no i co z tego ze kibiców sukcesu - przeciez jesli sie buduje stadion na prawie 30 tys ludzi to co chcialbys go zapelnic samymi fanatykami??? to nie Grecja czy Turcja.To po pierwsze, po drugie to wlasnie ci ludzie przynosza najwieksze zyski klubowi, a po trzecie na 5 osob niech jedna sie zajawi na Wisłe zacznie jezdzic na wyjazdy udzielac sie to bede szczesliwy.
Hehe a jak na mecz Cracovia - Korona przyszło raz 10 tys ludzi to byli to sami fanatycy, to gdzie teraz są??? a jakby na Cracovie chodziło po 11,12 tys tez bys sie zastanawial czy to kibice sukcesu??? Wazne jest ze duzy odsetek tych mlodych kibiców przychodzacych na mecz lapie bakcyla i zaczyna sie angazowac w sprawy kibicowskie.
Czlowieku a jesli chodzi o doping - to przyspiewka byla spiewana 1 raz wlasnie po to by sie jej nauczyc, wjedz sobie na stronke/forum Celtiku i poczytaj co szkoci sadza o naszym dopingu i atmosferze na stadionie. Popatrz na swoj stadion i doping na nim( z ktorego sie smieje sie polowa kibicowskiej Polski)
P.S napinacz napisz jedna wasza udaną akcje z ostatniego czasu, moze byc priv.
-
-
Perfekcyjny doping
Widzisz mnie nie sa potrzebni kibice sukcesu. Mnie wystarcza to cao mamy na stadionie bo wiem że ci ludzie co chodza na mecze są fanatykami i zrobia wiele dla klubu. A tak jak mówisz ci własnie kibice sukcesu u was stanowia wiekszośc. A i nieodpowiedziałes mi na pytanie. Ilu by was zostało po 20 latach tułaczki po 3, 4 ligach co?? Jakos przeoczyłes chyba odpowiedx na to. Ja bym ci mógł odpowiedziec na pytanie dotyczace ostatnich udanych akcji ale po co. Nie jest to miejsce ani odpowiedni na to czas. I wątpie aby z tej grupy co 5 osoba łapała bakcyla i tego mi juz nie wmówisz.No chyba że mówimy tu o szczurkach co sie tylko na internecie pwisuja albo o ludziach co byli raz może 2 na meczu i sie mienia wielkimi kibicami.
.....
Nigdzie nie napisałem że kibice sukcesu stanowią u nas większość na stadionie, ale co my fanatycy mamy im zabronic chodzic na mecze?? Niech chodzą, a naszym zadaniem jest wlasnie to aby w wielu młodych kibicach zaszczepić jeszcze stary nieskomercjalizowany model kibicowania,
"Ilu by was zostało po 20 latach tułaczki po 3, 4 ligach co??" - a skad mam wiedzieć ile, jasnowidzem jestem?? Pamietam natomiast Wasze frekwencje na 3 lidze (te slawne 300 osob) - gdzie wtedy byli ci fanatycy???czemu ich wtedy nie bylo jak bylo zle?? teraz jest kilka tysiecy,a na 3 lidze bylo kilkaset - czyz te kilka tysiecy nie jest kibicami sukcesu, gdzie wtedy byli??
wiem natomiast ilu nas jezdziło na wyjazdy na 2 lige(sluze liczbami jak chcesz).
Wiadomo że sa lata grube i chude i wszystko moze sie zdarzyc, ale wlasnie przez nasze dzialania propagowanie Wisły i zaszczepianie tego wśród mlodych kibiców, że jak spadniemy do 2,3 ligi mam nadzieje że z tych kilkunastu tysięcy zostanie nas kilka.
P.S o akcjach (udanych) moze lepiej nie pisz bo bys musial w glebokim archiwum poszukac
Dlaczego pytasz mnie o akcje?Jak widzisz moj podpis,nie moge sie wypowiadac w tym temacie,poniewaz mnie tam niema!Popatrz na swoj klub,caly czas musicie ucieka,jak tylko was dochodzimy to odrazu krecicie jakas afere w gazetach,sadzie,telewizji itp!Podsumuj ostatnie kilka,kilkanascie lat jeszcze jak razem gralismy w drugiej lidze i bedziesz mial obraz twojego klubu,a wiesz co jest najgorsze ze oni kreca juz na poziomie trampkarzy!Dzialacze,sedziowie,rodzice,trenerzy!Juz od najmlodszych lat ucza swoje dzieci zasad jakie wpoil im pewien resort.Pewnie mi napiszesz ze ja znowu wyskakuje z zomo?!Tak poniewaz jestes nieuswiadomionym chlopcem ktory mysli ze wszystko jest piekne!Zaraz mi napiszesz ze ciebie to nie interesuje,a ja na to pewnie bo po ch.u.j ma cie interesowac co sie w klubie dzieje wazne ze mozna sie po bujac po kameleonie,jamie!Z reszta o czym ja z toba rozmawiam,pewnie spedziles ostatnie kilka lat na reymonta i mozesz sie pochwalic kilkoma wyjazdami i to jest wszystko na co cie stac do tej pory!Twoj ojciec to pewnie lekarz,ktory w zamian za...........do staje karnet,a matka to pewnie prokurator ktora na slowo CRACOVIA dostaje palpitacji serca bo kiedys jej synek zostal ciezko pobity!Dlaczego nie byles wylewny na moj poprzedni post zabraklo ci weny,a moze poprostu bylo ci latwiej odpisac na post Rabarbara_1!No i widzisz znowu idziesz na latwizne!No to czekam tym razem
Nie wiem po co urzadzasz sobie personalne wycieczki pod moim adresem i mojej rodziny???
Na Reymonta jestem juz kilkanascie lat, wyjazdów mam ponad setkę,pamietam odwrócenie barw przez nas kibiców na znak protestu przeciwko resortowi, pamietam walki z zomo w barwach Wisły w Nowej Hucie,pamiętam intonowanie przyśpiewki " G to gówno tylko nasz TS" więc mi nie mów, kim jestem i ile przeżyłem.Co do naszych działaczy masz w wiekszości racje, tylko powiem Ci jedno my kibice zawsze się temu sprzeciwialismy - taka jest prawda - tak samo jest teraz o czym zapewne nie masz pojecia - nie mamy takiej siły aby wyczyścić klub ze wszystkich szumowin, ale drobnymi kroczkami dazymy do celu(jak chcesz znac szczegóły to priv). Dla mnie zawsze na 1 miejscu są kibice bo dla mnie Wisła to kibice, i cieszy mnie jak widze tyle mlodych osob na trybunach zajawionych Wisłą, cieszy mnie to że na mieście się sytuacja odwróciła (bo był okres Waszej dominacji), cieszy mnie to ze duzo osob jezdzi na wyjazdy, że mamy wszystko dobrze zorganizowane (kibicowsko). Jakbyscie byli konsekwentni i obiektywni to byscie suchej nitki nie zostawili na Waszym Profesorze czyz nie?? Czyż nie był w PZPR ?? Wiesz w jaki sposob doszedl do takich pieniedzy?? na AGH wiele osob chetnie Ci opowie kilka historii.Ale Profesor jest cacy bo daje na Cracovie.
Nie neguje wcale tego że Kapka, Mietta to kanalie jakich mało. Zapytaj kazdego kibica Wisly co sadzi o Kapce - odpowie Ci to samo co ja. Są pewne rzeczy na ktore nie mamy wplywu, mozemy wieszac transparenty,walczyc z tymi ludzmi ale pewnych rzeczy sie nie przeskoczy. Tylko rozgraniczmy jedna rzecz - Wisła to kibice, a nie kilku pseudodziałaczy a Wy głosząc swoje sądy wrzucacie wszystkich do jedno worka.
"Hucie,pamiętam intonowanie przyśpiewki " G to gówno tylko nasz TS" "
bu ha ha ha... zenada:)
chyba kurwa gluchy bylem w dziecinstwie. i slepy.
w PZPR bylo kupe ludzi i niekoniecznie robili cos zlego - w ZOMO i SB juz tylko nieliczni, i wyscie sie zalapali.
zreszta slusznie, bo tam jest wasze miejsce.
[i]pamiętam intonowanie przyśpiewki " G to gówno tylko nasz TS" więc mi nie mów, kim jestem i ile przeżyłem.Co do naszych działaczy masz w wiekszości racje, tylko powiem Ci jedno [b]my kibice zawsze się temu sprzeciwialismy[/b][/i]
czyżby?
no cóż wiosna 1988 Stadion Lechii Gdańsk
kibice Wisły z wizytą u swoich biało-zielonych przyjaciół na meczu Lechia - Jagiellona w Gdańsku wywieszają flagę ewidentnie sprzeciwiając się "G" w nazwie
[img]http://jagiellonia.eu.org/fotki/1988lechiajaga01.jpg[/img]
to by było na tyle jeśli chodzi o Wasze sprzeciwianie się...
sprzeciwianie się można też bylo słyszeć na wystawie w Muzeum Historycznym. Z telewizorni w ostatniej sali szedł tam materiał archiwalny TV Kraków z jakiegoś meczu wisły [b]z początku lat 90-tych[/b], i szły śpiewy kibiców: "Alleluja, alleluja, alleluja GTS"
pewnie wredny kustosz wystawy (notabene kibic gts) spreparował ten materiał :P
aha i jeszcze o kolejnej legendzie : "pamietam odwrócenie barw przez nas kibiców na znak protestu przeciwko resortowi"
pierwsze informacje o tym "protescie" pojawily sie chyba z koncem lat 9otych. taka konspira byla na X.
a flagi wisialy na Reymonta roznie. jedne od niebieskiego, drugie od czerwonego. wynikalo to w wiekszosci z faktu lekcewazenia takich drobiazgow przez kibicow. u nas tez bywaly flagi barwowki zaczynajace sie od czerwonego pasa.
No moze i nienapisales ale powiedz mi ze tak nie jest. No wlasnie wiec jesli chcesz rozmawiac o frekwencji to najpierw pomyśl i zastanów sie ilu by was było w takiej sytuacji. W sumie mam nadzieje że sie kiedyś przekonamy o tym wszyscy :D
I jeszcze myslisz ze po kilkunastu latach w 3 lidze ludzie sie nie zniechecają?? Otóż zniechecaja sie i to bardzo. A to 300 osób to byli ludzie najwierniejsi, którym sie nie znudziło ogladanie jak dostaja baty na kazdym kroku. Reszta sie stała nieaktywna lecz jak widzisz powrócili gdy zaczęło iść w lepsza strone, gdy na kazdym kroku nie podstawiano nam nóg. Rozumiesz chyba o co chidzi. Robisz tu wycieczke do meczu z Koroną w 3 lidze. Jak widzisz było to jedno z najwazniejszych wydażeń w tamtym okresie i ludzie sie zmobilizowali. Wiele osób znów wróciło na stadion po czasie przerwy. Oczywiście że kibice "sukcesu" równiez byli ale jak widzisz oni sie wykruszyli teraz i zostali fanatycy lub ludzie związani z tym klubem od bardzo wielu lat. I tym sie różnimy że u was wiekszość jest sezonowcami a u nas raczej ciągle te same twarze.
niedługo się pewnie dowiemy, że to dzięki kibicom <.....> komuna została obalona. jurczyński już tworzy nową historię gts (ma się ponoć ukazać pod koniec września). Choć przyznam się szczerze, że jak praliśmy się z zomo prawie na każdego 1-3 maja, na alei (wtedy) Planu 6-letniego, to w barwach gts nikogo nie widziałem. O, przepraszam. Widziałem. Raz byli wszyscy w tych barwach jak polewaczki nam zrobiły kąpiel w kolorach czerwonym i niebieskim. To chyba w maju 82 było. Pamiętam, że całe ubranie musiałem wywalić na śmieci bo doprać się tego świństwa nie dało.
wierzcie dalej w bajeczki przedstawiane na stronach zabłoniowych przez (nomen-omen)
cygana :P
a ci w barwach wisły może tam i byli. Służbowo.
[i]Nie neguje wcale tego że Kapka, Mietta to kanalie jakich mało. Zapytaj kazdego kibica Wisly co sadzi o Kapce - odpowie Ci to samo co ja. Są pewne rzeczy na ktore nie mamy wplywu, mozemy wieszac transparenty,walczyc z tymi ludzmi ale pewnych rzeczy sie nie przeskoczy.[/i]
co sądzi o Kapce mogę spytać - ciekawe co odpowie jak spytam o Mięttę - co Ty odpowiesz?
i kiedy robiliście jakiś transparent przeciwko miłościwie panującemu prezesowi Ludwikowi M. - nie przypominam sobie?
GRZECZNY PIESEK SLUCHA SIE PANA!!!!!!! :) NO I WIDZISZ W TYM PRZYPADKU SIE ROZNIMY BO MY POTRAFILISMY POZBYC SIE SZUMOWIN Z NASZEGO KLUBU I TO W SILE KTORA PRZYCHODZILA NA III i II lige!!!I druga sprawa mowisz ze dla ciebie to kibice sa najwazniejsi to dziwne jeszcze sie nie zawiodles na nich?Ilu to juz twoich kolezkow przeszlo na nasza strone,co to za szmata wisi na waszym stadionie przypominajaca przezutow!Przypomne ci DZISIAJ WROGU WCZORAJ BRACIE czy cos takiego bo w przeciwienstwie do ciebie nie interesuje mnie to co sie dzieje po drugiej stronie blon i to nie ja zagladam na forum mojego znienawidzonego przeciwnikia,bo dla mnie jest najwazniejszy klub,a nie ludzie ktorzy dzisiaj sa,a jutro ich nie ma.Badz pewny ze Cracovia mnie nigdy nie zawiedzie,a w twoim przypadku jeszcze nie raz ktos ci noge podlozy w zyciu,a moze to bedzie jakis piesek z krzeselka obok,albo jakis cham z oswiecimia! A jesli chodzi o PROFESORA to nie interesuje mnie to co on robil i jak doszedl do tej kasy jaka posiada!Wazne jest ze wyklada kase inwestuje,jezdzi na wyjazdy,uczeszcza na mecze juniorow i nie siedzi oficjalnie z bandytami z UB,SB I ZOMO NA STADIONIE!Kazdy z nas ma cos na sumieniu w swojej historii,ale w przypadku Profesora jesli juz cos to bylo to jeszcze przed przyjsciem do naszego klubu!Was jest kilkanascie tysiecy i nie mozecie sobie poradzic ? hmmmmm.....nas wystarczylko 1tys i obrucilismy klub do gory nogami
No zaszczekaj jeszcze raz czekam hahahahah lubie takie gadki podoba mi sie
[i]" G to gówno tylko nasz TS"[/i]-ależ oni legendy dorabiają, a co do ich barw to oni chyba do tej pory protestują bo raz maja takie a raz wprost przeciwnie.
ferto Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie wiem po co urzadzasz sobie personalne
> wycieczki pod moim adresem i mojej rodziny???
> Na Reymonta jestem juz kilkanascie lat, wyjazdów
> mam ponad setkę,pamietam odwrócenie barw przez nas
> kibiców na znak protestu przeciwko resortowi,
> pamietam walki z zomo w barwach Wisły w Nowej
> Hucie,pamiętam intonowanie przyśpiewki " G to
> gówno tylko nasz TS" więc mi nie mów, kim jestem i
> ile przeżyłem.Co do naszych działaczy masz w
> wiekszości racje, tylko powiem Ci jedno my kibice
> zawsze się temu sprzeciwialismy - taka jest prawda
> - tak samo jest teraz o czym zapewne nie masz
> pojecia - nie mamy takiej siły aby wyczyścić klub
> ze wszystkich szumowin, ale drobnymi kroczkami
> dazymy do celu(jak chcesz znac szczegóły to priv).
> Dla mnie zawsze na 1 miejscu są kibice bo dla mnie
> Wisła to kibice, i cieszy mnie jak widze tyle
> mlodych osob na trybunach zajawionych Wisłą,
> cieszy mnie to że na mieście się sytuacja
> odwróciła (bo był okres Waszej dominacji), cieszy
> mnie to ze duzo osob jezdzi na wyjazdy, że mamy
> wszystko dobrze zorganizowane (kibicowsko).
> Jakbyscie byli konsekwentni i obiektywni to byscie
> suchej nitki nie zostawili na Waszym Profesorze
> czyz nie?? Czyż nie był w PZPR ?? Wiesz w jaki
> sposob doszedl do takich pieniedzy?? na AGH wiele
> osob chetnie Ci opowie kilka historii.Ale Profesor
> jest cacy bo daje na Cracovie.
> Nie neguje wcale tego że Kapka, Mietta to kanalie
> jakich mało. Zapytaj kazdego kibica Wisly co sadzi
> o Kapce - odpowie Ci to samo co ja. Są pewne
> rzeczy na ktore nie mamy wplywu, mozemy wieszac
> transparenty,walczyc z tymi ludzmi ale pewnych
> rzeczy sie nie przeskoczy. Tylko rozgraniczmy
> jedna rzecz - Wisła to kibice, a nie kilku
> pseudodziałaczy a Wy głosząc swoje sądy wrzucacie
> wszystkich do jedno worka.
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2006-07-11 15:54 przez
> ferto.
Ty! Ferto! Z tymi akcjami to sie otrząśnij i spójrz na BILANS........!
Minęły czsy kiedy to forum grzmiało od przechwałek kto kogo z butelką pogonił!
Co? Wczoraj sobie neta załorzyłeś i ruszyłeś w bój? Poza tym nie wiem czy zauważyłeś temat jest o czymś innym!
4 dni później
Koronka już ma: http://tomcio.roxtet.com/korona/nowe/new_1.mp3
Zajebiscie im to wyszlo
no no super, tylko mam wrażenie jakby za mało energii w to wlewalii i oszczędzali gardła
PZPN (co to jest???)...."W odniesieniu do wytycznych FIFA w zakresie walki z rasizmem i dyskryminacją w futbolu, Zarząd PZPN przyjął uchwałę wprowadzającą zmiany w Regulaminie dyscyplinarnym PZPN zaostrzające sankcje za wszelkiego rodzaju przejawy nietolerancji rasowej, etnicznej, narodowej czy wyznaniowej. Nowe zapisy dotyczą niestosownych zachowań zarówno piłkarzy, sędziów, trenerów, działaczy jak i kibiców. Wprowadzone przez Zarząd regulacje będą obowiązywać od nowego sezonu."
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)