Jak podala GW Rohaczek pzredluzył kontrakt z Cracovia. Dobrze to czy zle? wpisujcie opinie...
-
-
Rohaczek zostaje
Dobrze pod warunkiem że potrafi znaleźć gwiazdy do druzyny niekoniecznie za południowa granicą.
Dobrze, skoro Profesor nie wykonuje nerwowych ruchów, to znaczy że planuje długofalowo, a o to przecież chodzi. Co do oceny stranierich - myślę, że między obu Panami była na ten temat rozmowa.
Kiedyś zazdrościliśmy sąsiadce sponsora - bilans kilku lat, a zwłaszcza perpsektywa obecna pokazują, że to chyba u nas lepiej sie dzieje:)
Ale złotego medalu żal...
za to za rok bedzie podwojna radosc :)
i bardzo dobrze... aczkolwiek wolałbym, by jednocześnie zrezygnował z funkcji trenera kadry
no wicie, rozumicie: kto jest trenerem kadry? kto jest sponsorem kadry? i potem takie owcoj..ce mogą się wyżywać
Bardzo dobrze że pozostał.Ma świetny warsztat trenerski.Na naszym rynku nie ma lepszego szkoleniowca.Kiedyś był w Unii Sidorenko ,ale wrócił do Rosji.
Dla mnie w sumie tez dobrze ze zostaje ale ,niech zrezygnuje z ternera kadry bo chytanie dwóch srok za ogon przynosi raczej mizerne efekty ,poza tym powinien lepiej postarac sie by sprowadzic naprawde dobrych zawodników zagranicznych bo najprawopodobniej ma cos do powiedzenia w tej kwestji,a jesli by trzeba bylo powinien byc tez otwarty na rynek wschodni a byc moze na Szwecje czy Finlandie bo w koncu to finalisci IO A Szwecja to mistrzowie swiata
Kurcze ten rynek skandynawski jakoś mnie nie bierze. W Stoczni gra Szwed niejaki Hult ale czy on się wyróżniał w ostatnim meczu?
Bardzo się cieszę. Każdy głos przeciw Trenerowi, który zapewnił nam do tej pory brązowy i złoty medal Mistrzostw Polski, wprowadzil w tym sezonie do play off objazdową drużynę z pierwszego miejsca po sezonie zasadniczym a przegrał finał rzutami karnymi w 7 -ym meczu jest nadużyciem.
Bardzo się cieszę, że Rohacek zostaje :).. jeden z lepszych fachowców z kraju.. w kółko powtarzany jest tekst, że 'nie trafił z obcokrjaowcami' i to jego wina, że Pasy nie grają w finale.. nikt tak naprawdę do końca nie wie jak to było [czy tylko Rohacek był odpowiedzialny za sprowadznei tych graczy].. ja się cieszę.. Rudi będzie miał okazję do rewanżu i zobaczycie, że jeszcze da nam wiele radości :)
GIT
a mnie sie nie podobal nasz styl gry w tym roku :(
wole, zeby nasi grali stylem zblizonym do Podhala (co w polaczeniu z faktem ze mamy dobrych przeciez hokeistwo powinno dac bardzo ladny dla oka hokej)
Rock Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a mnie sie nie podobal nasz styl gry w tym roku
>
> wole, zeby nasi grali stylem zblizonym do Podhala
> (co w polaczeniu z faktem ze mamy dobrych przeciez
> hokeistwo powinno dac bardzo ladny dla oka hokej)
>
to myśmy mieli jakis styl ? ;).. niestety formy nie bylo, świeżości, dynamiki i zaciętości też.. ale cóż - nie wszystko się udaje..
żeby grać takim stylem jak Podhale to trzeba mieć do tego wykonawców.. oni wyraźnie stawiają na szybkość, zadziorność.. wystarczy spojrzeć na ich obcokrajowców: Bakrlik czy Jakes to gracze grający fizycznie, potrafiący groźnie strzelić.. zresztą Pysz mówił, że dobierał zawodników charakterologicznie.. taki: Pinc czy Prokop by sie u nich nie znalazł..
Dlaczego Rohaczek nigdy nic nie powiedział na temat naszych obcokrajowców????
Może to jego polityka nie gadania głupot do mediów? Pewnie i lepiej zobaczymy czy zostaną wyciągnięte wnioski z tego. Wchodzi nowe prawo transferowe siły drużyn mogą się pozmieniać ważne by tego nie przespać. Co do trenera wszystko ok, ale ... ta reprezentacja :/.
Zapewne powiedział - ale pewne rzeczy zostają w szatni i kropka
Ciężko oceniać ten sezon i rolę trenera dobrą czy złą - jakby na to nie patrzeć pozostajemy czołową ekipą w kraju i na pewno sporo w tym zasługi trenera Rohacka, co do transferów zgoda - choć z drugiej strony patrząc na grę Pinca czy Hartmana przed sezonem i w jego początkowej fazie można było się spodziewać że będą grali zdecydowanie lepiej tak się nie stało zawiedli (Hartman zdecydowanie mniej) Cerny to trochę nie bardzo miał jak pokazać pełnię swoich możliwości (stałe choroby) pomyłki to był Prokop i Safarik - ale z drugiej strony taką miał koncepcję i tyle - nie wyszło wszystko w 100% choć naprawdę finał był bardzo blisko...
Popieram jednak pozostawienie Rohacka na stanowisku trenera - ale też chętnie bym widział jego odejście z roli trenera kadry - żeby w 100% poświęcił się pracy w Klubie
Pozostawienie trenera jest też oznaką stabilizacji która podoba mi się - oczywiście pojawią się głosy o zmianie koncepcji, o świeżej krwi kórą powinniśmy wpuścić do drużyny - sam miałem takie myśli bezpośrednio po 7 meczu - ale po refleksji i zastanowieniu myślę że jednak pochopne ruchy nie mają sensu - drużyna nie grała źle - przegrała bo taki jest sport, raz się wygrywa raz przegrywa i tyle - Podhale grało dobrze i ze szczęściem i tyle, nasi grali dobrze ale bez szczęścia i o ten błysk szprychy przegraliśmy...
delGado Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kurcze ten rynek skandynawski jakoś mnie nie
> bierze. W Stoczni gra Szwed niejaki Hult ale czy
> on się wyróżniał w ostatnim meczu?
Wyroznil sie przeciez! Efektownie fiknal kozla pod wlasna bramka przez nikogo nie atakowany! :P
tylko dlaczego klub nie podal informacji o pozostaniu Rohaczka?
bo jeszcze nie zdobylismy brązu ;)
Na nasza lige to szkoleniowiec niezly z dobrym warsztatem,ale napewno nie wybitny
co pokazuja wyniki naszej reprezentacji,pomysl laczenia tych funkcji chybiony.
Tutaj wystepuje problem czy zmieniajac go nie zmienimy siekierki na kijek.
Natomiast jezeli chociaz troche jak np.kiedys Unia chcemy zaistniec w pucharach
to zdecydowanie nie jest to szkoleniowiec na tak ambitne cele.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)