Wreszcie jest tak, jak być powinno !!! Atmosfera w drużynie podobno świetna, Cracovia gra przez cały mecz na pełnych obrotach ( widać że Rudolf odwalił kawał dobrej roboty przygotowując drużynę do play off ), obcokrajowcy jak dla mnie już dobrze zgrani i wkomponowani w zespół( za wyjątkiem Kmeca który dziś już grał o wiele lepiej ). TYLKO TAK DALEJ !!! No i wreszcie my - kibice. Dziś doping rewelacyjny, świstak dał z siebie wszystko i w ogóle dla takich meczy warto być kibicem hokeja. PZDR
-
-
Cracovia - Zagłębie Sosnowiec - Walka o Finał !
jak kary po walce na koniec meczu? oprócz hloucha straciliśmy jeszcze dulębę ?
Aha apropo Kmeca to on ciągle gra chory...widać trener wyszedł z założenia że skoro ma płacone to ma grać.
no własnie ciekawe czy w Sosnowcu zagrają Hlouch i Dulęba
próbowałem się dowiedzieć po meczu ale niestety żadnych konkretów.
Cracovia prowadzi już 2:0, Podhali remisuje 1:1 w półfinale PLH
ag. tod2008-02-28, ostatnia aktualizacja 2008-02-28 21:43
Hokeiści Cracovii nie pozostawili wątpliwości, kto jest lepszy. Od początku dominowali na lodzie, a w trzeciej tercji odebrali rywalom ochotę do gry
Już pierwsza akcja krakowian przyniosła im powodzenie. Strzał Mariusza Dulęby Tomasz Jaworski odbił prosto pod nogi Filipa Drzewieckiego, który nie miał problemów ze skierowaniem krążka do bramki. Gospodarze po kilku minutach powinni prowadzić 4:0, ale okazje marnowali Andrej Kmecz, Josef Mihalik i Michał Piotrowski. - W środę obijałem słupki i poprzeczki, tym razem udało się trafić. Dobrze, że tak szybko, dzięki temu uniknęliśmy nerwów z pierwszego spotkania - powiedział Drzewiecki.
Cracovia grała koncertowo - szybkie, kombinacyjne akcje gospodarzy powodowały, że bez problemów dochodzili do pozycji strzeleckich, ale znakomicie bronił Jaworski.
Tuż przed końcem pierwszej tercji w końcu zdołali pokonać reprezentacyjnego bramkarza po raz drugi. Mihalik wygrał wznowienie zagrał do Romana Hloucha, który trafił spod niebieskiej linii. W 26. minucie Czech uderzył kijem w głowę Vladimira Lukę. Napastnik z Sosnowca zalał się krwią, a Hlouch dostał karę meczu.
Sosnowiczanie mogli zdobyć kontaktową bramkę, ale sytuacji sam na sam nie wykorzystali Luka i Karol Horny. - Udało mi się dwukrotnie zapobiec utracie bramki, ale nie czułem się najlepiej. Dopada mnie grypa żołądkowa - powiedział Rafał Radziszewski, bramkarz Cracovii.
Niewykorzystane sytuacji zemściły się na sosnowiczanach na początku trzeciej tercji. Przez 15 sekund krakowianie pozbawili ich złudzeń. Najpierw trafił Jarosław Kuc, a chwilę później Vladimir Burzil i losy spotkania były rozstrzygnięte.
Goście stracili ochotę do gry i zaczęli coraz faulować. Gospodarze po strzeleniu czwartego gola złapali w końcu odpowiedni rytm i bezlitośnie dobili Zagłębie kolejnymi trafieniami. Po końcowej syrenie do gardeł skoczyli sobie Teddy da Costa i Dulęba, za co dostali kary meczu.
- Zachowaliśmy więcej sił, stąd tak okazałe zwycięstwo. W drugiej tercji graliśmy zbyt ostro i Zagłębie mogło to wykorzystać. Z dwoma zwycięstwami przed własną publicznością w Sosnowcu będzie grać nam się o wiele lepiej - podsumował Drzewiecki.
Comarch Cracovia - Zagłębie Sosnowiec 7:0
Tercje: 2:0, 0:0, 5:0
Bramki: 1:0 Drzewiecki (2. Dulęba, Vercik), 2:0 Hlouch (16.Mihalik), 3:0 Kuc (41.Słaboń - w podwójnej przewadze), 4:0 Burzil (41.Pasiut - w przewadze), 5:0 Słaboń (43. L.Laszkiewicz, Csorich), 6:0 D. Laszkiewicz (50.L. Laszkiewicz, Csorich), 7:0 Burzil (53.Witowski - w podwójnej przewadze).
Cracovia: Radziszewski - Csorich, Kuc, L. Laszkiewicz, Słaboń, D. Laszkiewicz - Burzil, Dulęba, Vercik, Pasiut, Drzewiecki - Noworyta, Kłys, Kmecz, Mihalik, Hlouch - Marcińczak, Landowski, Piotrowski, Kowalówka, Witowski.
Sędziował: Leszek Więckowski (Warszawa); Kary: 71 (w tym kary meczu dla Romana Hloucha i Mariusza Dulęby) - 54 (w tym kara meczu dla Teddy'ego Da Costy); Widzów: 1 tys.
Stan rywalizacji: 2:0 dla Cracovii
info G,W.
----------------------------------------------------------------------
MARTWI MNIE TA GRYPA żołądkowa Radzika
Krogulec dalej, niestety był...
Fachowcom - ornitologom już alert przekazałem, może uratują... Jak ich zwierzchnia władza wpuści bez biletu na ślizgawkę :D
Leesior, no popatrz :)
Dzisiaj to była prawdziwa eksplozja formy naszych hokestów!!!:):):).... Zwłaszcza III tercja była po prostu miażdżąca!!!:):):) Nie trudno w tej chwili o optymizm..... Przydałoby sie jednak zakończyć tą rywalizację w walce o finał w 4-ch meczach by zaoszczędzić trochę na siłach.... Patrząc z psychologicznego punktu widzenia wydaje się to całkowicie realne bo trudno sobie wyobrazić by Zagłębie po takim ciosie jak dzisiaj jeszcze się podniosło, uwierzyło, że można tą rywalizację odwrócić o 180 stopni.... Mozliwe jest też rozluźnienie naszych i porażka w jednym z dwóch meczy w Sosnowcu.... Będzie dobrze jeżeli z dwóch meczy w Sosnowcu wywieziemy jedno zwycięstwo, zwłaszcza że w Krakowie będzie można świętować awans do finału.... Zdecydowanie lepiej jednak będzie zakończyć tą rywalizację w 4-ch meczach i trzeba wykorzystać fakt, że Zagłębie po dzisiejszej porażce prawdopodobnie jest już totalnie rozbite.... Jak narazie GKS Tychy i Podhale ładnie się gryzą wzajemnie.... To też dobrze.... Słowo o dopingu.... Faktycznie chyba był dzisiaj zdecydowanie lepszy od wczorajszego.... Mimo, że wczoraj nie oszczędzałem gardła to w tej chwili ledwo mówię - megachrypa hehehaha:) Ależ zaj.ebiste są te mecze hokeja w play off:)
To była Hokejowa Liga Mistrzów!
Nasi zagrali piękny koncert :)
...
Lepiej skończyć szybko i patrzeć przy piwku jak się rywale wykrwawiają ale w Sosnowcu nie będzie łatwo.
dużo kombinacyjnej gry, wreszcie z polotem ! co nie zmienia faktu że zagłębie było chyba słabsze od torunia. w pierwszej tercji Jaworski bronił ewidentnie z kontuzją , widać było jak po interwencji nie był w stanie wstać z powrotem , następnie normalnie upadł bez powodu w polu bramkowym. Druga bramka obok słupka widać ewidentnie nie był w stanie się schylić po krążek.
Kluczem do zwycięstw w sosnowcu będzie nie wdawanie się w prowokacyjne zaczepki. niestety dziś w ten sposób straciliśmy ważnego hloucha i dulębę. na szczęście da costa też nie zagra.
zgadzam się z Vasago, zamknąć temat w 4 meczach. w tychach idealny bilans 1-1. teraz nawet przy dwóch zwycięstwach podhala, będzie kolejny mecz w tychach, myślę że będą potrzebowali 7 meczy, jest to dla nas idealne.obie drużyny preferują siłowy hokej z ostrą walką na bandach, z kim byśmy nie grali napewno trochę się wykrwawią. przy dobrym układzie tydzień dłużej odpoczywamy !!!
cieszy lepsza gra całej drużyny , poszczególnych formacji i przebudzenie Laszkiewiczów , Drzewieckiego.
Dla mnie Michalik to inna liga zupełnie!!! dawno nikt tak łatwo zamka nie ustawiał, przetrzymanie i przegląd sytuacji że szkoda gadać !!!
Bardzo dobra I tercja
Niepotrzebna nerwowka w drugiej
No i eksplozja na poczatku trzeciej ;)
Od stanu 4-0 Zagłebie probowalo juz tylko dograc do konca
W sobote oni bez Da costy a my bez Dulęby i Hloucha
Jesli nie wygramy 2 razy w Sosnowcu
to we srode czeka nas maraton hokejowo-pilkarski
PE z Górnikiem o 20,30
W zwiazku z tym hokej zaczeni sie o...
No wlasnie 17,45 ?
A moze jeszcze wczesniej
Wczoraj nie byłem to wynik ciężko wyśrubowany,za to dziś obecny i 7:0!!!:P:P:P
Wszyscy ładnie ciupali i Kowalówka,Pasiut,Noworyta czyli młode wilki i Laszki,Słabonie,Pepiki czyli wyjadacze,nie mówiąc o Radziku...
Tak trzymać PASIAKI!!!!
Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A tak żeśmy gadali na Rohaczka ...tymczasem
> coraz bardziej wygląda,że Rohaczek na wzór
> kadry niemiec na piłkarskich MŚ gra w turniej
> nie w pojedyncze mecze.
>
> Z meczu na mecz drużyna coraz lepiej się
> prezentuje. TKH robiło 5-6 sytuacji na mecz
> ...przyjechało dużo mocniejsze Zagłębie i też
> ledwie ze 6 sytuacji na cały mecz potrafi
> zrobić...W dzisiejszym meczu dominowaliśmy o
> wiele wyraźniej niż wmeczach z TKH... widac już
> ,że za bardzo nas Sosnowiec nie ugryzie....
Pisałem w nocy po wczorajszym meczu....jak widać dzis, raczej słusznie.
W niedziele Sosnowiec rzuci wszystko co potrafi na szale i o ile faktycznie gnębi naszych grypa to mogą coś dziubnąć. Licze jednak ,że przynajmniej jeden z Sosnowieckich meczy wygramy bo po prostu mamy o klasę mocniejszą drużynę niż "Gierkowi" :)
ps: Ponowne gratulacje dla Rohaczka za ominiecie Podhala w 1/2 finału:) W Tychach ponownie mecz - wojna się odbył.
Świetna pierwsza i trzecia tercja - troche chaosu w drugiej - ale to jest playoff i trzeba ostrożnie szafować siłami - nie bylem przekonany do Burila - już jestem :)
Mihalik - cud transfer :)
Dzięki Ludzie za dziś.:)
Ja mialem zajecia z ktorych ni jak nie bylo sie zerwac ani odrobic czy co kolwiek :/ tak w polowie zajeci tylko co chwile mi telefon wibrowal w kieszeni a moja zlosc wzmagala ze mnie nie ma na hali :(
klaros Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Krogulec dalej, niestety był...
Może on po prostu jest fanem hokeja?
Wynajety przez Tabisza do eliminacji gapowiczow z Sosnowca pod dachem :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)