Nie ulega wątpliwości, że to nas czeka w nastepnym sezonie hokejowym:).... Zapewne bardzo nieliczni kibice zorientowani są, na jakich zasadach odbywa sie ten turniej (jak w temacie) .... Ja wiem tylko tyle, że na początku jest podział na grupy czterozespołowe, przy czym w każdej grupie gospodarzem turnieju jest jedna z drużyn tej grupy (mecze każdy z każdym) a do dalszych gier awansuje zwycięzca grupy.... Dalej juz nie wiem jak to się toczy, gdyż poza jednym sukcesem Unii Oświęcim w ostatnich latach (kiedyś awansowała do finałowej piątki tych rozgrywek) każda z Polskich druzyn odpadała w pierwszej fazie.... Zapewne wielu kibiców zaciekawi system tych rozgrywek w których przyjdzie nam uczestniczyć juz niedługo.... Czy może ktoś zorientowany w temacie po krótce opisać ich system, począwszy od pierwszej rundy, aż po sam finał? Może za szybko poruszam ten wątek, gdyż jeszcze nie wszyscy ochłonęli po zdobyciu Mistrzostwa Polski, ale co sie odwlecze to nie uciecze....
-
-
Europejskie Puchary....
ja niw wiem na czym to polega
ale chce jechac na hokej do Budapesztu...
Ja myślę, że lepiej do Pragi.
A ja myślę, że najlepiej byłoby zorganizować taki turniej w naszej szopie. I splendor dla miasta i zszokowani przeciwnicy zanim by się zorientowali, że gramy na lodowisku już by przegrywali. No i promocja dla ME w piłce nożnej.
PAS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A ja myślę, że najlepiej byłoby zorganizować taki
> turniej w naszej szopie. I splendor dla miasta i
> zszokowani przeciwnicy zanim by się zorientowali,
> że gramy na lodowisku już by przegrywali.
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
heh ..
PAS jak zwykle klasa sama w sobie ...
;)
Wydaje mi się że do Pucharów jest jeszcze trochę czasu( oprócz problemu z halą:)) kilka wzmocnień dobre przygotowanie Rudolfa i powalczymy. Jęśli nawet nie zajdziemy dleko to zbierzemy doświadczenia że np: młody Pasiut za dwa lata rozpier... ich sam:)
PAS....Twój tekst mnie rozwalił z rana :-)
A czy rozgrywki Pucharu Kontynentalnego to jednyne eurpoejskie puchary w hokeju na lodzie ? .Kiedyś była Liga Mistrzów ale upadła a w rozgrywkach PK np. mistrza Czech nie było - najsilniejsze ligi hokejowe europy nie uczestniczą wogóle w pucharach ?
jest inny puchar dla najsilniejszych
a jak on się nazywa i gdzie wogóle można znależć jakieś wyniki ?
[url]http://www.iihf.com/hockey/ECC/2006ECC_Startup.htm[/url]
dzięki wielkie za to info - gdyby Cracovia mogła zagrać w takim towarzystwie........ale w PK grał np. Zvoleń czyli też niezłe ekipy tam grają
Czy ktoś zorientowany mógłby napisać, jakim systemem odbywają się rozgrywki (jeżeli się nie mylę, to na początku grupa, ale co później)? i kiedy mniej więcej poznamy przeciwników?
chyba do samego konca sa grupy i do finalu wchodza cztery najlepsze druzyny zwyciezcy czterech turniejow polfinalowych! Ale to chyba....:P
Gramy przy Siedleckiego! Nasz blaszak po Hala Targowa to jednak mecz u siebie;-) mamy juz wprawe, bo pamietam, ze jak kilka (kilknascie?) lat temu przyjechala jakas ekipa studentow z JUESEJ i zagrala kontrolnie z Pasami, to Amerykancom wmowilismy, ze to boczne lodowisko rezerw, a glowna hala jest w remoncie, poza tym sa za duzymi cieniasami i jeszcze porysowaliby nasz lod;-)
nie z Juesej tylko z Finalndii
i nie studentów tylko młodzieżowa ekipa (juniorzy - nie studenci - sportowcy)
No wlasnie... zawsze mi sie fakty historyczne pieprza;-) Aaa, ten Amerykanin to wzial mi sie stad chyba, ze gral jakis czas u nas takie wiekszy byczek - i znowu nie pamietam, jak sie nazywal i kiedy to dokladnie bylo... Obronca byl??? Karvin - wiesz na bank to, co mi sie gdzies tam miedzy dwiema szarymi komorkami kolacze;-)
Ja to Was chlopaki podziwiam, ze to wszytsko spamietujecie... Mnie sie juz wyjazdy sprzed roku na Amice i Grodzisk pomylily, bo w sumie czasec trasy taka sama byla;-)
PS. moze troche nie w temacie, ale mam nadzije, ze znawcy hokeja pasiastego pomoga: czy ma ktos info, co dzieje sie z Grzeskiem Lowasem - Lolkiem? Chlopak z Dabia, pozniej z Ugorka i 10tki hokejowej, gral u nas i w Sanoku, a ostatnie info to plotki o wyjezdzie do IIgiej (?) ligi niemieckiej. Czy ktos cos wie, co z Nim teraz sie dzieje? Gdzie gra, mieszka?
Jan Oloffson
pierwsza połowa lat 90tych 93/94 sezon chyba
Nooo wlasnie Karvinku, tylko chyba Jon, a nie Jan... ale moze mi sie znowu pop...mylilo;-) Moze cos jeszcze w speawie Lolka wiesz? Fajnie bylby spotkac starego znajomego po tylu latach...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)