Przytuła odchodzi z Cracovii
30 czerwca Krzysztof Przytuła odejdzie z Cracovii. Piłkarz i klub nie doszli do porozumienia. Natomiast sprawa Piotra Bani jest nadal w zawieszeniu.
Przytule kończy się z dniem 30 czerwca 2,5-roczny kontrakt, ale była możliwość jego przedłużenia o jeden rok. Klub jednak nie skorzystał z tej opcji. - Mam żal do Cracovii, coś zrobiłem dla tego klubu, pomogłem mu w walce o utrzymanie się w lidze. Ponieważ kontrakt wygasa 30 czerwca, do końca miesiąca będę trenował z Cracovią.Sam jeszcze nie wiem, gdzie będę grał. Czy będzie to Arka Gdynia, czy jakiś inny klub? Nic nie chcę mówić, dopóki nie będę na 100 procent pewny - tłumaczy pomocnik. Jedno tylko podkreśla: nie zamierza grać w drugoligowym zespole. Oznacza to, że nie zagra w Arce, jeśli ta nie utrzyma się w I lidze.
Dlaczego Cracovia tak łatwo pozbywa się zawodnika, który w końcówce rundy wiosennej był silnym punktem zespołu i przyczynił się do utrzymania w ekstraklasie? Wiceprezes Cracovii Jakub Tabisz nie chciał komentować sprawy, zasłaniając się krótkim urlopem i wyjazdem na mecz Polska - Ekwador.
Enigmatycznie wypowiada się też trener Stefan Białas. - Niewątpliwie pomógł nam w utrzymaniu się w ekstraklasie. Klub nie skorzystał z możliwości przedłużenia kontraktu na kolejny sezon - skomentował Białas i zapowiedział intensywne poszukiwania wartościowego zastępcy.
Nie rozstrzygnęła się wczoraj sprawa Piotra Bani. - Czekałem na sygnał z klubu, ale takiego nie było. Myślę, że w poniedziałek sprawa wyjaśni się definitywnie - mówi pilkarz.
Klub proponuje Piotrowi Bani roczny kontrakt. Na razie nie ma zgody co do warunków umowy.
źródło: Dziennik Polski / Gazeta.pl
Nareszcie jakaś dobra informacja z klubu !!!!
-
-
Nowe wzmocnienia
[i]Przytule kończy się z dniem 30 czerwca 2,5-roczny kontrakt, ale była możliwość jego przedłużenia o jeden rok. Klub jednak nie skorzystał z tej opcji.[/i]
Tabisz napisał mu oficjalne pismo z informacją, że zarząd nie przedłuży z nim kontraktu.
Lubiński w Przeglądzie Sportowym opisuje to tak:
==
A prezesa nie ma
Krzysztof Przytuła nie zagra w przyszłym sezonie w barwach "Pasów". Wczoraj 27-letni pomocnik przyjechał na Wielicką i odebrał pismo, z którego dowiedział się, że Cracovia nie przedłuży z nim kontraktu.
Warunki nowej umowy ustalone były dwa i pół roku temu, ale ewentualne przedłużenie kontraktu zależało jedynie od Cracovii - przyznaje Przytuła, który pojawił się wczoraj w siedzibie klubu, ale nie zastał nikogo z zarządu. Czekała na niego jedynie koperta, po otwarciu której dowiedział się, że musi rozstać się z "Pasami". Jego kontrakt wygaśnie 30 czerwca, więc do tego czasu piłkarz będzie jeszcze pojawiał się na treningach. A co będzie potem?
Tylko Stawowy
- Na razie nie wiem, do jakiego klubu trafię. Mój menedżer rozgląda się już za nowymi pracodawcami - mówi zawodnik potwierdzając, że ma ofertę z Arki Gdynia. Wszystko zależy jednak od tego, jak Arka spisze się w barażach (15 i 18 czerwca).
- Nie ukrywam, że bardzo zależy mi na grze w pierwszej lidze, więc będę ściskał kciuki za zespół z Gdyni. Arkę prowadzi Wojciech Stawowy, który jest dla mnie wzorem szkoleniowca i chciałbym dalej z nim współpracować - deklaruje Przytuła. Dwa lata spędzone w Cracovii środkowy pomocnik ocenia pozytywnie, chociaż czuje mały niedosyt. Dotyczy to ostatnich miesięcy, kiedy to w kwietniu - na krótko - został karnie przeniesiony do zespołu rezerw.
==
pewnie Łukaszksc - zajebista informacja - wywalmy jeszcze z połowę drużyny, zagrają juniorzy i wtedy na pewno nie tylko wywalczymy pewne utrzymanie ale jeszcze powalczymy o mistrza.......
mała zemsta małych ludzi...
smutne to
To nie zemsta -to DEBILIZM.Nawet idiota BY TAK nie postąpił .Nie chciał Filipiak Przytuły zgoda .Ja go osobiście także go nie cierpię i nie chcę by u nas grał.Ale w NASZYM ZASRANYM INTERESIE BYLO PRZEDŁUŻYĆ KONTRAKT A NASTĘPNIE SPRZEDAĆ GO ZA NIEWYGÓROWANĄ SUMĘ 50 -100 TYS .
Sądze że Stawowy który go chce w Arce bez problemu przekonał by działaczy tego klubu by wyasygnować kasę na ten transfer.A tak oddajemy swoje AKTYWA ZA FREE psiocząc że nie ma kasy na transfery.Bo niby skąd mają być!!!.za te pieniadze mozna by ściagnąć perspektywicznego mlodego piłkarza albo 2 .A tak nie mamy nic!!!!.Kto ma wygenerować kasę .Marketing którego nie ma ?a może tabisz?
Raf dobrze napiałeś mała zemsta małych ludzi tylko nie precyzyjnie .Powinno być prosto z mostu mała zemsta małego i mściwego profesora.Jak tak dalej bedziemy rozdawać za free piłkarzy nie długo zadebiutować będzie musiał ronaldinho diego armando Beckham Tabisz(cudowne dziecko footbolu z kanczugi).Na razie nasze cudowne dziecko footbalu ma gdzieś całą Cracovię i bawi siĘ dobrze na mundialu A MOŻE SZYKUJE NAM HIT TRANSFEROWY .
Nie wierzę w istotne wzmocnienia ,choć chciałbym sie pomylić!!!.
Ja myśle że Prezes uważa że lepszy na rok Świerczewski niż Przytuła.
Piłkarsko napewno a mentalnie podobni.
Lepszy czy nie póki co Swierczewskiego nie ma .Nie usprwawiedliwia to jednak idiotyzmu wyzbywania sie zawodnika czyli Przytuły za darmo!!!!.Stawowy jak go chce to powinien za niego zapłacić.Arkę stać by za niego dac 50-100 tys zł.W leczenie Przytuły klub włożył spora kasę i nie widze powodu by pozbywać sie go za darmo !!!!!!.
potter czasami lepiej stracić niż rozwalić atmosfere w drużynie a co bybyło jak Filipiak podpisał by kontrakt z Przytułą i nikt by go nie kupił a ja jestem przekonany że za Przytułe nikt by złamanego centa nie dał jak jest wolnym zawodnikiem to ma szanse gdzieś iść nam jest teraz potrzeba dwóch napastników i muszą się zwolnić jakieś miejsca jak nikogo nie kupimy a na to się zapowiada to będzie straszna kicha!!!TYLKO PASY!!!Jak nikt nie przyjdzie to i finansowo PASY stracą bo frekwencja na meczach będzie do dupy!!!
Potter wyluzuj
co sie tak zacietrzewiles?
jak mu sie kontrakt konczy to odejdzie, nic nam do tego
działa prawo Bosmana
Potter-mały i mściwy jak Go nazwałeś nie bawi się na mundialu tylko mobilizował w sobotę na Wielickiej juniorów młodszych do walki o mistrza Krakowa.Nie zajmój się kolego plotami,posiadasz nie sprawdzone wiadomości, a zdaje Ci się, że wszystko o ruchach Profesora wiesz.
Potter- domyślam się, że w głównej mierze chodzi ci jak większości z nas o dobro Cracovii. ale zbytnio lubujesz się w obrażaniu piłkarzy teraz również sponsora, tego samego dzięki któremu z wypiekami na twarzy masz sposobność pisać peany pochwalne na forum...hokejowym ( no chyba , że wszystko co dobre w sekcji hokejowej to Pan Zięba - nazwany przez ciebie królem polowania:-))
Weź chłopie wyluzuj, piszesz jakies niesprawdzone informacje, powtarzasz się w wielu wątkach i po co to? Czy ty naprawde w swojej naiwności sądzisz, że Filipiak w imie własnej zemsty poświęciłby kawał "swojej" kasy?? Zacznij wreszcie dorastać!
Zapytam was wszystkich krytykantów czy uważacie że pozbycie się za darmo Przytuły jest dobrą decyzją profesora?Ja uważam że nie wy możecie mieć inne zdanie.Uważam że Stawowy chciałby Przytułę u siebie i te symboliczne 50 tys byśmy za niego wzięli. Jeśli nie Arka to wystawiając go od razu na listę transferową kupiec by się znalazł.Sam wyluzuj tomecki jakie to wg ciebie niesprawdzone imformacje ?Przytuła został puszczony za free to jest fakt. Sam jestes naiwny i głupi nie widząc mściwego odgrywania się Profesora (szczególnie w sprawie Wacka).Co do mojego dorastania daruj sobie takie wpisy i sam dorośnij .
Solnikowo czytaj uważnie posty.Nigdzie nie napisałem że mały i mściwy(w odniesieniu do idiotycznej zemsty na Wacku)czyli profesor pojechał na mundial .Pisałem o jego wiernym niczym pies tobiaszu ,a to duża różnica.Ten osobnik na mundial pojechał (nie jestem w temacie czy wrócił po spotkaniu z ekwadorem czy nie).
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zapytam was wszystkich krytykantów czy uważacie że
> pozbycie się za darmo Przytuły jest dobrą decyzją
> profesora?Ja uważam że nie wy możecie mieć inne
> zdanie.
Jak najbardziej!
Ja Ci powiem szczerze, że jeszcze bym się jednego "gwiazdora" pozbył - nie lubie zawodników co do których po wyjściu na boisko nigdy nie można mieć pewności w którym zespole tak naprawdę występują...
Ogromnym błędem było natomiast pozbycie się Tomka Wacka i tu boli, że powody tego nie były merytoryczne tylko ambicjonalne.
Potter pierwsze pytanie:
- czy podpisanie / przedłużenie kontraktu z zawodnikiem nie wiąże się przelaniem na konto tegoż zawodnika pewnej sumki (mniejszej czy większej) ?
Drugie:
- czy Przytuła ma prawo mieć pretensje do Klubu ? czy jak był kontuzjowany Klub nie wypełniał kontraktu ?
Trzecie, najważniejsze:
- czy dokonania Przytuły (sportowe i nie-sportowe) w Pasach powinny zachęcać Prezesa do przedłużenia kontraktu ?
BoRut Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Potter pierwsze pytanie:
> - czy podpisanie / przedłużenie kontraktu z
> zawodnikiem nie wiąże się przelaniem na konto
> tegoż zawodnika pewnej sumki (mniejszej czy
> większej) ?
W tym wypadku było uzgodnione skorzystanie z opcji
przedłużenia więc nie.
> Drugie:
> - czy Przytuła ma prawo mieć pretensje do Klubu ?
> czy jak był kontuzjowany Klub nie wypełniał
> kontraktu ?
Absolutnie NIE. Potraktowany był jak zawodowiec w zawodowym Klubie.
> Trzecie, najważniejsze:
> - czy dokonania Przytuły (sportowe i nie-sportowe)
> w Pasach powinny zachęcać Prezesa do przedłużenia
> kontraktu ?
Tu nie mam opinii wyrobionej. Wielu twierdzi ,że nie a inni ,że absolutnie tak...
Moim zdaniem nieprzedłużanie kontraktów to normalka.
Przedłużono Gizmie, Barankowi, Pawce, Olszy może Bani. Nie przedłużono
Przytule i Wackowi (Witji nie mogę przeboleć)
Nienormlane stanie się to jak nie będzie ich zamienników na okres przygotowawczy tylko łapanka taka jak rok temu w sierpniu (Okińczyc, Heideman , Wojciechowski). Zanim więc będę krytykował poczekam do pierwszego treningu za tydzień.
Khalid pierwszy trening podobno już dziś.
16:30 na Wielkickiej.
no to Bębenek, Bagnicki - już napewno nie u nas. Pierwszy do Widzewa, drugi do Bełchatowa
tabisz siedzi w niemczech i ogląda "orłów janasa" więc nie ma czasu zajmowac się takimi pierdołami jak transfery i wzmocnienia.
Chyba, że plotki o ofertach z łodzkiego rozpuszczają sami piłkarze i ich menedżerowie aby podbić "wycenę"
Siema wszystkim i odrazu pozdrawiam z obczyzny wszystkich pasiaków ponieważ przebywam w Londynie!
No i własnie z Tego powodu pisze nasze wszystkie witryny sa slabo aktualizowane ale mniejsza z tym to forum poprostu działa świetnie!
A teraz moje pytanie bo nigdzie sie doszukac nie moge (chodzi o www.) czy w Cracovi oprocz zwalniania pilkarzy ktorzy przyczyniali sie do naszych dotychczasowych zwyciestw mamy jakies transfery do klubu korzystne llub mnie obojetnie jakie bo jak czytam np na www.pilka.interia.pl to mnie szlak trafia tu zwisla kogos kupila tu legia tu ktos tam a o nas nic cisza i tyle! O P.Filipiaku sie nie wypowiadam bo on swoje powiedzial i stwierdzil ze on juz majatek w Cracovie zainwestowal a i tak z korupcja nie wygra etc itp itd ... No ale nie wiem jak dlugo mozna grac 3 cio ligowymi pilkarzami w extraklasie , lubie u nas wszystkich z wyjatkiem Bani ktory dla dobra ogolu powinien odejsc co mial dla nas zrobic to zrobil! Dlatego chlopaki ( i moze dziewczyny ) odpiszcie na mojego posta zebym wiedzial czy mam sie spodziewac nowych nazwisk u nas w Craxie czy liczymy w tym roku na rezerwy! Wsumie jest to dla mnie wazne bo nie wiem czy wracac na derby czy zostac tu i zarabiac diobra kasiure :] Chodz i tak moja Cracovia jest wazniejsza niz pieniadz!! Pozdro 4 all 3majcie sie cieplo :]
kogo legia kupiła? Może ja o czymś nie wiem :P
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)