Piotrowi wyraźnie nie idzie ale również Edson i Roger grają wyraźnie poniżej swoich możliwości i gorzej od Ciebie.Piotr głowa do góry, zwyżka formy przyjdzie,nawet Raul miał taką rundę że królewskich trząsło.
-
-
Piotrkowi Gizie obronny post w podzięce za 5 lat gry dla Pasów!
czy z Gizą czy bez Gizy nie ma żadnej różnicy, za wyjatkiem tej, że dzisiaj nikt Gizy nie sklinał.
Wedle mnie został potraktowany GODNIE. Poza pojedynczymi, niemal całkowicie niesłyszalnymi głosami "za" lub "przeciw" - najważniejsza ogólna reakcja oklaskami przy schodzeniu Piotrka z boiska. Nie było entuzjazmu. Było bardzo ELEGANCKO.
tacy dwaj Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wedle mnie został potraktowany GODNIE. Poza
> pojedynczymi, niemal całkowicie niesłyszalnymi
> głosami "za" lub "przeciw" - najważniejsza
> ogólna reakcja oklaskami przy schodzeniu Piotrka
> z boiska. Nie było entuzjazmu. Było bardzo
> ELEGANCKO.
>
Też tak uważam.
Piotrek w opinii Urbana wyrazonej na konferencji prasowej po meczu
zagral jedno ze slabszych spotkan ostatnio w Legii.
Uwazam ze zachowalismy sie jako kibice bardzo OK.
Piotrek grajac prze lata dla Pasów zasluzyl na brawa kiedy schodzil z boiska
i je dostał
czy zagra jeszcze w Cracovii?
Jesli nie to chcialbym zeby tak sie stało
bo sie nie zmiescił w naszej kadrze
a nie dlatego ze był za dobry...
Trzymaj sie Gizmo i powodzenia
Pozwólcie że napisze to co naprawdę myślę...
Od dłuższego czasu powstrzymywałem się od szczerych wypowiedzi na forum...ale naprawdę jak ktoś w dzisiejszym meczu widział w Gizie dobrego zawodnika to mu współczuje...Giza udowodnił że pól roku temu pogrzebał swoją karierę,,,jest naprawdę ligową miernotą...
A jego wypowiedź w programie meczowym...cytuje..
"...Zawsze byłem silny psychicznie..."
To śmiech na sali... dramat...nie ma naprawdę za kim tęsknić..
Cytuję: [i]Giza udowodnił że (...) jest naprawdę ligową miernotą[/i]
Wart Pac (Man) Pajaca
Wypowiedź Gizy [i]Zawsze byłem silny psychicznie[/i] Wielu ludzi (w tym i ja) powinno odebrać jako "autoironię"
Naprawdę uważasz że Gize stać na autoironię czy po prostu chcesz zzaistnieć w tym temacie obrażając innych ??
Ja to "W OGÓLE" chcę zaistnieć... A Gizy nie tylko nie stać na "autoironię" ale "w ogóle" na nic go nie stać.
Podpisano: forumowa miernota (jak Giza miernota ligowa)...
Oczywiście: bez obrazy najmądrzejszego i proszącego o pozwolenie na napisanie tego co myśli pacmana, który tak długo cierpiał, walczył z samym sobą i... w końcu napisał szczerze na tym forum (wcześniej to było zakazane?) .. Sorry zrobiłem błąd P i M powinny być duuuuże
tacy dwaj Napisał(a):
> Oczywiście: bez obrazy najmądrzejszego i
> proszącego o pozwolenie na napisanie tego co
> myśli pacmana, który tak długo cierpiał,
> walczył z samym sobą i... w końcu napisał
> szczerze na tym forum (wcześniej to było
> zakazane?)
Gdzie napisałem że wypowiadanie było wcześniej zakazane, bądź że długo walczyłem żeby coś napisać...??
.. Sorry zrobiłem błąd P i M powinny
> być duuże...
Powinno ale nie wymagam tego od Ciebie....
Giza zagrał dziś po swojemu. kiedyś irytowało to nas, teraz irytuje kibiców Legii.
tez jestem zdania, że zachowaliśmy się ok. szkoda, że takiego samego dystansu nie są w stanie niektórzy utrzymać w stosunku do niektórych byłych trenerów.
Przed chwilą w Radiu Kraków spytano Gize o powrót do Cracovii. Powiedział "Pewnie, dlaczego miałbym nie wrócić, mnie tam źle nie było".
7 dni później
hm???
10 min. Akcja Chinyamy prawą stroną. Podanie otrzymał [b]Giza, ale nie sprostał Hajcie i jego strzał okazał się za lekki i w dodatku niecelny[/b]
19 min. Akcja i strzał [b]Gizy. Niecelny...[/b]
37 min. Kolejny szybki atak gospodarzy. [b]Giza[/b] zwiódł obrońcę i strzelił w długi róg. [b]Niecelnie...[/b]
60 min. Kontra Legii. Obiecującą akcję koncertowo [b]położył Giza[/b]. Jego zagranie wprost pod nogi bramkarza było [b]fatalne.[/b]
62 min. Kolejne spektakularnie [b]nieudane zagranie Gizy[/b]. Tym razem zgubił piłkę w polu karnym po świetnym podaniu Edsona.
88 min. Pechowca Gizę zmienił Ekwueme
----------
skopiowałem wszystkie akcje w których brał udział Giza.
dziekuje.
Za taką gre nie cierpiałem Gizy , 1 świetny mecz a potem właśnie 3-4 takie jak ten dzisiejszy. Byle sie Legia nie rozmysliła i go wykupiła
Tak wykupiła, a u nas dalej będą grać Nowaki i Szwajdychy...
awaria Napisał(a):
Byle sie Legia nie rozmysliła i go
> wykupiła
>
>
taaa a w srodku pola dalej bedziemy grywac stoperem albo nawet dwoma
zastanow sie awaria zanim cos napiszesz
wole sto razy Gize nawet bez formy, ale zawsze potrafiacego zagrac w tempo czy niekonwencjonalnie rozegrac niz Nowaka, Szwajdycha, Wacka i Karwana razem wzietych w najlepszej formie
i mam ogromna nadzieje ze Legia go nie wykupi i wzmocni Cracovię na wiosnę
Giza grajacy w tempo? :) a to dobre. wlasnie za holowanie pilki i odgrywanie w tył był najbadziej u nas wygwizdywany.
Tak calkiem btw - Rock, grales kiedys w pilke?
Wiesz co to znaczy podać w tempo?
Giza ma ta rzadko spotykana umiejetnosc, ktorej niestety nie posiada zaden gracz naszej obecnej druzyny, nawet przygladajac sie grze Barana w tej rundzie widac bylo spory brak umiejetnosci w rozgrywaniu pilki.
Czasem lepiej zagrac kilka pilek do tylu, przynajmniej uchraniajac druzyne przed stratą a kiedy jest okazja podac prostopadle czy jaks niekonwencjonalnie
nie wiem jak mozna przy obecnej grze naszych pilkarzy, przy ogromnym deficycie w srodku pomocy gdzie czesto wystepuje stoper a ostatnio nawet dwoch nie chciec powrotu Gizy, toz to czyste szalenstwo...
Kto nie widział podania Gizy w tempo niech obejrzy wczorajsze podanie Gizy do Chinyamy, po którym ten poszedł lewą stroną wyprzedzając Jarczyka i dogrywając do Rybusa.
[img]http://www.sports.pl/img/streams/1/resized/2007/12/0.08955100_144706851.jpeg[/img]
Dajcie juz spokój.Piotrek u nas nie gra bo nie mógł? nie chciał?To już nie jest ważne.,,Myślał kogut o niedzieli a w sobotę łeb mu ścieli,,
Mam prośbe do admina,żeby mi dał dyspense na dzisiejszy post.
Otóż,takiego skurwysyństwa jakie wypływa z towarzyszy Rocka i awarii dawno nie widziałem.
Ewidentnie oczerniają Piotrka na forum i robią z Niego byle co!
Tu nie chodzi o własne zdanie jakie kto ma,to jest poprostu pierdolenie głupot.
To ich wypowiedzi powinny być kasowane,a nie moje.
Jesteście przesiąknięci nienawiścią do białej kości.
Tylko modlitwa za was w święta może nawrócić was na ludzkie odruchy.
Z góry przepraszam za słownictwo.
Pozdrawiam!
A czym ze awaria obrazil Piotrka???
Skopiowaniem jego akcji???Przeciez skopiowal jak leci???
Dlaczego kibice Legii nie lubia Piotrka???Nie idzie mu w Legii ktora jest lepszym zespolem niz Cracovia,i zadnym pisaniem jego umiejetnosci nie podniesiemy.
Mozna Piotrka lubiec badz nie lubiec,ale nie robmy z niego Bog wie jakiego pilkarza,bo poki co reprezentacja mu nie grozi...
Zeus!!!
Oglądałeś mecz?Na jakiej podstawie sądzisz,że Mu nie idzie w Legii?
Od jakiegoś czasu zauważyłem,że na forum jest kilka osób nieprzychylnych Gizmie i tzw.dzieciom Stawowego.Tak się składa,że to są cały czas te same osoby.
Śmiem twierdzić,że przy komputerowych zdolnościach rumcajsa nie wykluczał bym jego obecności na forum.Takiej nagonki i propagandy w sprawie wyżej wymienionych piłkarzy nie było nigdy.
Przez 5 lat świadczyli o obliczu Cracovii,nagle teraz oskarża się ich,rzekome granie przeciwko"trenerowi".
Daje to pod rozwagę kumatej części forumowiczów.
Nie dajmy się manipulować!!!
Pozdrawiam!
Nie powiedzialbym ze cala runda w podstawowym skaldzie, badz co badz mocnej kadrowo Legii jest slabym wynikiem
nie wiem czy nie bylo w relacji czy awaria specjalnie nie wkleil ale akcje na 2-0 dla elki zaczal nie kto inny jak Giza dobrym PODANIEM W TEMPO (tak, tak Rock takim jakich zagrywa sporo w kazdym meczu i takim jakim nie potrafi sie popisac zaden z naszych grajkow) uruchomil Chinyame..
pilkarzy mozna krytykowac w takim samym stopniu jak trenera czy prezesa. jak sie komus nie podoba, moze ich bronic, ale nie obrazac tych, co maja inne zdanie.
Giza miał bardzo przeciętną rundę w Legii i twoje głupawe ujadania Marco nic nie zmienią.Wystarczy wysłuchać komentarzy kibiców Legii,którzy przyjęli go dość ciepło, a teraz nie pozostawiają na nim suchej nitki.Ja oglądałem przynajmniej 6 meczów z jego udziałem i w każdym wypadał blado.Nie wiem o co ci chodzi chłopie, każdy pisze to co widzi i nie ma tu żadnej złośliwości w stosunku do Piotrka, tylko obiektywna ocena jego gry.Ja życzę Gizie jak najlepiej bo uważam ,że ma umiejętności dzięki którym powinien być teraz najlepszym Polskim pomocnikiem.Problemem Piotrka jest niestety psychika i właśnie przez to nie był w stanie wywalczyć sobie miejsca w reprezentacji.Pojechał na MŚ i z góry pogodził się z rolą kibica.Nie protestował ,nie walczył poprzez np media o swoją pozycję i dlatego w kadrze już nie gra.Leo powołał go na jedno zgrupowanie i później o nim w ogóle w kontekście reprezentacji nie myślał,nawet w momencie gdy gra w Legii skąd do reprezentacji najbliżej.Nie ma też predyspozycji do bycia liderem swojej drużyny tak jak np Garguła czy nawet Iwański.Ja trzymam kciuki za Piotrka i życzę mu jak najlepiej,aby zaczął grać na miareę swoich możliwości, a te ma nieprzeciętne.
W (L) gra słabo ale w Cracovii grał dobrze i pewnie gdyby został też grałby dobrze, bo jego problemem jest psychika i w Legii sie nie przyjął.
W Cracovii przeplatał bardzo dobre spotkania z bardzo słabymi.Nie był w stanie pociągnąć tego zespołu jako lider.Tak jak np Garguła w Bełchatowie czy Iwański w Lubinie.W Legii wydawało się ,że mając lepszych zawodników się lepiej wpasuje.Na razie tak się nie stało co nie znaczy ,że się nie stanie, choć czasu zostało na to bardzo mało.
marco4,nie ,nie ogladalem meczu.Staram sie jednak zagladac na legialive i poczytac co warszawiacy o Piotrku myslą.A ze nie mam zamiaru tego wklejac proponuje,bys sam zagladnal na ich stronke i troszke przesledzil perypetie Piotrka w wawie...
Nie ma u nich bardziej krytykowanej osoby niz wlasnie Giza,wiec chyba tak dobrze jak piszesz z jego formą nie jest...
64 dni później
[b]Giza nie chce wracać[/b]
Piotr Giza, który przed rozpoczęciem sezonu został wypożyczony do Legii Warszawa na okres dwunastu miesięcy zapowiada, że na razie nie ma zamiaru wracać do Krakowa. Nie bez znaczenia dla 27-letniego zawodnika jest fakt, że trenerem zespołu Cracovii nadal jest Stefan Majewski.
Zanim Giza trafił do Legii uchodził za jednego z najlepszych środkowych pomocników w Polsce. Jego sprowadzeniem interesowały się takie kluby jak Lech Poznań czy Rapid Bukareszt. W Cracovii, której był zawodników nie miał jednak najmniejszych szans na występy w pierwszym zespole i większość meczów rozpoczynał na ławce rezerwowych. Taka sytuacja spowodowana była konfliktem zawodnika z trenerem Stefanem Majewskim, który uważał, że ocierający się o kadrę piłkarz nie realizuje założeń taktycznych i nie ma chęci do biegania po boisku.
Ciągłe pomijanie Gizy w ustalaniu wyjściowej jedenastki spowodowało, że zapragnął on opuścić zespół "Pasów" i zmienić otoczenie. Przed rozpoczęciem rozgrywek trafił do Legii Warszawa, do której wypożyczony jest do końca sezonu. 27-latek nie ukrywa jednak, że jeśli sytuacja się nie zmieni i szkoleniowcem Cracovii nadal będzie Stefan Majewski, to on nie ma zamiaru wracać do Krakowa.
Ostateczna decyzja należy jednak do szefów Legii Warszawa, którzy uchronić Gizę przed powrotem pod skrzydła popularnego "Doktora" mogą jedynie wykupieniem go z Cracovii.
[url]http://www.goool.pl/main.php?id=10395[/url]
Krytykowany jest za brak skutecznosci - z czym akurat u nas nie mial zadnych problemow.
nie ma sie co dziwic chlopakowi. zycze mu jak najlepiej. a jesli chcialbym jeszcze sobie zyczyc jak najlepiej to zycze sobie by majewski odszedł z Cracovii raz na zawsze. wtedy wraca Gizmo kupujemy napadziora i jest komplet
Ciekaw jestem czy jakby w Cracovii był inny trener, a Giza dostałby propozycję przejścia do Legii i kontrakt o wiele większy niż w Pasach to zostałby w Cracovii i czy za pół roku chciałby do niej wrócić...
Giza jest piłkarzem, grając w piłkę zarabia na życie i poszedł tam gdzie zaproponowali mu większą kasę.To jest naturalna sytuacja i nikt nie powinien robić mu za to wyrzutów.W dorosłym futbolu nie ma sentymentów, tylko po co dorabiać do tego ideologię.Mogę się z tobą założyć SaNto ,że choćby nawet teraz doszło do zmiany trenera i gdyby Cracovia chciała aby Giza wrócił to on i tak będzie robił wszystko aby zostać w Legii ...no chyba ,że profesor sięgnąłby głębiej do kieszeni i zaproponował mu znaczną podwyżkę.
z tego co widze to Legia wykladajac za niego kase go kupuje i klub nie ma nic do gadania. gdyby taka klauzula nie byla zapisana w kotrakcie to moglbym do nas wrocic nawet jakby Legia go chciała. i może by wrócił, a może nie.. nie wiem co mu w duszy gra
14 dni później
Dzisiaj Piotrek ma urodziny.Wszystkiego najlepszego!!
Najlepszego Gizmo!!!!
Wszystkiego Najlepszego!!!!!!
po czasie ale 100LAT Gizmo!!!
Wszystkiego najlepszego!
10 dni później
Z dzisiejszej wybiórczej ''Nie wiedział ,jak wielkie są wymagania w Legii w porównaniu z Cracovią ''( słowa Urbana )
To tylko zle swiadczy o trenerach Cracovii, ktorzy przymykali oczy na jego bujanke na treningach i meczach.
Dobrze, ze Majewski szybko sie na nim poznal.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)