skala 1-10
skład Pasów:
NIE STOSUJEMY OCEN POŁÓWKOWYCH
Olszewski -
Wacek -
Skrzyński -
Rzucidło -
Nowak -
Bojarski -
Przytuła -
Giza -
Baran -
(69' Drumlak) -
Pawlusiński -
(55' Joao Paolo) -
Bania -
(90' Moskała) -
-
-
Oceńcie piłkarzy! - sezon 05/06 - 26 kolejka (Pogoń Szczecin)
Olszewski - 7, ale jak dostał plombę w słupek,to se pomyślałem że nie wie jak się zachować przy wolnych ,
Wacek -6 ,jedna interwencja fatalna, trzy (co najmniej )fenomenalne.
Skrzyński - 6
Rzucidło -6 dobrze że popełnił przewinienie taktyczne bo mogliśmy to zremisować
Nowak - 6 pobiegał se zdrowo
Bojarski - 7 mimo słabego początku, koniec całkiem niezły przypominał mi Bojara
z "przed lat"
Przytuła - 6 z początku działał mi na nerwy, ale chłop się w końcówce wyrobił.
Giza - 6, jak na jego zdolności to mógł się lepiej postarać , strzały z wolnych prawie dobre ,cholera prawie...
Baran - 7 ,pracowity , bez kartki!!, za to z kontuzją ...
(69' Drumlak) - 7, a nawet mnie pozytywnie zaskoczył.
Pawlusiński - 6, cos go słabo widziałem oprócz tego ze Go połamali, sakramencka szkoda.
(55' Joao Paolo) -6,troche ożwczego chaosu wniósł , ale bez przesady.
Bania - 7, sam nie wiem jak go ocenic, strzelił tą najważniejsza tą wymarzoną, tę cudowną wspaniałą bramkę(tak wiem pewnie się przy tym potkną[b]ł[/b] i dlatego), ale co namarnował okazji to niech cholera wezmie.
(90' Moskała) -bo
W pierwszej połowie ogólnie słabo. W drugiej znacznie lepiej.
Olszewski - 8
Wacek - 6 (jeden potworny błąd, ale Edi zmarnował setkę)
Skrzyński - 7 (wolne trzeba poćwiczyć)
Rzucidło - 6 (kilka dobrych interwencji, ale jedna fatalnie spóźniona interwencja, osłabienie drużyny, kosztuje go zapewne karę)
Nowak - 6 (nieźle, ale słabe strzały)
Bojarski - 6 (do przerwy słabiutko, po przerwie znacznie lepiej)
Przytuła - 6 (początek bardzo słaby, po przerwie się rozegrał, końcówka z konieczności na stoperze - średnio)
Giza - 5 (słabszy mecz, słabe wolne)
Baran - 7 (dobrze, zdjęty w obawie przed kartką)
(69' Drumlak) - 6 (początek niewyraźny, ale później grając w osłabieniu pokazał klasę)
Pawlusiński - 6 (piękna asysta)
(55' Joao Paolo) - 6 (aktywny, absorbował obrońców)
Bania - 6 (bramka świetna, aktywność niezła, ale rytniarz nie może marnować takich setek)
(90' Moskała) - b.o.
Kajak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Giza - 6,5 jak na jego zdolności to mógł się
> lepiej postarać , strzały z wolnych prawie dobre
> ,cholera prawie...
[b] prosze nie stosować ocen połówkowych!!! tylko pełne liczby. Dzieki [/b]
Zmieniłem
Olszewski - 6 (pewnie, za wyjątkiem jednej sytuacji, kiedy zbił piłke przed siebie, ach te jego wkopy)
Wacek - 7 (w obronie super, w ataku słabiej, dla mnie najlepszy)
Skrzyński - 5 (momentami zagubiony w obronie i przy rozgrywaniu piłki)
Rzucidło - 4 (jak Skrzynia, ale -1 za czerwień)
Nowak - 6 (ile on przebiegł dziś km ?)
Bojarski - 5 (obudził się pod koniec meczu, gdzie ten Bojar, który wkręacł rywali ?)
Przytuła - 4 (mało kreatywny, jako def pomocnik też niespecjalnie)
Giza - 5 (jego pozycja to środek pomocy, bo jako "podczepiony" napastnik słabo)
Baran - 6 (w normie)
(69' Drumlak) - 6 (pomogło doświadczenie, kilka b. mądrych zagrań w końcówce)
Pawlusiński - 5 (mam nadzieję, że nic poważnego mu się nie stało)
(55' Joao Paolo) - 6 (kilka rajdów, wywalczone rogi, co w końcówce b. ważne)
Bania - 6 (strzelił zwycięską bramkę +2, zmarnował 2 setki -2, dużo walki)
(90' Moskała) - bo
Olszewski - 7 pewny, szybki, wybicie piłki z wolnego zza muru to chyba 6 zmysł. Minus - jego wybicia do przodu do strata piłki
Wacek - 7 był tam kiedy go potrzebowali. Szkoda że nie szedł do przodu
Skrzyński - 7 trochę chyba nie jest jeszcze pewny, dobrze że wrzucał do przodu, żle że niecelnie
Rzucidło - 4 ocena zdecydowanie obniżona za kartkę. Zrobił to samo co Skrzynia w I połowie, a zleciał. Może brak mu cwaniactwa? Obok Skrzyni nie wyglada na mniej ogranego. Ogromne poświęcenie przy niektórych "spawach"
Nowak - 5 jestem laikiem i nie wiem czy te jego sprinty to celowe czy brak techniki?
Bojarski - 6 wraca do formy ale nie wiem co będzie z mocniejszym przeciwnikiem. Ciężko go oceniać. Mocno się stara, ale ...
Przytuła - 7 podobał się. Jak Rzucidło spadł sprawnie bronił bramki, przytrzymał piłkę w środku, mało strat. Dzięki Bogu że go k t o ś przywtrócił do I drużyny
Giza - 5 poprawny występ w środku, ale dużo strat i podania też nie zawsze dochodziły. Trzeba sobie jasno powiedzieć że z takim przeciwnikiem to on powinien błyszczeć
Baran - 5 bał się ostro wchodzić, ale też nie musiał. Na moje oko to o się dziś błąkał. Ale zastrzegam się że mnormalnie laik jestem
(69' Drumlak) - 5 dawno przestałem sobie coś po nim obiecywać. Nie zaskoczył in plus ani in minus
Pawlusiński - 5 porównałbym do Barana, Gizy i Bojara. Wszyscy mają potencjał, a coś im nie wychodzi. Przy tym faulu, ja myślałem że specjalnie tak poszedł, żeby Brazil dostał kartonik, a on się nabawił kontuzji...
(55' Joao Paolo) - często szedł 1 na 1 i chyba przegrał 80% pojedynków. Niech pogra w rezerwach...
Bania - 6 strzelił, zmarnował, czemu się tak dziwnie zastawia tyłem do bramki że nie utrzyma piłki?
(90' Moskała) - bo
Olszewski - 7 - przy tym słupku to nie miałby żadnych szans obrony
Wacek - 7 przy tym wybijaniu piłki pod koniec II połowy, przypomniał mi III ligowy mecz w Rzeszowie ze Stalą, kiedy to wyłożył piłkę Klocowi.
Skrzyński - 5 - za nerwowo, a wydawałoby się, że jest najbardziej doświadczonym graczem obrony
Rzucidło - 5 - na nowicjusza to i tak dobrze; + za decyzję faulu taktycznego; - za doprowadzenie do tej sytuacji
Nowak - 7 - może przerobić go jak Bastera na obrońcę? - w sumie nasza żelazobetonowa obrona poraz pierwszy od dłuższego czasu na ZERO!!!
Bojarski - 4 - no ten sezon najsłabszy z całej kariery w Cracovii
Przytuła - 5 - nie najlepiej, ale miał jedną piękną interwencję jako ostatni obrońca
Giza - 5 - przeciętnie; jeden ładny strzał z wolnego, po którym chyba większość z nas widziała już piłkę w siatce
Baran - 5 - słabiej, ale to chyba konsekwencja ostrożnej gry; kontuzja?
(69' Drumlak) - 5 - dobrze przetrzymywał piłkę w przciwieństwie do pozostałych naszych graczy, którzy nie wiedzieć po co przy stanie 1:0 i grze w dziesiątkę starali się atakować na hurra.
Pawlusiński - 5 - niestety nie zagra chyba w tym sezonie
(55' Joao Paolo) - 6 - dawać go częściej!
Bania - 6 - Ba... - strzelił ładną bramkę, ale jak by się czuł po meczu gdyby jej nie strzelił? Więcej cwaniactwa i zimnej krwi!
(90' Moskała) - bo ( nie dotknął piłki)
Olszewski - 7
Wacek - 7
Skrzyński - 7
Rzucidło - 7
Nowak - 7
Bojarski - 7
Przytuła - 6
Giza - 6
Baran - 7
(69' Drumlak) - 6
Pawlusiński - 6
(55' Joao Paolo) - 6
Bania - 7
(90' Moskała) - bo
Olszewski - 7 - raczej pewny i spokojny, dwa razy nieco spóźniony z interwencją, ale bez konsekwencji. Powinien cześciej starać się wyłapywać piłki na przedpolu.
Wacek - 6 - nie był to bezbłędny jego mecz, ale również obyło się bez poważniejszych pomyłek. W obronie parę razy przeciął bardzo niebezpieczne podania, ale nieco słabiej było w grze do przodu.
Skrzyński - 4 - wiele, wiele błędów, kilka niepotrzebnych strat i pełne zatracenie się w wybijaniu piłki lewą nogą, nawet wtedy gdy piłka spada mu na prawą, a to często powoduje kiksy i niecelne zagrania. Wolny bardzo źle uderzony z dobrej pozycji. Generalnie słabo i momentami nieporadnie.
Rzucidło - 5 - do 75 minuty występ naprawdę poprawny, bez większych potknięć, raz czy dwa nawet musiał naprawiać to co zepsuł jego partner ze środka i wychodziło mu to dobrze. Brawo za walkę, ambicję i w gruncie rzeczy słuszną decyzję faulu na wychodzącym na czystą pozycję zawodniku Pogoni. Teraz po meczu można nawet stwierdzić, że być może uratował nam trzy punkty (ale mimo to -1 za "czerwień").
Nowak - 5 - pamiętam innego Pawkę z III i II ligi. Ten nie jest tak ambitny, waleczny, szybki, sprawny i "wszechwidzący" jak tamten. Dziś to pewnie wina pozycji, na której grał po raz drugi w ostatnich latach. To było widać, choć paradoksalnie Pogoń więcej zamieszania robiła z naszej prawej strony boiska. Wrzutki Pawła od pewnego czasu są niecelne, a drybling nie tak efektywny i dziś też to było widać.
Bojarski - 5 - dla mnie chyba największy zawód tego meczu. Słaby, wolny, bez dryblingu, spowalniający akcje. Trudno cokolwiek dobrego powiedzieć o jego grze dziś.
Przytuła - 5 - niestety podobnie jak Bojar. Wiele strat i niepotrzebnych, bezproduktywnych dryblingów. Trochę zagubiony, jakby ciągle był tuż po długiej przerwie. Najlepiej zagrał chyba ostatnie 15 minut, gdy w miarę udanie zastąpił Rzucidłę na środku obrony.
Giza - 7 - początek taki sobie, m.in. jedna strata, ale później pokazał Piotr, że nie na darmo to on jako jedyny z Cracovii jest powoływany do kadry Janasa. Naprawdę zaczyna rządzić i dzielić na boisku, choć w dzisiejszym meczu ważniejszymi jego cechami była waleczność i nieustępliwość, które wielokrotnie pokazał. Szkoda trochę tych kilku świetnie zagranych piłek, które albo marnowali koledzy, albo z trudnością przechwytywali obrońcy Pogoni. Cieszę się również z tego, że Gizmo zabrał się za wykonywanie wolnych, bo chyba jednak robi to najlepiej w zespole, czego dowodem były dwa minimalne niecelne uderzenia. Dziś to na pewno nie było spotkanie, w którym mógł pokazać wszystko na co go stać, a mimo to zagrał naprawdę nieźle.
Baran - 7 - niesamowita ambicja, walka, pracowitość, a raczej ciężka harówa na całym boisku. Poza tym umie bez kłopotu przejść zwodem jednego czy drugiego rywala. Bardzo ważny w zespole zawodnik. Dziś zaliczył pozytywny występ i przede wszystkim zakończył go bez kartki, co powoduje, że w ciężkim meczu z Polonią będzie miał nam kto czyścić środek pola. Szkoda tylko, że ciągle tą pauzą jest zagrożony, bo na koniec ligi Arek bardzo, bardzo się nam przyda. Właśnie w coraz lepszym duecie Giza - Baran upatruję naszych największych szans i najbardziej na nich wałśnie liczę.
(69' Drumlak) - b.o.
Pawlusiński - 6 - dobre spotkanie w wykonaniu Darka. Niektórych jego zagrań i ogromnego poświęcenia z dzisiejszego meczu tak szybko chyba nie zapomnimy. Jeśli kontuzja to coś poważnego to będzie to bardzo duże nasze osłabienie. Dziś Darek wybiegał wiele więcej kilometrów niż większość zawodników na boisku, zagrał Bani piłkę po prostu idealną na głowę i ten gol to w 50 % jego zasługa. O niesamowitej walce już pisałem, jeszcze chce podkreślić jedną rzecz, piękną rzecz - Ci, co byli na C widzieli bardzo dobrze po meczu. Nie tylko to jak bohatersko z uszkodzoną rękę Darek dziękował kibicom starając się bić im brawo, ale przede wszystkim to, jak w pewnym moemncie ucałował herb Cracovii na dresie. To było piękne i spotkało się z ogromną owacją kibiców. Dzięki Darek!
(55' Joao Paolo) - 6 - wartościowa zmiana. Kilka razy w końcówce świetnie utrzymał się przy piłce, co dało kolegom długie chwile wytchnienia i spokoju. Tecnicznie od większości Brazylijczyków z Pogoni o wiele lepszy. Cięzki do zatrzyamania w grze jeden na jeden. Szczęście, że go mamy, bo po ewentualnym wypadnięciu ze składu Darka Pawlusińskiego będzie go miał kto godnie zastąpić.
Bania - 6 - ciężko obiektywnie ocenić występ Piotra, gdy po jego kolejnych fatalnych pudłach cisnęły się na usta jedynie przekleństwa, a z drugiej strony gdy Piotrek zapewnił nam niezwykle cenne trzy punkty. Tak więc przynajmniej +1, a nawet +2 za bramkę, a reszty jego poczynań dziś nie podejmuje się oceniać.
(90' Moskała) - b.o.
Opisze tylko 2 :
Przytuła - do wymiany po 15 minutach, totalny chaos
Bania - do wymiany po 75 minutach, brak kondycji. Miał wejść Moskit, jak nie po 75 to przynajmniej w 90, kilka sekund po ukazaniu się tablicy z doliczonym czasie, bo w 93 to było właśnie o te 3 minuty za pużno !
Olszewski - 7 - pewny solidny i szczęscie mu dopisało!
Wacek - 5 - ten bład kiedy stracił piłke na lini pola karnego mógłnas wiele kosztować, ogólnie niezbyt pewny i i wolny jak cholera
Skrzyński - 5 - słaby, nie potrafił uspokoić gry obronnej
Rzucidło - 7 - lepszy niż Skrzyński, ocene zawyżam z uwagi na jego ostatnią akcję którą uratował nam zwycięstwo
Nowak - 8 - harował jak wół i w atkau i w obronie świetne wejścia poskrzydle
Bojarski - 7 - gdyby nie impotencja Bani byoby 2-0 i po meczu
Przytuła - 5 - niedokładne podania, gubił piłkę w środku pola chyba brakuje mu ogrania
Giza - 5 - jakoś tak słabo się angażował w grę, oczekiwałem po nim wiecej ale nie wzniósł się ponad "brazylijską" przeciętność
Baran - 8 - oprócz Pawki najlepszy w Pasach. Zdominował środek pola, Giza i Przytuła powinni sie od niego uczyć
(69' Drumlak) - 6 - hmmm dostaje średnią drużyny bo po jego wejściu utrzymaliśmy wynik
Pawlusiński - 6- ładnie szrpał swoją stroną ale brakowło wykończenia
55' Joao Paolo) - 6 -w końcówce absorbował uwagę graczy Pogoni, dobra technika niestety nie błysnął jakąś bramkową akcją
Bania - 6 - stzrelił gola który zapewniłnama trzy punkty ale z pewnościa nie tak powinna wygladać gra naszych napistnikó i naszego kapiatana
(90' Moskała) - BO
No to chyba byłem na innym meczu. Rozumię PAnowie, że nasi wygrali i entuzjazm wam się udzielił, w końcu to pierwsze zwycięstwo od pół roku ale...
Olszewski - 5 jedna dramatyczna interwencja , jedna świetna, ale stoi jak przyklejony do linii
Wacek - 5 jeden koszmarny błąd , kilka bardzo dobrych wślizgów, solidny drugoligowy poziom
Skrzyński - 5 byłoby lepiej gdyby nie idiotyczny błąd zakończony kartką i b. groźnym wolnym
Rzucidło - 5 z tego jeden za czerwoną kartkę ( he, he) uratował nam być może punkt.
Nowak - 5 dał z siebie wszystko tzn. umarł koło 70 minuty
Bojarski - 5 to nie jest ten dawny Bojar
Przytuła - 3 najsłabszy oprócz Bani, gdsy został przesunięty do obrony to przynajmniej wybijał piłki do przodu
Giza - 5 technicznie to on jest najlepszy u nas tylko nic z tego nie wynika.
Baran - 5 bo nie dostał kartki
(69' Drumlak) - 3 jak zwykle słabo
Pawlusiński - 4 bo zostawił zdrowie na boisku, kompletnie zatracił formę.
(55' Joao Paolo) - 5 Najlepszy z kolorowych
Bania - 4 z tego 3 za bramkę w trudnej pozycji, poza tym dramat, SKUTECZNOŚĆ.
(90' Moskała) - BO.
Zastrzegam, że widziałem tylko 2 połowę:
Olszewski - 7
Wacek - 5
Skrzyński - 5
Rzucidło - 6 (faul taktyczny był niezbędny)
Nowak - 7
Bojarski - 8 (dzisiaj był jedynym rozgrywającym)
Przytuła - 6
Giza - 6
Baran - 6
(69' Drumlak) - 6
Pawlusiński - 7 (bardzo dobrze zapowiadała się akcja, w której go faulowali)
(55' Joao Paolo) - 6
Bania - 6
(90' Moskała) - b.o.
Olszewski - 5
Wacek - 3
Skrzyński - 3
Rzucidło - 2 - a dwójka a nie jedyneczka za to, że sfalował. Mógł tego nie zrobić - była by jedyneczka
Nowak - 8 - najlepszy
Bojarski - 5
Przytuła - 3
Giza - 5
Baran - 3 - Nie wiem ale z tego co widzę albo go katrki przestraszyły, albo...
(69' Drumlak) - 2 - te podania do Bojara, których nie było...
Pawlusiński - 6 - za bramkę
(55' Joao Paolo) - 7 - tak mi się nie podobał. Ale wiedział jak grać w takiej sytuacji. Gdybym powiedział, że utrzymaliśmy wynik dzięki jego grze to wiele by mi nie można zarzucić
Bania - 6 - za bramkę
(90' Moskała) -
Olszewski - 6 - Sławek wprowadza spokój w drużynie...
Wacek - 4 - Witja tak jak w Wodzisławiu nie najlepiej
Skrzyński - 6 Ostoja obrony
Rzucidło - 5 + 1 ( dzięki za faul ... dał nam 3 pkt. Zachował się jak należy w tej sytuacji)
Nowak - 7 - najlepszy mecz Pawki od dawna
Bojarski - 5
Przytuła - 4
Giza - 5
Baran - 5
(69' Drumlak) - 4
Pawlusiński - 5
(55' Joao Paolo) - 4
Bania - 6 ( miał 3 sytuacje strzelił 1 gola...czego chcieć więcej od środkowego npastnika?????)
(90' Moskała)
Olszewski - 6 - dwa błędy, i te wykopy...
Wacek - 5 - pół na pół, interwencje na przemian świetne i słabe a jedna tragiczna dobrze, że bez konsekwencji
Skrzyński - 5 - bardziej nerwowo niż w Wodzisławiu (no chyba, że w TV to inaczej wygląda, bo Odrę widziałem w canal plus)
Rzucidło - 6 - jakby nie on, to by znów był remis
Nowak - 7 - chyba najlepszy mecz Pawła w tym roku
Bojarski - 6 - kilka przebłysków
Przytuła - 4 - ani dobrze, ani źle
Giza - 6 - świetne podania prostopadłe, ze dwa, trzy, ale ze strzałami kiepsko
Baran - 5 - chyba bał się kartki
(69' Drumlak) - 5 - niby słabo, ale jakby to on wszedł w Wodzisławiu za Bojara... Grę olewa, ale umie ją uspokoić.
Pawlusiński - 6 - w tym +1 za asystę
(55' Joao Paolo) - 5 - w tym +1 za wybity z bramki strzał
Bania - 4 - w tym +2 za bramkę i -3 za zmarnowane dwie setki i trzy inne mniej "setne" sytuacje
(90' Moskała) - bo
Olszewski - 8
Wacek - 7
Skrzyński - 7
Rzucidło - 7
Nowak - 7
Bojarski - 8
Przytuła - 5
Giza - 6
Baran - 7
(69' Drumlak) - 6
Pawlusiński - 8
(55' Joao Paolo) - 6
Bania - 6 (tylko za zwycięskiego gola)
(90' Moskała) - ....
Sto procent zgody z GTX
No to chyba byłem na innym meczu. Rozumię PAnowie, że nasi wygrali i entuzjazm wam się udzielił, w końcu to pierwsze zwycięstwo od pół roku ale...
Olszewski - 5 jedna dramatyczna interwencja , jedna świetna, ale stoi jak przyklejony do linii
Wacek - 5 jeden koszmarny błąd , kilka bardzo dobrych wślizgów, solidny drugoligowy poziom
Skrzyński - 5 byłoby lepiej gdyby nie idiotyczny błąd zakończony kartką i b. groźnym wolnym
Rzucidło - 5 z tego jeden za czerwoną kartkę ( he, he) uratował nam być może punkt.
Nowak - 5 dał z siebie wszystko tzn. umarł koło 70 minuty
Bojarski - 5 to nie jest ten dawny Bojar
Przytuła - 3 najsłabszy oprócz Bani, gdsy został przesunięty do obrony to przynajmniej wybijał piłki do przodu
Giza - 5 technicznie to on jest najlepszy u nas tylko nic z tego nie wynika.
Baran - 5 bo nie dostał kartki
(69' Drumlak) - 3 jak zwykle słabo
Pawlusiński - 4 bo zostawił zdrowie na boisku, kompletnie zatracił formę.
(55' Joao Paolo) - 5 Najlepszy z kolorowych
Bania - 4 z tego 3 za bramkę w trudnej pozycji, poza tym dramat, SKUTECZNOŚĆ.
/Docent nie widząc I połowy nie ma czego żałować/
Mecz emocjonujący, wygrany szczęśliwie, ale w sumie piłkarsko słaby. I połowa to kompletna kicha Przytuły, Bojara i Gizy.
Olszewski - 6
Wacek - 5
Skrzyński - 6
Rzucidło - 5
Nowak - 7
Bojarski - 5
Przytuła - 5
Giza - 5
Baran - 6
(69' Drumlak) - 5
Pawlusiński - 5
(55' Joao Paolo) - 5
Bania - 6
(90' Moskała) bo
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)