Brawo, brawo MKS!
Bardzo dobra decyzja!
zaś reakcja panów kibicujacych sasiadce mnie zupełnie mnie nie dziwi - czego można się spodziewać po śpiewających 'j...ć j...ć Cracovie' gdy nasz sektor był gazowany... No może jeszcze przyspiewki o barakach i cyklonie, albo Auschwitz...
-
-
WISLA - CRACOVIA
wiele mamy do nadrobienia w temacie czarnego PR. jurczynski tak namieszal wszystkim w glowach przez 'swoj' czas ze jak on cos pisze to sie wszyscy zgadzaja, a jak Cracovia sie odezwie to nas od donosicieli wyzywaja ( http://90minut.pl/news.php?id=467410 )
dziwie sie Zarządowi ze i tak dlugo wytrzymal probujac zalatwiac problem globalnie, a nie na poziomie wzajemnego szturchania sie kijem w oko - jak widac z tego typu ludzmi jak JJ nawet ignorowanie nie wchodzi w gre bo i tak beda kopac w plecy.
Moim zdaniem pismo do UEFA, które Mogielnicki z 90minut nazywa donosem, jest odruchem samoobronnym, który w istocie wymierzony jest w komisję Ekstraklasy SA. Ekstraklasa SA bezczelnie faworyzuje w swoich decyzjach dwa kluby, w tym Wisłę Kraków. Kolejne decyzje dyscyplinarne Ekstraklasy SA są rzuceniem wyzwania każdemu uczciwemu sympatykowi piłki nożnej w Polsce.
[url]http://sport.interia.pl/wiadomosci-dnia/news/wisla-zlozy-odwolanie-od-kary,813134[/url]
Bezczelność tow. JJ przekracza wszelkie granice... szkoda że o zranieniu trenera "zapomina" wspomnieć...
[img]http://hugo_boss1968.w.interia.pl/HIPOKRYTEGIETEEESY.bmp[/img]
ŁKS tez z nimi walczy? ;)
oj Karvin i Rock po Was co by nie mówić w miare kumatych, nieprzypadkowych osobach nie spodziewałem się popierania nazwijmy sprawę jasno po prostu konfidenctwa.
Merano Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Moim zdaniem pismo do UEFA, które Mogielnicki z
> 90minut nazywa donosem, jest odruchem
> samoobronnym, który w istocie wymierzony jest w
> komisję Ekstraklasy SA. Ekstraklasa SA
> bezczelnie faworyzuje w swoich decyzjach dwa
> kluby, w tym Wisłę Kraków. Kolejne decyzje
> dyscyplinarne Ekstraklasy SA są rzuceniem
> wyzwania każdemu uczciwemu sympatykowi piłki
> nożnej w Polsce.
Tylko ze w pismie do UEFA nie wspomniano nic o rannym trenerze, paleniu barw itp. Wg mnie troche przegiecie skarzyc sie ze Nas od zydow wyzywaja, jakby u Nas byla sielanka. Co do tego pajaca to jak najbardziej.
tsw. Napisał(a):
> oj Karvin i Rock po Was co by nie mówić w miare
> kumatych, nieprzypadkowych osobach nie
> spodziewałem się popierania nazwijmy sprawę
> jasno po prostu konfidenctwa.
Pan tsw. ma wyraźnie kłopoty ze zrozumieniem pewnych rzeczy...
A wydawałoby się, że człowiek sympatyzujący z klubem o MO-ubeckiej tradycji powinein wiedzieć co to jest konfidenctwo...
tsw. Napisał(a):
A ciekaw jestem czy na wiosnę , też nie popierałeś konfidenctwa ?
Czy moze przyklaskiwałeś panu JJ.
tsw. Napisał(a):
Widzisz tsw. długo mi się nie podobały te metody
ale uważam że nie mamy innego wyjscia - można było dalej grać honorowo i fair - i mieć coraz gorszą prasę dzięki czarnemu PR - widzisz konfidenctwo między kibicami ok
ale jak ktoś słusznie tu zauważył to są relacje biznesowe a nie inne - i ta forma tu jest dopuszczalna - klub to nie kibice i z tym należy już się dawno pogodzić że sport to biznes
Tak też bym chciał żeby takie sprawy załatwiać w ciszy - ale jak jedna strona zaczęła walić ostro to musi się liczyć z reakcją - i popieram mój klub że nie daje się zaszczuć panu JJ i LMM...
pozdrawiam
i jeszcze raz prpoponuję przemyśleć konfidenctwo i na czym to polega... i czy można o tym mówić w kontekście klubów...
Słownik PWN podaje:
konfidencja:
1. przyjazne, familiarne stosunki; poufałość, zażyłość.
2. poufne zwierzenie.
konfident:
1. [b]tajny[/b] wywiadowca, agent, szpicel.
2. człowiek zaufany, powiernik, zausznik, przyjaciel.
(pogrubienie moje)
zac Napisał(a):
> tsw. Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > oj Karvin i Rock po Was co by nie mówić w
> miare
> > kumatych, nieprzypadkowych osobach nie
> > spodziewałem się popierania nazwijmy
> sprawę
> > jasno po prostu konfidenctwa.
>
>
> A ciekaw jestem czy na wiosnę , też nie
> popierałeś konfidenctwa ?
> Czy moze przyklaskiwałeś panu JJ.
jak to zostalo napisane w innym temacie - trzeba miec oczy zamkniete zeby nie widziec ze 99% kibicow jest z JJ na noze .... i nie popiera zadnych jego decyzji
ale Wy swoje ... jeden sensowny glos na 3 strony wpisow a reszta to wyzwiska na poziomie gimnazjum
Myślisz, że JJ samowolkę uprawia ??? - buha,ha
chyba się nieźle w główkę stuknąłeś
Kocur - jak to jest napisane w wątku o JJ - nic nie dało to Wasze "nie popieranie działań zarządu"
Wam wolno to nam też.
Reszty nie będę powtarzał bo juz raz to pisałem.
Sprawdź inne wątki, moze gdzieś wytropisz jeszcze coś o Was.
CRACOVIA PANY!!!!!
Dedykowane p. Jurczyńskiemu:
"Kto mieczem wojuje - od miecza ginie"
Zastanawia mnie bardzo cena za krzesełka na wiśle, od nas będą żądać 260 zł jak powszechnie wiadomo cena na rynku wacha się od 40-60 zł. Ciekawe czy kupili kszesełka po 260 zł! jeśli tak to ktoś okrada miasto Kraków które daje kase na to!!!!!!!
Może to na transfery??
pawe Napisał(a):
> Zastanawia mnie bardzo cena za krzesełka na
> wiśle, od nas będą żądać 260 zł jak
> powszechnie wiadomo cena na rynku wacha się od
> 40-60 zł. Ciekawe czy kupili kszesełka po 260
> zł! jeśli tak to ktoś okrada miasto Kraków
> które daje kase na to!!!!!!!
>
PZPN kazał Cracovii zapłacić za szkody.
Uważam, że ma głęboką rację.
Ale uważam też, że Cracovia nei powinna PŁACIĆ WIŚLE
ale wynająć firmę - tę samą, która robiła tam krzesełka -
i JEJ zapłacić za naprawę... :D
wyborcza
Cracovia napisała do UEFA o "rasistowskich i antysemickich okrzykach wznoszonych przez cały mecz przez kibiców Wisły", a także o "obscenicznych gestach, które wykonywał w kierunku kibiców Cracovii jeden z zawodników Wisły - Nikola Mijailović".
- Dla działaczy Cracovii najwyraźniej derby trwają - skomentował wiceprezes Wisły SSA Jerzy Jurczyński.
W czasie derby Krakowa, które odbyły się 28 października, najordynarniejsze obelgi padały z obu stron. Wkrótce po meczu Wisła zażądała od Cracovii odszkodowania za wyrwane krzesełka. Cracovia podkreślała złe zabezpieczenie meczu, podczas którego jeden z kibiców Wisły zranił drugiego trenera "Pasów" Lesława Ćmikiewicza.
Cracovia wysłała w piątek pismo również do Komisji Ligi Ekstraklasy SA. Opisuje w nim prowokacyjne zachowanie Mijailovicia wobec kibiców Cracovii, które "podgrzewało i tak już napiętą atmosferę krakowskich derbów. Jednocześnie należy przypomnieć, że zawodnik ten już niejednokrotnie był negatywnym bohaterem nie tylko na boisku, ale także poza nim".
Na Mijailoviciu ciążyły zarzuty o pobicie studenta w jednym z krakowskich lokali, przejazd na czerwonym świetle przez skrzyżowanie, a przy próbie badania trzeźwości ucieczka przed policjantami. Serb ma na koncie także kłótnie z sędzią w spotkaniu z Zagłębiem Lubin.
Interwencja Cracovii w UEFA może pogorszyć opinię federacji o ksenofobii na polskich boiskach i o samym Mijailoviciu. UEFA - po rozpatrzeniu odwołania krakowskiego klubu i samego Serba - wydała ostateczny wyrok w sprawie rasistowskiego zachowania piłkarza w meczu Pucharu UEFA przeciwko Blackburn. Za rasistowskie obelgi wobec Benniego McCarthy'ego ukarano Mijailovicia pięciomeczową dyskwalifikacją. - Nikola jest naszym dobrym kolegą, ale to nie ma nic wspólnego z jego nieodpowiedzialnym zachowaniem na boisku. Cierpi na tym cała drużyna. Ktoś z władz klubu powinien przemówić mu do rozsądku - domagał się w rozmowie z "Gazetą" jeden z piłkarzy Wisły.
Ekstraklasa już się zajmowała derbami Krakowa. Ukarała Wisłę grzywną 40 tys. zł oraz zakazem wpuszczenia kibiców do sektora C przez dwa mecze, a Cracovię zakazem udziału kibiców w dwóch meczach wyjazdowych i obowiązkiem pokrycia kosztów naprawy szkód wyrządzonych przez jej kibiców w sektorze dla gości.
Teraz komisja Ligi zbierze się jeszcze raz, by zbadać sprawę zachowania Mijailovicia.
- Wysłalismy pismo do UEFA, bo do Ekstraklasy nie ma sensu się odwoływać. Tam nigdy nie uzyskamy sprawiedliwości. Ekstraklasa nie karze równomiernie klubów za te same przewinienia. Kara dla Wisły jest dla mnie wręcz śmieszna, bo wiadomo, że chuliganeria z sektora C przesiądzie się w inne miejsce na stadionie. Tymczasem Ćmikiewicz został zraniony w głowę przy biernej postawie ochroniarza, który nie reagował, choć widział całe zdarzenie - powiedział prezes Cracovii Janusz Filipiak.
"[b]Wysłalismy pismo do UEFA, bo do Ekstraklasy nie ma sensu się odwoływać. Tam nigdy nie uzyskamy sprawiedliwości. Ekstraklasa nie karze równomiernie klubów za te same przewinienia. Kara dla Wisły jest dla mnie wręcz śmieszna, bo wiadomo, że chuliganeria z sektora C przesiądzie się w inne miejsce na stadionie. Tymczasem Ćmikiewicz został zraniony w głowę przy biernej postawie ochroniarza, który nie reagował, choć widział całe zdarzenie - powiedział prezes Cracovii Janusz Filipiak.[/b]"
podobno ochroniarz odmówił pomocy działaczom Cracovii potem pozwolił bandycie spacerkiem "uciec" . tak słyszałem.
skarżą się wyżej jak pzpn olewa. nie dziwie się.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)