał kłopotu ze wskazaniem mi adresu strony, na której jest zdjęcie tego szala inne niż prezentowane w Pasiaku?
> Reportaż gówniany i informacje w nim zawarte
> wyssane z palca a wy się przejmujecie.
Z powodu kretynów, którzy wyprodukowali ten szalik, reputacja Cracovii doznała uszczerbku.
Zamiast np. wiślackiego szalika o zabijaniu Żydów widzowie BBC zobaczyli szalik Cracovii.
Szkoda, ze się tym nie przejmujesz, ale co to dla Ciebie wizerunek Cracovii?
> Umieszczenie nazwy Cracovia na tej
> > szmacie istotnie klasyfikuje sie jako
> znieważenie
> > nazwy.
>
> Następny , już byli ( i są nadal ) tacy dla
> których każdy kto śpiewa WTSK to szmata , tacy
> dla których transparent ''Metal&Neo ....''
> był szmatą , itd ..... a KARAWANA JEDZIE DALEJ
A zwłoki Gustawa Rogalskiego, bramkarza Cracovii, rozstrzelanego w masowej egzekucji 13 grudnia 1939 w Przegorzałach ciągle spoczywają w ziemi.
Jak podaje książka [i]"Za cenę życia. Sport Polski Walczącej 1939-1945"[/i] [b]sześćdziesięciu dziewięciu[/b] członków Cracovii zostało zabitych lub zamordowanych podczas II wojny światowej. Żaden inny polski klub poza niektórymi warszawskimi (ale tam było powstanie) nie poniósł tak wielkich ofiar w walce z nazistami. Dla porównania AZS Kraków 38, Wisła K. 22, Dąbski 19.
Nigdy nie zapomnij, że mordercy tych 69 członków Cracovii mieli na czapkach ten sam znak, który ktoś umieścił na tym szaliku. I dlatego ten szalik jest szmatą.
Licytujesz sie na smierci? Czy zginal jeden Wislak czy 3 z AZSu to taka sama strata. Zwlaszcza, ze to nie gineli Wislacy, Pasiacy tylko Polacy. W obliczu wojny ta Twoja segregacja i wyscigi na zmarlych jest obrzydliwa.
FortArt wyraźnie napisał, o co mu chodzi: o znak runiczny dwa pioruny, symbol SS, organizacji jakby nie patrzeć ZBRODNICZEJ.
Niektórzy widzę mają problem ze zrozumieniem słowa pisanego....
FortArt Napisał(a):
> Jak podaje książka "Za cenę życia. Sport
> Polski Walczącej 1939-1945" sześćdziesięciu
> dziewięciu członków Cracovii zostało zabitych
> lub zamordowanych podczas II wojny światowej.
> Żaden inny polski klub poza niektórymi
> warszawskimi (ale tam było powstanie) nie
> poniósł tak wielkich ofiar w walce z nazistami.
> Dla porównania AZS Kraków 38, Wisła K. 22,
> Dąbski 19.
>
Ja sie skupiam na tym.
Powiedzcie... ile tych szalików wyprodukowano? czy ktoś ostatnio takowy widział u kogoś (na szyi, karku)? Że taki w ogóle powstał, to niestety tylko i wyłącznie głupota .. a z takimi (vide mój podpis).
As, RS: niestety - moim zdaniem - bliższy prawdy jest FA nazywając ten "wybryk natury" szmatą... gdyby ktoś zrobił szal z napisem "Cracovia" ozdobiony sierpem,młotem, portretami polpota, czegewary, stalina... , to nie jego dzieło nie zasługiwałoby na to samo określenie?
Program powstał wedle mnie w swoistej współpracy BBC (kurna gdzie te ich odwieczne zasady?) z koncernem iti(go home!)... bo czyż rasizmem były te w tle okrzyki "żylety?", burda w Wilnie? A tak, iti(go home!) upiekł przy okazji również swoją pieczeń: "jak ja mam rozmawiać z rasistami etc." Przy okazji DOWALIŁ NAM... bo jakoś dziwnie nas nie lubi... Pokażcie listę współpracowników "reportera", zapewne wielu z nich jest związanych z iti(go home!).
Zauważcie, że nie ma kompletnie mowy np. o Ruchu... "witamy w III Rzeszy" czy ich fan, częstokroć antypolskich, proniemieckich .. a tam to nie wybryk idioty, to wszechobecne nastawienie - ale antypolonizm nie jest rasizmem...
I do jednego Pana... jeżeli jeszcze raz posłuży się kłamstwem, używając przy tym mego nicku, to złamię swą zasadę i kłamcy nie zleję ale... zleję
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)