Darek to jeden z nielicznych zawodników, z którego przybycia dziś na Wielicką się cieszyłem. Bo to nie najemnik, tylko człowiek z sercem w Pasy. I nawet jak totalnie nie ma formy to zasługuje na szacunek. Wesołych Świąt Darek! I zdrowia!
-
-
Darek Pawlusiński- szacunek
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2010/04/05/kibice-chcieli-zebysmy-poswiecili-swoje-jajka-rozmowa-z-dari/
W zeszłym roku, też Darek sobie nie wyobrażał spadku...
Wyobraźnia lubi płatać figle
Plastik jest naprawdę fajnym człowiekiem, podkreślam, CZŁOWIEKIEM.
Miałem, mam i zawsze będę mieć do niego szacunek, bo jest jedynym oprócz Bojara w naszej "nowożytnej" erze (czyli po 2002 roku) piłkarzem, co do którego nie mam wątpliwości, że do gry oddaje serce.
16 dni później
Plastiku wkoncu po kontuzji daj radosc Pasiastej Rodzinie i pomoż w tym ciezkim momencie Pozdrawiam wierny kibic
Brawo PLASTIK jak po kontuzji to wielkie BRAWA za WALKE a reszta przyjdzie
20 dni później
Mnie Darek "wzruszył" na rozgrzewce podczas meczu derbowego. Rozgrzewał się koło sektora gts-u, z którego leciały na niego teksty podobne jakich słuchała patrycja. Odwrócił się do burków i położył rękę na sercu tzn herbie Cracovii :) . Dla mnie to jest gość.
Darek dzisiaj musi pokazać coś więcej niż szacunek dla barw klubowych, bo ten sezon ma nieudany. Indolencja strzelecka - porażająca, dla mnie jedno z większych rozczarowań rundy, a nawet całego sezonu.
Byli od niego gorsi... Uważam, że powinien zostać, bo piłkarsko może być jeszcze bardzo przydatny, a nawet jak zakończy grać powinien pracować u nas w klubie! Razem z Bojarem tacy piłkarze
(mocno i szczerze identyfikujący się z klubem, kibicam itp,etc) to bezcenny kapitał!!!!
Plastik z nami, Pasiakami :)
4 dni później
Ja myślę że czas Pawlusińskiego już minął w Cracovii...Wiadomo szacunek i kwiaty za kilka lat grania się należą ale teraz niestety już jako zawodnik do pierwszej 11(jak to mawia Lenczyk) jest bezużyteczny...
Pawlusiński lepiej grać już nie będzie poza tym jest w takim wieku że tylko blokował by miejsce młodym np. Jeleniowi który jak dla mnie byłby dobrym zmiennikiem Sachy na prawej stronie...
Także reasumując - KWIATY I DO WIDZENIA...
Każdy zawodnik niech swoją przydatność do klubu udowodni na boisku !!! TYLKO PASY!!!
A ja mysle ze ty powinienes udac sie do psychiatrii Pasiaku12 piszac takie rzeczy Rok temu zrobil to ze za pare miesiecy przyjdziesz ogladac znowu wielkie derbyn na pieknym stadionie a nie Dolcan Ząbki a to ze teraz nie idzie chlopakowi nie mozna wieszac na nim PSÓW
Bardzo ciesze się że nie jestem typem osobnika który zaweźmie się na jednego z naszych piłkarzy i jedzie po nim nie ważne co by się działo. Przyznaje że byłem przeciwnikiem Plastika za czasów Rumcajsa, odstawiał nogę, często nie szedł za akcją etc. Teraz jednak się to zmieniło i Darek jest jednym z najbardziej walczących zawodników w naszej drużynie, a do tego potrafi jeszcze kopać piłkę. Pozbywanie się go byłoby bardzo dużym błędem, a odcinam się podczas wydawania takiego osądu już od faktu że Plastik jest Pasiakiem!
ceniony NAPISAŁ:
"A ja mysle ze ty powinienes udac sie do psychiatrii Pasiaku12 piszac takie rzeczy Rok temu zrobil to ze za pare miesiecy przyjdziesz ogladac znowu wielkie derbyn na pieknym stadionie a nie Dolcan Ząbki a to ze teraz nie idzie chlopakowi nie mozna wieszac na nim PSÓW "
Ta wypowiedź świadczy o Twojej ułomności niestety!!
Co z tego że zrobił to rok temu????Co to za argument???
Jeżeli chcemy mieć drużynę która będzie odpowiadała standardom naszego nowego stadionu to niestety ale Pawlusińskiego już w niej być nie powinno, bo sportowo on tej drużynie NIC nie daje - udowodnił to w całym tegorocznym sezonie... I nie bulwersuj się tak CENIONY bo ja nie opluwam zawodnika tylko stwierdzam fakt i zgadzam się w 100% z Lenczykiem że za zasługi to można dostać blaszkę a nie nowy kontrakt, mam nadzieje zresztą że Profesor Filipiak jest rozsądnym człowiekiem i nie przedłuży wygasającej umowy z Pawlusińskim...
Na tą pozycję mamy : SACHĘ, JELENIA, SASINA więc tak jak mówiłem Kwiaty dla Pawlusińskiego za te kilka lat sie należą...
Chłopie. Nawet jeśli tak sądzisz, to z szacunku dla Darka, tego co zrobił i robi dla Cracovii, mógłbyś swoją opinię wyrażać w bardziej stonowany sposób. To nie Dariusz Zawadzki czy Wojciech Ankowski czy inny Stanisław Wróbel, czaisz?
Ani Sacha, ani Jeleń, ani Sasin nie mają tego, co ma Pawlusiński - nie potrafią w beznadziejnej sytuacji strzałem rozpaczy odmienić losów meczu. Sama obecność Pawlusińskiego na boisku sprawia, że obrońcy zwracają na niego dodatkową uwagę, przez co robi się więcej miejsca dla napastników. Któryś z dwójki Pawlusiński - Suvorov wg mnie powinien stale przebywać na placu gry.
Precz od PLASTIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ku.wa on przez piec lat gry w PASIASTEJ koszulce chyba jako jedyny gral i gra z sercem w ktorym plynie PASIASTA KREW!!!!!!!!!!!!!!
Takiego zawodnika trzeba za wszelka cene zatrzymac w klubie ktory cos dla niego znaczy a nie jest tylko pracodawca!!!!!!!!!!!!
PLASTIK Z NAMI PASIAKAMIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII zycie dalo mu po DUPIE wiec mysle ze wie co to znaczy bardziej niz kazdy nas dlatego NIGDY NIE BEDZIESZ SAM
Z Plastikiem jest o tyle trudna sytuacja, że nie wiadomo na ile ostatni słaby sezon wpływ miała kontuzja, bo może się okazać, że w lecie znowu wróci mu forma z sezonu 2008/2009. Trudno powiedzieć czy warto będzie ryzykować, ale Plastik na pewno będzie się starał na ile tylko mógłby i potrafił.
Trener zdecyduje o przydatnosci Plastika do drużyny, a malkontentom chuj do tego
Gdyby nie skrajny egoizm Matusiaka, idola dla ubogich, to Darek miałby parę bramek w tym sezonie strzelonych. Absolutnie powinien zostać nie za zasługi ale dlatego, że dalej wnosi coś do drużyny.
Jak dla mnie to on NIC nie wnosi do gry i pokazał to w całym długim sezonie, nie mówię tego bezpodstawnie bo tak to niestety wygląda...
Liczę na rozsądek działaczy i myślę że kontrakt nie zostanie przedłużony bo chcemy mieć po pierwsze:
- dobrą drużynę na nowym stadionie
- młodą perspektywiczną (np. Sacha, Jeleń)
a trzymanie Pawlusińskiego tylko po to żeby był uzupełnieniem kadry jest bez sensu...
Szacunek za te kilka lat gry dla Darka owszem należy się ale jego czas w Cracovii już minął...
25 dni później
Panie Darku dziekujemy za odwiedziny dzieci w szpitalu na Prokocimu na Neurologii i koszulke.Bylo nam milo Pana Goscic.Jest Pan Wielkim Czlowiekiem
Jakbyśmy mieli 11 piłkarzy z takim charakterem,ambicją,i podejściem do zawodu jak Darek,to byśmy Mistrza Polski z palcem w dup... zdobywali!
Szacunek Darek!
4 dni później
Plastik...i Twe latorośle, zostańcie jak najdłużej w pasiackiej rodzinie .Darku ,Twój dom jest tu, a wielu z nas ,kibiców potwierdzi : kogoś z takim szczerym sercem do piłki ze świecą szukać...
4 dni później
Plastik to duma Cracovii oby jak najwiecej takich zawodnikow i bedziemy na czubie tabeli wielki szacunek Darek:)
Pasiak12 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak dla mnie to on NIC nie wnosi do gry
To niestety prawda, pomimo tylu peanów na Jego temat trzeba to jasno powiedzieć. Nie neguję tego, że Darek to fajny gość, ale piłkarz z niego żaden (przynajmniej w obecnej formie)
31 dni później
[url=http://www.youtube.com/watch?v=p4DKPQdkbp4&feature=player_embedded][www.youtube.com][/url]
Gratulacje, bardzo efektowna bramka :)
Szacunek!
bramka piękna ale nie chce mi się wierzyć że planował strzelić mocno.
Po prostu Plastik, klasa sama w sobie.
wejdżcie sobie na Wirtualną Polskę i zobaczcie nagłówki wiadomości ze sportu ;)
"Nieprawdopobny rzut karny Polaka. Majstersztyk! Zobacz"
:)
dangorka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> wejdżcie sobie na Wirtualną Polskę i zobaczcie
> nagłówki wiadomości ze sportu ;)
>
> "Nieprawdopobny rzut karny Polaka. Majstersztyk!
> Zobacz"
>
> :)
Nie tylko WP ma takie tytuły :)
5 dni później
http://sport.interia.pl/tylko-u-nas/ankiety/kto-strzelil-najpiekniejszego-gola-lipca-2010/wyniki,18926 bezapelacyjne prowadzenie Plastika w ankiecie na najpiekniejsza bramke lipca ;)
Brawo Plastik GRATULUJE TABISZ I SPÓŁKA DO ROBOTY W SPRAWIE KONTRAKTU DARKA
http://sport.interia.pl/wiadomosci-dnia/news/najpiekniejsze-gole-lipca-2010-wedlug-interiapl,1514306
61 dni później
Trenerze Ulatowski może warto przypomnieć sobie, że istnieje piłkarz, który jeszcze dwa sezony temu był najlepszym strzelcem zespołu i który dysponuje silnym uderzeniem z dystansu. Ponad to jest ambitny i silniej emocjonalnie związany z Cracovią od innych. Dlatego zasługuje na nieco więcej szans niż ostanie trzy minuty w meczu z Zagłębiem L. i Lechią G.
Tym bardziej, że Pawlusiński jest klasycznym prawym pomocnikiem i bardziej pasuje na tę pozycję niż np. Ślusarski - typowy napastnik.
W ostatnim meczu nie dane mu było wejść choćby na 20 minut, a na pewno na boisku byli gorsi od niego.
Wspominam o tym bo w ostatnich trzech meczach Cracovia nie oddała ani jednego celnego strzału z ponad 20 metrów !
To nawet nie o to chodzi .
Myślę że to dla Darka nawet upokorzenie że zostaje wpuszczony jak jakiś junior żeby zabrać czas na ostatnie 2 minuty ...
Ta.... silny strzał ... nawet z grubsza sie zgadza tylko na 100 strzałów jakieś 2,3 laduja w świetle bramki.
Warto zobaczyc akcję z ostatnich minut w Lubinie jak na 6 metrze miał patelnię i o mało sie nie zabił o własne nogi.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)