Ja juz pomyślałem , powinieneś zrezygnowac ze spotkań u siebie.
-
-
50 % TANIEJ KARNET - w 3 miejscach Krakowa- JUŻ JEST
ja, Ty i wszyscy inni
o czym Wy nawijacie ? 90 zł za karnet w tym derby to dużo ?! Tyle by kosztował JEDEN BILET u konia przy wypełnionym stadionie i chęci zobaczenia tego widowiska przez pozostałych.Proszę Was,nie zganiajcie wszystkiego na ceny.Prawda jest okrutna ,dzięki wszystkim NAM (kibicom,działaczom,kopaczom) nie ma zainteresowania meczem.Cracovia dla wielu ,to była moda .Warto było przyjść,poszpanować,wypić piwo,pokląć itd.Ale to nie byli KIBICE (popieram TD),to były takie żółte liście które gdy się ochłodziło to poodpadały z drzwewa.Tych co ich na karnet nie stać, jest ok 10% widowni.Reszta ma Pasy w......Nam łatwo zgonić tą okrutną prawdę na ceny.
Jeżeli w czasie najbliższych derbów,nie będzie nas 4 tyś. to poprę Filipiaka w jego strategii.Bo KICHAM na tych pseudopasiakow.Stwierdzę,ze jest potrzeba odbudowy widowni w oparciu o karnety,które kupią kibice zainteresowani wszystkimi meczami Cracovii bo ich serca są w Pasy.Prawdziwy Pasiak chodzi na wszystkie mecze (oczywiście rozumiem tych wszystkich którzy z przyczyn niezależnych nie są w stanie mieć 100% frekwencje-ich post nie dotyczy).
90 zł za karnet - ciekaw jestem,ile by kosztował u konia bilet, na mecz Leszka z ległą.
ps. 2000 tyś....Mariusz,taką frekwencje to osiągniemy......licząc sezony na 200 lat ;-)
SaNtO posłuchaj dobrej rady Kajaka ,ja z Twojej rady nie skorzystam bo małolat nie będzie mnie starego kibica brał na takie spytki.Może taki apel byś skierował do swoich kolegów z Clepardi bo tam już naprawdę niema na co chodzić -gracie kompletną bryndze.Pasiate pozdrowienia od starego kibica
na Clepardii przynajmniej sa dostepne bilety w kasie a kibicowsko jestesmy juz niedaleko od Clepaczki
ian thorpe- a widziałeś chociaż jedną reklamę karnetów. Ludzie nawet nie wiedzą, że można jeszcze je kupić.
Po za tym, żeby dojechać na wielicką z mojej strony miasta potrzeba więcej niż godzinę. Takie to trudne sprzedawać karnety pod stadionem. Dla mnie to jest głupota i lenistwo zarządzających.
Z tych żółtych liści, mogły wyrosnąć zielone, tylko nikt ich nie podlał. O kibica trzeba dbać! W najlepszych klubach w Polsce biegają za kibicami i proszą ich o przyjście na stadion. A u nas! Może jakiś z nieba spadnie. W sumie po c.uj nam nowi jak mamy 2000 super kibiców. Elita się zebrała, to innych nie potrzeba. Zobaczymy, czy budżet wytrzyma bez wpływów z transmisji, biletów i sponsorów, żebyśmy się czasem w 2 lidze nie obudzili.
brak reklamy karnetow - pełna zgoda .
Co do utrudnien przu kupnie karnetu - nie zgadzam się,prawdziwy Pasiak pojedzie na drugi koniec Krakowa-mamy XXI wiek !.Zresztą,problemem są (podobno) wysokie ceny.
Co do biegania za kibicami....gdzie biegają ? Zabrze,Lech.legła,gts....ludzie chcą oglądać widowiska.Tam się tylko delikatnie steruje widownią,liczy się mecz.Kibic Cracovii powinien z OBOWIĄZKU przychodzić na stadion a nie że go ktoś goni,złapie i będzie prosił-błagał, PRZYJDŹ na stadion.O czym Wy gadacie ludzie ???
z obowiazku przychodzi te 2 tys. z obowiazku na wisle tez chodzi moze jakies 5 reszta to te "liscie" i ci kibice tez sa potrzebni
trzeba zrobic wszystko by kibic miał jak najłatwiejszy dostęp do biletów. mieliśmy super frekwencje za Misiora bo wtedy się dbało o kibica a bilet na mecz czy hokej kupowałem w kiosku ruchu ! i o to chodzi ! nikt mnie nie bedzie stawiał pod sciana i mowil karnet albo spierdalaj
u nas sie nie szanuje kibicow a to my jestesmy tutaj najwazniejsi
bez kibicow nie ma zawodnikow
wazuuup Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zobaczymy, czy budżet wytrzyma bez
> wpływów z transmisji, biletów i sponsorów
nic dodać, swoją drogą na stronie oficjalnej zapoczątkowano cykl o sponsorach po COMARCH jakoś cykl chwilowo wygasł :D
Wy widzę dbacie o to, by czasem Filipiak za dużo SAM do Cracovii nie dokladał ;-)
Wali mnie to ,kto płaci - Cracovia ma grać o MP ! Za pilnowanie budzetu odpowiada jeden gostek i ma za to płacone.Ja jestem KIBIC i SERCE MAM W PASY !
a mnie to nie wali bo wieksze pieniadze to ... wieksze mozliwosci :D a Comarch nie da ponad stan to nie te czasy i nie tacy idioci (idiota), a co do budzetu to chyba juz wiadomo na co poszla kasa (3mln) na transfery, na dziure z wplywow z biletow i transmisji tv ;)
Panowie !
Wszyscy tu jesteśmy tylko albo aż, że z CAŁEGO SERCA I DUSZY NASZEJ KOCHAMY CRACOVIĘ.
Proszę Was nie dajmy się zwariować,
Błagam was wycyzelujcie opinie.
Jutro może wiele zmienić.
A jak nic się jutro nie wskura... to trzeba będzie na derbach przyjśc z ['] i ... dopiszę cd jutro
Z bieganiem chodziło mi, o zachęcenie do przyjścia na stadion.
Też chce, żeby grała o MP. Jednak boję się o budżet. Comarch nie wyłoży tyle kasy, żeby w pojedynkę drużynę utrzymać w pierwszej lidze. Rok dwa pociągniemy i okaże się, że mamy najmniejszy budżet w lidze. Sprawa jest prosta, żeby byli sponsorzy, musi być dużo kibiców, nie wystarczy 2000 elity. Żeby byli kibice potrzebna jest długofalowa akcja promocyjna i ponowne stworzeni pozytywnej aury wokół klubu. A do tego potrzeba mądrego zarządu, pracowników znających się na rzeczy i Nas kibiców działających razem.
A mnie się widzi, że problem nie jest w cenie tylko w tym, że kupując karnet trzeba się wylegitymować - spiszą PESEL obejrzą dowód i identyfikator - wpiszą to wszystko do swojej bazy i gówniarz jeden z drugim nie zależnie czy 15-to czy 30 letni boi się, że sobie nie podymi bo go łatwo znajdą...
I nawijają tu, jak to dawniej było fajnie - anonimowo i bezpiecznie można było rzucić łożyskiem, racą albo kawałkiem lodu i cały monitoring mógł im nagwizdać bo przecież byli w kupie i żadna ochrona im nie podskoczy a jak wejdzie "ZOMO" to tym lepiej większa zadyma i atrakcji coniemiara.
A mecz, doping, drużyna? Te rzeczy interesują tych co nie boją się pokazac swojego dowodu.
Przepraszam tych nielicznych, którzy faktycznie mają problem z wysupłaniem tych paru dych na raz na karnet ale jestem pewien, że jest ich garstka...
Właśnie oglądam fotki jakie podesłał mi kumpel siedzący od roku w Londynie pareset metrów od Emirates Stadium. Wraz z jego komentarzem jak to tam wygląda powiem tyle - tak marudnych kibiców jak w Polsce nie ma chyba żaden kraj na świecie. A już kibicowskie strajki to chyba trzeba opatentować albo do jakiejś księgi Guenesa zgłosić - piłka to biznes i jeśli ktoś chce się w to "bawić na żywo" niech się lepiej nastawi, że za darmo to se może Orła Piaski Wielkie oglądać - co biorą pod uwagę obecną atrakcyjność i poziom na Kałuży nie jest rozwiązaniem całkiem nietrafionym...
Święta racja, że w normalnym świecie każdy klub zabiega o kibica.
W normalnym świecie ! Niestety nasza sytuacja nie była normalna: awantury wywoływane przez naszych (?) kibiców (???) na naszym stadionie doprowadziły do totalnej nagonki na Cracovię. Czy jest (był) drugi klub tak atakowany przez media ?
Na początku Filipiak starał się marginalizować te sytuacje, w końcu nic poważnego się nikomu nie stało. W mediach pojawiły się wręcz sugestie, że MKS ma jakieś układy z chuliganami.
Próbowano podejmować różne kroki, np. kto pamięta, że Klub chciał przeszkolić kibiców by później to oni pilnowali porządku na stadionie ?
Nic jednak nie poprawiło sytuacji.
A że awanturujący się są odważni tylko w dużym tłumie to najprostszą metodą jest spowodować, by tego tłumu nie było.
Druga metoda to identyfikacja, ale w naszych realiach, przy obecnym stadionie, to całkowita fantastyka.
Klub wybrał więc drogę taką, a nie inną. Trudno. Nie zapowiada się by coś się tu zmieniło.
Prawda jest jednak taka, że prawdziwy Pasiak NIE MA WIELKICH przeszkód by na meczach być. Narzekania na ceny karnetów czy miejsce zakupu jest śmieszne. Wniosek: jest nas mało.
Czekam teraz (bez ironii) na wprowadzenie obiecanych kart chipowych i przede wszystkim ruszenie z budową stadionu. Widownia odbuduje się bardzo szybko i naprawdę nie warto czekać na powrót tych, którzy przychodzili w innych celach niż dopingowanie (czy choćby oglądanie) Pasów. Ci może lepiej niech znajdą sobie inne zajęcia.
P.S. Inny temat to brak działań (np. późne przeniesienie sektora dla gości, fatalne wejście i wyjście ze stadionu) lub beznadziejne działanie (np. firma ochroniarska) ludzi zarządzających w Klubie. Tutaj tłumaczenia nie ma.
BoRut- Nie ma przeszkód dla zapaleńców. Dla normalnych kibiców to co Tobie wydaje się błahostką (jazda na wielicką po karnet, czekanie w kolejkach, żeby wejść na stadion itp.) jest przeszkodą nie do przejścia! Dla Ciebie może ceny za ten produkt są śmieszne, dla innych i dla mnie nie. Nie lubię przepłacać. Zrozumcie, że zapaleńców jest mało. Innych kibiców trzeba cały czas nęcić i zachęcać to może za 5 lat też będą zapaleńcami.
A tak poza tym, gdyby była dobra osoba od promocji i reklamy to mogę się założyć, że 6tyś karnetów sprzedalibyśmy bez problemu i nie byłoby tej całej sytuacji.
nie rozumie jednej rzeczy , dzisiaj minumum chyb akazdy zarabia niewiem 800zl /mcs
i naprawde zal wam wydac te 90 zl na karnet ? raz na pol roku ? to taki duzy wydatek?
ja wiem wiem ze zaraz mi polowa z was napsize ze tu chodzi o cos innego o to ze kibica trzeba szanowac ale tak patrzac na strone finansowa kazdego z nas
skoro nie stac was na 90zl na pol roku to jak wy k.... zyjecie?
podobno w tej polsce sie lepiej zrobilo
druga sprawa jak sie jest kibicem to chyba te 90zl zeby moc tam z 8 razy zobaczyc pilkarzy w akcji zapomniec o problemach w zyciu itp
z jednej strony polityke JF rozumie bardzo dobrze! bo bylem na derbach kazdych i za kazdym razem widzialem jak ludzi e nie intersujacy sie meczem szukaja zadym i oczywiscie to my normalni kibice placimyu za to pozniej , pozatym nie oszukujmy sie jak byly bilety to kibicow bylo moze 800 wiecej wiec czy sa bilety czy nie roznicy nie robi tylko nagle na derby ludzie si ebuntuja bo oni chca derby ogladnac pytanie czy ogladnac czy prowadzic walki z zomy czy ochrona
http://wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=15933
FILIPIAK PRZECZYTAJ I WYCIĄGNIJ WNIOSKI BO NIEDłUGO BęDZIE ZA POZNO !!!
21.000 sie spodziewaja... 1000% normy bezpieczenstwa przekroczone!!!
Też jestem niezadowolonyi jest mi przykro, jak widzę, że tylko 2000 ludzi chodzi na mecze.
Sadze że Profesor też by wolał pełne trybuny.
Nistety po derbowym meczu, część kibiców, którzy normalnie na mecze nie chodzą rozpetała wojne ze słuzbami porządkowymi.
Nie jesteśmy Legią czy Wisłą, żeby takie rzeczy nam uchodziły. Na Cracovie PZPN szczególnie poluje i kazdy pretekst jest dobry, aby nałożyć karę. Szkoda, że większość kibiców tego nie rozumie.
Po derbach Cracovii groziło całkowite zamknięcie stadionu, stąd wniosek aby tylko posiadacze karnetów wchodzili na mecze podwyższonego ryzyka.
Prezydent się do tego przychylił i taką listę sporządził
Mozna jedynie wnosić,żeby ten czy inny klub z tej listy skreślić.
Proponowałbym warunkowo tytułem próby dopuscić kibiców na mecz z Legią,
nigdy jednak z Wisłą, bo to jej kibice podszyci pod nas zrobią zadymę
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)