powinien odejść.......
-
-
STEFAN BIAŁAS MUSI ODEJŚĆ?
Czy zarząd ma już telefon do Michniewicza?
Jeśli nie, to jest to ostatni moment, by go odnaleźć i wykręcić!
formuła współpracy z panem Białasem powoli zdaje się wyczerpywać...
Dotyczczas rozegrane mecze pokazują,że Białas nie ma koncepcji na prowadzenie tej druzyny,a kompromitujaca porażka z drużyną będącą zlepkiem zawodników niechcianych nawet w klubach drugoligowych dopełnia czarę goryczy.Z przebiegu rozegranych dotychczas spotkań powinniśmy być co najmniej na trzecim miejscu ,ale drużyna we frajerski sposób zgubiła 7-8 punktów i nie było nikogo, kto byłby w stanie w trakcie tamtych meczów temu zapobiec.Czas na kogoś nowego i tu chyba Michniewicz byłby najlepszym kandydatem.
Wojtek brał całą winę na siebie, Stefek dziękuje i gratuluje piłkarzom.
Zapatrzył się po prostu na swojego poprzednika Mikulskiego, który po którymś tam z kolei przegranym meczu 0-2 w Bełchatowie był zadowolony z postawy drużyny i cieszył się, że przegraliśmy tak nisko...
Białas pewnie powiedziałby to samo, bo chyba wprowadzenie obrońcy za ofensywnego skrzydłowego (Wacka za Szwajdycha) przy stanie 1-3 miało służyć właśnie obronie wyniku...
Niestety wynik się powiększył i pozostało mu tylko pochwalić drużynę za "dobry mecz i walkę".
Bez komentarza....
Jak tak dalej pójdzie to przed nastepnym meczem bierzmy walkower . Bedzie mniejszy wstyd .
w każdym razie Stefanowi sie zbiera ciekaw jestem czy doczeka derbów...
oby nie, bo jak usłyszę po wdupconych derbach podziękowania za walkę i dobry mecz to po prostu nie zdzierżę...
Nie oglądnąłem niestety meczu w C+ ale słyszałem Białasa dziś w radiu. Bronił się bardzo inteligentnie twierdząc ,że do 70 minuty grając w 10-ke stworzyli wiele sytuacji na wyrównanie i dopiero potem opadli z sił...
no i pogoda, strzały życia górnika itd...
Cóż kto na spokojnie ogladnął dziś w TV niech napisze jak to wyglądało.
Khalid - nie wiem o jakich sytuacjach mówił Białas. Jakkolwiek rzeczywiście w pierwszej połowie wyglądało, że jeszcze nie wszystko stracone, to od początku drugiej był DRAMAT. Zabrze grało jakby walczyli o życie, non stop dochodzili do sytuacji strzeleckich, my po raz pierwszy pod bramką Górnika byliśmy chyba po 20 minutach od rozpoczęcia drugiej połowy. Zabrze jest słabe technicznie i beznadziejnie nieskuteczne, mogli spokojnie nam jeszcze 4-5 więcej puknąc. Białas po prostu stara się zamydlic oczy tym, ktorzy tego "spektaklu" nie widzieli.
dlatego pytam....
Potwierdzam - w drugiej połowie górnicy mieli MULTUM okazji do strzelenia bramki, nasza gra obronna NIE ISTNIAŁA, jaśnie panowie piłkarze dostojnie poruszali sie po boisku.
I jeszcze jedno - żeby te "strzały życia" w ogóle mogły zostać oddane niezbędne były warunki do ich oddania, a taki komfort (czyli żadnego obrońcy w promieniu 7 metrów) zapewniali gospodarzom ludzie w czarnych strojach, którzy przez przypadek znaleźli się na zabrzańskim boisku.
I to by było na tyle w temacie "walki i dobrego meczu" w wykonaniu podopiecznych Białasa.
wszystko przez czarne stroje ;)
swoją drogą przypominacie sobie kiedy ostatnio wygraliśmy grając w czarnych strojach?
4 dni później
BIAŁAS Xia Tai
dla niezorientowanych po chińsku
Białas powinien podzielić losy Magiery.
E myślę ,że już nie jest trenerem Cracovii....
to kiedys był? wytypowac losowo 11 zawodnikow i powiedziec im zeby zagrali o zwyciestwo to i ja potrafię...
druzyna z kazdym meczem cofa sie w rozwoju, a szkoda bo zawodnikow zlych nie mamy
Kto zna podstawową 11 Pasów w rundzie jesiennej 2006?
Najbardziej mnie przerażała sytuacja po golach. Po naszym nasi jak zimni zawodowcy u Arkowców mega radość. Obawiam się ,żeproblem jest większy niż tylko trener...Tej drużynie trzeba dac jakiś cel i jakąś wizję rozwoju+ gościa który potrafi to realizować ...
Bo czy układ Tabisz+Majewski+Łach będzie się w praniu wiele lepiej sprawdzał niż Tabisz+Białas+Łach????
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)