wychodzimy na prosta wiec warto zebrać wszystkie rozwiązania pojawiające sie w różnych miejscach w jeden temat,
same konkrety panie i panowie, bez ogólników (typu "oczekuje polepszenia marketingu")
ja od siebie na początek:
1. Dotarcia do Pasiaków, którzy chodzili na mecze w 2 lidze, poprzez intensywne reklamy w prasie, plakaty na mieście, ulotki, foldery.
Konkretny pomysł na fajną jednorazową promocje:
Wiekszosc pewnie zbiera bilety zatem przynosisz bilet z barażu Cracovia - Górnik Polkowice, wchodzisz za 1zł lub 5zł, tylko rzecz w tym ze wszyscy MUSZĄ się o tym dowiedziec, zatem przez cały tydzien reklamy, ulotki w prasie.
2. Biletów dla młodzieży i studentów. Na początek na 1 sektor i nie koniecznie za bramką tylko najlepiej C lub B1-B6, szczegolnie na tych ostatnich pustki...
młodzież to przyszłość, Wisła juz to zrozumiała.
3. Możliwości wyrobienia Identyfikatora w okolicach stadionu przed meczem, turyści i nowi kibice!!! Można to rozwiązać tak jak na Koronie Kielce: nie masz karty kibica (identyfikatora) - kupujesz imienny bilet ważny z dowodem, otworzyć dodatkową kasę gdzie sprzedawanoby tylko takie bilety (albo w sklepie Medaliony)
4. Pełny stadion narazie nam nie grozi, więc 1000 biletów rozdać dla domów dziecka, puste krzesełka nie sa frajdą dla nikogo a dla dzieciaków z domu dziecka mecz to frajda i przeżycie niesamowite.
5. Walki z przylepioną przez media etykietą "niebezpiecznego stadionu". Zorganizować kampanie przed spotkaniami typu "Bezpieczny mecz" itp. do ludzi takie hasła trafiają, a po przeniesieniu sektora dla gosci nasz stadion JEST BEZPIECZNY i pasowałoby zeby media sie o tym dowiedziały.
mniej ważne, czysto techniczne:
- na meczach nie podwyższonego ryzyka otworzyc przejscie między sektorami C, rzecz jasna bilety na C wszedzie w tej samej cenie nie ma ryzyka wiec po co jakies utrudnienia.
zapraszam do dyskusji
ps. jezeli zacznie się, modna ostatnio na forum, kłotnia to temat bedzie zamykany
-
-
Czego oczekujesz od Klubu Pasiaku - tylko konkrety
Sprzedaz biletów w wielu miejscach w Krakowie. Tak jak bilety Wisły można dostać w co drugim kiosku Kolporteta to tak samo możnaby zacząć sprzedawać nasze bilety naprzykład w Ruchu.
Sprzedaż biletów przez internet, płatne przelewem i wszystkie dane kupującego od razu klub by dostał. Oczywiście bilet byłby imienny, ważny tylko z dowodem osobistym. POzostaje tylko forma odbioru/dostarczenia biletu.
Sprawniejsze wpuszczanie na mecze, żeby kolejek nie było.
Czystych krzesełek
Miszczu2007 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Czystych krzesełek
>
Darmowe bilety dla ekipy sprzątającej :)
biletów na każdy mecz.
przy sprzedazy karnetów rabatowania:/czym wiecej ktoś ma starych karnetów z kolejnych sezonów to jeszcze wiekszy rabat/
zmiany spikera
MĄDROŚCI i mniej PYCHY !!!!
Co do reklamy:
jezeli zrobic wspomniany przez Gerarda mecz promocyjny, wszytsko jedno jakiego rodzaju to :
- reklama w radiu ( maxx, eska, rmf, roxxy) Tego słuchają prawie wszysycy więc informacja dotrze do każdego krakowianina!! To jest podstawa!! + ogłoszenie w gazetach typu Metro i echo!
- Bardzo dobry pomysł z rozdaniem na poczatku rundy np. 1000 biletów na jakiś mecz, w szkołach albo domach dziecka. Część może trafić do stacji radiowych!! Co to za róznica czy je rozdamy czy bedą puste krzesełka. Napewno czesć osób postanowi wrócić na stadion jeszcze nie raz.
- Na taki mecz promocyjny mozna sie szczególnie postarać i umożliwić Opravcom zrobienie kilku dużych Oprav, tak zeby ludziom sie spodobało.
- Można pomyślec np. o jednorazowej akcji np. Na dzień kibica Cracovii (Basztowa) na mecz w najbliższym rocznicy terminie, sprzedawać bilety po 5 zł i 10 zł np.
- System Karty stałego kibica!! Najlepiej zeby kazdy zakupiony bilet czy karnet był zapisywany w bazie danych na okreslony numer karty kibica. Niech to działa na zasadzie punktów promocyjnych za zakupione karnety i bilety.
( to oczywiście rozwiązanie prowizoryczne do czasu powstania prawdziwego sytemu!!)
Wszystkie pomysły podane przez van Gerrarda mi się bardzo podobają.
Może z tym przejściem między sektorami "C" możan się zastanawiać, czy ktoś sie nei doszuka jakichś ukrytych planów :D ale to mniej ważne.
Jesli chodiz o dzieci, zrobiłbym korektę:
Powiedzmy, 500 bilteów dla Domów Dziecka.
KOlejnych 500 - dla np. klas szóstych ze szkół podtsawowych nr 1,2,3, 4, 5,6,7, 8,9, 10 (50 biltów na szkołę) w Krakwoie
pod warunkiem że przyjdą z nauczycielami, zorganizowane grupy, oddzielny sektor.
Na anstępny mecz: szkoły od 11 do 20.
I tak dalej...
w tem sposób zdobędizmey młodych kibiców...
bezpieczeństwa iż przyjdę z żoną na mecz i nic mi się ani jej nie stanie
Isajew Noach Napisał(a):
> bezpieczeństwa iż przyjdę z żoną na mecz i
> nic mi się ani jej nie stanie
TO JUZ JEST !
Oczekuję, że Klub będzie odpowiedzialny za porządek i bezpieczeństwo na stadionie nie tylko formalnie, ale i faktycznie
Oczekuję, że każdy sektor będzie miał przydzielonych ochroniarzy, którzy będą interweniować w sytuacji naruszania porządku i mam tu na myśli bardziej wyprowadzanie pojedynczych awanturników niż walkę z całym sektorem.
Oczekuję, że na stadion nie będą wpuszczany osoby "po spożyciu".
1) Przywrócenia do użytku ogólnego i powszechnego właściwego Herbu
2) Zadbania o właściwy wygląd strojów (pasiaste koszulki!!!)
3) Oznakowania stadionu, lodowiska oraz obiektów na wielickiej Herbem Klubowym (najlepiej podświetlanym) z dużą nazwą Klubu.
4) Zadbania o schludny wygląd stadionu - tego co mamy, nie czekając na remont. Obgryzione i rozlatujące się banery nie wplywają raczej na znalezienie kolejnych sponsorów.
5) Zaprzestania obrażania własnych kibiców w wywiadach.
pasiak na zawsze Napisał(a):
> Isajew Noach Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > bezpieczeństwa iż przyjdę z żoną na mecz
> i
> > nic mi się ani jej nie stanie
>
>
> TO JUZ JEST !
i gwarantujesz że każdej osobie która przyjdzie na mecz nic się nie stanie?? nikt mi mordy nie obije za to że nie jestem ,,hooligan's" tylko człowiekiem stojącym po innej stronie?
przyjdz sam zobaczysz jak jest i sie przekonasz czy jest bezpiecznie
ja Ci moge powiedziec ze jest, gwarancji Ci nie dam z tego wzgledu iz nie wiem czy kim jestes i jak sie zachowujesz.
Rozdawanie biletow w szkolach, glownie gimnazjach na sens. Wielu z nich przyjdzie z kims starszym, a to podwoi frekwencje. Opiekun oczywiscie musi kupic bilet.
.
Dobra napisze sotanti post nie na temat, skoro chodziszna mecze i widzisz jak jest, to mysle ze mozesz zabrac zone i nic Wam sie nie stanie.
>> Ale powinno być tak iż nie ważne kim jesteś i co robisz przychodzisz na stadion
>> i jesteś bezpieczny . Tak jak idziesz do kina tak i na stadion .
To bym sie klocil, zacznij komus skakac przed nosem w kinie przeszkadzajac w ogoladaniu filmu :) Mysle ze jakis nerwowy ogladacz by Cie predko usadzil, wiec zachowanie musi byc stosowane, pozatym jestes bezpieczny na stadionie i nie ma co doszukiwac sie bajek o niebezpiecznym stadionie.
Co do Panow policjantow to trudno mi stwierdzic jaka byla by reakcja, na tajniakow nikt nie reaguje ;)
A ja powiem tak. Z konkretów to oczekuje jednego tylko. Pełnych trybun.
A jak to się ma stać, to od tego już MKS powinien mieć fachowców.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)