Najpierw trzeba przejsc chłopów pańszczeźnianych ze zagrody Drzymały, a dopiero potem zastanawiac sie gdzie będzie finał(!)
GroclinChłopo-Dyskobol napewno wyskoczy ostro nabuzowany z bronami w łapach, dlatego nasi muszą takaze WALCZYC NA MAXA w obydwu meczach. Tu lezy klucz do ich wyeliminowania, bo mimo iz ten rywal nam nie lezy, to twierdze ze porazki były spowodaowane głównie znikomą walecznoscią naszych w konfrontacji z nimi (1-4, 1-3) Ale kiedy nasi grali WALECZNIE i bez kompleksów rozbilismy ich u siebie 2-0 i to wtedy kiedy rolinicy z Grodziska grali z powodzeniem z Hertą i Man.City...
PS:ten mecz w OE w sobote Majewski powinien potraktować jako poligon doswiadczalny, przed właściwym starciem we środe.
Pozdro.
-
-
Puchar Polski - temat zbiorczy ...
ze stadionem Polonii to chyba ktos sobie taki zarcik urzadzil :) beznadziejny pomysl jak dla mnie !
dev Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ciezko bedzie oj ciezko ALE jesli przejdziemy
> Groclin i w finale trafiny na Kolportera to juz
> nie bedzie zle bo tamci raczej sie załapia na
> UEFA z ligi
>
>
A co to jest Kolporter??I Groclin???Ja nie znam takich klubów...
Panowie życze wam powodzenia w półfinale z Dyskobolią i jestem przekonany, że sobie poradzicie:) Nam Dyskobolia zawsze lezała i najbardziej chcieliśmy trafić na nich, ale nie my, to wy ich pokonacie. A wielki finał będzie KORONKA-CRACOVIA. I niech wygra lepszy. Tylko też się zastanawiam gdzie mecz finałowy się odbedzie??? Zresztą ten regulamin jest chory...Nikt nic nie wie. My nawet nie wiemy z kim i kiedy będziemy grać ten półfinał. Pozdrawiam wszystkich Cracoviaków :D !!!
Fakt nikt nic nie wie.
Pozdro dla CK i do zobaczenia w Finale - może w pół drogi na Naprzodzie Jędrzejów lub na Nidzie Pińczów ;D
pytanko: czy w przypadku gdy druzyna ktora zdobywa pp ma juz zagwarantowane miejsce w uefa z tytulu miejsca w lidze, to nastepne miejsce w uefa dostaje kolejna (3.) druzyna w tabeli czy finalista pp?
Konwiktorska bardzo dobry pomysł. IC jedzie niecałe 2:45. Bilet "Tani Wagon" 29 zł.
Znaczy pewnie dałoby się w podobnej cenie specjala przez CMK.
Ale może najpierw wygrajmy z Dyskobolią? Układ meczów dobry.
A może zabrać piłkarzy z rodzinami i skoszarować na koszt klubu na Święta np we Wronkach?
Mecz Arka - Łęczna zweryfikowali jako...obustronny walkower, więc pewnie biorąc za podstawę wykładnie przepisy dotyczące rozgrywek w OE również w meczu PP Arka- Płock dadzą walkowera dla płockiego gts-u...
pasiak na zawsze Napisał(a):
> ze stadionem Polonii to chyba ktos sobie taki
> zarcik urzadzil beznadziejny pomysl jak dla mnie
> !
mozesz jakoś uzasadnić swoją wypowiedź ?
ja osobiście nie widze lepszej lokalizacji meczu Cracovia - Korona ...
( po ewentualnym awansie obu druzyn do finału )
szybkilopez Napisał(a):
> Agnan - to chyba siedzielismy niedaleko siebie
:)
>
> Moze mi umknelo to zagranie, za to mam w pamieci
> dwa kopniecia noga Kapitana Reda w sytuacji gdy
> trzeba bylo lekko wypuscic pilke za obronce.
a tak, też były... :)
zubereg Napisał(a):
>
> Z tamtej jedenastki do dziś żyje tylko pięć
> osób. Oprócz Mikołajczyka - Henryk Stroniarz
> (Chicago, USA), Andrzej Rewilak (USA, Filadelfia),
> Janusz Kowalik (Holandia), Waldemar Jarczyk
> (Niemcy).
>
>
Mój Boże... Ale się te Pasiaki rozjeździły...
Czterech pierwszych znakomicie pamiętam z czasów jak grali, najlepiej Mikołajczyka i Rewilaka...
Z "Interii":
Trener piłkarzy Cracovii Stefan Majewski uważa, że spotkania w półfinale Pucharu Polski z Groclinem Dyskobolią Grodzisk Wielkopolski nie będą dla jego podopiecznych łatwymi pojedynkami.
- To drużyna, która gra dobrze w defensywie. Nie strzela zbyt wiele bramek, ale też niewiele traci. Na pewno nie będzie łatwo, ale na tym etapie rozgrywek niczego innego spodziewać się nie można. Tu chodzi o finał! - powiedział Majewski.
Pierwszy mecz rozegrany zostanie w najbliższą środę (11 kwietnia) w Grodzisku Wielkopolskim, a rewanż dwa tygodnie później w Krakowie.
Kilka dni wcześniej - w sobotę - "Pasy" spotkają się z Groclinem Dyskobolią w rozgrywkach Orange Ekstraklasy, także na wyjeździe.
Jak poinformował w czwartek Majewski w sobotnim meczu nie zagra Arkadiusz Baran (problemy z kręgosłupem), Bartłomiej Dudzic, Tomasz Moskała i Michał Karwan. Dwaj ostatni dochodzą do siebie po urazach, ale - jak stwierdził Majewski - jeszcze za wcześnie na ich sobotni występ.
Co do Dudzica, to ma wydany przez Majewskiego... zakaz wstępu na obiekty klubowe. - Nie chce go widzieć na oczy - powiedział w czwartek Majewski.
Nie chodzi jednak o żaden konflikt na linii zawodnik - trener. Po prostu Dudzic jest chory, a krakowski szkoleniowiec nie chce, aby znów w jego zespole szalała grypa. Dlatego wspomniany piłkarz ma się do końca wykurować, a potem podjąć na nowo treningi.
Pod znakiem zapytanie stoi sobotni występ Piotra Bani. - Zakładam, że pojedzie z nami, ale nie wiem czy stan zdrowia pozwoli mu na wybiegnięcie na boisko - powiedział Majewski.
Informacja o wykluczeniu Arki już potwierdzona:
W czwartek późnym wieczorem Wydział Gier PZPN podjął decyzję, że zawieszona w rozgrywkach Arka zostanie ukarana walkowerem również ze nierozegrany rewanżowy mecz ćwierćfinałowy w Pucharze Polski z Wisłą Płock (w pierwszym spotkaniu w Płocku był remis 1:1). Groclin zagra z Cracovią, a Korona Kielce z Wisłą Płock w półfinałach piłkarskiego Pucharu Polski.
Groclin strasznie dla nas niwygodny rywal, ale jest do pokonania;].
rozjedziemy ich we wszystkich 3 meczach. basta
Tak jak wtedy gdy przyjechali z Mila pierwszy raz i nie wiedzieli co się dzieje.
EE FINAL W KIELCACH BYC MOZE< ZEBYSMY TYLKO Z 2-3 TYS BILETOW DOSTALI!!! MYSLE ZE SPOKOJNIE TYLE LUDZI BY POJECHALO!!!!!!!!!:)
właśnie Bartacid dobrze pamiętam ten mecz wtedy Groclin był przecież silny strasznie... teraz są dużo słabsi i musimy dać radę... nie ma co pisać jeszcze o finale tylko narazie myślmy o następnym meczu
mozna se marzyć nie :)??
no tak ale lepiej nie zapeszyc :P ja tam wierze w finał ale siedzę cicho :)
mialem jechac na dlugi weekend na tux'a pojezdzic na nartach prawie za free...
nie jade :) mam nadzieje na wyjazd gdzies w polske :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)