Gdyby Mila był wielkim graczem to byłby teraz gwiazdą tej drużyny z Norwegii, z której go wywalili albo Austrii W...to znaczy co ja gadam już dawno by go kupili do jakiejś drużyny w lidze hiszpańskiej lub niemieckiej lub angielskiej lub francuskiej lub chociaż holenderskiej...A skoro stać go tylko na grę w ogórkowej lidze to znaczy ,że jest zwykłym kopaczem.
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat kolejny
Z tego, że Wilk przedłużył kontrakt, wynika tylko tyle, że trzeba zapłacić prawdziwe pieniądze. Pytanie tylko, czy on miałby nas zbawić? Ale od zadawania sobie takich pytań jest A. Płatek
Wilk to gracz pokroju Klusa i Barana, czyli bardziej z tylu, nizli z przodu. Poza tym 22-latek, ledwo opierzony w lidze ma nas zbawic? To opierzajmy Klicha z Kostkiem.
Wilk jest bardziej z przodu niźli Baran czy Kłus. Bardziej jak Zawistowski...
Jak tak patrzę na nazwiska spisane przez OSCY albo SANTO, to myślę, że nie dają one żadnych gwarancji (Santo zbyt optymistycznie to widzi). Z wymienionych w tym wątku przekonuje Micanski, ale jak go wyjąć...
Dla mnie najsensowniejsze byłoby wypożyczenie naprawdę dobrego gościa (lub 2) z mocnej ligi zagranicznej - kogoś, kto tam gra ogony, a nie chce zardzewieć, albo też - kto chce się wypromować w słabszej lidze polskiej, waląc bramę za bramą.
Uprzedzając płacze Profesora, że to nieperspektywiczne, powiem - niezupełnie. Po pierwsze, jak ktoś słusznie zauważył, nic nie będzie perspektywiczne, jak spadniemy. Chciało się przyoszczędzić wcześniej, ufając znachorom, no to niestety teraz jesteśmy ciężko chorzy i leczenie będzie droższe.
Ale sprowadzenie nawet na 1 rundę asiora z zagranicy miałoby jeszcze 2 pozytywne aspekty:
1. drużyna nie jest aż tak słaba kadrowo, tylko wpadła w dół psychiczny - ktoś ich musi pociągnąć i przywrócić wiarę we własne umiejętności;
2. dla młodych taka nauka może być nieoceniona, bo od kogo oni teraz mają sie uczyć? Skoro np. Klich dostaje lepszą ocenę w DP niż Pawlusińskisad smiley
Reasumując: dwóch dobrych Brasileiros (Serbów, Bułgarów albo Murzynów) na najbliższą rundę.
Warto sprawdzic kierunek bialoruski.Za tydzien koncza sezon ,graja wiosna-jesien.
Komus moze konczyc sie kontrakt moglby dolaczyc juz teraz.
knur Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> SaNtO Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Mila to jest wielki gracz
> >
>
> bez wątpienia.
Po co wydawać grubą kasę za jakiegoś Milę, ostatnio w Hucie widziałem podobnego typka, z uśmiechu i nie tylko dość podobny, może by się nadał. Nie wiem dokładnie ile ci z Media Markt by za niego chcieli ale z pewnością dużo tańszy od Mili i na youtubie bardziej popularny, więc profesor też by się ucieszył, bo by mu pijar podskoczył.
Bialorus- najlepsi z czolowych klubow na wypozyczenia do czerwca z opcja pierwokupu za ustalona cene.W klubach sie nie przelewa ,a do czerwca i tak graja o nic.Na zawodnikow BATE raczej bym nie liczyl,ale dla pozostalych klubow bylaby to interesujaca oferta.
Zgadzam się z przedmócą , że Białoruś to dobry kierunek i można tam znaleźć jakiegoś niezłego piłkarza. Zresztą postawa Bate jest tego najlepszym przykładem, a myślę ,że np w takim Dynamie Minsk (2 miejsce w lidze) czy MTZ-RIPO Minsk (3 miejsce, dodatkowo strzelili najwięcej bramek w lidze) grają nie gorsi piłkarze.
Najwazniejszy transfer to Dyrektor Sportowy. Bez tego to mozemy sobie szukac zawodnikow chocby i w Tadzykistanie. Trener Sadko zajmuje sie tylko rynkiem mlodych zawodnikow i robi to bardzo dobrze, ale nie ma kogos, kto bylby odpowiedzialny za globalny research rynku.
nie ma bo nie było wg prezesa zapotrzebowania
produkcja netto okazała sie niewypałem
Dyrektor Sportowy jest tak samo zbędny jak Fizjolog - przecież tego można się nauczyć w 2 tygodnie i Płatek może to sam wykonywać (mam na myśli wszystkie 3 funkcje: trenera, fizjologa i dyrektora sportowego).
Produkcja netto jeszcze nie okazala sie niewypalem. Zawodnicy, ktorzy mieli byc produktem netto wlasnie wchodza do druzyny: Uszalewski, Kaszuba, Dynarek, Urbanski, Klich, Snadny.
Trudno nazwac Balige i Jelenia produktem netto, bo ten pierwszy byl w Cracovii, a ten drugi spodobal sie Hajdzie w sparingu.
Na wynik produkcji pilkarzy netto trzeba poczekac jeszcze 3-4 lata.
PS. moim zdaniem w naszym klubie to jest to amatorszczyzna. Jesli pilkarze maja jechac za granice, by zasilic klubowa kase, to klub powinien inwestowac nie tylko w ich nogi, ale tez glowy.
edit. zebysmy nie skonczyli jak LKS kiedy spadal z ligi: R.Grzelak, Madej, Matusiak, Labedzki i Milar i przede wszystkim 22-letni Saganowski
Z tym ,że Kaszuba to raczej produkt Bałtyku ;)
a Baliga i Jelen na sanse sie nie doczekali
Uszalewski sie nie rozwija juz od dawna a Urbanski byl tylko narzedziem do zniszczenia Skrzyni
pozostaje wiara w Snadnego i Klicha ew Dynarka
No tak, ale nie mozna sadzic o efektach pracy - i z tym sie nie mozecie sprzeczac.
"...Roger jak i Chinyama są w zdecydowanie gorszej formie. - Chętnie bym ich wymienił, ale na kogo? Za Rogera mógłby grać Piotrek Giza. Potrafi, jest dobrym piłkarzem, Ale prasa i kibice zniszczyli go. Jest zaszczuty, nie może się odnaleźć - mówi Urban w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej".
- Roger i Chinyama to niezwykle ważne ogniwa w naszej drużynie ale grają niemal non-stop od stycznia i mają prawo być zmęczeni - dodaje Urban.
Czytaj dalej REKLAMAWedług Urbana pokładanych oczekiwań nie realizują Mikel Arruabarrena i Bartłomiej Grzelak oraz Aleksandar Vukovic, który już szykuje się do odejścia w zimowym okienku transferowym..."
(onet.pl)
Piotrek jest sam sobie winien:
wszyscy mu mówili, idź gdziekolwiek, tylko nie do cwks. To nie jest klub dla ludzi ze słabą psychiką
tak jak Piechna. W Kielcach go na rękach nosili. Odszedł i to był koniec Piechny.
a co do "cwks-owskich spadów" to nadałby się jedynie Vuko. Niestety jest pazerny na kasę, co z góry przesądza wynik negocjacji z Jakubem T. :(
podejrzewam, że Alianz go podkupi
Zgadzam się z przedmówcą, też zwracałem uwagę, że cwks i gts ściągają co zdolniejszych, a następnie w iększości przetrącają im kark. Tak było np. z Bojarskim, Korzymem, niedawno też z Ćwielągiem.
Ale skoro jest tak zaszczuty, że nie można go wpuścić na zmiennika, to może niech przyjdzie na 1 rundę odbudować się do nas? Przy czym nie oznaczałoby to, że mamy zbawcę, bo... może się też nie odbudować, niestety. Musiałby więc być jeszcze jeden pomocnik i napadzior, taki jak ten Kouemaha, którego mogliśmy mieć:( a teraz skąpstwo odbija się czkawką.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)