Szkoda ze nie weszlismy , moim zdaniem sedziowie nie uznali wielu fauli podhala . Ale za to zycze Tychom Mistrza !
-
-
CRACOVIA - PODHALE play off 3 : 4 - temat zbiorczy
Stało sie to, co miało się stać.... :(:(:( Mówiłem.... ale nikt mnie nie chciał słuchać!!!....Szkoda, że w takich okolicznościach :(:(:(.... Trudno w takiej chwili cokolwiek sensownego napisać..... Przegraliśmy wszystko i w pierwszej kolejności odpowiada za to trener Rohaczek, któremu trzeba podziękować.... Obcokrajowcom również, ale to jest normalna kolej rzeczy.... Nie potrafię sobie wytłumaczyć w prosty sposób jak można przegrać wygrany mecz.... No cóż.... MAMY LEKCJĘ POKORY i to jedyne co widze w tym pozytywnego..... Pozytywne jeszcze jest to, że promocja polskiej ligi hokejowej wypada wyśmienicie przy takiej rywalizacji.... Żadne to jednak pocieszenie..... PRZEGRALIŚMY WSZYSTKO....
Przegralismy rywalizacje sportową.
Ale mysle ze mozemy byc dumni z siebie!
Jestem dumny ze pierwszy raz tak mocno i dobitnie zabrzmiala druga
a nie tylko trzecia zwrota songu Maleńczuka
Bo jak 3 tysiace ludzi śpiewa
"Chociaż czasmi przegramy róznie bywało Ty wiesz..."
To mysle sobie że tak naprawde zycieżylismy
Moze nie na lodzie ale w tej innej
duzo wazniejszej dla nieśmierelności Cracovii grze
grze o klase jako kibice
Trzeba jeszcze wydrzec ten brąz i montowac pakę na kolejny sezon!
A bramka z karnego byla uznana prawidłowo.
Krązek odbil sie od rurki wewnatrz bramki tuz za poprzeczka
i nie bylo istotne ze potem odbil sie przed linia
stałem za bramką , gol ewidentny...
a marudzić nie ma co. 3000 ludzi... Widac ,ze ludzie dalej chca Pasy oglądać tylko trzeba im wizje stworzyć...zagramy "o coś : i na piłkę też przyjdą tłumy...i będzie ludzi masa ...:)
Jak Vasago lubię to jego postów nienawidzę czytać.
Zgadzam się co do naszej gry w przewadze. Zamiast Piekarskiego powinien być Dulęba lub Kozendra ( szybkie złożenie się do strzału i mocna klepa ). Po za tym zauważcie jak Piekarski z Marianem byli ustawieni. Każdy grał na złej stronie podczas przewagi. Jeśli Marian ma lewy uchwyt kija a gra na lewej stronie a Piekarski ma prawy uchwyt i gra na prawej to chłopaki nie postrzelają,proste.W ogóle w tym sezonie nasza gra w przewadze to koszmar był. Założenie zamka to już był problem, a jak już się udawało, to graliśmy wolno, bez polotu i schematycznie do bólu.
Niektórzy zawodnicy wysiedli kondycyjnie. Dobry przykład to Pinc. Pamiętam jak potrafił na prawie sam mecze wygrywać, Kotu tu piał z zachwytu piszą w poście tylko " Pinc Pinc Pinc!!", a teraz koleś grał ogony.
Musimy teraz Stocznię ograć i za rok wiecie kogo będziemy jebać:)!!
:( szkoda głupiego błedu na 2-1 i troche zbyt wczesnego polozenia sie Radzika na lodzie przy bramce na 2-2. A mialo byc tak pieknie po pierwszej tercji :(
Ależ nie moge tego przeboleć, jestem wkurwiony maksymalnie.. kuurrwwwaa ! mielismy 2-0, trzeba było to spokojnie dograć.. uważnie w defensywie, najwyzej przypieczętować na 3-0.. to co zrobil bodajze Dulęba przy bramce na 1-2 to naprawde.. no nie wiem, podanie wprost idealne na czystą pozycję.. i od tego debilnego błędu sie wszystko zaczęło.. przy drugiej bramce Radzik niepotrzebnie sie połozył, mozna było spokojnie zaczekac i wyłapac to.. cała 3 tercja słaba w naszym wykonaniu.. pod koniec troche sie obudzili niesieni niesamowitym dopingiem.. no i karne.. nasi bez żadnego pomysłu.. strzał w bramkę, a może wpadnie.. no i wpadło jedno.. problem w tym, ze z drugiej strony podhale strzeliło 2 razy.. w tym Sroka, który jak wyjeżdzał to sie zacząłem lekko podsmiechiwac.. wysoki obronca, do tego średnio jeżdżacy na łyzwach - wiadomo będzie ładował silny strzał, bez ceregieli.. dobił nas Rózanski.. no nie wierzyłem, nie chciało mi sie w to wierzyc.. dobrze, że jest piwo, bo nie wytrzymałbym tego..
niektórzy chca wyrzucac Rohacka.. ludzie zastanówcie sie.. tę ekipę trzeba budować spokojnie, dajcie sie gościowi zrehabilitować.. fakt, zupełnie nie trafiliśmy z obcokrajowcami [oprócz Hartmanna] i trzeba z tego wyciągnąć wnioski..
marzy mi się, żebysmy na Stocznie przyszli w dużej ilości.. trzeba pokazać, że jesteśmy z Cracovią, na dobre i na złe.. tak, jak dzisiaj pokazaliśmy to w czasie i po meczu..
CZY WYGRYWASZ CZY NIE
JA I TAK KOCHAM CIĘ
W SERCU MOIM PASY
I NA DOBRE I NA ZŁE !
a ja ciagle nie rozumie dlaczego nie zmienilismy zagranicznych graczy mocny sygnał był juz wysłany 13 pazdziernika 2006 rokuhttp://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?6,1321536 czesc kibicow juz widziała ze z tych graczy nic nie będzie(dlaczego nie widzieli tego działacze ,przeciez są najblizej druzyny???????) druga czesc wierzyła ze się przebudzą na Play -off a zawiedli na calej linni a taki Safarik zrobil sobie z Cracovii sanatorum za to powinien ktos odpowiedziec po co go trzymali bezuzytecznego praktycznie od pazdziernika przeciez to chore jest!!!!!!! Na dzis napewno wyslalbym do domu naszych zagranicznych graczy i tak nie ma z nich pozytku ,a pieniadze by zostaly na nowy sezon bo napewno nam nie przybedzie nowych sponsorów.I NAPRAWDE SZKODA TEGO SEZONU BO SAMI JESTESMY SOBIE WINNI ,TEGO ZE NIE MA NAS W FINALE
A dla mnie jako zakopianczyka jest to podwojnie bolesne...az brak mi slow...
Szkoda bramki na 2-1...Bylo 2-0 i trzeba bylo udokumentowac mecz trzecia bramka a niestety stalo sie odwrotnie...
Ze tez akurat dryzyna z tej wsi 'po drodze' do zakopca musiala nas wyeliminowac...
Nie mam słów. Naprawdę szkoda. Nie chce mi się teraz sądzić tych lub tamtych, bo na to przyjdzie czas po sezonie. Mam nadzieje że Profesor nie zrobi nic pochopnego. Tylko spokój nas ratuje. Już po wszystkim trzeba usiąść i zastanowić się co dalej. :-)
Od Rohaczka się odczepcie-on musi zostać!!!!!.Miał znacznie słabszy skład niż rok temu.Wina leży po stronie profesora(obiecanki cacanki,,skład Cracovii po zdobyciu MP zostanie utrzymany -a nawet realnie wzmocniony'').To są publicznie wypowiedziane słowa.I jak one się miały do rzeczywistości??.Ano tak ;Sarnik,Voznik,Chabior,Horny,B.Piotrowski.Do tego Potoczny i Ścibran.Nawet ten ostatni byłby wzmocnieniem przy kalece safariku,pijaku prokopie czy leniu Pincu.Nie jest żadnym usprawiedliwieniem remont hali i w związku z tym mniejszy budrżet na drużynę.
Prawda jest taka że dla profesora kwota ok 200 tys zł (tyle trzeba by było dać za wykupienie Sarnika i Voznika to dla profesora kwota śmieszna -bym powiedział że na ,,waciki'').Może nawet tyle nie trzeba by było dawać.Chabior też był lepszym hokeistą niż np Cerny.W tym przypadku mogliśmy spokojnie dalej go wypożyczyć.
Za to że nie było u nas Hornego i reprezentanta Polski Kłysa winę ponosi prezes Tabisz.Ci hokeiści trenowali u nas latem miesiąc czasu i nie mogli się doczekać na podpisanie kontraktu.Efekt Kłys trafił do Torunia,Horny do Sosnowca.Horny bardzo chiał u nas grać -miał niewielkie żadania finansowe i godził sie nawet podpisać kontrakt w lipcu -do października.W tym czasie klub nasz miał zadecydować czy chcemy go dalej czy nie.Ten sam ,,prezes''ponosi winę że nie trafili do nas inni znacznie lepsi stranieri wypatrzeni przez Ziębę i Rohaczka.Tak zwlekali z podpisaniem kontraktów że podpisała z nimi konkurencja.A nam pozostały spady.Po wpisie jednego z forumowiczów ,,skąd wzięli tego Hartmana"'prezesi chcieli od razu rozwiązać z nim kontrakt i doprawdy ni wiele brakło byśmy nawet tego jednego dobrego stranieri stracili.
Wnioski które mi się nasuwają są jednoznaczne.Ci ,,prezesi''powinni zostać całkowicie odsunięci od hokeja.Już teraz trzeba poszukać zwiększenia budrżetu o 0,5-1 mln na budowanie zespołu w przyszłym sezonie. Teraz jest już najwyższy czas na to by Zięba rozpoczął rozmowy z hokeistami z innych klubów i po cichu podpisywał umowy na przyszły sezon.Z obcokrajowców jestem z pozostawieniem Hartmana.Innych trzeba szukać.Przesądzone wydaje się odejście Furo z Torunia i jego bym brał w ciemno.Podobnie jak Kłysa.
e, panowie, to tylko sport... w przyszlym roku znowu sie spotkamy i beda emo :)
gratulacje dla Podhala, bylo hokejowo lepsze i tyle.
choc wczoraj Radzik zjebal bramke na 2-2 i karny Sroki :)
gol Hartmanna bylo nawt w tv widac, tylko komentatorzy skupili sie na tym, gdzie spadl krazek, a nie od czego sie odbil. i tak sie legendy tworza.
Mysle ze trzeba na to wszystko spojrzec na zimno, wczoraj wygral zespol lepszy
dla nas 1 tercja pozniej gralo Podhale a u nas szczegolnie w 2 tercji dramat
gra 1 piatka i mala czesc 2 reszta zespolu praktycznie nie istniala
z 4 piatki tylko Witowski zaprezentowal sie godnie 1 ligowca.
Pierwsza bramka dla Podhala to koszmarny blad obroncow 2 troche Radzik zawalil
O naszych starinieri juz tyle pisalem ze juz nie bede sie znecal nad kierownictwem
sekcji oraz trenerem bo oni maja swiadomosc ze popelnili blad i zatrudnili
ogorkow , wszyscy na przyszly sezon lacznie z Hartmanem do wymiany strzelil karnego
ale w meczu nie pokazal nic!
Przygladalem sie im wczoraj bardzo uwaznie i Cerny z Pincem to kabaret jest.
Walka o medale jeszcze sie nie skonczyla i trzeba walczyc ze wszystkich sil
, postawa kibicow wczoraj to bylo prawdziwe mistrzostwo Polski a juz zachowanie
po finlnym gwizdku to mistrzostwo swiata!!
Mam nadzieje ze kibice beda z druzyna i w nastepnych meczach play -of bo my
walczymy o medal!!
Mozemy sie roznic w wielu sprawach i mimo ze wielu ma inne zdanie to jezeli
znajda sie odpowiednie srodki to deklaruje swoja pomoc w zatrudnieniu zawodnikow
zagranicznych ktorzy beda realnym wzmocnieniem.
po pierwsze to Witowski grał w 3 piatce a nie w czwartej a pozatym to było jeszcze wielu innych którzy walczyli i chcieli wygrac nie można generalizowac bo tym się kogos obraża ...
Co do Witowskiego masz racje natomiast nikt nie odmawia nikomu ambicji ale we wczorajszym meczu wielu naszych zawodnikow zaprezentowalo sie co najmniej slabo...
i mysle ze sami maja tego swiadomosc !! , wiec co tu pisac o obrazaniu .. oni
graja za kase wiec jako kibic mam prawo do nawet surowej oceny a jezeli uwazasz ze
ktos oprocz Witowskiego z 3 lub 4 piatki zagral dobrze to chetnie bede polemizowal
na ten temat nie mowiac juz o obcokrajowcach.
Od tego typu zawodników oczekuje się czegoś więcej niż walki, jeśli ktoś chce walczyć niech zostanie zapaśnikiem lub bokserem. Wiele osób jest zawiedzionych umiejętnościami niektórych szeroko reklamowanych graczy, szczególnie zza południowej granicy... Wierzę, że jeszcze powalczą o brąz i przyszły sezon będzie owocniejszy... Szacunek dla kibiców po meczu!
a tak zupelnie na marginesie - o co chodzilo sedziemu po strzelonym karnym dla podhala? Machal rekami jakby gola nie uznal i nasi sie w boksie cieszyli. Potem zmienil decyzje?
no cóż, gratulacje dla Podhala, bo w przekroju całego półfinału byli nieco lepsi.
nie zapominajac o walce o brąz, trzeba już myśleć o następnym sezonie. jeśli to prawda, że teraz wchodzi prawo Bosmana, to myślę, że profesor ten sezon nieco odpuścił, żeby w następnym zaszaleć transferowo ;)
Walczymy o brąz.
A co do grania o kasę...
No pewnie ze jak sie uprawia wyczynowo sport to chodzi TEZ o kase.
No pewnie ze jak za tytuł jest obiecna relatywnie wysoka premia to TEZ o nia chodzi.
Ale panowie to nigdy nie jest pierwsza motywacja!
Przeciez kazdy gra najpierw o zwyciestwo
Przypomnijcie sobie co czujecie jak sami gracie w piłkę w kosza czy cokolwiek innego
Kazdy chce najpierw wygrac !
A potem w gre wchodza inne DODATKOWE motywacje
Nie zgadzam sie z Toba, Potter, ze Rudi jest bez winy. Co to za tlumaczenie, ze mial gorszych zawodnikow? Przeciez pierwszy mecz to byla porazka na calej linii, druzyna byla w totalnej rozsypce - i ja rozumiem, ze mozna przegrac, ale nie w ten sposob z takimi zawodnikami w skladzie jak Laszkiewicze, Slabon, Pasiut, Maniek, Radzik... Ktos za to odpowiada chyba. Tak samo zachowanie Rudiego w ostatnim meczu play-off... Przeciez mysmy w tym meczu zagrali tylko jedna tercje na dobra sprawe, a dwie gralo Podhale! Do tego jeszcze przez caly play-off ciagnely sie za nami glupie kary. Przeciez to jest sprawa dla trenera, zeby wybic z glowy tym ludziom oslabianie druzyny w takich meczach! To nie sa juniorzy!
Zgadzam sie natomiast w kwestii obcokrajowcow. Tez uwazam, ze Hartmann w przekroju calego sezonu sie sprawdzil, choc moze w play-offach za bardzo nie blyszczal. Jest jednak na pewno lepszy od reszty naszych obcokrajowcow i nie mam nic przeciwko zeby zostal. Zreszta osoba Hartmanna to jest kwestia szczegolu. Wszyscy sie chyba przeciez zgodzimy, ze w kwestii obcokrajowcow potrzebna nam jest REWOLUCJA!
Dla Podhala faktycznie gratulacje, bo bledy u nas popelnione moga tlumaczyc, ale nie usprawiedliwiac porazke Cracovii. Byli lepsi, taktyka niwelowali nasze atuty w postaci takich zawodnikow jak Pasiut, Laszkiewicz, Radzik (kolejny kamyczek do ogrodka Rudiego: dlaczego w pierwszych meczach play-offu prawie wcale nie bylismy w stanie zalozyc, zamka, podczas gdy Podhale robilo to w kilkanascie sekund?!). Mysle, ze z perspektywy calej rywalizacji mozna powiedziec, ze zawazyl pierwszy mecz, w ktorym Podhale na Siedleckiego nastawilo sie na zabojczo szybkie kontry, a my wyjechalismy na to spotkanie tak, jakby to byl jeszcze sezon zasadniczy.
Rozpaczac nie czas juz, teraz trzeba zdobyc przynajmniej braz. No i spokojnie usiasc nad planem na przyszly sezon.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)