Szkoda chyba czasu w tym wątku na zajmowanie się panem Wojasem (bo w końcu ma to być wątek o naszej drużynie) - gość już w ubiegłym sezonie zachowywał się jak 5-latek (jak nie zdobędziemy mistrzostwa Polski, to zabieram zabawki i idę do domu).
Poza tym w opinii nowotarskich działaczy przecież sędziowie zawsze są przez nas przekupieni, więc po co Wojasowi ci zawodnicy, skoro i tak Cracovia kupi wszystkie mecze?
Tegorocznych wypowiedzi to już nawet nie ma co komentować, facet ośmieszył się kompletnie - płacze, bo inna drużyna ma więcej pieniędzy na transfery...
Może ktoś z NT pokaże mi sport zespołowy, w którym pozyskiwanie zawodników wygląda obecnie w inny sposób, niż oferując im lepsze warunki finansowe? Szczególnie, jeśli chodzi o obcokrajowców, którzy naprawdę nie przyjeżdżają u nas grać dla innych celów, niż pieniądze?
A w ogóle zachowanie Wojasa i górali bardzo mi przypomina taki stary dowcip, w którym chłop mówi do Pana Boga: "ja nie chcę takiej samej krowy (może bardziej w tym przypadku pasowałoby "owcy") jak mój sąsiad, tylko, żeby jemu ta krowa zdechła..."
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
BURIL NA 100% W CRACOVII:)http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=2267&x=0
NIE MAM PYTAŃ :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Z Kmetcem trzeba poczekac na pewne info
Karvin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Czubel - polityka Twojego TKH pozostawia o wiele
> więcej do życzenia niż Cracovii - zwróć
> uwagę że u nas przy okazji się inwestuje w
> młodych perspektywicznych zawodników - a
> obcokrajowcy to właśnie tacy najemnicy
>
>
Na temat polityki mojego TKH się nie wypowiadam bo tak naprawdę jej nie znam, a to co ogladam trudno nazwac jakakolwiek polityką. Temat rzeka...
Polityka sukcesu za wszelką cenę Waszego klubu może odbic się czkawką już po zakończeniu sezonu, windowanie kontraktów może spowodowac duże oczekiwania finansowe zawodników przed kolejnym sezonem, a tego klub Cracovia jak i inne na dłuższą metę przy obecnym zainteresowaniu liga udzwignąc nie będą w stanie.
noooo, wreszcie koniec nerwówki. Vlado , Cracovia wita !
Kolejny zazdrośnik z solą w oku sie odezwał .Dla profesora stawki płacone w hokeju to są kieszonkowe w porównaniu do piłki.Nie ma obaw o windowanie stawek.System rozgrywek jest chory .Powoduje że wystarczy na 3 miesiące zakontraktować bardzo dobrych hokeistów.
I to profesor robi co dla konkurencji jest powodem do zawiści.
O kasę profesora się nie martw jesteśmy na krzywej wznoszącej.Bogatszy Comarch to bogatsza Cracovia.Za rok będzie w Krakowie hala z prawdziwego zdarzenia (ewentualny sukces tylko to przyśpieszy)i drużyna będzie jeszcze mocniejsza.Plany profesora sięgają LM .Jest tam za sam udział spora kasa do wzięcia i promocja dla Comarchu znakomita!!!.
Z Burila się cieszę bo to dobry i doświadczony obrońca.W tej chwili mamy 4 pewniaków do gry Hlouh,Vercik,Michalik,Buril.Cerny i Spirin aut .5 stranieri jest Badżo i prawdopodobnie jak dojdzie Kmet będzie świetnym rezerwowym.
Czekam na kmeta i jestem spokojny.Tytuł MP wróci do nas!!!!
To ja już taki spokojny nie jestem.
Fakt, system chory do granic absurdu.Faktem jest także że to stawki hokejowe nijak do piłkarskich się nie mają. Co do zaciągu stranieri, Ci którzy grali ze 100cznią oczywiście na plus, Vlado oczywiście też git. Mam tylko obawę czy zdążą się zgrać. Pytanie jaka będzie atmosfera w zespole, było ostatnio dużo informacji na necie o kasie jaką płaci Profesor naszym nowym oby nie zaczęło się kwasić... gdzieś ostatnio czytałem porównanie naszej drużyny hokejowej do zaciągu gwiazd Realu, coś w tym jest. Tak jak napisałem spokojny nie jestem co nie zmienia faktu że na MP liczę :)
to w kim w końcu jestesmy zainteresowani Kmecem czy Kmetcem?
po takich wzmocnieniach, jezeli (tfu tfu odpukac) nie zdobedziemy majstra, to trzeba bedzie sie pozegnac z trenerem. mial niemal nieoraniczone mozliwosci, wiec za ewentualna porazke bedzie w 100 proc odpowiedzialny Rohacek.
co nie zmienia faktu, ze bardzo wierze w Rudolfa, i w MP w tym sezonie :)
czy ktoś słyszał coś o Czernym, wrócił z tego leczenia?
może ma już nie wracać?
zastanawiam się z kogo jeszcze zrezygnujemy , Spirin? przecież nie będą utrzymywać 8 obcokrajowców.
Cerny już wrócił i trenował.
dużo nie zaoszczędzimy jak oni odejdą bo aż takich kokosów nie zarabiają.
Dziś gra czterech obcokrajowców...
Utzrymywanie za 8 obcokrajowców bylo by bardzo niepowazne ,lepij ta kase dac na mlodziez Cracovii,lub zostawic na nowy sezon !!!!
gra 4 + Vlado + Spirin + Czerny i jeden czeka w kolejce do kupienia
choć z drugiej strony odpukać kontuzja jakaś... i będzie jak znalazł:)
Wiem, wiem... Zwracam tylko uwagę, że na dziś czterech gra (z różnych powodów oczywiście)...
Cerny jest chory i leczy sie w Czechach.Wątpie by wrócił.Spirin nie ma szas na grę.Prawdopodobnie przed play off dojdzie do drużyny grającej o utrzymanie w PLH.Spirin ma niski kontrakt i w żaden sposób nie jest obciążeniem.
Zostaje pewna 4;Hlough,Vercik,Michalik ,Buril. 5 stranieri będzie Kmet (jak dojdzie).
W rezerwie pozostanie bardzo dobry hokeista Badżo i wcale nie jest powiedziane że nie będzie grał.W każdym razie mamy w tej chwili 5 WYSOKIEJ KLASY STRANIERI I czekamy na 6.
Siła rażenia wszystkich 4 formacji będzie ogromna jak się zgrają.I oto chodzi!!!
Po dzisiejszym meczu (choć relację znam tylko z netu...) za największe wzmocnienie uznaję jednak powrót kapitana!
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Cerny jest chory i leczy sie w Czechach.Wątpie by
> wrócił.
I tu się mylisz. Nie było go kilka dni ale wrócił i jest. Skąd wiem, bo mieszka on razem z Hlouchem 20 m ode mnie i czasami nawet "bijemy się" o miejsce parkingowe.
To ok .Szansę na gre ma mizerną -ale dobrze że wyzdrowiał.
Potter- pisałam wcześniej że już trenuje.:]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)