Tego meczu w moich snach daleko by szukać, także wyniku i strzelców bramek podawać nie będe zwłaszcza, że poprzednim razem kompletnie z tym nie trafiłem, natomiast pewien jestem jednego TEN MECZ WYGRAMY!
powiedzmy 2:0 :-)
-
-
Cracovia - Korona Kielce 1 : 0
Oby
ja liczę się z naszą porażką, ktoś musi zepchnąć DŻITIES z pierwszego miejsca...
odmiency dopiero za dwie kolejki spadna jak im zrobimy lanko,a z korona i tak wygramy wiec 6 pkt w 2 nastepnych meczach piekna sprawa
Żadnych kalkulacji, z Koroną musimy wygrać!
Z oficjalnej Korony:
Mariusz Zganiacz: Szkoda całego meczu. Nie dość, że przegraliśmy, to jeszcze osłabiłem zespołu. Dostałem dwie żółte kartki, łącznie mam już cztery i nie zagram z Cracovią. W takiej sytuacji strzelona bramka nie może mnie cieszyć w żaden sposób.
Mam nadzieję, że Baran nie zagra bo wtedy na bank zabraknie go w Derbach.
Po 3 kartki mają Baran,Bojarski,Giza
Bojarski i Giza mają po dwie, kartki z Bełchatowa anulowano
Mecz z Koroną trzeba koniecznie wygrać.Jest ku temu spora szansa ,bo oni mają teraz kłopoty personalne. Z nami nie zagrają Zganiacz,Golański i Sasin czyli zawodnicy ,którzy są czołowymi postaciami w tej druzynie.My zagramy w pełnym składzie dodatkowo podbudowani zwycięstwem w Płocku.Zwycięstwo z Koroną zbliży nas do nich na 3 punkty i daje możliwość całkowitego odskoczenia od strefy spadkowej i automatycznie znaczne odrobienie dystansu do czołówki
.
Trzeba wygrać!!! Mamy rachunki do wyrównania, przegraliśmy w III lidze 0:1 a w I 2:3.
Spodziewajcie sie na Koronie takich samych prowokacji, jak Wisla miala na Odrze, czyli: milicji z psami od dragow, sluzby celnej i antyterrorki, wiec jak ktos sobie lubi zapalic, to nich sobie odpusci.
Patrcie na to:
3. Konferencja w Urzedzie Miasta
Po godzinie 13 w siedzibie Urzędu Miasta Krakowa rozpoczęła się konferencja prasowa, dotycząca poprawy bezpieczeństwa na imprezach sportowych w naszym mieście jak również wydarzeniom, które miały miejsce przed sobotnim meczem Wisły z Odrą.
W konferencji prasowej wzięli udział: Adam Młot - Pełnomocnik Prezydenta Miasta Krakowa ds. Bezpieczeństwa Imprez Sportowych i Miejskich Imprez Masowych, Marcin Helbin - Rzecznik Prasowy Prezydenta Miasta Krakowa, Tomasz Kierski - Rzecznik Krakowskiej Służby Celnej oraz Jerzy Jurczyński - Wiceprezes Wisły Kraków SSA i rzecznik prasowy naszego klubu.
W sobotę przy wejściach na stadion pojawili się funkcjonariusze służby celnej z psami, którzy sprawdzali wchodzących na mecz kibiców. Pięć osób zostało zatrzymanych w związku z posiadaniem przez nie narkotyków. Nie podano ilości skonfiskowanych narkotyków, stwierdzono jedynie, że nie była ona wielka. Wszystkie dane ma policja.
- Korzystając z okazji chciałbym podziękować przedstawicielom służb celnych, które pomogły nam w sobotę przeprowadzić akcję na stadionie Wisły - powiedział Adam Młot. - W jej wyniku psy wskazały na 34 osoby, które miały kontakt z narkotykami. Pięciu osobom udowodnio kontakt z narkotykami. Dwie z nich miały ilość, która pozwalala nam sądzić, że są to dilerzy.
Jurczynski: - Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę jak wielka odpowiedzialność ciąży na ludziach zabezpieczających imprezy. Mając na uwadze dobro kibiców bardzo pozytywnie odnieśliśmy się do propozycji pana Młota. Zwracam uwagę na ilość służb zaangażowancych w akcję. Służba celna znajdując potencjalnych winowajców posiadających narkotyki przekazywała winnych służbom odpowiedzialnym za utrzymanie bezpieczeństwa. W przypadku ostatniej akcji nie przeprowadzaliśmy jeszcze testów mających na celu sprawdzenie czy ktoś zażywał narkotyki.
Poinformowano, że akcja przeprowadzona na stadionie miała formę "pasywną" - zwierzę samo wskazywało, która z wchodzących osób miała kontakt z narkotykami. Chcąc udowodnić zebranym dziennikarzom jak wygląda praca takiego psa przedstawiciel służb celnych zaimprowizował w sali pokazową akcję. Pan Grzegorz, funkcjonariusz z psem Oskarem opuścił salę konferencyjną, by po kilku minutach znaleźć przyniesione przez policję narkotyki przy wskazanych wcześniej osobach.
Po prezentacji wyemitowano nagranie, na którym widać jak psy przeszukują sektor C. Przez większą część konferencji w tle pokazywano film z sektora X. Pokazano także fragment nagrania z zatrzymania jednej osoby na naszym stadionie oraz należące do niej narkotyki.
Poruszono temat zabezpieczenia akcji: - Przez cały czas dla bezpieczeństwa widzów wszystkie nasze psy pracowały na smyczach. Są to rasy łagodne, w większości rasy labrador i mogą one spokojnie pracować bez smyczy. Kagańce mogą mieć tylko psy rasy groźnej. Jeśli pracują same muszą mieć kaganiec. Wiem dobrze, że na stadionie są ludzie agresywni, więc nie mogliśmy puścić ich wolno, aby nikomu nie stała się krzywda - mówił p. Grzegorz, funkcjonariusz, którego nazwiska ze względów bezpieczeństwa nie ujawniono.
Obecni na spotkaniu przedstawiciele kibiców z SKWK zapytali, na jakiej podstawie twierdzi się, że na stadionie ma miejsce market narkotykowy. - Celem tej akcji było niedopuszczenie do wniesienia narkotyków. Taka była główna intencja, a nie polowanie na dilerów - wyjaśniał Adam Młot. Marcin Helbin podkreślał: - Ujęte były osoby, które miały taką ilość narkotyków, która mogła być przeeznaczona do sprzedaży. Funkcjonariusz Grzegorz pytał: - Ciekawe, że dużo ludzi weszło na stadion jak my zakończyliśmy akcję? To daje do my myślenia dlaczego tak jest. Jest bardzo prawdopodobne że wielu z nich było również w posiadaniu nielegalnych środków..
- Nie uważamy, że mamy problem narkotykowy na stadionie. Chcemy poprostu zapobiegać patologii, która nie jest jeszcze masową zarazą. Działamy profilaktycznie. Bierzemy za nich odpowiedzialność, więc nie chcemy, aby ktoś był pod wpływem narkotyków - dodawał wiceprezes Wisły Jerzy Jurczyński.
Podkreślano, że zatrzymane osoby, to nie kibice. - Wszyscy ujęci to bandyci - twierdzi Adam Młot. - Walczymy ze steoretypem kibica-bandyty. Wiemy, że 95 procent z nich to normalni ludzie ale reszta to bandyci.
- Piłka nożna dla kibiców! - dodał Jerzy Jurczyński. - Wisła Kraków nie ma żadnego konfliktu z kibicami. W ten sposób chcemy złamać pewną zmowę milczenia.
Zapytaliśmy, dlaczego było tak wiele skarg na postępowanie służby celnej, wyrażanych na forum i w komentarzach w naszym serwisie. Otrzymywaliśmy informację, że funkcjonariusze zachowywali się wulgarnie w stosunku do kibiców Wisły, że sprawdzane były osoby starsze, kobiety. - Bardzo duży nacisk położyliśmy na kulturę osobistą. Nasza rola sprowadzała się do wskazania danej osoby. Kontakt służby celnej ograniczał się do pracy psa. Żaden z funkcjonariuszy nie używał środków przymusu. Nie stwierdziliśmy żadnych przypadków złego traktowania kobiet. Żadna z kobiet nie miała narkotyków - usłyszeliśmy od przedstawiciela służb.
Jerzy Jurczyński pytał: - Dlaczego mamy słuchać argumentów ludzi anonimowych? Jeżeli ktoś ucierpiał, niech to zgłosi! Skończmy z anonimowością - nalega wiceprezes Wisły. Adam Młot dodał: - Przez cały czas trwania akcji byłem od strony wejścia przy sektorze C. To kibice wykrzykiwali niecenuralne okrzyki pod adresem naszych pracownic działających w akcji. Informację uzupełnił Tomasz Kierski: - W jednym przypadku użyliśmy siły wobec zatrzymanej osoby, ktora chciała połknąć wskazane narkotyki.
Jak to się stało, że szukając narkotyków przegapiliście race? - padło pytanie. - Przegapiliśmy wiele rzeczy... Była to pierwsza z akcji i będziemy chcieli to jeszcze usprawnić. Jeśli chodzi o "pożar" to już mamy zidentyfikowane osoby, które spowodowały to zajście. Postanowiliśmy jednak nie karać tych osób. Jest to gest w stronę "Ultra Wisly" - powiedział Jurczyński.
- Dopiero uczymy się tej walki. Moją ideą jest podobne traktowanie wszystkich klubów. Dlaczego akcja teraz? Ze względu na brak porozumienia z klubem - wyjaśniał Adam Młot. Marcin Helbin odpierał zarzut o robienie takimi akcjami promocji obecnym władzom przed wyborami samorządowymi: - Jakikolwiek ruch ze strony miasta jest zawsze odbierany jako kampania. Co mamy więc zrobić? Zamknąć się w biurze? Gwarantuję, że nie ma to nic wspólnego z kampanią samorzadową.
Z Koronką wygramy jestem spokojny!!!
Sektor gosci u Was to E, tak? Bo problem mam taki, ze w przyznali nam (Kielce) 450 biletow na ten mecz. Z kielc chetnych jest ze 2 tysciace, wiec pytanie ktory sektor u was jest szybciej wysprzedawany? C (1,2) czy B (1,2)?
nie bedzie problemów z wejściem ...
byle bys był odpowiednio wczesniej przed meczem a bilet sobie kupisz gdzie Ci się bedzie podobało ...
bo my jestesmy tacy goscinni ze zawsze zostawiamy 2-3 tysiace wolnych miejsc dla gości (jak na wigilii)
Z innej ciut beczki. Nie było dotychczas zwyczaju, żeby grać hymn drużyny gości przed meczem. Ale na tę chwilę hymn Korony jest szczególny. Żeby więc uczcić Marka Grechutę, proponuję po zagraniu naszego, również i ich hymn zagrać. Zwłaszcza, że mecz przyjaźni będzie.
Nie wiem czy piosenka Marka GGrechuty jest hymnem Korony.
Ale jak dotąd to był zwyczaj grania piosenek zaprzyjaznionych z nami klubów.
Ostatnio tak było przed meczem z Arką.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)