Zawsze takie gadki maja nasi piłkarze o zaangazowaniu a potem derby w plecy.
Teraz sie mają naprawde pospinac i walczyc do upadlego.
Wisła bedzie zmęczona meczami pucharowymi a nasi piłkarze jesli chca wygrac musza ich zwyczajnie zabiegac.
-
-
Derby, a losowanie PUEFA
No co do Bojara to jego gadki nigdy nie sa puste.
Camron Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zawsze takie gadki maja nasi piłkarze o
> zaangazowaniu a potem derby w plecy.
> Teraz sie mają naprawde pospinac i walczyc do
> upadlego.
na wiosne zostali odpowiednio zmobilizowani i akurat braku zaangazowania nie mozna im było zarzucić ...
A na jesień psy byli odpowiednio zmotywowani i wynik pamietamy.
A jak jest z wpuszczaniem kibicow gosci na derby??
Wstępnie powinniśmy mieć 750 biletów. Tyle ile mógł mieć Widzew, ale wszystkich nie wykorzystał. Więcej raczej nam nie dadzą.
750 ...
całkiem nieźle ...
ciekawe czy tyle dostaniemy ...
a z chetnymi problemu nie bedzie ...
jak już kutafony mają tą trybune to by dali tyle ile mają miejsc...zresztą co można wymagać jak się ma sektor i nie wpuszcza.
Z Blackburn z pewnością można sie pokusić o zwyciestwo, bo to żadni wirtuozi. Byle tylko nie dali sie sprowokowac Savage`owi. Ale na derbach dostaną bęcki.
Najlepiej jakby wisła pobiła rekord amici w fazie grupowej i dostala od nas bęcki.
JA JESTEM OPTYMISTĄ I REALISTĄ I WIEZE ZE PASY WYGRAJĄ NA REYMONTA ALE TRZEBA PAMIĘTAĆ ZE TO JEST BARDZO TRUDNY TEREN. STAWIAM SKROMNIE 0;1 A BRAMKE STRZELI........ NIE WAŻNE KTO MOZE NAWET GŁOWACKI HA HA ON LUBI TAK DO SWOJEJ BRAMKI STRZELAĆ. WYGRAMY
Lepiej żebysmy nie wygrali po samobójczej bramce, bo by mówili że wygraliśmy bo nam dali. A kto od NAS walnie brame jest mi obojetne, nawet Cabaj z wykopu- ha ha.
TOM76 Napisał(a):
> Lepiej żebysmy nie wygrali po samobójczej
> bramce, bo by mówili że wygraliśmy bo nam dali
a niech sobie mówia i pisza co tam chca bylebysmy wygrali derby w koncu ! najlepiej po bramce samobójczej Głowackiego i na 0-2 Cabaj z karnego buahahaha :D;)
a mnie to p.. po jakiej bramce byle zwycięstwo było !!!!!!!!
[quote]Wisła wystąpiła do PZPN z wnioskiem o przesunięcie terminu meczu 1/8 finału Pucharu Polski z Ruchem Chorzów.
Krakowianie chcą rozegrać to spotkanie w terminie 7/8 listopada. Swoją decyzję argumentują dużym natłokiem spotkań w okresie pierwotnego terminu spotkania z "Niebieskimi" (25 października).[/quote]
7/8 listopada to termin, w którym powinni grac juz nastepna runde PP (1/4 finału).
Ciekawe kiedy zamierzaja ją zagrać?
Jak im się uda będa mieli tydzien przerwy przed derbami, gdy nasi beda 3-4 dni po meczu z Zagłębiem.
A moze jednak warto ugadac sie na przelozenie meczu - wtedy kare za zadyme stulecia w zabrzu odpokutujemy na innym wyjezdzie a na derby wejdziemy bez problemu?
Makao i po makale! Kurwa derby w C+. OE =PZPN= korupcja!
Blackburn właśnie prowadzi z Liverpoolem 1-0, co jest genialnym prognostykiem dla Wisły :)
myślę, że Anglicy zmiotą Wisłę, no i szkoda że nie gramy z nią zaraz po tym meczu
5 dni później
Wydaje mi sie,że dzisiejszy wynik W-B w konteksćie derbów jest dla nas optymalny.
Oni mają jeszcze szanse. Więc muszą w następnym meczu uchroweym walczyć. Co więcej, jeśli przegrają, to już szans mają mało. Więc muszą się nastwaiać na tamten pucharowy mecz bardzo mocno.
Oczywiście, to derby. Cracovia-Wisła! Ale pół druzyny to arnmia zaciężna zza granicy... CXokolwiek sie powie, dla nich takimecz nei ma aż takiego znaczneia... Dla Polaka - tak, Polak wie jaka jest waga takiego meczu. Ale taka zbieranina z rżnych krajów i kontynentów? Mecz jak mecz. A ten naprawdę ważny będzie za 3 dni.
Obym się nei mylił... A pzoa wszystkim, to niestety ostatnio nieźle oni grają jak na polską ligę... :(
Gra Wisły we wczorajszym meczu subiektywnym okiem:
1. Wyróżniał się jedynie Błaszczykowski, ale wiadomym jest nie od dawna, że to talent czystej wody.
2. Solidnie zagrał Cantoro, Sobolewskiego nie było widać za bardzo, ale to jest ichni Arek Baran, bardziej gra destrukcyjnie, niż kreatywnie. Rumun w bramce udanie na linii, ale wyjść prawie żadnych, z czego wniosek, że słabo gra na przedpolu.
3. Marnie grał Dudka, Cleber, Baszczyński tak sobie. Paulista poza tym, że robił wiatr, to też nic wielkiego nie pokazał. Zieńczuk się smęcił po boisku i nic mu nie wychodziło.
Wnioski moje zaś subiektywne:
1. Giza musi rozrzucać dużo piłek na skrzydła, bo tam według mnie jest największa szansa na przedarcie się pod bramkę. Dośrodkowania z kolei ze skrzydeł na 6-7 metr mogą wiele dobrego przynieść, bo według mnie obaj wiślaccy stoperzy sa aktualnie w marnej formie, zaś bramkarz przeważnie stał będzie na linii. A na tym 6-7 metrze Moskała główką, jak to ma nasz "wieżowiec" w zwyczaju, na pewno coś ustrzeli. Poza tym szybcy Bojarski i Moskała mogą kręcić nieruchawym Dudką.
2. Błaszczykowski podwajany musi być cały czas, bo w walce jeden na jeden jest nie do zatrzymania.
3. Mnóstwo walki, żeby ich zabiegać, bo jak widać było - cieniutko u wiślaków z kondycją. Pod koniec meczu bronili się tylko.
Mi osobiście wniosek nasuwa się jedynie słuszny - wygramy.
Mario Napisał(a):
> > 3. Mnóstwo walki, żeby ich zabiegać, bo jak
> widać było - cieniutko u wiślaków z kondycją.
> Pod koniec meczu bronili się tylko.
Cieniutko z kondycją ? Chyba troszkę Cie poniosło. W zderzeniu z angielskim klubem, gdzie wiadomo, że przygotowanie kondycyjne jest na najwyższym poziomie niczym nie odbiegali, ja raczej widziałem to tak, że to Blacburn był zmuszony do defensywy, a Błaszczykowski chodził między nimi właśnie w ostatnim kwadransie jak Tomba między tyczkami.Anglicy zrobili świetny wypad i tyle , ale napewno nie byli lepsi kondycyjnie.
Zresztą przypomne tylko co się stało z Leszkiem w ostatnich 15 min, tak, że tu byłbym ostrożny z tą przewagą Pasów po stronie kondycyjnej...
Mario - bardzo optymistyczne wnioski. Ja oglądałem -z braku czasu tylko kawałkami - mecz
przedewszystkim jako "ogledziny przedderbowe".
Mój wniosek. Zdecydowanym faworytem są oni.
Bramkarz bardzo dobry, klase lepszy od Pawełka czy Majdana. Świetny Błaszczykowski. Cleber moim zdaneim też dobry, reszta obrony słabsza. Kondycja moim zdaniem to właśnie mocny punkt rywala (oczywiście jak na Polską ligę, wiadomo ,że walczące całą ligę siłowo Blackburn było jeszcze lepsze...ale to nie znaczy ,że rywale byli słabi w tym punkcie)
ps: oczywiście wygra Cracovia i to chyba dla wszystkich jasne:)
Błaszczykowski jest prosty do rozszyfrowania dlatego,że wszystkie zwody wykonuje na prawą nogę w kierunku lini końcowej ,albo często robi tzw obieganki też w kierunki lini.Tak więc kryjący go obrońca musi się ustawiać na jego prawą nogę i prowokować go do zejścia do środka.Dodatkowo jest to chłopak bardzo szybki i podobnymi walorami musi też dysponować jego opiekun.Bardzo dobrze poradził sobie z nim w poprzednim meczu derbowym Rzucidło.
Faworytem są oni, ale nie tacy faworyci mecze przegrywali. Liczę że Majewski zagra odważnie, zablokuje im środek pola, zagra z kontry i wykorzysta w taktyce słabe strony gieteesu.
A mój komentarz do wczorajszego meczu gts-u dotyczy czegoś całkiem innego.
Jako jest napisane w pewnym mądrym powiedzeniu: "młyny boże mielą powoli, ale sprawiedliwie".
Nie dalej jak 7-8 miesięcy temu Ekstraklasa s.a ukarała nas za mecz derbowy, a jednym z uzasadnien kary były...rasistowskie akcje w stosunku do Paulisty.
Ile było w tym prawdy, a ile sprawiedliwości każdy z nas wie.
Niestety ( dla gts-u) tym razem rasistowskie zachowania miały miejsce na ich stadionie i to nie w meczu z Cracovią i nie dostrzegł ich JJ , Mięta czy inny ubek, a ..trener i zawodnicy Blackburn.
Tym razem karę "wymierzy" UEFA....zobaczymy czy wezma poprawkę na 100-lecie karanej:-):-)
A kara będzie na 97 %, gdyz teraz na topie jest karanie za rasizm , a jeszcze jakąś mało znaną ekipke z Europy środkowo-wschodniej...:-)
Brawo Nikola brawo więcej takich zawodników po drugiej stronie!!:-)
tomecki Napisał(a):
> Niestety ( dla gts-u) tym razem rasistowskie
> zachowania miały miejsce na ich stadionie i to
> nie w meczu z Cracovią i nie dostrzegł ich JJ ,
> Mięta czy inny ubek, a ..trener i zawodnicy
> Blackburn.
O czym mowa?
Np tu mozesz przeczytać:
http://sport.onet.pl/
Dziennik(ten niebieski):
[i]....Na domiar złego krakowska publiczność skandując"Nikola,Nikola",tylko podbudzała niezrównoważonego Serba.....[/i]
[sport.onet.pl]
Komentarze wiślaków są fantastyczne, np żądają ukarania Blackburn za to, że jak Dudka się ośmieszał, to Rovers zdobyli bramkę :D. W d.upach się im poprzewracało i nie dotarło jeszcze, że w Europie nie działają resortowe układy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)