Priorytetem jest liga! Intertoto przy okazji! Uda się - świetnie, nie uda się - tragedii nie będzie! Mamy młody zespół, który w perspektywie 2,3 lat ma rządzić ligą! Koniec i kropka! Przestańmy płakać-płaczki krakowskie! :)
-
-
Trener Majewski / Ćmikiewicz - treningi, sparingi , taktyka...(temat zbiorczy)
Jakoś mi się nie wydaje, żeby Prezes podzielał Wasze zdanie co do Pucharu Intertoto ("przy okazji")...
prezes sie nie zna na piłce, w przeciwieństwie do nas :D
oczywiście że priorytetem jest liga!
prezes jak to prezes, widmo sukcesu rozpaliło głowę i palnął co palnął. Co miał mówić? Że przygotowujemy się na ligę więc nie przychodźcie ludzie na puchar, bo i tak nic z tego nie będzie? Już w pierwszym dniu pojawiły się rozbieżne głosy na linii trener - prezes. jeden był za ligą drugi obiecał UEFA. Spotkali się pogadali i trenejro wytłumaczył prezesowi jak to jest.
Nie wypada żeby prezes zmieniał zdanie więc trener publicznie powiedział że poważnie traktuje to intertoto, ale za widzą i aprobatą prezesa w laptopie pod datą 21.06 i 29.06 pozostała nazwa "jednostka treningowa".
po mojemu to zamiast zakładać nowy wątek typu Cracovia w intertoto powinniśmy o meczu dyskutować w tym temacie. mniej by było emocji więcej konstruktywności!
Stefan na selekcjonera?
Kandydatów na następcę Leo Beenhakkera jest zdaniem dziennika "Polska" sześciu. Najbardziej zaskakujące są kandydatury Rafała Ulatowskiego i Stefana Majewskiego, który ma duże poparcie PZPN. Kogo Leo Beenhakker może namaścić na następcę?
1. Jan Urban (46 l.)
Najbardziej sensowna z kandydatur. Można zarzucić mu brak doświadczenia, ale już w pierwszym sezonie wycisnął z Legii więcej, niż się dało. Atutem świetne podejście do piłkarzy i praca Hiszpanii.
2. Maciej Skorża (36 l.)
Imponujące CV jak na tak młody wiek: Puchar Polski z Groclinem, mistrzostwo kraju z Wisłą.
3. Stefan Majewski (52 l.)
Duże poparcie ze strony PZPN, przeciwnie, jeśli chodzi o Beenhakkera. Solidny warsztat, spore doświadczenie. Surową dyscypliną dzieli piłkarzy na tych, którzy go kochają i nienawidzą.
4. Czesław Michniewicz (38 l.)
Lansowany na polskiego Mourinho. Mistrz Polski z Zagłębiem Lubin.
5. Rafał Ulatowski (35 l.)
Podobnie jak Michniewicz (którego był asystentem) pracował z Leo i zostawił po sobie dobre wrażenie.
6. Dariusz Dziekanowski (46 l.)
Atuty? Jeden: jest ulubieńcem Leo.
Ja chcę żeby był Skorża albo Majewski. Skorża jak odejdzie z Wisły to lepszego trenera gts już nie znajdzie. A jak Rumcajs będzie trenerem reprezentacji to znajdziemy lepszego trenera :D
jak przy nazwisku widzę takie cuś: (52 l.) to mi się kojarzy z Faktem.
wróćmy na razie może do naszej taktyki i poczekajmy co Leo powie!
rozdarty jestes. z jednej strony szkoda repry a z drugiej dobrze dla nas
Prezes się może na piłce nie zna tak jak nasz słynny treneiro, ale ma tę przewagę, że to on daje kasę, więc może wymagać.
Sparring z Kmita. Na razie 0:0 .22minuta.
Cracovia: Oszewski - Wojciechowski, Karwan, Baliga, Uszalewski - Pawlusiński, Kostrubała, Tatara, Jeleń - Dudzic, Tomczuk
Rezerwa: Cabaj - Kulig, Polczak, Tupalski, Radwański - Majoros, Kłus, Baran, Nowak - Krzywicki, Moskała
http://www.cracovia.pl/1b_live.php?nr_menu=5&x=0&id=346
0:1 Moskała wreszcie coś strzelił
83
Goooooooooool!!!!! Moskała wykorzystał precyzyjne dośrodkowanie Majorosa i umieścił piłkę w siatce!!!!
80
Aaaaach!!!! Majoros minął dwóch obrońców, ale będąc sam na sam z bramkarzem trafił wprost w niego!!!
Rozkreca się Madziar...:))
A jak z ich motoryką i wytrzymałością. Widać postępy?
Moją uwagę zwrócił brak w kadrze Kurowskiego, mimo że grali wszyscy, którzy nie chodzą o kulach.
"...Pod dużym znakiem zapytania stoi występ w tym meczu czterech zawodników: Marka Wasiluka, Dariusza Pawlusińskiego, Pawła Szwajdycha oraz Sebastiana Kurowskiego..."
To wypowiedź Stefana z oficjalnej. Nie ma więc powodu żeby snuć jakieś teorie. Mam nadzieje że Kura z trenerem się jakoś dogadali i będzie dobrze.
Nie bardzo rozumiem...
Z trudem uzbierał Stefan 15-graczy na wyjazd. Ma tylko 2-ch napastników i Kurowskiego nie bierze?
Chyba ,że to kwestia braku wizy
Albo zdrowia.
4 dni później
Gizmo o pracy z Doctore[całość na Legialive http://www.legialive.pl/news/26563_Giza_Probowano_obrzydzic_mi_pilke.html]
"
Ty z kolei spędziłeś aż pięć lat w jednym klubie, w Cracovii. Nie lubisz zmian?
- Niektórzy grają w Manchesterze po osiem czy 10 lat. Ja będę grał tam, gdzie będzie mi dobrze. Tu jest mi dobrze, ale nie mogę powiedzieć, ile będę grał w Warszawie, bo tak naprawdę sam nie wiem. Może to będzie pięć lat, a może dwa? Podpisałem trzyletni kontrakt, czas pokaże, czy go wypełnię.
Dlaczego musiałeś odejść z Cracovii?
- Nie musiałem, chciałem.
Przez konflikt z trenerem Stefanem Majewskim? Jak ognia unikałeś dotąd odpowiedzi na to pytanie.
- Chciałem uniknąć bałaganu, jaki ta sprawa robiła wokół mojej osoby. Cały ten rzekomy konflikt, o którym rozpisywała się prasa, wcale nie polegał na tym, że Majewski posadził mnie na ławce, a ja się za to na niego obraziłem. Majewski posadził Gizę? OK, trudno ? miał do tego prawo. To on jest trenerem, on decyduje, a ja siadam na ławce i nie podważam decyzji trenera. Nie stanowiło to dla mnie problemu, to nie była dla mnie żadna ujma. Może byłem w słabszej formie, a sam tego nie widziałem i dlatego nie grałem? Nie wiem. Nie mam żadnych pretensji o to, że siedziałem na ławce. Chodziło mi tylko o to, w jaki sposób Majewski później niszczył zawodników, nie dając im odejść z klubu, i jednocześnie nie pozwalając im grać w piłkę. Zamiast dać im wolną rękę, żeby mogli spokojnie szukać nowego klubu, by się rozwijać i nie męczyć pół roku w Cracovii, to zachowywał się wobec tych zawodników nieładnie, starając się dosłownie obrzydzić im piłkę.
To znaczy?
- Nie dawał nam żadnej satysfakcji z tego, co robiliśmy. Dla nas, piłkarzy, futbol to pasja. Robisz to z miłości. Nie możesz się czuć tak, że przychodzisz na trening i masz wrażenie, że robisz to za karę. Kiedy coś takiego zaczyna się dziać w twoim piłkarskim życiu, to lepiej to wszystko skończyć. A tak właśnie było ze mną i to dzieje się teraz z chłopakami, którzy odchodzą z Cracovii. Te ostatnie momenty w klubie to dla nich kara. Czekają tylko na jedno ? żeby po prostu uwolnić się od chorej atmosfery, jaka tworzy się wokół ich osoby. A przecież to wszystko można załatwić w cywilizowany sposób. Trener może spokojnie porozmawiać z chłopakiem, powiedzieć: ?nie chcę cię, nie widzę cię w składzie, dajemy ci wolną rękę, możesz odejść?, i nie ma najmniejszego problemu. W Polsce i na świecie jest tyle klubów, że można sobie jakoś poradzić, znaleźć odpowiednią drużynę. A jak są traktowani zawodnicy, którzy przez wiele lat grali w Cracovii, którzy włożyli w grę dla tego klubu wiele zdrowia? Niektórzy nie grają, inni wchodzą na pięć minut. Taki Bojarski, świetny zawodnik, od pół roku właściwie nie dotknął piłki. To jest chore. Niszczy się zawodnika psychicznie i nie wiem, po prostu nie rozumiem, czy trener nie zdaje sobie sprawy z tego, co robi? Przecież piłkarz to człowiek, ma mózg, myśli, reaguje, czuje. Poza tym między mną a Majewskim była jeszcze jedna sprawa, ale o niej nie mogę powiedzieć.
Broda ma po prostu toksyczny charakter, a to przy współpracy z ludźmi jest tragiczna cechą, której nie zrównoważą najlepsze umiejętności czy wiedza fachowa...
Po zmianach, ktore najczesciej robi i sposobie, w jaki ustawia zespol, ja watpie przede wszystkim w jego umiejetnosc logicznego myslenia. Zycze mu dobrze, ale tylko dlatego, ze jest trenerem Cracovii.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)