proponuje aby następnym razem jak cwel gilewski będzi eu nas sedziował zgotawac mu taką afere jak kiedys katowicki Gks zgotował jakiemus pajacowi. zapamięta nas na długo i więcej już nie przyjedzie na Kałuży i będzie spokój.
-
-
Cracovia- Zagłębie Lubin 2 : 4
Zagłębie było lepsze ale wątpie, cze bez pomocy sądziego wygrałoby mecz.
Sedzia był dramatycznie słaby i o dziwo widział duzo lepiej na naszym polu karnym i przed nim niż po drugiej stronie boiska!
bylismy gorsi i tyle, nie ma gadania, a sedzia pomógł Zagłebiu w małym stopniu,
do piłkarzy nie mozna miec pretensjii /grypa itd/ , bedzie lepiej,
nie smucić sie , bedzie lepiej.
iwi - a ty był na meczu??? a moze joko wierny kibic wyszedłeś po 4 bramce aby jak najszybciej dostac sie do domu i pisac bzdury tu na forum????
iwi Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> Najbardzie wkur... mnie w tym wszystkim kretysntwo
> Filipiaka i spolki.
> Czlowieku wez pomysl bez kitu!
> MY NI EMAMY ZADNEJ ALE TO ZADNEJ OBRONY !!! DNO
> kur. jeb ... mac !
iwi: jak mnie wkurzają takie wypowiedzi. GDyby nie Filipiak, to nie gralibyśmy w pierwszej lidze... Zainwestuj swoje pieniądze (nie stać by Cię zapewne było na ffundowanie pesnji nawet najsłabiej opłacanemu zawodnikowi z pierwszego składu) więc nie krytykuj w tem sposób...
NAZIR Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Tak, dopadł ich wirus. ale od 20 minuty bo od
> tego czasu zaczęła sie obrona wyniku.
NAZIR: byłeś kiedyś chory, brałeś antybiotyki, a 3 dni późneij wyszedłeś na boisko rać 90 minut? ( w deszczu ulewnym i przy wietrze) Nioc dziwengo że po 20 minutach osłabli... :( liczłem że w drugiej połowie będą grać z tym mocnym wiatrem ale jak na złość osłabł... :(
Wróciły koszmary z przed tygodnia kiedy hokeiści w podobnych okolicznościach pożegnali sie z niemal pewnym finałem.Początek wymarzony,później chwila nieuwagi i z niegroźnej sytuacji zrobiło sie 2:1 co dodało wiary Zagłębiu w odwrócenie losów meczu.Druga połowa to przewaga Zagłębia,które wykorzystało nie najlepszą dyspozycje fizyczną będących po chorobie naszych piłkarzy i zdobyło 3 bramki.Na osobny komentarz zasługuje praca sędziów w tym meczu ,która była katastrofalna...........Nasi walczyli i chwała im za to, martwi trochę frajerska porażka, ale pamiętajmy ,że ponad połowa graczy wyzdrowiała dopiero przed samym meczem.No cóż mówi się trudno.
No i ja też, uwagi po meczu.
Szkoda bo można było tego nei przegrać.
Szkoda że Moskała nie strzelił na 3:1 co powinien po akcji Gizy - może byłoby po meczu...
Moim zdanuiem tam gdy chciał poprawiać był faul na polu karnym - sędzia go nie widział - ale tak jak Khalid, chcę zobaczyć powtórkę... Podobnie (tyle ze byłem daleko) odnoszę wrażenie że pierwszego karnego nie było, moim zdaiem nei było wolnego z którego padło wyrównanie... ale też jednak z odległości nie wszsytkie rzeczy widać.
Jak wyrównali na 2:2 to wiodać było że nic z tego nie będzie a po 3 bramce już po ptakach... ludzie po chorobie nie mają siły... dlaetgo nei mam wielkich pretensji do Wacka o czwartą bramkę choć knot był straszliwy... Ech, szkoda tej głupiej pierwszje bramki (błąd Cabaja, neistety) moze gdybyśmy dotzrymali 2:0 do przerwy byłoby inaczej :(
a może byłoby inaczej jakby Wiśnia grał w 2 połowie?????
co tu dużo pisać - pan sędzia odjebał porządne show, zrobił co do niego należało i ma wszystko w dupie pewnie..
a Zagłębie będzie mialo mistrza - problem w tym, że najwyżej III ligi, jak Was zdegradują po tym sezonie :)..
A kolega iwi napisał swojego posta o godz 18:02,czyli albo mieszka na przeciwko stadionu ,albo siedział sobie spokojnie w domku słuchał w radio relacji...hmmm, tylko ciekaw jestem której.....
Już sie kurwa nie moge doczekac Ligi+ co by zobaczyć powtórki a jeszcze bardziej jutro Ligi+ Extra i kontrowersji.Jak sie okaże że nas huj gilewski przekręcił (czego jestem na 90% pewien) to będe wysyłał maila codziennie do tą aż coś kurwa zrobią i mi odpiszą.
Jebać sędziów ( powinien po tym meczu zostać zawieszony przynajmniej na jakis czas bo jest hujem nieudolnym)
jestem za specjalnym przygotowaniem tego buca u nas!! zrobic mu mega kociol, jakies flagi , ciagle wyzwysika, juz sie nie pojawi,
a co do meczu ...my i tak w teej lidze o nic nie gramy :P
najpierw o przyczynach"irracjonalnych""
- wszystko zło zaczęło sie od przegranego losowania stron boiska (I połowa gramy pod wiatr i po 20 - 25 minutach nas zatkało - tym bardziej, że kilku po antybiotykach)
- gdy wydawało sie, ze II połowe to my zagramy z wiatrem, nagła zamiana pogody, wiatr zmienia kierunek na boczny i w dodatku grad, deszcz...
I poważnie to też były przyczyny porażki.
Ale głównymi powodami były:
- nasza gra w defensywie (no to nie był napewno dzień Tomka Wacka, Arek Baran to nie jest stoper i dlatego wiele naszych strat w środku pola, po zejściu z boiska Wiśniewskiego to totalny chaos na naszym polu karnym), juz po Odrze pisałem "nie zawsze Cabaj będzie wszystko wyłapywać" (jego udział przystracie 1 gola, powinien iść do końca a wyglądało jakby odpuścił)
- Wielce Czcigodny Pan Sędzia... karny z kapelusza, karny za faul na Moskale powinien być (choć trzeba poczekać na powtórki)
- błędy w ustawieniu druzyny przez Trenera... no w chwili walki o wynik, z tak poukładaną drużyną jak Zagłębie, nie można w decydującym momencie stawiać na trzech młodych (wedle mnie trzeba było wpuścić Banię do śrdoka pola, byc może wtedy Giza miałby z kim rozgrywać akcje, przytrzymać piłke).
Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło... Teraz przerwa, zawodnicy sie podleczą, młodzi już nie będą tacy "spięci", bo się przetarli i wiosna będzie nasza (może?)
PS. pitanie: czy całkowity brak fan na ogrodzeniach coś oznaczał?
Michniewicz po meczu:
"Dla nas mecz się zaczął o 16,20.
Do tego czasu straciliślismy 2 bramki a moglismy stracic kolejne.
Wiedzielismy jednak o epidemii grypy ja przeszli zawodnicy Cracovii i
staralismy się utrzymywać cały czas wysokie tempo gry,
bo było kwestią czasu aż zawodnicy po chorobie zaczną słabnąć
i tak tez sie stało".
To tyle na temat "Wielkiego Zagłebia".
Nie wiem czy grajac zdrowymi zawodnikami Pasy by wygrały ten mecz
ale napewno wygladało by to inaczej...
Jeszcze jesienią ta sama ekipa byla tłem dla zdrowych zawodników Cracovii
Teraz (szkoda ze na tle wycieńczonych chorobą zawodnikow)
widac postęp jaki zrobila ta druzyna pod wodzą Michniewicza.
Tearz grają szybko i z rozmachem
ale przez 20 minut grali to co zawsze zaglebie grało w Krakowie
czyli "Wielkie Nic".
Kiedy sil starczyło goscie byli tłem dla Cracovii.
a potem stopniowo przejmowali inicjatywe
choc i wtedy nie potrafili przelozyc talentów pilkarskich na bramki
i zaczeli wywierac ordynarna (ale niestety skuteczna) presję na sedziego
Pady, jęki, krzyki - dawno juz nie było takiego cyrku na naszym stadionie...
A sedzia się ewidentnie w tym pogubił...
No i wspmogł druzyne gosci gwizdkiem
Nie widział tej gry raczej przez nieudolnosc, a nie ze złej woli
Obecnie panuje bowiem taki klimat
ze sedziowe ze strachu zawiesili "drukowanie" meczów...
Graczem meczu bezapelacyjnie byl Iwański.
Miał udział przy wszystkich bramakch swietnie dogrywając,
strzelając i sugestywnie kładąc się przed i w polu karnym.
Oscar za role drugo planową za teatrzyk
za który słaby sędzia podyktował karnego w 34 minucie.
Ale największe brawa za cyrk po ktorym sedzia zagwizał faul
po którym sam Iwański pieknie strzelil z wolnego na 2-2
Jednym słowem Iwański gwiazdor !
- Swietny piłkarz i super aktor czyli gracz kompletny...
I jeszcze oklaskami podziekował publicznosci
za to ze ogladala jego kunszt piłkarski wymieszany z mistrzowską błazenadą
Jednym słoowem brawo dla tego cyrkowca!
Ale mial chlop wsparcie w innych kolegach
Wyróznił bym jeszcze Lobodzinskiego i Strasiaka
choc pilkarsko słabsi to ich aktorstwo takze bylo najwyzszej próby
Wcieńczona grypą Cracovia poległa w starciu z wybitną trupą aktorską
wystepującą pod pseudonimem "Wielkie Zagłebie"
Brawo brawo brawo
Taka prawda ze przegralismy przez ta kurwe jebana czyli przez siedziego.Pol metrowy chuj mu w dupe !! Polscy sedziowie to kuwry sprzedawczykowie :/
3 powody porażki z Lubinem:
1. Nie mamy ataku (ani jednego napastnika z prawdziwego zdarzenia. Może będzie nim Dudzic za jakiś czas)
2. Nie mamy obrony (niestety nasi obrońcy prezentują umiejętności co najwyżej drugoligowe)
3. Mamy kiepskiego bramkarza (nie zmienia tego ani obroniony karny , ani mecz w Wodzisławiu)
...a to , że sędzia Zagłębiu trochę pomógł to inna sprawa. Kluby takie jak Zagłębie , Korona , Bełchatów , które niedawno ogrywaliśmy odskoczyły nam znacznie. Nie da się grać 5 lat tym samym składem , bez świeżej krwi. Stoimy w miejscu jeśli chodzi o poziom sportowy...
jak możecie pisać że "sędzia trochę pomógł" ??
po 1. przy 2-0 jest karny na Moskale jest 3-0 po meczu
po 2. pierwszego karnego nie było dobrze ze Cabaj obronił
po 3. wolnego po którym Iwański strzelił też nie było
to wszystko składa sie na to, że przegraliśmy + ten wirus
widać było, że nie mielismy sil w II połówce i szkoda że wisnia musial zejsc(pewnie osłabiony) bo sie niezle chalbinskim zajmował
ja i tak jestem zadowolony z naszej gry
priorytetem jest puchar i czuje ze wygramy derby
Niejaki iwi zarejestrował się na tym forum 07.02.2007 ( oczywiście ukrywając adres email) i jedyno co potrafi, to krytykować Cracovię i wszystko, co sie wokół niej dzieje.
Wystarczy prześledzić jego wpisy ( nawet tylko z dnia dzisiejszego), aby wyrobić sobie zdanie na temat jego "rodowodu"
Ale tego mu mało, w sposób chamski obraża innych piszących, tak jak w dniu dzisiejszym Meezecka
"ej nie mow tak do mnie zebym sie przezucil siusiumajtku zasrany !
ja tylko swierdzilem fakty baranie!
Prostaku!"
Dlaczego nikt z braci cracoviackiej na to nie reaguje, gdzie są moderatorzy?
To forum dopracowało się pewnych standardów, ponadto obowiązuje tutaj regulamin, który powinien byc przestrzegany.
Karvin, Robert, oczekuje na Waszą reakcję.
SACRA CRACOVIA
Ludzie nie psioczcie tak na sędziego. Był kiepski, ale to nie przez niego przegraliśmy mecz gdyby drukował to uznał by 1 bramkę dla Lubina, a co by mu szkodziło i podyktował jeszcze jednego karnego za faul Wacka, a z powodu:
1 bramka - Cabaj brawa za obronę karnego
2 bramka dyskusyjny wolny
3 bramka - karny ewidentny (faul bodajże Barana)
4 bramka błąd Barana i Wacka przy wyprowadzaniu piłki.
Można się tłumaczyć osłabieniem po chorobie, co tłumaczy dobry początek i fatalny koniec. Baran na stoperze sobie kompletnie nie radził i niech go lepiej Stefan już tam nie wystawia, bo żal dobrego zawodnika na tą pozycję.
Zwolennicy układów niech sobie tłumaczą, że oddaliśmy Lubinowi dług za ich przegraną w PP. Oni idą na ligę my na puchar.
Sędziowanie po prostu tragiczne, choć czekam na powtórki telewizyjne, żeby ocenić najważniejsze sytuacje (karne, w tym ten dla nas na Moskale, którego sędzia nie gwizdnął i wolny, po którym strzelił Iwański). Jeżeli były to błędy sędziego, to po prostu wypaczył wynik.
Ale niezależnie do tego, Zagłębie było dziś od nas o klasę lepsze - od 20 minuty rozpaczliwie się broniliśmy, błędy w obronie katastrofalne, choć nie winię za to grającego na stoperze Barana, bo to po prostu nie jego pozycja, jednak moim zdaniem przegraliśmy ten mecz w środku pola - bez Barana w pomocy nie było nikogo, kto potrafiłby w jakikolwiek sposób uporządkować grę i dłużej przytrzymać piłkę, kiedy wynik był korzystny - dlatego gra przez cały czas toczyła się pod naszym polem karnym. Atak trudno oceniać, bo co mógł zrobić sam Moskała, kiedy od 20 minuty właściwie nie atakowaliśmy, choć z drugiej strony gdyby wykorzystał jedyną sytuację, którą miał na 3-1, to pewnie byśmy nie przegrali. Zagłębie zagrało u nas bardzo dobry mecz, moim zdaniem zdecydowanie lepszy niż Legia, a u naszych widać było chyba zmęczenie i skutki choroby.
Szkoda, ale jakoś spokojnie do tego podchodzę - moim zdaniem i tak w tym sezonie w obecnym składzie na jakiekolwiek większe sukcesy w lidze nie mamy szans, trzeba skoncentrować się na Pucharze Polski i wprowadzać młodych zawodników, a przed następnym sezonem wreszcie przeprowadzić jakieś transfery, ponieważ z zespołami o dużo większym budżecie, takimi jak Korona, Zagłębie (nawiasem mówiąc budowanym za państwowe pieniądze) niestety nie mamy szans nawiązać równorzędnej walki.
P.S. W 100% przychylam się do apelu do moderatorów z postu Pasiakacinq - niejaki Iwi pojawił się tu kilka tygodni temu i jedynym celem jego chamskich postów jest opluwanie innych osób piszących na tym forum, Cracovii, Filipiaka itp. - nie wiem, na co moderatorzy czekają?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)