piękny wynik,oby tak w następnych sezonach w ekstraklasie!
-
-
Młoda Ekstraklasa - temat zbiorczy
Najlepsze to ze ME ma tyle samo ptk co nasze ekstraklasowe gwiazdy i tez traca 1 ptk do 14 miejsca ( rowniez Poloni Bytom ) =D
Powiem szczerze, że nie ogladam treningów, ani meczów ME, ale ogladałem na necie mecz towarzyski z Pogonią Lwów i bardzo podobała mi sie gra Rupy. Dziś widzę, że też strzelił bramkę. Mógłby ktoś kto ogląda treningi czy mecze ME (np. Zibiland) powiedzieć coć o tym piłkarzu?
Są lub będą gdzieś bramki z meczu?
Jutro 16:15 na Orange Sport retransmisja całego meczu
[quote="wywiad z Rupą"]
- Każdy z grających w naszej drużynie piłkarzy chce awansować kiedyś do pierwszego zespołu Cracovii - mówi strzelec jednej z bramek w dzisiejszych Młodzieżowych Derbach Krakowa, Dawid Rupa. Młoda Cracovia wygrała z Młodą Wisłą aż 3:0.
- Czym były dla was derby z Młodą Wisłą?
- Tym samym, co dla piłkarzy pierwszej drużyny niedzielny mecz przy Reymonta - walką o prymat w Krakowie. Chcieliśmy dać z siebie wszystko.
- Po spokojnej pierwszej połowie w drugiej zaprezentowaliście kawał niezłego futbolu i strzeliliście trzy bramki..
- Popełniliśmy trochę błędów, ale najważniejsze, że udało nam się strzelić aż trzy gole i wygrać ten mecz. To optymistyczne.
- Otworzyłeś wynik meczu - sprytnym strzałem przy słupku wykorzystałeś podanie od Wojciecha Połomskiego...
- Była to ładna akcja całego zespołu, którą udało mi się wykończyć. Bardzo się cieszę z tego powodu.
- To był pierwszy mecz o punkty Młodej Cracovii na nowym stadionie ?Pasów". Jak się grało?
- Na takim stadionie atmosfera jest zupełnie inna, również inaczej się gra. Dzięki temu zwycięstwo z Wisłą mogło smakować jeszcze lepiej.
- Dziś byłeś jednym z motorów napędowym Młodej Cracovii...
- Nie ukrywam, że od kilku spotkań czuję, że jestem w niezłej formie. Mecz derbowy był dodatkową motywacją.
- Liczysz, że w niedalekiej przyszłości sztab szkoleniowy pierwszej drużyny da ci szansę i włączy cię do kadry zespołu?
- Każdy z grających w naszej drużynie piłkarzy chce awansować kiedyś do pierwszego zespołu Cracovii. Ja również. Na razie mogę tylko dalej ciężko pracować i czekać na swoją szansę. Mam nadzieję, że kiedyś ją dostanę.
Rozmawiał Dariusz Guzik
[/quote]
Jurij powinien najlepszych zawodników z ME nagradzać powołaniem choćby do 18-stki meczowej pierwszego zespołu. Od jakiegoś czasu Rupa wyróżnia się na tle reszty ME i takie powołanie mogłoby go dodatkowo zmotywować do dalszej pracy. Chętnie widizałbym w nim zawodnika, którego kariera potoczy sie podobnie jak kariera Klicha w poprzednim i tym sezonie...
5 dni później
Wiem że wszystkich to gówno interesuje , ale może jako ciekawostkę : http://www.pudelek.pl/artykul/32453/papierska_ma_nowego_chlopaka/
Dobrze się chłopak ustawił:D (dziewczyna tap madl wygrała )
To masz chłopie zapłon:
mknacylopez [ Odpowiedz prywatną wiadomością ] [ignoruj wpisy]
Re: Młoda Ekstraklasa - temat zbiorczy ...
25 mar 2011 - 01:07:55 Zarejestrowany: 2 l. temu
Generalnie, jeśli mnie wzrok ostatnio nie zmylił, to nowych wag'sem chyba polska tap madl będzie.
oj tam podesłał mi kumpel link to wrzuciłem :) Byłem niedoinformowany .
5 dni później
No i młoda kończy dziś sezon na 14. Idealnie się im wyniki poukładały.
Mloda dzis wygrala z Gks 3:2 . 2 bramki Luczak i 1 Florek.
Oby jutro tak samo dla Nas bylo !
Brawo :)
Trener Łach mówi w wywiadzie dla DP że piłkarzom z Młodej Cracovii daleko do I drużyny......
7 dni później
Orientuje się może ktoś czy drużyna ME może być zgłoszona do rozgrywek o Puchar Polski? Zawsze to młodzi piłkarze mogliby się wtedy wykazać w meczach o stawkę.
PS.
Właśnie sprawdziłem, że tylko drużyna młodego Bełchatowa w ostatnim sezonie uczestniczyła w rozgrywkach PP, zatem jest to możliwe, ale nie praktykowane.
jeśli się nie myle to jakieś 2 lata temu juniorzy Poloni Warszawa grali w PP
45 dni później
Młoda Cracovia dziś remis z młodym Podbeskidziem 1:1
8 dni później
W niedzielę młoda jak Pierwszy skład z Koroną 1-2, choć zaczęli od prowadzenia. Sędzia też jakiś dziwny. Gąsiński dostał dwie żółte na raz za dyskusję z sędzią o niepodyktowany dla nas rzut karny. Swoją drogą jedna z bramek Korony z karnego. Potem drugi bramkarz też wyrzucony z boiska.
Z ciekawostek grał Puzigaca, może jeszcze nie jest skreślony?
Wpis pobieżny na podstawie relacji live [url=http://beta.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/me_korona__cracovia]więcej[/url]
sedzia Gren, zbieznosc nazwisk, czy tatko ciagnie do zloba mlodego?:)
Tato się pulta ostatnio, że młodego dali tylko do II ligi, a nie wyżej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)