W Dzienniku Polskim jest relacja, tabela.....
To jak widać zależy tylko od podejścia dziennikarzy.
-
-
Młoda Ekstraklasa - temat zbiorczy.
na 90minut tez jest wszystko.
jakby sie jakas bijatyka wydarzyla to moze GW by sie zainteresiła, a tak to nuda...
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jakoś nikt nie zauważył, zostaliśmy pierwszym
> liderem
Jak to nikt?:) http://www.futbol.malopolska.pl/news,13754.html niewlasciwe serwisy czytacie:)
Dedykacja dla autora tej relacji na futbolu małopolskim:
Swego czasu jeden z nestorów krakowskiego dziennikarstwa, "Człowiek - Legenda" emocjonalnie związany z Cracovią (jednym z jego "podstawowych krawatów" jest ten z naszym Herbem), Pan Redaktor Olgierd Jędrzejczyktłumaczył młodym adeptom tego zawodu*: [i]No cóż, ja czasem piszę recenzje teatralne. I wiele w trakcie spektaklu rzeczy mnie się nie podoba. Ale mam o tym pisać? Mam pisać, że jakaś aktorka się potknęła słownie lub fizycznie a sufler mówil za głośno? Ja to widzę i slyszę. Ale o tymmam pisać? Jak ja źle o tym spektaklu napiszę, to ludzie to przeczytają. Ludzie się zniechęcą. I co? Nie pójdą do tego teatru! To co się stanie? Ludzie nie przychodzą, teatr nie ma kasy, nie wystawia. W końcu zapewne upada z powodów finansowych. To suma sumarum, ja tracę. Bo nie mam o czym pisać[/i]
I dlatego niejaki Pan Kmita robi dobrze, pisząc w tak pozytywny sposób o meczach na których bywa...
Tylko po co mnie śledzi? Pewnie coby z mojej fachowej wiedzy (głośno wyrażanej) korzyści nieść, choć sam się na piłce zna! :):):):):):)
* wszelkie słowa niecenuralne (na tym Forum) zostały przemilczane lub zamienione, co w potoczystych słowach Pana Redaktora by było nie do pomyślenia :):):)
nie wiem, czy zgodnie z rzeczywistością... wielu pytało, czemu Kaszuba nie grał? Bo nie mógł - do dziś jest jeszcze w Bałtyku.. ale od jutra już nie
Tak czy owak, wygraliśmy i nasza drużyna w ME jest faworytem rozgrywek. Wreszcie udało mi się jakieś "proroctwo" (po utyskiwaniach na Janczyka i przewidywanym laniu gts z Sevillą):):)
dudi 74 co ty piszesz widziałeś wczoraj BOJARA nie zachowywał się jak samolub i jak jedyna gwiazda na boisku wręcz przeciwnie grał razem z młodzieżą kiedy mógł zamieszać coś w polu karnym i pokazać co potrafi szukał młodszych od siebie zawodników żeby dać im szansę na dalszą promocję NOWACZEK harował cały czas na trawie, tak samo wspierał młodych , równo z nimi gryzł trawę on nadstawiał kości za nich a młodzi za niego . SZWAJDYSZEK również pochwała ! W tym meczu nie było widać żeby któryś z zawodników z 1 wywyższał sie nad młodzieżą i chciał im udowodnić że jest lepszy. Pochwała dla zawodników z 1 że też doceniają młodzież . Drużynę buduje się atmosferą i zaufaniem wśród zawodników to co zrobił STAWOWY
Oglądając mecz z legią miałem wrażenie że to gra ta sama drużyna co awansowała z 3 ligi do 1 .
A gdsziesty tam SZWAJDYSZKA widzial?
sory SZCZOCZARZ
.
W ogole Dudzic ma niesamowity dynamit w nogach. Nie bylo takiego zawodnika w Pasach w ciagu ostatnich lat. On naprawde na 5 metrach potrafi zostawic w tyle przeciwnika. Tak padla druga bramka, tak byl podyktowany wolny na nim w II polowie kiedy mijal Tomczyk, minal, a ten go urznal.
No Dudzio!:)
ale ponoć ma za miękka stopę, czy jak to się inaczej nazywa :):):)
No tez się powoli przekonuje do Dudzica bo faktycznie biegi ma niezłe.
Tylko jeszce tą luźna stope mu usztywnic zeby miał kopa konkretnego i będzie napastnik .
fotogaleria z tego meczu na strefie
http://www.cracovia.strefa.pl/
meczyk super i....te klimaty - 300 :-)
Kajak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No tez się powoli przekonuje do Dudzica bo
> faktycznie biegi ma niezłe.
> Tylko jeszce tą luźna stope mu usztywnic zeby
> miał kopa konkretnego i będzie napastnik .
Panie Kajak - luźna stopa to nie takie hop siup jak machanie wiosłami ;)
Program 2. kolejki Młodej Ekstraklasy:
Cracovia - Ruch Chorzów (06.08.07, godz. 18.00, stadion Cracovii)
Zagłębie Sosnowiec - Odra Wodzisław (05.08.07, godz. 11.00)
Polonia Bytom - ŁKS Łódź (05.08.07, godz. 11.00)
Lech Poznań - Kolporter Korona Kielce (05.08.07, godz. 17.00, mecz we Wronkach)
Wisła Kraków - Zagłębie Lubin (05.08.07, godz. 18.00)
Groclin Dyskobolia - Jagiellonia Białystok (06.08.07, godz. 16.00)
Legia Warszawa - Górnik Zabrze (06.08.07, godz. 16.00)
Pauzuje: GKS Bełchatów
Źródła:
[b]Król strzelców[/b] (przy równej ilości bramek porządek alfabetyczny)
[b]2 bramki[/b]
- Tomasz Świerzyński (Odra Wodzisław),
[b]1 bramka[/b]
- Rafał Bałecki (Jagiellonia Białystok), Bartłomiej Dudzic (Cracovia), Jakub Dziółka (Polonia Bytom), Dominik Janik (Dyskobolia Grodzisk), Łukasz Janoszka (Ruch Chorzów), Kamil Karcz (Cracovia), Dariusz Kohut (Zagłębie Sosnowiec), Marcin Kowalski (Polonia Bytom), Rafał Kujawa (ŁKS), Kamil Lasyk (ŁKS), Bartosz Olejniczak (Dyskobolia Grodzisk), Adrian Paluchowski (Legia Warszawa), Łukasz Szczoczarz (Cracovia), Jakub Zabłocki (Korona Kielce), Mariusz Zganiacz (Korona Kielce).
Blady Niko myslisz sie :P
mecz w poniedzialek na Kaluzy
... tak podaje 90minut.pl
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)