nie podchodzi mi ten Lubicz, 6 zł za przeraźliwie słodkie piwo to za dużo, trzeba przyznać że jest mega pijalne (inaczej mówiąc wchodzi jak woda) ale to dlatego że brak w nim chmielu. W tej cenie mam 2 solidne czeskie pilsy.
Choć faktem jest że ich jasne jest najlepsze spośród krakowskich browarów restauracyjnych (tea nie liczę bo nie robią lagerków).
-
-
Procenty %%%
Otóż to. Jak mam ochotę na porządnego dolniaka, to Primator czy Svijany za 3 zeta załatwia sprawę.
albo lekko droższa opcja niż 3 złote, choć w granicach rozsądku: Bohemian Pils z Redenu, zacne piwo
9 dni później
Za zwycięstwo nad GTS-em!!!!!!!
DENOGGINIZER - Imperial IPA z browaru Drake's Brewing Co. San Leonardo California
lalala próba radyjka
To je Wyborowa!
Ostatni wściekły pies na dwa łyki i do spania. :)
w niedzielę po raz pierwszy w życiu postanowiłem oglądać derby na trzeźwo :) poniekąd przez chore zatoki ale powiedziałem sobie że jak wygrają to przez tydzień alkoholu nie skosztuje :D trwam więc
30 dni później
Pił już ktoś Digglera z Kingpina? Miałem sobie kupić teraz parę butelek, ale repertuar Sylwestrowy dobrałem głównie pod kątem stoutów (z małymi odskoczniami). Ale po nowym roku biorę się na bank za te piwko. Z Kingpinem przeżyłem dobry rok, Shaman mnie opętał, TurboGeezer niezmiennie jara, do Mandarina przekonałem nawet moją craftofobiczną żonę. Chyba nie wytrzymam i dziś wracając z roboty wpadnę do sklepu po jakąś degustacyjną dawkę Digglera. :)
Nie piłem jeszcze, ale Kingpin do tej pory praktycznie zawsze trzymał poziom.
dziś zaczynam od szampana Veuve Clicquot, potem, do dania głównego (z udziałem pinot grigio z Górnej Adygi, znanej też jako Południowy Tyrol, ale tu nie ma sie nad czym rozwodzić, bo wino idzie "do gara") przesiadam się na wytrawne Chablis z 2013 (troche za młode, ale rocznik udany, więc nie marudzę), po którym na stół (pod deser) wjedzie naturalnie słodka morawska Palava (z 2014 r., ten rok był ciężki dla winiarzy, więc nie wiem, jak bardzo udana, ale innej w piwniczce już nie mam). a na koniec zaserwuję sobie i gościom do wyboru leciutką owocowo-miodową 12-letnią Auchentoshan (bodaj jedyna szkocka potrójnie destylowana) lub lekko torfową Jurę Superstition. a jak ktoś (np. ja) się uprze, to obie :)
albo jak Galerii krakowskiej jeszcze nie bylo, byla tam przychodnia hehe
na pawiej
byla przychodnia, ja nawet na na kolonie tam jezdzilem, z koleji mi mama wykupywala..
ale byli tam tez ..zloczyncy
ksc kazimierz i inni rzezimieszcy..SRODMIESCIE
CRACOVIA ksc,
Cracovia KSC jak jechalismy na meczyk to w 164 na siemaszkach to dosiadali sie.. rownitko w dwa rzedy.
164 KS CRACOVIA PIASKI NOWE
'90
XXX-L & Siemaszki
veni vidi vici :)
Kori, bo na trening nie wstaniesz jak tak dalej pójdzie ;)
wstane hehe
12 dni później
Tylko whisky
Cyc01 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Tylko whisky
Tu sie zgadzam , ale jak Ty zaczynasz " zycie Forumowe" w tym Watku .......to musisz bardzo ja lubic :D
izbik Napisał(a):
> Cyc01 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Tylko whisky
>
>
> Tu sie zgadzam , ale jak Ty zaczynasz " zycie
> Forumowe" w tym Watku .......to musisz bardzo ja
> lubic :D
Fuj ochydztwo... ochydztwo.......fujjjjjjj ;)
Podobno po 40 zaczyna smakowac takze jeszcze mi troche brakuje :) :) :)
Przecież to zwykły spamer, wystarczy zwrócić uwagę na sygnaturkę (uwaga do modów - mój post do wylotki razem ze spamerem)
KruszynaKSC Napisał(a):
> Fuj ochydztwo... ochydztwo.......fujjjjjjj ;)
>
> Podobno po 40 zaczyna smakowac takze jeszcze mi
> troche brakuje :) :) :)
Dobra 18-letnia smakuje i przed czterdziestką.
Wiem po sobie. ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)