Cabaj Cabajem, ale również wiele w tym zasługi obrony.
-
-
GROCLIN DYSKOBOLIA - CRACOVIA 0:0
brawo!
byłem pełen obaw, bo Grodzisk lał wszystkich ile wlezie... dzięki więc za dobry wynik. nie każdy remis cieszy, ale ten jak najbardziej. morale powinno iść do góry. tak trzymać!!
Gratulacje dla piłkarzy i trenera...
...i dzięki ,że razem z hokeistami zapewnili nam takie humory na Wielką Sobotę :)
ian thorpe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> hehehehe....będziemy chwalić jeszcze Majewskiego
> :-)
> ale nerwy pod koniec-w radiu do zawsze strasznie
> wygląda :-)
>
>
> "Po sposobie traktowania bliźnich,poznajemy
> SWOJĄ osobowość"
> Kardynał Wyszyński....
ianie bez przesady z tym chwaleniem.Gość niszczy urok piłki nożnej tego nigdy,przynajmniej ja chwalił nie będę.A co do stylu tych remisów z ŁKS i Groclinem to też wiele można mieć do zarzucenia.Choć z Gregorkiem i Moskałą w napadzie trudno żeby się nie bronić,jak w ataku strata za stratą>.....Dudzic też piłek nie dostawał Dokładnych więc tylko Nowaczek coś tam im pogroził.
P.S.
Nie umniejszając nikomu remis dziś w Grodzisku to sukces!!!
Tefal - nie chrzań (nie użyłem brzydkich słów, bo święta. ;)
ale ja zdecydowanie wolę dwa razy 0:0 w Grodzisku po brzydkiej grze
niż w tym samym Grodzisku: 1:4 i 1:3 po grze "pięknej" a la W.S.
pewnie byś wolał żebyśmy zagrali tak jak za "pięknej epoki"? Ale wtedy byłoby 0:3 w Łodzi i 0:5 w Grodzisku
hmm..choc na poczatku pracy Majewskiego w Cracovii uważałem że to dobry ruch tak puzniej zdanie zmieniłem widząc co się dzieje w druzynie i na boisku..
jak narazie majewski gra nam na nosie, broniąc sie wynikami(nie zważając na to że np w Łodzi, Nowak potykał sie o piłke a Majoros sam sobie siaty zakładał)..
5 meczy,3 na wyjezdzie,jeden z rewelacja wiosny,2 zwycięstwa,bez porażki, 1 stracona bramka,6 do przodu,niezła gra stoperów,nieodczuwalny brak Skrzynskiego i Bojara..
przy dobrym układzie, w najblizszej kolejce możemy wylądować na 8 miejcu, z szansa na 7 w kolejnej i w ten sposób jako rewelacja wiosny przystepujemy do derbów..
;)
WSESOŁYCH ŚWIĄT!
nurek nie atakuj bo Swięta:)
Ja wyraźnie napisałem że sukcesem jest ten remis i sukcesu nie umniejszam mimo stylu...
Ale styl i w Łodzi i Grodzisku to obrona Częstochowy i sporo sporo szczęścia,więc chodzi mi o to że nie ma tutaj za co chwalić akurat Majewskiego.Może obrońców tak i Golkipera ale napewno nie trenera bo on siedział schowany w budzie i dokonał jednej pięknej zmiany...O kogo chodzi to się domyśl........
Ani jednego celnego strzału na bramkę rywala.........
pewnie wolałbyś żeby kontuzjowani Baran i Dudzic statystowali na boisku, a reszta walczyła w "9". Widać Gregorek wszedł po to aby walczyć o utrzymanie remisu ;)
a co do strzałów? Groclin ma w tej chwili najlepszą pomoc w Polsce, a ich obrona zawsze cięła równo z trawą. Gdyby Nowak, Fąfel czy Moskała próbowali się za często przedzierać przez to sito została by papka. Tak się gra jak rywal pozwala. Widać nie pozwolili naszym na wiele z produ
patrzysz przez pryzmat tego fartownego 3:1 jesienią. Ale jesienią Groclin Wrocław grywał tragicznie (np. 1:4 z Ruchem u siebie)
Drogi Tefal'u
Skoro nie mamy zawodników do ładnej gry to cieszmy się z punktów.
Każdy kibic Cracovii wolałby zwycięstwo po pięknej grze, ale do tego trzeba mieć artystów,
a nie przeciętnych piłkarzy.Poniżej linki na poparcie tezy Nurka :
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/2-liga/news/kmita-wygral-w-gdyni,1079786,2119
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/2-liga/news/remis-arki-z-ostatnim-zespolem,1076654,2119
to co chlopaki kto zakada post : PRZEPRASZAMY ZA RUMCAJSA TRENERJO KOCHAMY CIE forumowicze !!!!!
taki wątek założy kolega "nie ja" po wygranych derbach :P
Bambusfeld Napisał(a):
> Kurde ale sie wkurzylem...Moskała minimalnie
> niecelnie podał do Gregorka. pytanie Gregorek byl
> tak wolny ze nie dobiegł czy Moskit "wspaniale"
> zagrał?
Z tego co widziałem to raczej Gregorek zamknął oczy i bawił się w udawanie gry w piłkę, niestety.
Tefal. Z takiego serwisu, który wcale nie jest nam przychylny, a powiedziałbym - przeciwnie.
[i]Groclin Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski nie podtrzymał wiosennej passy kolejnych zwycięstw i w meczu 22. kolejki Orange Ekstraklasy zremisował 0:0 z Cracovią.
Piłkarze Stefana Majewskiego zakończyli więc okazałą serię gospodarzy, którzy nadal nie stracili w rundzie wiosennej gola. Podopieczni Zielińskiego starali się, walczyli o zwycięstwo, ale [b]nie stworzyli klarownych sytuacji, poza jedną zmarnowaną przez Sikorę [/b]. Dużo walki, ostrych spięć, mecz na niskim poziomie. Widać było, że "Pasy" przyjechały na Wielkopolskę po remis i [b]cel zrealizowały poprzez bardzo mądrą grę.[/b] [/i]
[i]nadal nie stracili w rundzie wiosennej gola[/i]
To tego gola Kujawy anulowano? :):):)
Moim zdaniem Wasza gra słabo. Zwłaszcza do przerwy, tylko obrona Częstochowy.
W pierwszej połowie Dyskobolia atakowała a Wasi obrońcy wyjazd i do przodu na wysokiego Moskałę albo jeszcze dalej ;) Było też masę szczęścia, chociażby strzał głową w pierwszej połowie z 5 metrów w słupek. KSD grało nieźle ale tylko do pewnego momentu, brakowało dokładności w wykończeniu lub ostatnim podaniu. Mieli też rzut rożny, po którym Cabaj nieźle obronił strzał głową kogoś.
Druga połowa (Cracovia atakowała na bramkę za sektorem gości) lepsza w wykonaniu Cracovii, która miała kilka groźnych akcji, które mogły a niektóre powinny zakończyć się chociaż celnym strzałem a o bramce nie mówiąc ;) Np. Gregorek, Nowak, Pawlusiński. Tutaj też brakowało dokładności i zdecydowania bo grają sobie piłkę na dwa metry i niecelnie. Co to k*** IV liga, nie po prostu polska piłka ;) Przez takie błędy nie było zbyt groźnie pod bramką Przyrowskiego. Grodzisk niby przeważał ale już nie miał tylu groźnych akcji. Raz zakotłowało się pod bramką i już myślałem, ze wpadnie ale trwała wybijanka zakończona faulem na Cabaju. Potem jakiś strzał z dystansu i ..chyba tyle. Może coś pokręciłem ale wiecie jak to jest, jedna rozmowa, druga i część może umknąć ;)
Osiagnelismy bardzo dobry wynik.
Majewski zdaje się wspinac na cokół...
Przybiera posągową pozę...
i zadziornie spoziera w stronę tych co bluzgali
zdaje sie mowic: No i co!
Co teraz powiecie?
Ale...
spada pierwsza kropla deszczu...
jest niestety relacja koziołka...
jest tez relacja radiowa...
pojawiaja sie relacje netowe...
a juz za jakis czas napisza Ci co byli i widzieli...
zaraz będa pierwsze skroty z TV...
a potem retrans w C+...
Złaż Stefan
nie rób z siebie wiekszego clowna niz juz jesteś
rzeźbisz w gównie
a twoj posąg stoi na cokole z gliny
Nurek,rycerz:)próbujecie mi wmówić że Majewski tak pięknie ustawił drużynę,taką słabą żeby tylko nie przegrała,a ja twierdzę że z Górnikiem w 2 połowie ta drużyna pokazała że wcale nie jest taka słaba...
A jeśli chodzi o dziś macie kolejną relację kolegi KOZIOŁKA że nie jest tak różowo jak to wygląda na papierze.!!!!!O zgrozo ostatnio pisano mi żebym nie wierzył w to co piszą gazety,teraz Ty nurku cytujesz jakąś gazetkę, ale prawda tam jest rzeczywiście przymaskowana:):):)
Mimo wszystko ogromnie się cieszę że to własśnie CRACOVIA zatrzymała Groclin i że Cabajos szcęśliwie- ale jest rekordzistą ligi w minutach bez straty gola.
Cieszę się i mało tego cieszę się też że Staw dostał po nosie od swoich byłych podopiecznych,ja z nim ślubu nie brałem:)Ale dał mi wiele pięknych chwil!!!
raf_jedynka Napisał(a):
> Osiagnelismy bardzo dobry wynik.
>
> Majewski zdaje się wspinac na cokół...
> Przybiera posągową pozę...
> i zadziornie spoziera w stronę tych co bluzgali
> zdaje sie mowic: No i co!
> Co teraz powiecie?
>
> Ale...
> spada pierwsza kropla deszczu...
> jest niestety relacja koziołka...
> jest tez relacja radiowa...
> pojawiaja sie relacje netowe...
> a juz za jakis czas napisza Ci co byli i
> widzieli...
> zaraz będa pierwsze skroty z TV...
> a potem retrans w C+...
>
> Złaż Stefan
> nie rób z siebie wiekszego clowna niz juz
> jesteś
> rzeźbisz w gównie
> a twoj posąg stoi na cokole z gliny
>
>
>
>
>
>
> CRACOVIA - Pierwszy Mistrz Polski 1921, Jedyny
> Mistrz Galicji 1913
> CRACOVIA 1906 - NA ZAWSZE PIERWSI
>
>
Dlaczego sie czepiasz Majewskiego...??? przeciez teraz druzynie wychodzi.. widac jakies postepy w grze... teraz moze byc juz tylko lepiej... a wy ewidentnie urzyczepiliscie sie jego i nie chcecie mu dac spokoju... ma on swoje metody nauczania ale skoro sa skuteczne to nie nalezy ich zmieniac...
po skrótach panie raf powiem tylko:
szkoda, że zupełnie nieobstawiony i nieatakowany Plastik nie podciągnął jeszcze 2 metrów tylko od razu strzelał (i to bardzo niecelnie) w tej 90 minucie.
a oceniając ze skrótów powiem, że łks miał znacznie większą przewagę w meczu z nami niż groclin. Ba - Górnik Zabrze miał w meczu z nami (wg skrótów C+ przewagę: my 7 akcji, oni 10). Widać jak wiele zależy od montażysty.
z oceną powstrzymam się do retransmisji całego meczu. Bo na razie to widziałem w całym meczu 2 groźne sytuacje wrocławian i jedną naszą (tę co opisałem na początku)
ale gnójcie dalej Majewskiego i wychwalajce tego, co to u siebie z Kmitą wygrać nie potrafi ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)