Malaś ma na 100% jeszcze rok ważny kontrakt, a co do Kolusza to na początku sezonu podawali że zostanie wypożyczony do stycznia a po tymj miał podpisać kontrakt na dłużej ale o tym akurat później chyba oficjalnej informacji nie było więc ciężko się wypowiadać na ten temat.
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
po obejrzeniu wywiadu z Radomirem w temacie hokeja jestem bardzo podbudowany i dosyć spokojny, to lato będzie lepsze od zeszłorocznego.
żółta kaczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> po obejrzeniu wywiadu z Radomirem w temacie hokeja
> jestem bardzo podbudowany i dosyć spokojny, to
> lato będzie lepsze od zeszłorocznego.
tylko jak piłkarki nie spadną ...
Mam nadzieję, że piłkarki tu mają mało do rzeczy. Ja wiem, budżet klubu itd...Ale w sekcji hokeja po pierwsze ciężko znacząco jeszcze zmniejszyć, a po drugie, jeśli Radomir ma działać tak jak mówił, czyli tuż po zakończeniu rozgrywek, to do końca ligi w piłce nożny jeszcze ho-ho-ho. Tak więc myślę, że nawet jak kopacze zlecą (choć pewnie nie zlecą bo oni nawet spaść porządnie też nie potrafią) to kadra na przyszły sezon w hokeju będzie już zamknięta, albo prawie zamknięta.
Przy całym szacunku, nie przeceniałbym roli p. Szarańca.
Klucz od kasy jest w zupełnie innej kieszeni.
Owszem, ale Radomir to dla mnie lek na nasze hamletyczne przypadłości, bo śmiem twierdzić, że to one były główną przyczyną ubiegłorocznego stanu rzeczy. Wiesz, nie chodzi mi raczej o to kto daje kasę - powiedziano, że będą przedłużane umowy (oki, nie wszystkim, ale też nie komu popadnie), są zawodnicy, którymi jesteśmy zainteresowani, patrzymy za ocean, Dawid się zastanawia. Teraz raczej chodzi o to, żeby ktoś się za to zabrał po ostatnim meczu, a nie wszyscy patrzyli na pozostałych i czekali aż ktoś inny się tym zajmie i tak do lipca. I tu upatruję roli Szarańca.
Jak temat Pasiuta? jakieś info się pokazało?
Na razie nic konkretnego prócz plotek i "wewnętrznych" przecieków :)
http://hokej.net/pl/news,artykul,13,28219,trzy-punkty-rzeszutki-rywalizacja-trwa-nadal.html
Plany może i dosyć odległem jak na tą chwilę, ale na przyszły sezon powinniśmy się postarać o ściągnięcie Rzeszutki. Szczególnie, jeśli Kostuch zdecyduje się wyjechać (odpukać). :(
Chłopak jest jedenym z lepszych w lidze francuskiej, wcześniej wyróżniał się w Anglii. Jak nie my, to Sanok pewnie nie poskąpi.
Drużyna wymaga wzmocnień - nie chcę wytykać palcem ale oszczędności związane ze ściąganiem obrońców typu Kulika, Kowalówki nie dały pozytywnego skutku.Krynicki zaciąg nie pomógł.
Pora odzyskać Pasiuta, potrzebne 2 pary obrońców z prawdziwego zdarzenia.
Będzie miał pewnie Rudi zgryz co zrobić z pierwszą piątką która tak boleśnie zawiodła, Sarnik ??? Zobaczymy co będzie z Danielem..
Myślę że paru zawodników z tej drużyny już w przyszłym sezonie nie zobaczymy
jesli chodzi o nowy sezon 2012\13
to zyczyłbym sobie i chyba większosci kibiców Cracovii normalnosci a nie partyzantki i łapank(Brodawski ,Postek )i w sprowadzaniu zawodników tylko przemyslanych i dobrych transferów( n.p. Besch )
Co by nie mówić nowy mistrz Sanok koronę ma tylko dzięki mądrym i przemyslanym transferom
NAJWZMIEJSZA SPRAWA zatrzymać Kostucha !!!
i chyba czas najwyszy sprowadzić obcokrajowców którzy by decydowali o losach druzyny!!
Ale Kostuch musi trenować i grac cały czas, bo niestety tak jak reszta druzyny gasł w oczach z meczu na mecz.
najpierw musi zostać, a ten łomot go do tego nie zachęci
Pierwszą i nadrzędną sprawą jest zatrzymanie Kostucha. Pokazał, że wart jest podwyżki o którą (ponoć) się rozbiła cała sprawa z jego wyjazdem.
Co więcej, podziękować Kulikowi, Leniusowi, zaciągowi z Krynicy - jak widać, eksperyment ze ściąganiem zawodników na ilość zamiast na jakość nie powiódł się.
Walczyć rzecz jasna o powrót Pasiuta i wzmocnić drużynę wartościowymi zawodnikami z Polski (być może Rzeszutko, może namówić do gry w Pasach Borzęckiego, zobaczymy ilu graczy uda się zatrzymać w Sanoku) oraz uznanymi, doświadczonymi obckorajowcami (tak zrobiono własnie w Sanoku ściągając Mojzisa i Kotaskę).
Borzęcki "osiadł" w Niemczech. On po zakończeniu kariery raczej tam zostaje i możliwe ze będzie szkolił małych szkopków.
Dla Rzeszutki powrót do PLH to krok w tył i nie wiem czy przypadkiem nie trzeba by za niego płacić Kosteckiemu.
Wywiad z L.Laszkiewiczem i cieszy mnie to ze widzimy hokej w Cracovii bardzo podobnie :) głownie chodzi mi o obcokfajowców!!!!!!!!!!
http://www.cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/leszek_laszkiewicz_gratulacje_i_podziekowania
''Co zmieni się w Comarch Cracovii po finałowej porażce?
- To jest pytanie bardziej do działaczy, ale osobiście uważam, że w tym roku musi dojść do rewolucji. Jeśli chcemy myśleć o medalu w przyszłym sezonie, wiele trzeba zmienić. Potrzebujemy konkretnych wzmocnień i bardzo dobrych obcokrajowców, którzy wzięliby ciężar gry na swoje barki.''
Taki Augulin i Roszczin marzy mi sie :)
*REVENATOR* Napisał(a):
> Wywiad z L.Laszkiewiczem i cieszy mnie to ze
> widzimy hokej w Cracovii bardzo podobnie :)
> głownie chodzi mi o obcokfajowców!!!!!!!!!!
>
> http://www.cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/lesze
> k_laszkiewicz_gratulacje_i_podziekowania
>
> ''Co zmieni się w Comarch Cracovii po finałowej
> porażce?
> - To jest pytanie bardziej do działaczy, ale
> osobiście uważam, że w tym roku musi dojść do
> rewolucji. Jeśli chcemy myśleć o medalu w
> przyszłym sezonie, wiele trzeba zmienić.
> Potrzebujemy konkretnych wzmocnień i bardzo
> dobrych obcokrajowców, którzy wzięliby ciężar
> gry na swoje barki.''
A czy barki LL są juz tak zszargane i wątłe?
torreador Napisał(a):
> *REVENATOR* Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Wywiad z L.Laszkiewiczem i cieszy mnie to ze
> > widzimy hokej w Cracovii bardzo podobnie :)
> > głownie chodzi mi o obcokfajowców!!!!!!!!!!
> >
> >
> http://www.cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/lesze
>
> > k_laszkiewicz_gratulacje_i_podziekowania
> >
> > ''Co zmieni się w Comarch Cracovii po
> finałowej
> > porażce?
> > - To jest pytanie bardziej do działaczy, ale
> > osobiście uważam, że w tym roku musi dojść
> do
> > rewolucji. Jeśli chcemy myśleć o medalu w
> > przyszłym sezonie, wiele trzeba zmienić.
> > Potrzebujemy konkretnych wzmocnień i bardzo
> > dobrych obcokrajowców, którzy wzięliby
> ciężar
> > gry na swoje barki.''
>
>
> A czy barki LL są juz tak zszargane i wątłe?
postaram Ci się odpowiedzieć w imieniu L.L
Hokej to nie szachy tylko gra zespołowa i od jednego zawodnika nie moze zależeć wszystko !!
O ciekawe, Leszek potrzebuje pomocy. Starość panie starość ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)