Zostawić Mihalika, Badżo i Burila. Resztę stranieri do dom. Krajowcy generalnie trafieni.
-
-
Sezon na ogórki.
racja ale mam wiadomosci ze sa tacy ktorzy chca odejsc maja dosc ukladow
co do stranieri, to jeszcze zatrzymać Hlouha. Akurat miał małą zadyszke, ale oceniam go bardzo wysoko - zresztą nie tylko ja.
na 100 % w Cracovii BURIL, Mihalik i Badzio ,Hlouch na 75%(w sezonie zasadniczym gral bardzo dobrze ,w P.O. znaczie słabiej )moze zamiast szukac niepwenych obcokrajowców sprowadzic Vitka ze 100-czni,Jakesa z Tychów czy Kacira z Podhala ????
Mysle ze jakbysmy utrzymali najlepszych z druzyny i wzmocnili sie konkretami to w
,,Lidze mistrzów'' hokeja powalczylibysmy nie tylko w pierwszej rundzie
frytek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> racja ale mam wiadomosci ze sa tacy ktorzy chca
> odejsc maja dosc ukladow
a pisząc ci, którzy chcą odejść, masz na myśli Polaków z kadry, czy stranierich?
Moim zdaniem dziś to WSZYSTKIM WSZEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak najmniej roszad w drużynie teraz - Badżo musi zostać, obawiam się że Mihalik jest nie do utrzymania u nas :(
Krajowy skład jest super ewentualnie jeśli już to drobne korekty
Do utrzymania przydałaby się też frekwencja :). Kurcze, żeby w przyszłym sezonie tak średnio z 2 koła przychodziło, a na mecze z "atrakcyjniejszymi" rywalami ( czyt. Tychy i Podhale ) z 2,5. Fajnie by było. W sumie mamy najlepszą drużynę w kraju, gwiazdy ligi w składzie, bilety za rozsądną cenę, potrafimy stworzyć świetną atmosferę i doping. CO stoi na przeszkodzie, by hala była pełna?
co stoi na przeszkodzie? Ano ta hala właśnie.
Mam nadzieję, że władze miasta nie dopuszczą aby mecze Mistrza Polski były rozgrywane w czymś takim i ten mityczny remont w koncu zostanie doprowadzony do końca
Bardzo chciałbym żeby został Badzo.. chłopak mi niesamowicie imponuje swoją walecznością.. jeśli chodzi o forechecking to chyba jeden z najlepszych napastników PLH.. krótko mówiąc - niebywale pożyteczny zawodnik i ciężko mi sobie wobrazić naszą drużynę bez niego.. chciałby aby został również Mihalik, choć jak zostało wspomniane u góry bedzie o to bardzo trudno.. reszta obcokrajowców miała lepsze i gorsze momenty, myślę że da się ich zastąpić..
skład krajowy jest OK i niech taki pozostanie.. mamy kilku młodych perspektywicznych zawodników i fajnie gdyby się ogrywali.. to tyle..
Mysle ze remont hali pociagnie za soba wzrost frekwencji. fajnie by tez bylo gdyby powrocily karnety na hokej, no i oczywiscie kobiety dalej za 1PLN
Remont nie spowoduje zwiekszenia pojemnosci, a najprawdopodobniej wprost przeciwnie.
Natomiast na pewno spowoduje zwiekszenie komfortu ogladania , a wtedy nawet ja" hokejowy kibic sukcesu" zwlekę sie na jakieś mecze sezonu zasadniczego...............
Cracovia musi być hokejowym dream teamem
Piotr Jawor2008-03-25, ostatnia aktualizacja 2008-03-25 21:02
Po zdobyciu mistrzostwa Polski Cracovia zamierza powalczyć w Pucharze Kontynentalnym. - Z tą drużyną mamy szansę osiągnąć coś w Europie - uważa trener Rudolf Rohaczek. Pierwszy krok zrobiło już... miasto i przeznaczyło 6 mln złotych na modernizację hali
Ostatni sukces Polaków w europejskich pucharach to awans Unii Oświęcim do półfinału PK pięć lat temu - Ale tamta drużyna to był polski dream team - przyznaje Tomasz Jaworski, który bronił wtedy oświęcimskiej bramki. - Za to w klubie wszystko było poukładane. Od zawodników, przez warunki, do treningu, po lodowisko. Na nic nie mogliśmy narzekać.
Dziś w Cracovii kilkunastu hokeistów ma podpisane kontrakty, a prezes Janusz Filipiak zapowiada dalsze inwestycje.
Gorzej jest z lodowiskiem - równie niefunkcjonalnego obiektu w ekstralidze można szukać ze świeczką. Ale w przyszłym sezonie hala ma mieć już 1800 miejsc siedzących, a miasto przeznaczyło na ten cel 6 milionów złotych.
W sezonie nie błyszczeli
W ostatnich latach ani GKS Tychy, ani Wojas Podhale nie potrafiły sforsować bram do półfinału PK, a mocniejsze od Polaków były drużyny z Kazachstanu i Litwy. Cracovia także miała swoją szansę, ale dwa lata przegrała walkę o awans z Kazakhmysem Karaganda. - Ale teraz mamy młodą i perspektywiczną drużynę, a z większością podpisaliśmy długoletnie kontrakty. Na ocenę sezonu przyjedzie jeszcze czas. Wtedy będziemy podejmować decyzje w sprawie wzmocnień - podkreśla Filipiak. Profesor zapewnił również, że nadal zamierza inwestować w hokej i to nie tylko w drużynę Cracovii, ale również w rozwój dyscypliny.
Za to hokeiści już dziś podkreślają, że zespół jest mocny i ma szansę korzystnie zaprezentować się na arenie europejskiej. - Finały stały na wysokim poziomie. Z taką grą zarówno Cracovia, jak i GKS miałyby szansę powalczyć w czeskiej ekstralidze - ekscytował się Wladmir Burzil, obrońca Cracovii.
Do takich deklaracji z dystansem podchodzi Jaworski. - Finały były ciekawe, ale w tej fazie zawodnicy zawsze dają z siebie wszystko. Należy jednak pamiętać, że w sezonie Cracovia raczej nie błyszczała. - uważa 37-letni bramkarz. - Krakowianie mają oczywiście szansę na awans do półfinału PK, ale bardzo wiele zależy od tego, którzy zawodnicy zostaną w drużynie na przyszły sezon. Nie mniej ważne będzie losowanie. Jeśli Cracovia znowu trafi na drużynę z Kazachstanu, to będzie im bardzo ciężko.
Hala? Brakuje 9 milionów
Równie ważna jest możliwość rozgrywania drugiej rundy PK we własnej hali. Krakowianie przyznają, że jeszcze nie zastanawiali się nad możliwością organizacji październikowego turnieju, bo teraz skupiają się na modernizacji lodowiska przy ulicy Siedleckiego. - W tym roku miasto przeznaczy na ten cel 6 milionów złotych. Pieniądze zostaną przeznaczone na wybudowanie dwóch trybun dla 1800 widzów oraz zamontowania nowego oświetlenia. Ale do zakończenia modernizacji potrzeba będzie jeszcze 9 milionów - tłumaczy Tadeusz Trzmiel, wiceprezydent Krakowa. Ten etap modernizacji ma być zakończony do końca sierpnia 2008. - Mam nadzieję, że przed następnym sezonem obie trybuny będą już stały - nie kryje Filipiak.
Aby zdążyć na czas, krakowianie już ogłosili przetarg na przebudowę lodowiska.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Wyślij Wydrukuj Podyskutuj na forum
1800 miejsc? To ja juz wolę żeby było tak jak teraz...
1800 siedzących miejsc!
1800 miejsc siedzących na dwóch trybunach. Trzecia będzie wyposażana w krzesełka w 2009 roku i razem będzie chyba ponad 2000 miejsc siedzących. Poza PO będzie jak na razie wystarczająca. Inna sprawa, że podniesienie komfortu oglądania i notoryczne zdobywanie majstra przez Cracovię [ :) ] może spowodować w niedalekiej przyszłości wzrost liczby chętnych do oglądania hokeja.
Na więcej można będzie liczyć jak zbudują halę w Czyżynach.
No dobra ale te miejsca siedzące spowodują że pojemność hali się zmniejszy. Ile ma być miejsc stojących w takim razie?
HOKEJ Zaskoczony Mihalik
dziś
Dla Słowaka Josefa Mihalika zdobyty w Cracovią tytuł mistrzowski jest pierwszym w karierze. Po ostatnim spotkaniu przyznał, że zaskoczyła go polska liga.
- Nie spodziewałem się, że poziom, szczególnie play off jest tak wysoki - z uznaniem stwierdził Josef Mihalik. - W dwóch pierwszych rundach graliśmy przeciwko drużynom które głównie się broniły. W finale było już inaczej. Akcja za akcje. Oczywiście są różnice między ligą Polską a Słowacką. Nie ma ich jeżeli chodzi o walką, szybkość akcji czy umiejętności taktyczne. Ale na Słowacji gra się bardziej technicznie, a tym samym bardziej kombinacyjnie. Jednak nie ma tam jednego. Tak zorganizowanego dopingu.
Wydawać by sie mogło, że dla Jarosława Kłysa złoty medal to "normalka". Nic z tych rzeczy. Reprezentacyjny obrońca ma kontrakt z "pasami" jeszcze na następny sezon z opcją przedłużenia go na kolejne lata.W play off był najskuteczniejszym wśród krakowskich obrońców.
- Każdy tytuł sprawia tyle samo radości - uważa Jarosław Kłys. - Ale ten szczególnie dużo. Po pierwsze miałem sporą przerwę czasowo, kiedy zdobywałem siódmy złoty medal. Stwierdziłem przychodząc do Cracovii, że teraz "musi" być ósmy. A wypada iść za ciosem i w następnym sezonie obronić go.
Marek Badźo miał przed play off trochę niewyraźną minę. Etatowy gracz w sezonie zasadniczym, w ostatnich jego meczach nie mieścił się w składzie. A w play off, szczególnie w spotkaniach finałowych był jednym z bohaterów (trzy gole w pierwszym meczy i bardzo ważny w piątym)
- Grali inni, gdyż tak trener zadecydował i tyko wypadało się z tym pogodzić - powiedział Marek Badźo. - Ale nie ukrywa?, że ta decyzja mną nie tyle "wstrząsnęła" ale raczej bardzo "podkręciła". Owszem w sezonie zasadniczym miałem słabsze mecze, ale sztuką jest "złapać" optymalną formę właśnie na najważniejsze mecze. A grało mi się bardzo dobrze. Oczywiście chciałby? zostać w Krakowie, ale decyzja nie zależy ode mnie.
Paweł Guga - POLSKA Gazeta Krakowska
-----------------------------------
czyli Badzio blisko Cracovii na nowy sezon :)
Dj Cat a co ty chcesz od Hlouha.Cały sezon był najlepszym stranieri ,wielokrotnie ciągnął grę i przesądzał o losach meczu ,a ty go chcesz wysłać do domu na podstawie kilku słabszych meczy w play off?.
Każdy zawodnik miał w sezonie słabsze okresy ,słabsza forma Hlouha wypadła akurat na play off.Jak ocenimy cały sezon no Hlough to był jeden z lepszych zawodników ,a ty go chcesz odesłać?????Zastanów się co za brednie wypisujesz.Forum czyta Profesor i Tabisz również .I oby nie wpadli na taki genialny pomysł jak im podsuwasz .Bo zrobisz Cracovii krecią robotę!!!!
Z Hlouha nie powinniśmy w żaden sposób rezygnować!!!!.To jest SUPER ZAWODNIK I SUPER CZŁOWIEK!!!!.
4 ZAWODNIKÓW powinna zostać Mihalik,Badżo,Hlough,Burzil.
Cerny,Kmets aut .Vercika bym zostawił jako konkurenta dla tej 4.Pomysł z Vitkiem wydaje się dobry.Na pewno by się przydał.
Myślę karvin że Mihalik jest do zatrzymania.To jest profesor hokeja i profesor Filipiak nie pozbędzie się tak dobrego zawodnika.
Grać umie, nadgarstek ma zajebisty ale kary meczu łapie równie łatwo jak gole. I myślę że nie jestem jakąś wyrocznią dla prezesów. Poza tym Mihalik raczej wraca na Słowację a nowotarskie wróble ćwierkają o Kacirzu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)