[url]http://sport.onet.pl/0,1248702,1467750,wiadomosc.html[/url]
-
-
Piotrek Bania - dziękujemy ...
Panowie
Piotrek ma kontrakt do czerwca i pewnie zarzad mu nic nie zaproponuje
(rozumiem ze ogromna grupa forumowiczow sie ucieszy...)
Zarzad nie bedzie chcial przedlużyc z nim kontraktu
ale wbrew temu co sądzą jego adwersarze Baniowy ma jeszcze ambicje sportowe
i pokazanie sie w rundzie wiosennej na boisku ma dla Piotrka ogromne znaczenie
Bo gdzie by nie poszedl to bramki i minuty na boisku jakie spedzi wiosna
beda dla niego karta przetargowa w negocjacjach z innymi klubami.
Mam nadzieje ze takze dzieki temu jeszcze dla nas powalczy
bo gral i strzelał dla Pasów w wielu meczach
Ti czy bedzie grał jako zmiennik czy jako ten co gra 60 minut
i potem za niego wchoodzi np Dudzic, to osobna kwestia.
Piotrek po prostu udowodnil i mam nadzieje ze potwierdzi to w calym okresie przygotowawczym, ze trzeba go brac pod uwage ustalajac 16 meczowa
czy moze nawet 11 wyjsciowa.
To jest nasz zawodnik
Osobiscie mam tez nadzieje ze pozegnamy go godnie i z klasą.
Bo na ładne pozegnanie to sie akurat pracuje przez lata
w przeciwienstwie do walki o miejsce w skladzie gdzie liczy sie to co tu i teraz
No a to co Baniowy ugrał dla Pasów przez lata to kawałek pieknej historii.
raf_jedynka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Panowie
>
> Piotrek ma kontrakt do czerwca i pewnie zarzad mu
> nic nie zaproponuje
> (rozumiem ze ogromna grupa forumowiczow sie
> ucieszy...)
>
> Zarzad nie bedzie chcial przedlużyc z nim
> kontraktu
> ale wbrew temu co sądzą jego adwersarze Baniowy
> ma jeszcze ambicje sportowe
> i pokazanie sie w rundzie wiosennej na boisku ma
> dla Piotrka ogromne znaczenie
>
> Bo gdzie by nie poszedl to bramki i minuty na
> boisku jakie spedzi wiosna
> beda dla niego karta przetargowa w negocjacjach z
> innymi klubami.
>
> Mam nadzieje ze takze dzieki temu jeszcze dla nas
> powalczy
> bo gral i strzelał dla Pasów w wielu meczach
> Ti czy bedzie grał jako zmiennik czy jako ten co
> gra 60 minut
> i potem za niego wchoodzi np Dudzic, to osobna
> kwestia.
>
> Piotrek po prostu udowodnil i mam nadzieje ze
> potwierdzi to w calym okresie przygotowawczym, ze
> trzeba go brac pod uwage ustalajac 16 meczowa
> czy moze nawet 11 wyjsciowa.
>
> To jest nasz zawodnik
> Osobiscie mam tez nadzieje ze pozegnamy go godnie
> i z klasą.
> Bo na ładne pozegnanie to sie akurat pracuje
> przez lata
> w przeciwienstwie do walki o miejsce w skladzie
> gdzie liczy sie to co tu i teraz
>
> No a to co Baniowy ugrał dla Pasów przez lata to
> kawałek pieknej historii.
>
>
>
>
>
> CRACOVIA - Pierwszy Mistrz Polski 1921, Jedyny
> Mistrz Galicji 1913
> CRACOVIA 1906 - NA ZAWSZE PIERWSI
>
Wyszedł w tym temacie taki żart sytuacyjny. Może Piotrek się nie obazi ;)
9 dni później
super.. dwa gole w sparnigu :) Piotrek Bania Piotrek
zródlo "Fakt":
"Kapitan Cracovii Piotr Bania jest w życiowej formie. Na testach szybkościowych nie ma sobie równych a w sparingach strzela gole jak na zawołanie. Nic dziwnego, że napastnikiem "Pasów" interesują się zagraniczne kluby - pisze "Fakt".
- Zgłosił się po mnie białoruski klub pierwszoligowy z Mińska - mówi Piotr Bania. - Wysłałem im już płytę DVD z moimi meczami i bramkami. Być może pojadę tam na testy. Kontrakt kończy mi się za pół roku, ale mogę odejść wcześniej.
Jeśli transfer dojdzie do skutku, Bania zostanie pierwszym zawodnikiem z polskiej ekstraklasy, który zagra na Białorusi.
- Jeśli nie zaryzykuję, to się przecież nie przekonam. Na Białorusi dostanę na pewno lepsze pieniądze niż w Polsce. Chciałbym jeszcze coś zarobić. Później mogę już nie mieć takiej szansy - dodaje Bania."
Bania w życiowej formie. tyle że zima jest, a forma winna przyjść wiosną lub latem :P
pamiętam jakiś czas temu inny napastnik był zimą w zyciowej formie. nazywał się Czerwiec... (i to nie Ryszard ;))
raf_jedynka Napisał(a):
> zródlo "Fakt":
>(...)
> - Jeśli nie zaryzykuję, to się przecież nie
> przekonam. Na Białorusi dostanę na pewno lepsze
> pieniądze niż w Polsce. Chciałbym jeszcze coś
> zarobić. Później mogę już nie mieć takiej
> szansy - dodaje Bania."
> (...)
Na Białowusi lepsze pieniądze?? Czyli tylko w polskiej lidze tak słabo płacą?? No troszkę mnie to zaszokowało...
knur Napisał(a):
> Bania w życiowej formie. tyle że zima jest, a
> forma winna przyjść wiosną lub latem
>
>
Piotrek w zimie budzi sie z letniego snu w "Jamie" (problem ze nie swojej)
knur Napisał(a):
> Bania w życiowej formie. tyle że zima jest, a
> forma winna przyjść wiosną lub latem
>
> pamiętam jakiś czas temu inny napastnik był
> zimą w zyciowej formie. nazywał się Czerwiec...
> (i to nie Ryszard )
Niestety to prawda....Za każdym razem trener pieprzył takie farmazony, najpierw o Czercwu potem o Szczoczarzu...
tylko, że o Czerwcu Staw sobie tak tylko gadał, a szans i tak mu nie dawał. O ile dobrze pamiętam to wpuścił go na końcówkę z Ruchem /0:0/ jako obrońcę i na tym sie skończyły opowieści o jego życiowej formie
Z ruchem wpuścił go jako pomocnika. No i Czerwiec uratował nam wtedy na Cichej remis, bo dogonił Śrutwę i wybił mu piłkę, gdy ten był sam przed Olszewskim.
97 dni później
Piotr Bania najlepszy zawodnik w meczu z Wisłą z Płocka wojownik ,gladiator nie mazgaj i zagubiony gówniarz jak co poniektórzy .
Prosze prof. o przedłużenie kontraktu Piotrowi to prawdziwy czołg który chce grać a my chcemy przychodzić i oglądać takich piłkarzy.
Piotrek jako jeden z nielicznych pod okiem Majewskiego sie rozwija. Jako jeden z nielicznych zasluguje na pozostanie w zespole.
Osobiscie jestem fanem talentu Piotrka
ale nie przesadzajmy z tym rozwojem :-)
Jest zupełnie mozliwe ze Baniowy
gra w chwili obecnej 100% tego na co go stac
ale jego 100% wiosną 2007
to jednak nie to samo na co go bylo stac 2-3 lata temu...
Jest słabszy pod wzgledem szybkosciowym
co na pozycji napasnika komplikuje nieco gre
Jednak ostatnio zaczal grywac i w pomocy i jako defensywny pomocnik sobie poradzil
Gra sprytnie, madrze i z ambicją
czerpie z tego z czego moze i robi to bardzo dobrze
Piotrek nie jest jednak przyszłoscia tej druzyny
Jak dla mnie to nie jest rzecz dyskwalifikujaca gracza
bo zatrzymujac go na rok (na wszelki wypadek)
i moze proponujac mu zakonczenie kariery i zostanie w klubie
mozna sporo zyskac nie tyko sportowo ale i wizerunkowo...
Tylko czy to sie da jakos wyrazic w zestawieniu ekonomicznym vice-prezesie?
Naprawde jestem ciekaw co wyniknie ze spotkania Bania-Tabisz
i jakos mam smutne przeczucie ze nic... :-(
Zatrzymałbym Piotra przynajmniej do końca roku kalendarzowego. Idealny napastnik wchodzący w ciężkich sytuacjach. Wchodzi i walczy a nawet strzela. Nie pierwszy już raz.
Brawo Piotrze! Tak trzymać!!!
Od dawna nie widziałem takiego Baniowego jak teraz
Na prawde szacunek. Powinien zostac przynajmniej przez rok. Jesli chodzi o madrosc boiskowa i zaangazowanie, jest w tej chwili jedynym, z ktorego mlodzi zawodnicy moga brac przylad. Tak trzymac.
Brawo Piotrek.
Weteran Piotrek i młokos Dudzic z tego może skorzystać każdy z nich i oczywiście CRACOVIA
Jesli o mnie chodzi piotrek jest w dobrej formie i taka forme moze utrzymac bo jest doswiadczonym zawodnikiem ale nie zmienia to jednak faktu ze potrzeba DOBREGO napastnika jesli nawet nie 2 ...
29 dni później
Ze szkoleniowcem [Majewskim] nie skontaktował się do tej pory Piotr Bania, choć obaj panowie byli umówieni na rozmowę telefoniczną. Z kolei próby dodzwonienia się Stefana Majewskiego do zawodnika też spełzły na niczym. A więc wciąż nie jest jasne, czy Bania będzie nadal reprezentował barwy Cracovii. 30 czerwca kończy mu się kontrakt, a zaproponowane nowe warunki nie satysfakcjonują zawodnika...
http://terazpasy.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3063&Itemid=99999999&limit=1&limitstart=1
Wiedziałem, że Crac będzie pierwszy.
No i git nie podobają sie warunki droga wolna.Wątpię czy znajdzie klub który da mu więcej niż Cracovia.Nasi działacze myśleli o nim długofalowo mając nadzieję że pozostanie w klubie i będzie szkolił młodzież.Odejście Bani działacze muszą zrekompensować innym napastnikiem i myślę że tak się stanie .A sam Bania swojego oślego uporu gorzko pożałuje.
ale skad wiesz ile mu zaproponowali?
moze mu dali propozycje na 'odp.. sie'
potter-wyluzuj! Daj się im dogadać! Nie oceniaj źle zawodnika, który walczy o swoje! Ty byś pewnie za friko też nie chciał grać! Wierzę, że jedna strona (MKS) trochę dorzuci, druga (Piotrek) trochę opuści i będzie git! :)
poczekajmy spokojnie, na razie nie wiemy nic
19 dni później
negocjacje wchodza w decydujacą fazę...
[url]http://terazpasy.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3107&Itemid=99999999&limit=1&limitstart=1[/url]
Piotr Bania - dezaktywacja?
Z całym szacunkiem dla bandziocha ale panie Piotrze juz czas...
- sa mlodzi perspektywiczni gracze typu Dudzic czy Dzowonek, ponadto na miejsce starych ktorzy odchodza maja byc tarnsfery :D takze sam Pan widzi my dbamy o przyszlosc ...:)
Z drugiej strony jesli ma pan odejsc do Lechii to juz wole aby Pan zostal - bo chyba nie tak kazdy kibic Cracovii wyobraza sobie pozegnanie co jak co ale czlowieka ktoremu my Kibice jestesmy bardzo wdzieczni za caloksztal - ja rowniez !
Proponuje jakis poludniowy kierunek - tak na rok a pozniej zapraszamy w roli szkoleniowca mlodziezy do Cracovii - chyba kazdy malolat bedzie z tego bardzo zadowolony :)
"Z całym szacunkiem dla bandziocha ale panie Piotrze juz czas...
- sa mlodzi perspektywiczni gracze typu Dudzic czy Dzownkek a ponadto na miejsce starych ktorzy odchodza maja byc tarnsfery takze sam Pan widzi MY dbamy o przyszlosc ..."
iwi-proszę Cię wypowiadaj się w swoim imieniu!
Piotrek wierzę, że dogadasz się z władzami MKS-u i zostaniesz jednak z nami!
po czesci zgodze sie z iwim bo rzeczywiscie Baniowy nie był w tak wysokiej formie aby blokowac miejsce w druzynie Dudzicowi. Jednak pamiętam jak wiele dla nas zrobił i nie powinien odchodzic do Lechii tylko do jakiejs Kmity czy cos potem do nas wrocic i zostac na zawsze chyba ze ma inne zamiary ! to bedzie wielka szkoda i jak trafi do Lechii to napewno nie bede zadowolony zwlaszcza ze sam sie tam wprasza.,.
SaNtO Napisał(a):
> nie powinien
> odchodzic do Lechii tylko do jakiejs Kmity czy cos
szybciej juz do JAKIEGOŚ KMITY ;) Byl taki rycerz KMITA i to od niego ta nazwa :)
no wiem ciagle zapominam :P
no!:)
Piotrek masz racje nie daj się dymać Tabiszowi kutwie jednej.Wcale Pawlusiński,Giza,Radwański czy Baran na wiosnę nie byli lepsi dlatego nie zgadzaj się na obniżkę kontraktu.Młokosy Dudzic,Kurowski czy inni jeszcze dużo mogą się od ciebie nauczyć i niech Profesor to zrozumie a nie słucha "menadżera" Tabisza
Ja niektorych nie rozumiem, raz twardo mowia jak to jest zle ze nasza "zdolna mlodziez" nie gra w pierwszym zespolem, non stop zachwycajac sie nazwiskiem Kurowskiego a tym czasem sami sobie zaprzeczaja!
Ludzie Bania to zawodnik ktory ma 34 lata na karku i jest w dodatku napastnikiem!!!
Czy wy nie widzicie ze zaproponowanie wyzszego kontarktu to bezsensowna i bezzwrotna inwestycja?! Co on nowego moze wniesc do druzyny was zapytam??? - chyba conajwyzej urodzinowe ciastko! Ludzie kochani sami widzieliscie jak gral sezon temu gdy jego posada nie byla niczym zagrozona a jak gral ostatnio gdy wisialo nad nim widmo odejscia z klubu!
Po co nam taki zawodnik ktory nic nie wnosi nowego i w dodatku blokuje miejsce zawodnikom typu Dudzic czy Dzwonek ktorzy na dzien dzisiejszy niczym mu nie odbiegaja!
Cracovia to nie dom spokojnej starosci ktora zapewnia zasluzona emeryture!
Skonczmy z tym glupim podejsciem, polowa z was ma podejscie takie ze tutaj gra sie za zaslugi, nie decyduja umiejetnosci tylko wielkie oddanie do Pasów, nie zdajac sobie sprawy czym kieruja sie pilkarze!
Mnie akuart to malo interesuje, bo ja zawodnika nie bede rozliczal z tego jak bardzo mowi kibicom ze nas kocha po czym sam lize dupsko jednemu z najwiekszych naszych wrogow (mowa o Lechii).
Zawodnik ma byc perspektywa na przyszlosc a nie funduszem emerytalnym na ktory wplacamy niezaleznie od tego co soba prezentuje!
Jego czas sie skonczyl i tyle. koniec kropka!
W Cracovii maja grac najlepsi z najlepszych a Bania taki nie jest - proste.
Iwi: proponuję na spokojnie porozmawiać o zaletach (i wadach) Piotra Bani.
1. Wiek - 34 lata. U nas to 'dom spokojnej starości', ale w dobrych zagranicznych ligach - bybajmniej. Wszystko zależy od tego, jak profesjonalny jest sztab medyczny, fizjoterapeuci, dietetycy etc etc. Można być w tym wieku, napastnikiem, i to dobrym (por. Scholes, Sheringham...)
2. Oczywiście jest kwestia blokowania miejsca młodym. Ale nie jest prawdą, że oni już umieją to, co on. Bania jest "nieprzewracalny", nie sposób mu odebrać piłki bez faulu - poza nim ma to u nas jeszcze Bojar, Baran, w mniejszym stopniu Giza i Wiśniewski.
3. Bania potrafi walczyć na całym boisku; to nie jest kwestia płuc, ale tego, co się ma w głowie. A nasi młodzi jeszcze mają w głowie nie do końca poukładane.
4. Pewnym minusem Piotra jest gra głową - tylko średnia, nie więcej. Ale na razie żaden z wymienianych wyżej nie jest w tym elemencie asem. Zadatki mas Szczoczarz, zobaczymy, co teraz pokaże.
5. Bania nie marnuje karnych. To wcale nie jest mało!
6. Ma doświadczenie - czyli wie, co się da zrobić z pozornie nijakiej sytuacji, wiele razy już przechytrzył 'wyluzowanych' przeciwników.
Ode mnie tyle spostrzeżeń, myślę że Bania zasłużył... przynajmniej na spokojną i rzeczową dyskusję.
docent Napisał(a):
> 5. Bania nie marnuje karnych. To wcale nie jest
> mało!
Kolega najwyraźniej nie chce pamietrac pewnego meczu z 2006 roku bez publicznosci
Docent czlowieku prosze Cie...
Jesli mamy sypac samymi oksymoronami to przeniesmy sie do odpowiedniego tematu!
Bania a Scholes czy Sheringham - przeciez to jest niedorzeczne!
My nie mamy tak rozwinietego sztabu medycznego o ktorym piszesz! My nie jestesmy elita europejska, my nie mamy nawet stadionu z pierwszego zdarzenia a ty mi tu piszesz o dietetykach.
Czy my potrzebujemy "nieprzewracalnego" statysty Bani w druzynie czy kreatywnego zawodnika?!
To ze jest taki to tylko jego wada, bo w oogole nie biega i sie nei rusza.
Jest napastnikiem ktorego rozlicza sie z bramek!, a on co jest w napadzie, to tak jakby go nie bylo!
- o czym to swiadczy?
Wlasnie po to maja grac mlodzi szybcy zdolni zawodnicy ktorzy pociagna ze soba akcje, a nie beda stali jak pacholki na wietrze i sie napinali jacy sa twardzi i ich przewrocic sie nie da!
Boze Bania nie marnuje karnych i to jest argument dla ktorego ma zostac? - heh dobre.
Szczoczarz tez ich nie marnuje i co z tego?
Bania potrafi walczyc na całym boisku?? - czlowieku o czym ty mowisz w ogole, jesli masz na mysli ostatni sezon to sie zgodze bo kazdy bedac na jego miejscu robilby to samo! majac przed oczami widmo wylotu z klubu i nieprzedluzenia umowy.
- tyle tylko ze i to mu nie wychodzilo!
Bania jest slabym zawodnikiem, nieprzyszlosciowym w zaden sposob, nic soba nie prezentuje takiego dlaczego mielibysmy trzymac go w zespole, powtarzam NIC, brak mu atutow ktore przemawiaja na jego korzysc!
My mamy grac o wyzsze cele a trzymanie takich zawodnikow to tylko i wylacznie samobojstwo!
Dac mu wolna reke w poszukiwanu klubu i niech odchodzi jako zasluzony zawodnik - tak to odbieram.
Bania - co najmniej jeszcze na jedną rundę byłby zawodnikiem, napastnikiem bardzo przydatnym. Zapewne nie w wyjściowej 11. ale jednak....
Dlaczego?
Bo:
- mimo wszystko był - łącznie z rundą wiosenną - najskuteczniejszym naszym napastnikiem (przeliczając ilość bramek na ilość minut spędzonych na boisku); też - z zastosowaniem takowego przelicznika - "asystentem"
- najtrudniejszym w drużynie jest wprowadzanie nowego napastnika i rozgrywającego, i nie wiadomo jak szybko "wkomponują się" Dudzic czy Witowski
- od niego młodzi mogliby sie jeszcze wiele nauczyć i nie tylko piłkarsko, ale i tego "co to jest Cracovia"
- udowodnił - szczególnie wiosną - że i potrafi grać w przodzie ale jak trzeba, potrafi się cofnąć i odebrać przeciwnikowi piłkę
- gra w Cracovii nie byłaby dlań "domem spokojnej starości", natomiast gra chocby w "betonach" takową by była.
Natomiast jeżeli miałby odejść, to nie do rodzimej II ligi... powinien poszukać miejsca chocby w II lidze tureckiej, I lidze cypryjskiej, by za "lata biedy Pasiastej", coś nie coś odłożyć na stare lata
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)