Karvin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak coś wyszydzać to powołanie dla
> Sandomierskiego bardziej...
z całym szacunkiem, zaczyna się akademicka dyskusja
kto jest lepszy X, czy Y
faktem jest że mało kto z nas jeszcze miesiąc temu WK widział w bramce Cracovii (16 miejsce w polskiej lidze)
co dopiero w reprezentacji
moją intencją było napisanie że powołania od Smudy są jak pismo
z Urzędu Skarbowego do wyjaśnienia źle wypełnionego pita,
wcześniej czy później każdy Lolek coś takiego dostanie,
a nie uznaniem długoletnich (wielomeczowych) zasług
-
-
Pasiasty reprezentant c.d.
SaNto napisał:
odszczekaj to złe słowa. ale fakt, nigdy nie przypuszczałem, że bramkarz, który pół życia spędził na ławce będzie naszym czołowym zawodnikiem w tej rundzie. zreszta kto z Was nie dał sobie przed rundą odciąć ręki, że pierwszym bramkarzem będzie Gąsiński?
Ja! Po sparingach w pierwszym składzie typowałem Kaczmarka :)!
Za GW: Na dziś sytuacja wygląda tak, że w spotkaniu z Litwą między słupkami stanie Małkowski, a z Grecją [29 marca, Pireus] Sandomierski - podkreśla Kazimierski.
Smuda o nastrojach na zgrupowaniu, swoich decyzjach i piłkarzach ...
"Już słyszę komentarze: "Przyjechał z ostatniej drużyny w lidze". Co z tego, że z ostatniej? Kto widział tego bramkarza w ostatnich meczach Cracovii, ten wie, że jest w życiowej formie. Dlaczego nie zaprosić go na zgrupowanie? Niech to zachęci go do dalszej pracy."
cały wywiad tutaj:
http://sport.interia.pl/euro-2012/news/smuda-no-i-co-z-tego-ze-z-ostatniej-druzyny-ligi,1614064
będzie dobrze,jestem spokojny.
Jakby ktoś wystep klicha chciał obejrzec http://www.rojadirecta.es/goto/209.44.113.149/cgi-bin/link.pl?l=bIxnbYQh
Ale zrobił akcyjkę przed chwilą, tylko ten Jankowski bez jaj jest:)
Kliszek właśnie zabawił się z trzema Niemcami i dał prostopadle do jakiegos ogorka, ktory trafil w slupek:)
edit: z czterema :) ten ogórek to Sobiech
Wow ale akcja Klicha
ale się Kliszek bawi z Niemcami:) fiu fiu :)
I nie ma Klicha na drugą połowę;] Kurwa.
pawlus17 Napisał(a):
> SaNto napisał:
> odszczekaj to złe słowa. ale fakt, nigdy nie
> przypuszczałem, że bramkarz, który pół życia
> spędził na ławce będzie naszym czołowym
> zawodnikiem w tej rundzie. zreszta kto z Was nie
> dał sobie przed rundą odciąć ręki, że
> pierwszym bramkarzem będzie Gąsiński?
>
> Ja! Po sparingach w pierwszym składzie typowałem
> Kaczmarka :)!
Ja też! Cały czas typowałem Kaczmarka, w dodatku wyraźnie pisałem na forum, że uważam go za lepszego bramkarza od chimerycznego Gąsińskiego. Można sprawdzić w archiwum, nie chce mi się szukać, ale Mknący na pewno pamięta i potwierdzi. :)
Pomyliłem się tylko co do Nawotczyńskiego i tu przyznaję się bez bicia (ale tutaj to już podejrzewam, że naprawdę pomylili się wszyscy kibice) ;)
Aston1906 Napisał(a):
> Pomyliłem się tylko co do Nawotczyńskiego i tu
> przyznaję się bez bicia (ale tutaj to już
> podejrzewam, że naprawdę pomylili się wszyscy
> kibice) ;)
Najważniejsze że nie pomylił się nasz treneiro...
[quote="dziennik polski o geniuszach z PZPN"]
[b]Temu, kto w PZPN wymyślił towarzyski mecz z Litwą pod koniec marca na boisku w Kownie, należy się premia. Spotkanie odbędzie się bowiem na stadionie bez podgrzewanej płyty, a gospodarze, obawiając się o kości najlepszych piłkarzy przed meczem z Hiszpanią, postanowili wystawić kilku rezerwowych.[/b]
- Kilku moich zawodników ma lekkie urazy. Nie chcę ryzykować, dlatego nie wystąpią w piątek - powiedział PAP selekcjoner reprezentacji Litwy Raimondas Zutautas. Zabraknie więc przede wszystkim Darvydasa Sernasa z Widzewa Łódź i Deividasa Semberasa z CSKA Moskwa, którzy będą oszczędzani na wtorkowy mecz eliminacji Euro 2012. Na kontuzje narzekają także Marius Stankevicius z Valencii oraz Ramunas Radavicius z Ekranasa Poniewież. Selekcjoner Litwy zdecydował się na zmiany w defensywie. Na środku mają zagrać Andrius Skerla z Jagiellonii Białystok i Marius Zaliukas z Heart of Midlothian. - Tym razem nie wystawię na tej pozycji Tadasa Kijanskasa (także gracz Jagiellonii - przyp. red.), ponieważ w poprzednim meczu z Hiszpanią nie pokazał się z dobrej strony. W sobotę przesunę go na lewą stronę defensywy - powiedział Zutautas.
- Dla mnie nie ma towarzyskich meczów. Zagramy z Litwą tak, jakbyśmy walczyli o punkty - powiedział PAP po przylocie do Kowna selekcjoner Franciszek Smuda. - Zagramy na tyle, na ile nas stać. Nie wyobrażam sobie spekulacji przy okazji meczów międzypaństwowych. Kadra to kadra. Nieważne, że Litwa wystąpi bez czterech czołowych zawodników. Może wystawić nawet kelnerów. To jest reprezentacja, każdy z litewskich piłkarzy, którzy wystąpią w piątek, na pewno potraktuje mecz z nami bardzo poważnie.
Prognozy pogody zapowiadają w Kownie deszcz, a nawet śnieg. O tym, w jakim stanie jest płyta boiska, mogli się przekonać kadrowicze Franciszka Smudy wczoraj wieczorem. Trening został przesunięty o godzinę, gdyż samolot z Poznania dotarł na Litwę z opóźnieniem. Po zajęciach miała zapaść decyzja, kto wybiegnie w pierwszym składzie.
W bramce powinien zadebiutować Sebastian Małkowski z Lechii Gdańsk, Grzegorz Sandomierski zaś stanie między słupkami we wtorkowym meczu z Grecją. Tylko nieoczekiwany zwrot wydarzeń może sprawić, że swoją szansę otrzyma powołany w trybie awaryjnym Wojciech Kaczmarek z Cracovii.
Do Kowna nie poleciał Ireneusz Jeleń, więc wiadomo, że w środku ataku zagra Robert Lewandowski. Z prawej strony będzie miał Jakuba Błaszczykowskiego, a z lewej Ludovika Obraniaka, pod warunkiem, że piłkarz Lille przestanie narzekać na mięsień przywodziciela. W drugiej linii mają się pojawić Rafał Murawski, Dariusz Dudka i Adrian Mierzejewski. Alternatywą dla tego ostatniego jest Sławomir Peszko. Zawodnik FC Koeln wraca do kadry po półrocznej banicji za udział w imprezie alkoholowej w krakowskim hotelu po meczu z Australią.
- Miałem dużo czasu do przemyślenia tego, co się stało. Popełniłem duży błąd, ale stało się, co się stało. Czasu już nie cofnę - mówił Peszko po przybyciu na zgrupowanie do Grodziska Wlkp. - Wierzyłem, że otrzymam jeszcze jedną szansę. Byliśmy z trenerem cały czas w kontakcie. Na zgrupowaniu nie przeprowadziliśmy jakiś specjalnych rozmów, trener po prostu przypomniał mi, jakie zasady tutaj panują. W tej chwili dla mnie jest to temat zamknięty. Myślę, że zaczynam nowy rozdział w życiu zarówno klubowym jak i reprezentacyjnym.
[/quote]
Oczywiście to neimożliwe do stweirdzenia, ale mnei się wydaje że oba gole z Litwą w obecnej formie (+ warunki fizyczne) Kaczmarek by wybronił. Ale bioorąc pod uwagę pogodę i jakośc boiska ja się bardz cieszę że nie grał ani nawet nie siedział na ławce rezerwowych :)
Burundi przegrało z Rwandą 1:3, pytanie mam tylko jedno -czy Saidi już wrócił do Krakowa?
Mecz młodych ze Szwajcarią będzie transmitowany na jakimś kanale?
Podobno ma wrócić w środę
Gdyby ktoś chciał zobaczyć Suvorova w akcji...
http://www.drhtv.com.pl/drhtv2.html
Albo po prostu polsat futbol.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)