Dlatego powinien przekwalifikować się na bocznego obrońcę. Lecieć na obieg potrafi idealnie, teraz tylko nauczyć się bronić i... repra czeka ;)
-
-
Bartek Dudzic - Witamy w Pasach!!!
alocha Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dlatego powinien przekwalifikować się na
> bocznego obrońcę. Lecieć na obieg potrafi
> idealnie, teraz tylko nauczyć się bronić i...
> repra czeka ;)
To rozwiązanie narzuca się niemal każdemu. Ciekawe jaki jest powód, że jeszcze nigdy go nie spróbowano.
W myśl powiedzenia - jeden PISZCZEK wiosny nie czyni.
Puszkin Napisał(a):
> W myśl powiedzenia - jeden PISZCZEK wiosny nie
> czyni.
Myślę, że było więcej przykładów potwierdzających ten kierunek. Choćby Łukasz Mierzejewski, chyba najlepszy boczny obrońca jakiego oglądałem w Pasach, też wcześniej grał jako napastnik, a i Moskała zagrał kilka meczów na boku obrony i też nie była to porażka.
Rzasa tez
Tak macie racje, ja pozwoliłem sobie na coś z wysokiej półki.
leszeczek Napisał(a):
> alocha Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Dlatego powinien przekwalifikować się na
> > bocznego obrońcę. Lecieć na obieg potrafi
> > idealnie, teraz tylko nauczyć się bronić
> i...
> > repra czeka ;)
>
> To rozwiązanie narzuca się niemal każdemu.
> Ciekawe jaki jest powód, że jeszcze nigdy go nie
> spróbowano.
Powodem moze być brak zimnej głowy. Bartek jest chaotyczny, a obrońca musi mieć spokój.
Puszkin Napisał(a):
> W myśl powiedzenia - jeden PISZCZEK wiosny nie
> czyni.
A Moskal w derbach.. ;)
O przekwalifikowaniu go na BO też już myślałem i mogłaby to być dobra decyzja. Pytanie tylko na ile dyktowana rozsądkiem a na ile przywiązaniem do piłkarza i chęcią znalezienia dla niego miejsca:)?
Jest to niewątpliwie wariant wart wypróbowania, osobiście jednak wątpię żeby do tego doszło(tym bardziej po udanych sparingach).
Nigdy więcej nie chcę widzieć tego pajaca na boisku w naszej koszulce. Tyle lat kopacz na poziomie 4-5 ligi utrzymuję się w ekstraklasie, coś nieprawdopodobnego.
Domagałem się wejścia za Stebleckiego ale po tym co zobaczyłem to ........masakra !!!
Jeśli Stawowy nie chce wypuścić chorwackiego stopera, bo nie chce mu zrobić krzywdy. To co powiedzieć o wypuszczeniu DudIca? Ja naprawdę chłopaka lubiłem. Ale ileż można?
Po dzisiejszym meczu z ta dyspozycją Bartka nie powinno być w 18 meczowej , blokuje miejsce dla Kapustki , Szewczyka...
Bartek na 18 meczową i szansę na boisku zasłużył sobie okresem przygotowawczym. po prostu - jeśli rywalizacja w składzie na treningach i podczas zgrupowań ma mieć sens, to nie można przechodzić obok gościa, który prezentuje się bardzo korzystnie.
problem z Bartkiem jest taki, że to nie pierwszy okres przygotowawczy, w którym błyszczy, a potem jest brutalnie weryfikowany przez ligę. przy całej dla niego sympatii, doceniając waleczność i serce, to nie jest zawodnik na ekstraklasę.
co nie zmienia faktu, że na derby powinien być co najmniej na ławce. z nimi gra zawsze powyżej swojej średniej.
Podobnie jak piotrek67 miałem nadzieję, że jego wejście wpłynie pozytywnie na obraz naszej gry, ale zagrał naprawdę dramatycznie. Nie wiem, gdzie leży problem - to już zadanie trenera, aby przełożył formę ze sparingów na ligę - ale na chwilę obecną bardzo źle to wygląda.
Bartek jesteś idealnym piłkarzem, ale na sparingi. We wczorajszym meczu błąkałeś się wzdłuż sektora A niczym chłopak podający piłki. Albo żle zrozumiałeś swoje zadanie na boisku, albo dyrektywy były do ....
14 dni później
natychmiast rozwiazac kontrakt !!! dnooooooooooooooo
On chyba gra za darmo bo kto by tyle trzymał taki szrot. Idź do stawowego i powiedz żeby zamiast ciebie stawial na kapustke bo tylko zajmujesz miejsce i kaleczysz gre
Mam nadzieję, że po sezonie Cracovia się rozstanie z Bartkiem.
szrot jakich mało, Dudzicu odejdz prosze , pograj w kolejrzau czy puszczy tam pasujesz
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)