Genialny Janowicz!
-
-
Tenis - wątek zbiorczy
Panowie gdzie nauczę się gry w tenisa od postaw? Zakupiłem już rakietę, mam namiary na korty, nawet mam ewentualnego sparingpartnera którego muszę pokonać (wiślak tak więc gra idzie o dużą stawkę), tylko problem jest z nauką gry, nigdy w rękach rakiety nawet nie trzymałem, instruktorzy chcą za godzinę nauki tyle co luksusowa ukraińska dziwka a wszystkie szkółki tenisowe, obozy, kolonie, są ukierunkowane bardziej na dzieciaków niż na studencką młodzież, ktoś poleci coś? Czy nie warto może wydawać na to kasy a lepiej wykupić korty i na nich się samemu uczyć w czasie gry?
Wielkiego Szlema już raczej nie zdobędziesz, a żeby tak dla relaksu poodbijać, to grać, grać, grać i powoli wyciągać wnioski ze złych zagrań. Sam do tego dojdziesz jak będziesz co drugiego uderzenie trafiał w połowę siatki, albo wyrzucał 5 metrów za kort, że trafiłeś nieodpowiednią częścią rakiety, czy też nogi nie współgrały z uderzeniem. Na początek oglądnij sobie kilka filmików na youtube np. jak serwować, backhand oburęczny (moim zdaniem łatwiejszy), forehand, a później na kort i jak to mówi: "trening czyni mistrza" :)
i Kubot w 4 rundzie! Bez straty seta wygrywa Polak. I jeśli on i Janowicz wygrają swoje oba mecze to w 1/4 trafiają na siebie. Angielskie korty zdecydowanie w tym roku nam sprzyjają :)
Cóż za dzień. Kubot i Janowicz w ćwierćfinale po 5-cio setowych meczach. Skakałem po kanałach i nie wiedziałem co oglądać.
Brawo panowie! Czas na Radwańską.
Polak w półfinale Wimbledonu! Pomimo nie przekonującej gry Janowicza po 5 - setowej batalii pokonuje on Austriaka Melzera! Jeszcze tylko "Isia" i śmiało możemy powiedzieć Polski dzień na Brytyjskich kortach : )
[b]JERZY JANOWICZ W PÓŁFINALE WIMBLEDONU![/b]
W meczu potencjalnych rywali Murray lepszy od Verdasco
ma ktoś jakiś link z polskim kanalem ? Novaka i Del Potro ogladalem po włosku i mam dość
Tenis na kosmicznym poziomie!!!
To co wyczynia Janowicz na korcie centralnym pełnym wrogich Brytoli to przechodzi ludzkie pojęcie.
Jeśli zdrowie pozwoli to ten gość kiedyś będzie nr 1 na świecie!
murray zapierdala... ale nie wytrzyma tego biegania....
JEDZIESZ ....
[img]http://i.wp.pl/a/f/jpeg/26161/jez.jerzy.02.jpeg[/img]
Sterby, a to nie miejsce, na Twoje tradycyjne malkontenctwo? ;)
Szkoda, 1:1.
Pol$at woli pokazywać podrzędne siatkarskie rozgrywki, zamiast historycznego wydarzenia :wall:
Dla jednych malkontenctwo, dla innych brak radości z byle czego :P
Dziś zabrakło jeszcze sporo, ale jeśli ktoś z Polski ma być nr 1 na świecie to będzie to Janowicz.
Djokovic nie da szans Murrayowi, po prostu jest znacznie lepszym tenisistą.
Radwańska już nie urośnie i dlatego wygrywać będą z nią Wiliamsy, Azarenki i Lisickie.
Murray zawsze niszczyl na trawiastych kortach i tak tez bedzie w finale.
Janowicz popracuje nad głową i ma pewne miejsce w top5. Wczoraj nie miał prawa przegrać trzeciego seta...
i jednak zawodnik gospodarzy sprawił ze cała Wielka Brytania ma orgazm ;)
hehe, 77 lat czekali na zwycięstwo Brytyjczyka, a wygrał gość tak do bólu szkocki, że Anglicy muszą mieć mieszane uczucia. coś jakby zwycięską bramkę dla Polski w finale MŚ zdobył małecki ;)
35 dni później
W dniu wczorajszym, po długiej i ciężkiej chorobie zmarł Władysław Radwański. Oto fragment wspomnień członków Rady Seniorów, na temat wieloletniego Przyjaciela "Siwego".
"Wybitny człowiek, przyjaciel, wychowawca wielu pokoleń młodzieży. Absolwent Krakowskiej Wyższej Szkoły Wychowania Fizycznego. Pedagog z 60-letnim stażem - uwielbiany przez młodzież - uczył wychowania fizycznego, przez całą swoją karierę zawodową, w SP nr 29, a później już jako emerytowany nauczyciel w Szkole Społecznej nr 10. Większą część swojego życia poświęcił ukochanej Cracovii, najpierw jako junior sekcji piłki nożnej (od 1947 r.), a później jako hokeista i trener pierwszej drużyny Pasiaków
Właśnie jako trener I klasy wyszkolił wielu zawodników grających w pierwszoligowym zespole "Pasów", późniejszych reprezentantów Polski juniorów i seniorów. W latach 1964-1970 był trenerem Reprezentacji Polski Juniorów. Przez 14 lat był czynnym zawodnikiem Cracovii, a później przez następne 24 lata szkoleniowcem sekcji hokeja na lodzie (w tym 2-krotnie I trenerem pierwszoligowego zespołu).
Odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski (1985), medalem Komisji Edukacji Narodowej (1999) - za szczególne zasługi dla oświaty i wychowania, "Złotą Odznaką PZHL" (1975) oraz medalem za zasługi dla PZHL (1986).
Reklama
Ambasador Cracovii - "Pasiak" z krwi i kości, przyczynił się do rozsławiania dobrego imienia Klubu w Polsce i na całym świecie. Za swą karierę zawodniczą i działalność na rzecz Klubu został uhonorowany odznaczeniami: Złotą Odznaką 100-lecia Cracovii, Medalem Cracovia Merenti oraz Orderem Cracovia Restituta"
[url=http://sport.wp.pl/kat,1840,title,Zmarl-Wladyslaw-Radwanski,wid,15890657,wiadomosc.html?ticaid=1111d5&_ticrsn=3]KLIK[/url]
Pogrzeb odbędzie sie 17.08.13 o godzine 12 na Cmentarzu Rakowickim.
Agnieszka niedługo startuje w Cinncinatti. Bardzo życzę jej zwycięstwa w tym turnieju. Może akurat zadedykuje je "Siwemu"... Janowicz już odpadł..
Zmiana planów
http://www.rp.pl/artykul/60574,1039367-Radwanska-wycofala-sie-z-turnieju-w-Cincinnati.html
23 dni później
w 2014 Aga zakontraktowana do Katowic
http://tenis.pl/wiadomosci/z-kraju/item/423-radwa%C5%84ska-zagra-w-katowicach.html
13 dni później
ATP Petersburg - Przysiężny wygrał z rozstawionym z nr1 Fogninim.
Nie oglądałem meczu, dlatego wybitnie mnie zastanawia jaka była przyczyna, że Fognini w 2 secie przy stanie 3:5 poddał mecz. Kontuzja, czy troszkę ściemniamy?!
124 dni później
przez 1,5 seta Aga grała super. Tak jak powinna mało błędów, a i słaba dyspozycja Azarenki przyczyniła się do tego, że mecz został rozstrzygnięty prawie w dwóch setach. Szkoda, że "Isia" zmarnowała własny serw przy stanie 6:5. Mam nadzieję, że jak obudzę się rano to przeczytam, że Aga w 1/2 AO. Szczególnie, iż bardzo ciekawi mnie ewentualny pojedynek Polki z Cibulkovą, która po wyeliminowaniu Sharapovej, rozniosła swoją przeciwniczkę w ćwierćfinale. Dawaj Aga!
uzupełnijmy 3 set nie pozostawił ABSOLUTNIE żadnych wątpliwości :) [b]6:0!!![/b]
Aga w półfinale!
Kto tam jeszcze został? Czarna odpadła, Azarenka też jest opcja na świetny wynik.
Radwańska na pewno będzie chciała jak najszybciej zapomnieć o dzisiejszym półfinale ze Słowaczką. Krakowiance nic nie chciało wychodzić, nie miała siły biegać, a na dodatek Cibulkova od meczu z Sharapovą jest nie do zatrzymania. Jak dla mnie na te chwilę jeśli utrzyma swój poziom spokojnie wygra cały turniej. A Radwańska może sobie dopisać do swojej listy kolejny sukces, bo coby nie mówić nie codziennie gra się w 1/2 wielkiego szlema ;).
Moim zdaniem Radwańska spaliła się tak jak kiedyś w meczu z Lisicki. Jedyną możliwość by wygrała turniej wielkiego szlema to pokonanie w finale wyżej rozstawionej rywalki...W innym wypadku będzie to co dziś...
Słaba jest fizycznie.
Powinna potrenować u Rudolfa ;)
254 dni później
Michał Przysięny z Francuzem Herbert'em wygrywają finał turnieju w Tokio!
Wielkie Gratulacje.
16 dni później
Agnieszka Radwańska pokonała Czeszkę Petrę Kvitovą 6:2, 6:3 w turnieju WTA Finals, który rozgrywany jest w Singapurze.
94 dni później
kiedy dokładnie gra Radwańska z Szarapową ? wnioskując po dostepności biletów to 7.02 ale wole się upewnić...
.
160 dni później
Agnieszka awansowala do czwartej rundy Wimbledonu no i fajnie.Szkoda tylko że nigdzie nie mozna było obejrzeć meczu :(
Jak to nie ;) Na korcie bodajże 18 można było. Mecz bez fajerwerków, ale ważne szybkie zwycięstwo, żeby nie męczyć się nie wiadomo jak długo w takim upale... Teraz przyjdzie pora na lepsze rywalki, więc zobaczymy jaka jest naprawdę jej forma. Jak na debla to całkiem niezły, emocjonujący i również zwycięski (oglądałem od połowy 3 seta) mecz Matkowskiego w parze z Zimonjiciem.
Nie znalazłem na pilocie osiemnastki :D
117 dni później
No i pięknie, po dwóch porażkach na początek i splocie szczęśliwych wypadków wyjście z grupy. Później było już tylko lepiej i na koniec dzisiejsze zwycięstwo. Coś niebywałego. Brawo Aga! :)
Wielkie brawa dla Isi!:)
Mamy chyba przeciwniczke dla Lewandowskiego jeśli chodzi o tytuł sportowca roku.
Za słaby sezon i fartem wygranie turnieju. Wygra w końcu coś za Szlema to będzie mogła pretendować. A tak niech się zajmie pary na sprzęcie amiki.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)