Wg. mnie najgorzej zagrał Magiera, naprawdę nic mu nie wychodziło...
Baran zszedł z boiska to i wszytsko się posypało..
5 obrońca - błąd trenera. Kto broni wyniku zazwyczaj wszystko traci.
Zabrakło mi w drugiej połowei przedewszystkim walki, nasi grali niestety bez "jaj" :(.
Niestey Nasza drużyna nie ma jeszcze charakteru. Bez tego nie ma mozliwosci odniesienia jakiegokolwiek sukcesu.
-
-
LEGIA - CRACOVIA 3 : 1
gorobowa atmosfera pod Gruszką,
od 70 minuty nasi stali a wojskowi grali sobie w dziadka,
czy kiedykolwiek doczekam sie wyjazdowej wygranej Pasów nad tym napuchniętym od pychy klubem?
pzdrw
szkoda :( koncertowe pół godziny, a później się posypało. Nie ma co płakać, chociaż żal że nie walczyli do końca. Przy większym szczęściu (mieliśmy i tak dużo) można było spokojnie wygrać.
raf_jedynka napisał(a)
>Nota bene jaka to wina Radwanskiego?
>Gdzie on mial tą pilke wybic spod nog innego legionisty?
Pozwolę sobie nie zgodzić się w tej kwestii.
Mógł wziąść przykład z Wiśni i wypierniczyć byle gdzie w trybuny,a podał przez środek swojego pola bramkowego do brazylijczyka, w/g mnie tragiczne zagranie,które było bezposrednią przyczyną utraty bramki, swoje tez dołożył Nowak nie blokując ,ale w tym wypadku wina Jego jest mniejsza bo brazylijczyk świetnie go sobie nawinął.
Cieszy mnie,że wiele poprzednich postów potwierdza moją opinię a więc:
1.Nowak nie ma talentu obrońcy w odbiorze piłki i kryciu natomiast jako boczny pomocnik może być bardzo pomocny w defensywie.Konia z rzędem temu kto mi powie dlaczego przy dryblingu Eltona Pawka odwrócił głowę w stronę własnej bramki??,moment i padła bramka do szatni.Przy dojściu do formy to Wacek powinien być bocznym z Radwańskim.
2.Nie uważam,że Wiśniewski zagrał źle,natomiast trener troszkę spanikował i wstawił Karwana.Aktualnie winno być tak,że Gitara gra albo z Skrzynią albo z Karwanem.
3.Karwan przy kryciu w stałych fragmentach przypomina mi panienkę która chciała by i boi się.Proponuję w grze kontrolnej przeciwko Moskale by trener wziął 1 m sznurka i przywiązał za j... Karwana do naszego Wołodyjowskiego.I albo Karwan zrozumie co to agresywne krycie albo.....
4.Olszewski w I połowi bronił bardzo dobrze ale za drugą bramkę czas na Cabaja.
5.Do p.Filipiaka.Piłkarze to ludzie młodzi z fantazją a okres jaki się dla nich liczy to dziś,jutro,tydzień.System premiowania po sezonie za miejsce jest dobry ale dla statecznego Prezesa firmy.Bezwzględnie bym to zmienił motywując tymi samymi środkami kolejne pojedyncze mecze, wycenę wartości pozostawiając w gestii trenera.
Albert , gdzie Ty Gitare widziałeś?
Gitara? grał Gitara?
Albert Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 5.Do p.Filipiaka.Piłkarze to ludzie młodzi z
> fantazją a okres jaki się dla nich liczy to
> dziś,jutro,tydzień.System premiowania po sezonie
> za miejsce jest dobry ale dla statecznego Prezesa
> firmy.Bezwzględnie bym to zmienił motywując tymi
> samymi środkami kolejne pojedyncze mecze, wycenę
> wartości pozostawiając w gestii trenera.
Zgadzam się z Toba, ale jak dobrze pamietam to premia za zajecie miejsca 1-8 a oprocz tego dostaja pemie za wygrane mecze ! tak sa premiowani nasi piłkarze.
Pozatym uwazam ze Bialas zagral zbyt asekurancko i chcial dowiezc ten wynik do przerwy zemscilo sie sie pomoglo w tym tez zejscie Baranka. Ale uwazam ze terazbedzie juz tylko epiej. A wiec Odre rozsmaruja nasi jak maslo na kromce !!
Gdzie ja widziałem Gitarę/ocena w meczu z Legią/ ?
A dlaczego w miarę pozytywnie ocenili jego grę tacy "wyjadacze" jak Santo,Khalid,Łysenko,Ian Thorpe,Muertes,Robert,Blady Niko,Szybki Lopez ,Karvin i inni.
Prawdę powiedziawszy bałem się o jego występ bo zawsze co brazyliana to brazyliana ale naprawdę czyścił nieźle i występ winien być oceniony pozytywnie.Porównując go z Choto powiem był lepszy.A że obaj trochę straszą i powinni być z lekka asekurowani to inna sprawa.
Hmmm....
Zestarzałem sie...
Nie zauwazyłem, że Gitara grał we wczorajszym meczu...
:-(
Albert, Gitara to pseudo Witka Wawrzyczka naszego ex zawodnika
Nie wiemy w sumie jak fizycznie prezentowali sie nasi zawodnicy. Kluczowy moment, to zejście Baranka. posypało się wtedy. Jeśli nasi mają siły grać przez 90 minut to juz jest dużo, bo z tym bywało różnie. potrzebny jest jednak Baranek, by Gizmo mógł grac swoje. Kto go ewentualnie zastąpi?
Do przerwy graliśmy dobrze. Potem nagle staneliśmy.....Mogą być dwie tego przyczyny albo druzyna padła fizycznie albo straciła wiarę w dobry wynik..
Mam nadzieję że Nowaka na obronie już zobaczę...
Zubereg - aż tak Ci podpadł, że piszesz jego nazwisko z małej litery?....
Podejrzewam że to tylko zwykła literówka - nie szukaj sensacji
mecz ogólnie oceniam pozytywnie w naszym wykonaniu - nie udało się tym razem
Trzeba było Swira utrzymać w klubie to teraz kontuzja Arka nie rozwalałaby drużyny...
Aston
Tym razem była to zwykła literówka...Nie zrobiłem tego specjalnie.
ok, jak tak to luzik ;)
Ale ogólnie co do naszej obrony, to uważam, że stanowczo ilość nie przechodzi w jakość
Nagle mamy zatrzęsienie obrońców, ale żaden z nich (poza Fąflem - jak dojdzie do siebie po przerwie w grze) nie prezentuje naprawdę I-ligowego poziomu...
jeszcze sezon i druzyna otrzasnie sie po Stawowy Style (typu kiwka Nowaka na obronie do rogu, strata i prawie gol - zderzenie Olszewskiego i Wisni). bedzie dobrze
Waldemar Kordyl: Co się stało z Cracovią, która tak dobrze zaczęła i prowadziła?
Piotr Giza: Fajnie nam się grało przez pierwsze minuty i mieliśmy parę okazji do strzelenia kolejnych bramek, później troszeczkę się cofnęliśmy i zmieniliśmy ustawienie na boisku. Legia to wykorzystała i wygrała mecz. Widać, że to mocny zespół i bardzo dobrze ułożony taktycznie.
Ale byli do pokonania.
- Legia ma bardzo dobrych zawodników i trzeba się liczyć, że coś potrafią. Nie na darmo zapłacono za nich takie duże pieniądze.
Gdyby zdobył Pan gola po świetnej akcji z Marcinem Bojarskim, to może wygralibyście spotkanie?
- Szkoda nie tylko mojej sytuacji, ale i Tomka Moskały. Jak się takich okazji nie wykorzystuje na Legii, to nie można wygrać. A mogło się całkiem inaczej ułożyć. Trudno, szkoda.
Jeszcze w pierwszej połowie Hugo powinien dostać czerwona kartkę za faul na Marcinie Bojarskim.
- W przewadze gra się łatwiej, sędzia mógł pokazać kartkę, ale nie zrobił tego.
Macie pretensje do Sławomira Olszewskiego za utratę drugiej bramki?
- Nie rozmawialiśmy na ten temat. Cóż stało się, będzie analizować mecz w tygodniu i postaramy się wyciągnąć wnioski z naszych błędów.
Ten gol odebrał Wam ochotę do gry?
- Dostaliśmy bramkę do szatni, a potem zaraz drugą po wznowieniu gry w drugiej połowie. Ciężko się podnieść po prawym i lewym sierpowym.
I rzadko byliście przy piłce.
- Rzadko pokazywaliśmy się na pozycjach strzeleckich, zbyt małą liczbą zawodników atakowaliśmy przeciwnika. Trochę tak to wyglądało, że my biegaliśmy, a oni grali w piłkę.
Nie pomogły Panu nawet nowe, czerwone buty.
- Nie pomogły, ale są bardzo wygodne, lekkie i noga się w nich nie męczy.
No faktyczne. Bramki o błędach obrony. Nowaczek dał się wkręcić. szkoda
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)