Nie bardziej niz Ty. ;)
-
-
WISLA - CRACOVIA
Czy ktoś wie coś w temacie dzisiejszego spotkania w PZPN dotyczącego Derbów?
CRACOVIA PANY!!!!!
Po południu mialo być. Trwa chyba jeszcze.
Wykpili sie...
gts mać
Nie znam wszystkich sczegółów, wiec nie chcę wprowadzać zamieszania, ale wykpili sie.
Po złożeniu wyjaśnień przez przedstawicieli klubów: Wisły Kraków i Cracovii oraz po zapoznaniu się z raportem delegata i zapisem audiowizualnym, Komisja Ligi nałożyła karę wyłączenia w całości sektora C na dwa mecze Orange Ekstraklasy oraz karę pieniężną 40 000 złotych na klub Wisła Kraków.
Ponadto, Komisja Ligi nałożyła karę zakazu udziału zorganizowanych grup kibiców Cracovii w dwóch meczach wyjazdowych oraz karę pieniężną w wysokości 10 000 złotych. Klub został zobowiązany do pokrycia szkód spowodowanych przez kibiców Cracovii w trakcie meczu.
Do odrębnego postępowania została wyłączona sprawa skrajnie obraźliwego skandowania przez kibiców Wisły Kraków oraz zachowania zawodnika Nikoli Mijailovicia, któremu zarzucono prowokowanie kibiców gości.
-------------------------------------------
to jest normalnie skandal
czyli rozumiem że nadal mozna rzucać sobie bezkarnie z sektora A w i B w trenerów gości - powaleni ludzie siedzą w tej komisji ligi
to jest po prostu żenujące...
dla przypomnienia
Cracovia po derbach na Kałuży została ukarana karą 50 tys. PLN i 2 meczy bez udziału publiczności (na CAŁYM stadionie)
to jest po prostu robienie sobie jaj z prawa
powiem wiecej jestem pewien że te mendy się odwołają i jeszcze im zmniejszą tę karę...
SKANDAL INACZEJ NIE DA SIE TEGO OKREŚLIĆ DOBRZE ŻE NANCY MI JAK NA RAZIE POPRAWIA HUMOR
gts = same układy.
Ja też jestem tego pewien. Mało tego - wiem nawet kiedy im tę karę anulują ("złagodzą"). W okolicach meczu reprezentacji z Belgią.
W końcu od czegoś towarzysze Kapka&Rogala są trzymani na łańcuchu.
KURWAAAAA DRAMAT>>>>>>..........
co sie tam musi stac, zeby ich spotkala kara zblizona do tego, co spotkalo nas po derbach?... sektor E sie napierdala, z sektora A rania naszego trenera, a zamykaja C... nie moge sie oprzec uczuciu, ze kara jest po mysli JJ (pamietajac ostatnie zatargi na linii JJ-C)
czyli w centrali bez zmian :)
A skończy się tak,że się odwołają a to z kolei misja dla panów Miętty i Rogali,którzy udadzą się na towarzyskie spotkanie do komisji odwoławczej i śpiewając wspólnie z jej członkami międzynarodówkę, kara zostanie anulowana ,albo zawieszona.Dla mnie to jest kolejny przykład jak traktuje sie kluby.Cracovii za o wiele mniejsze wydarzenia zamknięto cały stadion na dwa mecze,a tu kibice z sektora C palą szaliki,z sektora A gość rani w głowę trenera ,a z sektora E toczą regularną bitwę z policją i ochrona.A na to wszystko komisja zamyka wspaniałomyślnie sektor C, po to chyba tylko ,aby Wisła mogła zarobić więcej na biletach ,bo kibice teraz będą musieli kupować droższe bilety na pozostałe sektory.Darowaliby sobie tę szopkę i w ogóle nie zajmowali się tą sprawą i nie robiliby tym samym z ludzi idiotów.
nie usne w nocy tak się wkurwiłem
A tu jeszcze beszczelna wypowiedź największego hipokryty w środowisku piłkarskim:
"Wiceprezes i jednocześnie rzecznik prasowy Wisły Jerzy Jurczyński tak skomentował decyzję Komisji: "Ubolewamy nad tym jak się zachowali nasi kibice na sektorze C podczas meczu derbowego. O tym czy się będziemy odwoływać, zadecydujemy po konsultacjach z prawnikami".
Jednym słowem kibic z sektora A,który ranił Ćmikiewicza zachował się wzorowo..Szkoda słów .Jedna wielka banda i tyle
Trzeba wyrwać te chwasty polskiej piłki !
SKANDAL - WTSK !!!
Derby: decyzje Komisji Ligi Ekstraklasy SA
Obradująca dzisiaj Komisja Ligi Ekstraklasy SA po zapoznaniu się z wydarzeniami mającymi miejsce podczas derbowego spotkania pomiędzy Wisłą Kraków i Cracovią postanowiła wymierzyć następujące kary:
Wisła Kraków - kara 2 meczów z zakazem wpuszczania kibiców na trybunę C i kara pieniężna w wysokości 40 000 złotych. Podstawą do nałożenia kary były następujące wydarzenia: ranienie w głowę trenera Cracovii Lesława Ćmikiewicza, butelka rzucona na murawę z trybun w 38 minucie spotkania, spalenie szalików Cracovii i zabronione odpalenie rac.
Do odrębnego postępowania w następnym tygodniu wyłączono sprawy związane z rasistowskimi okrzykami kibiców Wisły Kraków.
źródło: PAP
Jezeli w oficjalnym komunikacie czytamy ,że podstawą nałożenia kary jest min rzucenie butelką i zranienie trenera, to dlaczego do ch.ja zamknieto tylko sektor C ,skoro butelka była rzucona z A !!!!!!!! Przeciez jedno przeczy drugiemu.
Gdyby zamkneli A to pewnie wszyscy by pytali czemu nie zamkneli C skoro tam spalili szaliki i odpalili race. Wiec najlepiej byloby zamknac wszystkie...
butelka, Ćmikiewicz, race, szaliki, rasizm pozniej ale co z zamieszkami na sektorze E ????
Sąd sądem a sprawiedliwość musi być po psiej stronie
Może ktoś przypomni. Czy były ostatnio przypadki, żeby zamykali część czyjegoś ekstraklasowego stadionu, czy to wyjątek zrobiony dla gwardzistów?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)