warto pisać w tym wątku :) coś mi podpowiada że w okolicach 249 strony kupimy pomocnika :D
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat kolejny
ale wiecie co ja zauważam pewną prawidłowość.. jak mieliśmy dużo pomocników to się kupowało następnych i się pisało na forum że poco następny, teraz jest tak samo z obrońcami. z czego to wynika?
[url]http://sport.onet.pl/0,1248702,1801772,wiadomosc.html[/url]
taki napastnik do wzięcia tylko że nie ma komu konraktów płacić w naszym klubie..
Nie ma komu płacić kontraktow w naszym klubie ???
To może Ty zapłacisz ?
Zawsze masz tak wiele do powiedzenia...
To może tym razem wykażesz się w działaniu ?
ja płace na ich kontrakty kupując bilety, więc śmiało mogę powiedzieć, że Nowak i inni grają za moje
Tabisz i Majewski tez dostaja z Twoich.
A tak serio, jakby z 20 tys takich SaNtO-w kupilo karnety i tyle samo bilety moglibysmy placic z 300 tys Euro rocznie, a poki co to wiesz...Szeliga i tym podobni.
> A tak serio, jakby z 20 tys takich SaNtO-w kupilo karnety i tyle samo bilety...
...to musieliby siedzieć na Błoniach i śledzić mecz przez radio. ;)
Pewnie, wydałem na bilety na Cracovię mniej niż Filipiak, którego stać na to, aby się wozić po trybunach honorowych, gdzie leje się wino, a hostessy pod stołami robią ważnym gościom laskę.
Pewnie, też bym chciał mieć tyle na koncie co on.
Ale będę kupował bilety na Cracovię na długo po tym, jak Filipiak nie będzie już w ogóle z tym klubem związany, bo Cracovia to dla mnie miłość i honor, a nie biznes.
To, że nie zarabiam milionów nie znaczy, że jako kibic nie mam prawa oczekiwać od włodarzy Cracovii konkretnych posunięć.
To może zarząd podwyższy cenę biletów do 150zł, skoro kibice dają za mało kasy? Na stadionie będzie tak bezpiecznie i kulturalnie, wszyscy w garniturach i w ogóle. Widze, że niektórzy czuliby się wtedy lepiej.
Lucekpas a niby czemu Santo ma sie wykazać w działaniu?.Są ludzie ala tabisz biorące za to ciężką kasę .To oni mają się wykazać.Jak sa nieudolni i nie potrafią nawet dowiedzieć się kiedy zawodnikowi kończy sie kontrakt to powinni mieć na tyle honoru by zrezygnować.Jestem w 100 % pewny że do tej pory jak by był zamiast Tabisza Misior to drużyna grała by o Mistrza Polski ,a klub stać by było na to by placić droższe kontrakty (i mieć lepszych zawodników).
Licząc tylko na Comarch ,nie szukając sponsorów możliwości finasowe są ograniczone,a dodatkowo wszelkie negocjacjie transferowe prowadzone są przez dyletanta i amatora.
Azurro są w naszej licze luby płacące gorzej od nas ,a mimo wszystko potrafiące znaleść ciekawych i nie drogich zawodników.Na Słowacji sporo biega takich zawodników jak Balaz,w Bośni jest nie tylko jeden dobry piłkarz (którego właśnie próbujemy ściągnąć).W Bośni płacą grosze i nie jeden gracz by sie do nas nadał .Tylko pytanie kto ma jechać i szukać.Tabisz faxem nic nie załatwi.
Wszyscy zachwycaja sie transferem Stilica do Lecha .Niczym trafil do Lecha Stilic był kilkanaście razy oglądany przez scautów (nie wiedział o nim nawet Smuda).Załatwili cicho i profesjonalnie.Tak powinno załatwiac się transfery -metodą FAKTÓW DOKONANYCH I nie z zza biurka .
a ten kur.w.a Stilicz dostaje 80 tys Euro brutto rocznie jak my placimy?
a ty wiesz. ze Hristow zarabia w Lewskim 300 tys Euro?
No tak ,jakby prezesowal Misior to napewno juz by stadion stal postawiony skoro mamy grac o mistrza Polski;-)
Skoro druzyny z mniejsza kasa kupuja lepszych pilkarzy (mowa o Ruchu) to dlaczego rozgrywki skonczyli nizej od Nas???Moze powinni zmienic trenera bo cos w tym systemie chyba szwankuje;-)
A jesli chodzi o ciche zalatwianie tranferow to inne kluby powinny brac z Nas przyklad (Kaszuba,Krzywicki czy nawet pilkarz z Bosni) ;-). Bo w czym jest problem kupic pilkarza jak Lech i zaproponowac mu kontrakt o jakim w Cracovii jeszcze nie marzyli...
cały czas mam wrazenie, ze przez koncepcje produkowania piłkarzy netto, panowie skupiaja sie na mlodych Polakach -szczytne, ale od tego jest ME i jakies inne tam grupy mlodziezowo dzieciece. a 1 zespół jest od tego zeby podbijac swiat wiec potrzebni sa pilkarze jak najlepsi niezaleznie jakiej narodowości..przypuszczam ze jakby poszukac rozgrywajacego w Europie(nawet i nie tylko) to spokojowo udałoby sie sprowadzic goscia co by wymiatał nawet z założeniem ze ma max. 23 lata.
nie wypada rozdzielac cudze pieniadze, ale wydaje mi sie ze jak mamy się bawić w profesjonalny futbol to chyba trzeba otruć węża w kieszeni.. i nie mówię tu o szalenczym wydawaniu forsy, bo np to ze postawili sie Robakowi jesli chodzi o kase to dobrze. ale czasami warto wyskubac troche grosza...rzuce taki niezobowiazujacy temat Moussy Outarry(pamietacie go jeszcze?) cos o nim w tych Niemczech cicho..legiunia slyszalem chcialaby go z powrotem(tak wstepnie planuja)..a moim zdaniem on byl na tyle przejebanym obronca, ze mozna mu spokojnie dac naprawde wysoką pensje bo zasluguje(a przynajmniej zaslugiwal) prawde mowiac ja o nim myslalem juz pare miesiecy temu, ze kariery nie zrobil wiec temat powrotu mozna by poruszyc. a nie wierze zeby przywiazal sie do znaku L..oczywiscie teraz mamy dobrych obroncow+moze swietnego bosniaka, wiec cisnienia nie ma, Outarra niech sluzy tu za przykład.
Zeus -co do stadionu i Misiora myślę że z nim zamiast Tabisza bylibyśmy teraz znacznie bliżej konca budowy.Mocna drużyna i wynik pewne sprawy przyspiesza(sukces jak to mówią wiele ojców ma).
Co do Tego ruchu to dałem przykład ze jak się chce to można za psie pieniądze i wcale nie wysokie kontrakty ściagnąć 3 niezłych Słowaków.Twierdze ze byli dla nich b.poważnym wzmocnieniem i bez nich w składzie byliby dużo niżej.Poza tym ta 3 sama meczy nie wygrywa ,a skład ,kasę Cracovia ma lepszych od Ruchu.
Dajesz tu porównanie że inni powinni brać z nas przykład jak załatwiać po cichu transfery(Krzywicki,Bośniak,Kaszuba).Co do Krzywickiego to sam piłkarz wypowiadał sie o tym transferze -chcieli go inni ale do MŁODEJ EKSTRAKLASY I DLATEGO WOLAŁ DO NAS.
Kaszuba -nie przypominam sobie by miał kolejke chętnych do kupna.
Bośniak-zapytam cię wprost czy ktokolwiek obserwował piłkarza w rozgrywkach w Bośni?.
Trafił się fuks bo sam do nas wyraził chęć przyjścia przez swojego menagera.
Na koniec o Lechu i Lewandowskim .Ps i Sport a więc 2 powazne gazety podały że zarabia on 240 tyś zł brutto na rok .To 20 tys zł m-cznie.Takie kontrakty u nas ma sporo zawodników.
Azuro a czy moze liczyleś że król strzelców ligi bułgarskiej zagra u nas za 50 tys euro.Skoro chcieli go wykupić z Botewa musieli się liczyć z tym ze jego wymagania są spore.Chyba ze jak to tabisz liczył że jak dogada się z botewem faxem to potem piłkarz weźmie 5 tyś zł pensji .Czasem zaryzykować warto uważam ze Lewski na tym zarobi i to sporo bo za 1-2 lata sprzeda go za grubą kasę.Co do Stilica i zarobków ich nie znam.
Może są wysokie ,może nie.Dałem przykład po to by pokazać jak transfer powinno się załatwić .Nie faxem jak tabisz -tylko na miejscu ogladając zawodnika w kilku meczach i załatwiając na miejscu.Czy u nas wg ktoś jeździ do Bośni albo nawet na Słowację (bo bliżej)by szukać zawodników do 1 drużyny?.
Przegląd Sportowy i Sport KIEDYŚ byly poważnymi gazetami.... teraz są szmatławcami---to tak gwoli ścisłości....
Potter ty zacznij jeździć i wtedy bedziesz zadowolony ze scautingu. To jest temat transfery czyli wg mnie konkrety kto,gdzie i za ile a nie pierdolenie że ten nie pojechał zobaczyć tego a ten to wysłał faks. Już lepiej zamknąc ten temat w pizdu bo sie go czytac nie da.
"Kaszuba -nie przypominam sobie by miał kolejke chętnych do kupna"
Ja sobie przypominam, że przed przyjściem do nas był na testach w Lechii Gdańsk. Chciała go też Cartusia Kartuzy :)
Poza tym umówmy się, że 18 latek strzelający 27 bramek w 34 meczach to jest jakiś obiecujący materiał...
Nie zapłaciliśmy za niego dużo i myślę że w perspektywie na nim nie stracimy.
> To jest temat transfery czyli wg mnie konkrety kto,gdzie i za ile a nie pierdolenie
> że ten nie pojechał zobaczyć tego a ten to wysłał faks.
Od konkretow sa gazety i serwisy internetowe, a to jest forum dyskusyjne, ktore ja sama nazwa wskazuje, sluzy do dyskusji. To sie oczywiscie moze komus podobac albo nie, ale takie jest jego przeznaczenie.
Pasiasty przeczytaj nazwe tematu, ja rozumiem spekulacje kto jest przymierzany, kto kogo by widział u nas ale bez przesady - co maja ciągłe narzekania Pottera do transferów skoro póki co jest cisza w tej kwestji?? Chłop ciągle to samo, niezmiennie chyba od roku - poprostu nudne sie to zrobiło.
Niezmiennie od roku bo od roku w materii transferów się nie dzieje nic.
Ja jestem pewien że taki rozgrywający jakieś reprezentacji Angoli gra w jakims ciezkim zadupiu w Afryce a u nas w lidze byłby kimś więcej. Tak rzuciłem jakąs Angolie, ale są też inne kraje na świecie.
Popatrzcie ilu świetnych zawodników zza granicy gra w naszej lidze. Da sie? Wiec czemu my nikogo nie sciagamy skoro w Polsce nie ma zawodnikow?
Jak ściągamy serba który ma 29 lat to czemu nie sięgniemy po kogoś z Polski? Jest tylu świetnych zawodników do wzięcia, ale podobno są za starzy, więc skąd się wział temat 29'letniego chłopa?
Kolego rabarbar jak się widzi ten ,,profesjonalizm''prezesa to może szlag trafić.
Gdzie jestesmy i jak załatwiamy transfery dobitnie pokazuja przykłady Koumahy i Hristova.Załatwiając faksem nie załatwimy nic (nawet podstawowej wiedzy kiedy się zawodnikowi kontrakt kończy).
Dalej piszesz zacznij jeździć ty to będziesz zadowolony za scautingu.Chyba juz całkiem ci słońce przygrzało.Z jakiej racji ja mam wykonywać to za osoby ,które biorą grubą kasę i zamiast zap...ać pierdzą w stołek i wysyłają faksy .Jak nie potrafią,nie chcą to powinni z klubu odejść ,a na ich miejsce klub powinien zatrudnić profesjonalistów z kontaktami,układami,znajomością rynków takich jak choćby Tomek Rząsa.
Rafi ja tu nie neguje w żaden sposób celowości transferu Kaszuby.Tyle że rzecz w tym że powinni do klubu i drużyny przyjść zawodnicy (szczególnie w pomocy i ataku )którzy będą WYMIERNYM WZMOCNIENIEM już teraz.Precyzyjnie rzecz ujmujac mają to być zawodnicy wyraźnie lepsi od tych co w składzie są by młodzi mieli się od kogo uczyć.Młodych perspektywicznych już np w ataku mamy,ale w pomocy już jest znacznie gorzej.
Lewandowski nie przyszedl do nas nie ze wzgledu na wysokosc kontraktu, tylko dlatego ze chcial grac w Pucharach, tak wiec potter nie wiem czemu wplatujesz jego transfer do rozmowy.
poza tym nazekania tyle a przeciez wiadomo ze nic sie nie bedzie dzialo przez kilka lat u nas w transferach co najwyzej jeden dwa bez glosnych nazwisk.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)