"[i]Chcemy pozbawić Cracovię ich najsilniejszej broni, czyli [b]ataku pozycyjnego[/b] - mówi Ulatowski.[/i]" - nic o tym nie wiedziałem :D
-
-
CRACOVIA - Lech Poznań: 3-2 (1-0), Drumlak, Przytuła, Bojarski
Dzisiejszy DP informuje ,że jest bardzo duża szansa na występ Skrzyni.
Właśnie , ja też się zastanawiam nad tym atakiem pozyzcyjnym. Albo Lech nic o nas nie wie albo to ściema.
CRACOVIA PANY!!!!!
Według moich wyliczeń remis w tym meczu daje nam na 100% utrzymanie.... To oczywiście teoria i o byt ligowy raczej nie powinniśmy się martwić, ale patrząc na tabelę można powalczyć o przyzwoite miejsce na koniec sezonu (nawet siódme) Co by jednak nie mówić - patrząc na skład w dzisiejszym meczu (do kontuzjowanych zawodników dołączyli kartkowicze: Baran i Giza, niepweny jest występ Skrzyńskiego) REMIS będzie wynikiem jak najbardziej satysfakcjonującym kibiców.... Ważne, że dzisiaj można wreszcie zagrać spokojnie, bez presji, bez bez zbędnego obbciążenia psychicznego i pokazać wszystkie walory.... No cóż mecz za nie wiele ponad godzinę.... Zobaczymy jak będzie.....
Wygrywamy 1-0, Drumlak!
Ps.Niestety nie jestem na meczu - chory:(.
No i już przegrywamy... 1:2....
Przytuła !!!
2:2
Kurrrrrrwa - czemu mnie tam nie ma???!!! Matura :[[[[[[[[[[[
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL
Bojarski!
JEE !!!!!!!!!!!!
3:2
Bojarski z karnego !!!!!!!!!!
KONIEC !!!!!!!!!
3:2
Veni, vidi, vinci!!!!!
Dlatego piłka jest piękna!!!!!
CRACOVIA PANY!!!!!
Piłka nie była piękna , bo trener Michnikiewicz mówił, że grali prostopadłą piłką.
REWELACYJNY MECZ, REWELACYJNE WIDOWISKO!!! KTO NIE BYŁ MA CZEGO ŻAŁOWAĆ.... Mecz w którym było wszystko, co lubi oglądać kibic piłkarski.... Pięć bramek z czego jedna przepiękna (bomba Przytuły na 2-2), sytuacja zmieniała się jak w kalejdoskopie.... Najpierw po ładnej akcji, centrze Bojarskiego i główce Drumlaka uzyskujemy prowadzenie w 5 min. meczu.... W drugiej połowie Lech przycisnął i strzelił dwie bramki obejmując prowadzenie 1-2.... Po tym golu wydawało się, że nasi piłkarze już nie są w stanie zmienić niekorzystnego wyniku.... Tymczasem w kilka minut po stracie drugiego gola fantastyczna bomba Przytuły i jest remis 2-2.... To było mało dla naszych piłkarzy, którym remis dawał w 100% utrzymanie.... Przycisnęli jeszcze raz i na 6 minut przed końcem meczu z Bojar z rzutu karnego ustalił wynik meczu. W sumie zasłuzone zwyciestwo naszych piłkarzy, którzy wykazali więcej determinacji od Lecha, stworzyli znacznie więcej sytuacji.... STYL W JAKIM OSIĄGNĘLI TO ZWYCIĘSTWO MUSI BUDZIĆ OGROMNY PODZIW, PATRZĄC NA SKŁAD W JAKIM PRZYSZŁO DZISIAJ GRAĆ.... BRAWA DLA CAŁEJ DRUŻYNY I DLA TRENERA BIAŁASA.... Chyba już nikt z kibiców nie będzie płakał za Stawowym , który jak widać nie był jakimś wybitnym trenerem.....
A ja powiem tak. Mieliśmy wiele szczęścia i Olszewskiego w bramce. Co do reszty to Piękna bramka Przytuły. Panowie powinni zastanowić się nad sobą. Profesor przedwcześnie zapowiedział podpisanie nowych kontraktów.
KOTU jakby Bania trafił z metra to było by 2 : 0 i po meczu. Ładny wyrównany mecz , najlepszy nasz w tym sezonie . Białas Stefan coraz bardziej mi sie podoba . Zajebista bramka Przytuły ale jescze leepsza wg mnie Drumlaka .
trafil z metra, ale pierdolisz, ledwie doszedl do tej pilki....
Mecz rewelacja a doping SUPER REWELACJA /tylko na B czasami przysypiali/
BRAMKA DRUMLAKA RÓWNIEŻ BARDZO ŁADNA
DOBRY MECZ PRZYTUŁY DEBIUTANT W PASACH TEŻ OK OGÓLNIE FAJNY MECZYK
I GRA BANI JUŻ TEZ TAK NIE WKURWIA OKA CHOĆ PRZYWYCZAJENIE ZOSTAŁO DO NADAWANIA NA NIEGO
Z metra !, a nie przypadkiem z 12 metrów,po ślicznej akcji .Ale takie kłótnie mi się podobają ,kto strzelił ładniejsza bramę!
A mnie podobał się w Lechu prawy obrońca, ten młody blondynek z "25", bodajże Marciniak. A tak na marginesie po połączeniu Lecha z Amiką, będzie kilku piłkarzy do wyjęcia.
Zajebista główka Drumlaka!!! Rewelacyjne parady Olszewskiego! Dzień konia Przytuły!
Rajdy Bojara i czasem Nowaka! Dobry doping. Nie bardzo chciało mi się iśc na ten mecz
bo podejrzewałem kiszkę typową dla końcówki sezonu ale to było to!
Qwa ile możana było wcześniej ugrać gdyby zamiast Mikulskiego był kotoś taki jak Białas!
Mamy naprawde dobrych chłopaków!
Dla takich bramek warto chodzić na Kałuży ,w Cracovii wszyscy na duży plus w Lechu podobał mi się Samba Ba ,jedna rzecz,której nie rozumiem to getry Przytuły,jak w pierwszej lidze można mieć inne getry niż reszta drużyny,mało profesjonalne w klubie z 10 milionowym budżetem
Z Sambą Ba to racja ,tylko dlaczego zszedł w przerwie(dla nas lepiej).Może inne getry Przytuła dostał za karę , albo jako znak przynależności do drużynu rezerw.
Przy stanie 1:0 to Bojar z pięciu metrów miał setkę i podał bramkarzowi.W sumie to zasłużone nasze zwuycięstwo.Najlepsi w naszej drużynie Drumi,Przytuła,Bojar,Nowaczek i Rzucidło.Na duże brawa mimo puszczenia dwóch bramek zasłuzył też Olszewski.
Proponuję zwrócić uwagę na taki mały szczególik: im bardziej dopingujemy Naszych, tym lepiej grają...Wnioski wyciągnijcie sobie sami. A tak poza tym, to mecz super. Można się, oczywiście, czepiać tego i owego, ale serce do gry...Paluszki lizać! I brameczka Krzysia, no po prostu - cymesik!
według mnie to był to najleprzy mecz CRACOVII w tym sezonie
nie można tak było wcześniej?
W Canal+ redaktor Surma sklecił reportaż o meczu, w którym przedstawił tezę, że Lech został skrzywdzony przez sędziego. Jako dowód przedstawił obraz z jednej z kamer z której jakoby widać, że Pawka zagrał piłkę w naszym polu karnym i Lech powinien mieć karnego.
Twierdzę, że na przedstawionym obrazie (z wyjątkowo niekorzystnego punktu widzenia) wcale dokładnie nie widać, że Pawka zagrywa piłkę ręką. Równie dobrze może to być zagranie piersią. Dziwi apodyktyczna forma stawiania tezy przezx pana redaktora.
Surma kwestionuje także rękę Świerczewskiego, po której Bojarski strzelił trzeciego gola.
Ja stawiam tezę, że pan Surma jest nierzetelnym dziennikarzem.
mój teść,
prawdziwe źródło cytatów
mawia w takich sytuacjach
"pies mu mordę lizał"
a ja zauważyłem coś innego - kolejny raz trafiamy brameczkę przy bardzo starej piosence z lat 80-tych: Cracovia gola, Cracovia gola (...) 1, 2, 3, 4 gola :)
Przytuła ma inne specjalistyczne getry ze względu na niedawną kontuzję, a nie dlateog, że Filipiaka nie stać na komplet dla całej drużyny :D
Blady Niko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W Canal+ redaktor Surma sklecił reportaż o meczu,
> w którym przedstawił tezę.......
Jak znam życie sprawa ta zostanie okrutnie rozdmuchana, wiadomo przecierz że Cracovia to bandyci i nożownicy
W swojej wypowiedzi dla Radia Kraków Michniewicz w nieco spokojniejszym tonie (w porównaniu z Surmą) oświadczył, że Lech został skrzywdzony przez sędziego.
Nie rozumiem tych nielicznych forumowiczów, którzy nie do końca są zadowoleni z gry Pasów w dzisiejszym meczu.... Przecież w takim składzie jak dzisiaj, zagrali chyba na 150% swoich możliwości.... Ja osobiście byłem pełen podziwu.... Najważniejsze jest jednak to, że przez całe 90 minut było widac ogromną wolę walki, ambicję. Nic bardziej nie irytuje kibiców jak brak zaangażowania, brak ambicji.
Przypomnialo mi sie Podbeskiedzie:-)
Fajny meczyk - czy najlepszy w sezonie, to dosc dyskusyjne, ale z cala pewnoscia najlepszy w tej rundzie.
Przede wszystkim ostatnie wystepy pod wodza Bialasa pokazuja, ze problem nie lezy w tym, ze mamy slabych zawodnikow, tylko w tym, zeby tych zawodnikow odpowiednio ustawiac, trenowac, motywowac.
Warto tez chyba zauwazyc, ze trener Bialas ma do dyspozycji jeszcze wezsza kadrowo Cracovie, niz mialo to miejsce w przypadku trenera Mikulskiego, a mimo to zamiast rozkladac rece i pytac "no ale co ja mam zrobic?" - po prostu robi ;-)
Mysle, ze dzisiaj wiekszosc kibicow z pewnym radosnym niedowierzaniem przecierala oczy widzac chocby jak efektownie chodzila "klepka" - szczegolnie miedzy Bojarskim, Drumlakiem i Wackiem. Co prawda byly tez przestoje, w ktorych Lech lapal oddech i "siadal na nas", ale postep w stosunku do niedawnych jeszcze wystepow jest bardzo znaczacy i nie trzeba o tym chyba nikogo przekonywac. Pomiedzy meczem Cracovia - Gornik Leczna, a Cracovia - Lech po prostu nie ma porownania!
gdzie moge znalezc teraz bramki Cracovi z dzisiejszego meczu??!!
Co do Pana Surmy. Jego reportaże zrobiły się skrajnie nie obiektywne. Ręke Nowaka trudno ocenić . Co do karnego. Jeżeli zawodnik Lecha nie zbił by tej piłki trafiła by do naszego grojka . W takich sytuacjach gwiżdże sie karnego. Oczernił jak mógł głównego a o tym matole z wąsem na lini się nie zająknął.
dużo już powiedziano
DLA TAKICH MECZÓW WARTO BYĆ KIBICEM
bardzo fanjny mecz
dziękuję
Warto dodać, że Przytuła posłał w okienko tą swoją petardę za pomocą poważnie kontuzjowanej w jesieni nogi (lewej). Po zakończeniu meczu oświadczył w wywiadach dla C+ i Radia Kraków, że był to ostateczny test stanu kończyny, po którym można stwierdzić że została w końcu wyleczona.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)