Odezwał sie rozrzutny kibic....
-
-
Kto nowym trenerem ?
No powiem Ci szczerze, że jestem dużo bardziej rozrzutny niż Ci się Bergman wydaje i nie mam pojęcia dlaczego coś takiego napisałeś :P
Żaden rozsądny i prawdziwy trener mający walczyć o mistrzostwo nie powinien podjąć cię trenowania Cracovii nie mając równorzędnych dublerów na każdą pozycję i kontraktów naszych gwiazd z warunkami finansowymi zależnymi od występów w meczach.Bez tego zespół może w każdej chwili"załatwić" niechcianego trenera.Wyjątkiem był Stawowy bo dał naszym szansę profitów z awansu.
hmmm...idac tym tokiem rozumowania kazdy rozsadny i prawdziwy trener w Polsce moze wybrac prace w raptem kilku klubach! a Nam zostaja Ci nie rozsadni i nie prawdziwi ... :)
Scolari mowil ze w 20 dni potrafi przygotowac druzyne do tego ,zeby mogla wygrac z kazda inna na swiecie;) to bylby dobry ruch i przed derbami napewno bysmy zdazyli;) ale tak na serio to za dobrym trenerem przyjda i pilkarze i problem dublerow moglby sie rozwiazac,jezeli zawodnik widzi ze klub ma wysokie cele (a porzadny trener to podstawa) to napewno latwiej przekonac go do przyjscia. Tylko pytanie kto moglby spelniac te kryteria?
>Autor: borsuk (IP zapamiętane)
>Data: 09 wrz 2007 - 00:23:02
>
>Boniek trochę we Włoszech posiedział i co???
A Boniek zajmował się trenerką?? Przepraszam, że nie wiem ale za mlody jestem :P
oczywiście. ze dwie drużyny położył, a potem repre :)
naszą oczywiście
Może zadać pytanie tytułowe samemu zainteresowanemu;) http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=1836&x=0
Rok temu na wakacjach bylem w miejscowosci nadmorskiej z ktorej pochodze.Spotkalem w jednej z knajp Pawla Misiora.Zapytalem sie czy to napewno on,potwierdzil,razem ogladalismy mecz Niemcy-Argentyna.Zagadnalem go co mysli o sytuacji w Cracovii a on odparl ze owszem sa solidne podstawy finansowe finkcjonowania klubu ale jesli chodzi o transfrey to nie jestesmy zadnym graczem.Stawowy chcial sciagac pilkazy ktozy dzis graja pierwsze skrzypce w roznych zespolach ale tak naprawde prof. nie wykladal odpowiedniej gotowki.Mysle ze z obecna filozofia pozyskiwania pilkazy nigdy nie powalczymy o mistrzostwo,ba,nawet o podium.Niestety,chcac cos osiagnac w tej branzy nalezy sporo zainwestowac,innej opcji nie ma...
Nie mamy wystarczających funduszy na transfery ( nie ma sensu zadłużać się ) więc sprawa zamknięta .
Prof.Filipiak to nie Cupiał aby wyrzucać pieniądze w błoto ( Kuzba, Dawidowski itd) , różnica w ich majątkach jest dość duża . Lepiej oprzeć się na kupowaniu młodych,tanich perspektywicznych graczy i zachować równowagę finansową .
Ale można pozyskiwać innych sponsorów, a Filipiak tego nie robi. Jakbyśmy mieli na koszulkach logo np Ery czy Tyskie to byłyby pieniądze na transfery od sponsorów + te 3 miliony, które Prof. ma.
Romper Stomper Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie mamy wystarczających funduszy na transfery (
> nie ma sensu zadłużać się ) więc sprawa
> zamknięta .
>
> Prof.Filipiak to nie Cupiał aby wyrzucać
> pieniądze w błoto ( Kuzba, Dawidowski itd) ,
> różnica w ich majątkach jest dość duża .
> Lepiej oprzeć się na kupowaniu młodych,tanich
> perspektywicznych graczy i zachować równowagę
> finansową .
>
Zgoda, z taką jednak uwagą, że przy tym systemie powinniśmy mieć znacznie lepszego trenera, a najlepiej cały profesjonalny sztab do pracy (także indywidualnej) z tymi młodymi zawodnikami, a u nas zajmuje się tym człowiek nieco przypadkowy.(mam na myśli trenera ME)
Niech ktoś pozyska sponsora, który wyłoży np 3 bańki, życzę powodzenia, to bardzo łatwe w końcu....
Dlatego polskie kluby są takie zamożne.
CRACOVIA PANY!!!!!
jkm05 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Niech ktoś pozyska sponsora, który wyłoży np 3
> bańki, życzę powodzenia, to bardzo łatwe w
> końcu....
> Dlatego polskie kluby są takie zamożne.
>
> CRACOVIA PANY!!!!!
Szczególnie jak sie nie szuka sponsorów tylko ich odstrasza to jest trudne, ale np Lech o sponsorów sie nie musi martwić.
Sponsor często chce wiele za niewiele. A Lech to inna bajka, także dlatego że w Poznaniu jest jedna ekipa. Poza tym Ci sponsorzy, których Lech ma tak dużo nie są w stanie zapewnić Lechowi środków wystarczających na mistrzostwo Polski że o Europie już nie wspomnę.
Polska piłka ligowa nie jest tak samo dobrym produktem jak np. niemiecka czy francuska.
Jak kiedyś zorganizowałem jakieś środki na klub to nikt nikt odmawiał ich przyjęcia. Więc najpierw trzeba powiedzieć jak się nazywał sponsor,od którego Profesor nie przyjął pieniędzy a potem należy powiedzieć dlaczego ich nie przyjął jeśli tak było. Takie pisanie ogólników to coś jakby kiełbas wyborcza. wiele argumentów tylko mało konkretów.
CRACOVIA PANY!!!!!
nie chodzi o to czy wykopuje czy nie wykopuje tych co przyjda, tylko czy robi cos zeby znalezc jakis nowych.
Prezes Misior jestem pewien przelazil Krakow wszerz i wzdluz czego efekty bylo widac po kilku miesiacach jego prezesury.
100 % racji Rock .Tyle że teraz są najemnicy zamiast Misiora.Dla nich nowy sponsor ,pełne trybuny to kłopot .Sponsor płaci i wymaga ,a czasem w kwity chce spojrzeć .Po co im taki kłopot.Tak maja ciepłe posadki ,wyludnili trybuny by nie miećproblemów i ludzie na nich nie bluzgali.
Majewski jest dla nich idealnym trenerem.To idealny klakier Filipiaka gwarantujący drużynie środek tabeli .Tyle że dla nas rzygać się chce jak się widzi co nasi zawodnicy pokazuja na boisku.
Potter ja nie wiem czy Majewski gwarantuje chociaż ten środek tabeli. Z drużyn które są "pod" nami w tabeli nie graliśmy tylko z Sosnowcem i Odrą, a z drużynami z czołówki nie liczyłbym na punkty. Tylko żeby nie było takiej serii jak za Mikulskiego.
pozostaje wierzyc ze bedziemy wygrywac z tymi lepszymi tak jak to bywalo dotychczas..
jak zawodnicy nie będa grali totalnie przeciw Majewskiemu to z palcem w d...ie środek tabeli mamy.Będą to miejsca między 7-11 .Tyle że Majewski do końca wyludni stadion.
Dlatego najlepiej by poszedl precz najpóźniej po rundzie.Najlepiej żeby od razu poszedł z ,,prezesami''
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)