Cracovia nie jest prowadzona przez profesjonalistów...znających się na piłce.
Myślę że bańka mydlana pękła i trzeba.... ratować ligę i wyciagnąć wnioski na przyszłość.
W tym sezonie z takimi napastnikami za dużo nie zdziałamy.Czas powoli stawiać na młodość.
(może nie zWisła czy Legią ale innymi klubami)
-
-
Panie Prezesie Cracovii - ratuj Pan ligę!!!!
Nie, no spokojnie! Dlaczego na tym forum wszyscy reaguja zawsze albo hiper-euforycznie, albo szaleja z rozpaczy?! Gralismy bez kilku podstawowych zawodnikow, w mocno eksperymelntalnym skladzie, z nowym trenerem. Dobrze nie jest, ale moze wstrzymamy sie narazie z histeria o spadku z ligi?
Pytajacych: "dlaczego nie gral Uszalewski" pragne odeslac do ogladniecia meczu z Polonia. Dlaczego nie gral Wojciechowski nie wiem, ale moze dlatego, ze zamiast na obozy i treningi z pierwsza druzyna Jego Ekscelencja Ojciec Dyrektor Tabisz wysylal go na testy do Radomiaka. Ci, ktorzy tak "jechali" po Stawowym niech sobie teraz przypomna jak bardzo Stawowy zabiegal, zeby nie puszczac Piatka do Lechii i niech sobe teraz odpowiedza dlaczego to robil. A co do koncepcji Mikulskiego, jesli kogos to jeszcze interesuje, to Nowak i Pawlusinski sami sie zdeklarowali, ze wola grac jeden na lewej, drugi na prawej stronie obrony.
Moim zdaniem Mikulski jest gorszm trenerem od Stawowego i swoimi wypowiedziami bylem zawsze mocno scepytyczny wobec jego zaslug i kompetencji jako menagera, ale uwazam, ze teraz kiedy jest trenerem Cracovii to trzeba mu dac szanse! Przeciez gdyby nawet wystawil Uszalewskiego i chlopak by zrobil taki numer jak Plastik, to tez by sie na niego grom sypaly, ze wystawil juniorka, a do tego mlody chlopak bylby spalony na calej lini. Z proznego i Salomon nie naleje, takze w tej mierze dalbym sobie jeszcze na wstrzymanie z totalna krytyka trenera, bo tak jak pilkarza po jednym meczu oceniac jest trudno, tak i z trenerami roznie bywa. Zreszta, wracajac do kwestii umiejetnosci trenera, nas i tak nie stac na drogiego trenera, nie, nie! My musimy oszczedzac! Bron Boże NIE KUPUJEMY TEZ ZAWODNIKOW, o nie! My "PRODUKUJEMY PILKARZY NETTO"!
W tym miejscu mala dygresja: przyszedl mi na mysl sie niedawny felieton Macieja Rybinskiego we "Wprost". Autor pisze...
"(...) przypomnialo mi sie, co (...) Stalin powiedzial prezesowi zwiazku pisarzy sowieckich narzekajacych mu na poziom literatow: INNYCH PISARZY DLA WAS NIE MAMY. MUSICIE PRACOWAC Z TYMI, KTORZY SA."
No i mnie tez sie przypomnialo, bo to wlasnie tak u nas jest. Profesor tez skutecznie pozbyl sie "inych", a teraz moze powiedziec tylko: INNYCH PILKARZY/TRENEROW/DYREKTOROW DLA WAS NIE MAMY. MUSICIE PRACOWAC Z TYMI, KTORZY SA.
No, ale zeby bylo po rowno, bo przeciez nie chcemy byc oskarzani o trzecioligowe resentymenty i imperialistyczny kontrrewolucjonizm, a "w naszym klubie szczerosc - to norma"...
"LUBU DUBU, LUBU DUBU...!"
Albin i Baniowy byli w tv, bo trening byl o 20:30 wiec nie gadajcie,ze nie bylo ich na treningu. Nie robcie z Albina amatora.
Podzielam obawy Docenta .Gurdas problemem nie jest to że my nie kochamy sponsora, tylko to ze on nas już nie kocha.Jak sobie wyobrażasz walkę o pozostanie sponsora, skoro jego pewnie zniechęcili między innymi tych" 300 co byli w III lidze"a którzy bynajmniej nie kierują sie rozsądkiem i z którymi nie da się dyskutować( najlepiej o tym żeby poszli sobie kibicowac komu innemu), no ja na pewno nie czuje się na siłach.Masz jednak rację nowego sponsora nie znajdziemy (dopóki poziom debilizmu na naszych trybunach nie ośiągnie poziomu jako tako akceptowalnego).Każdy sponsor woli n.p. taki Groclin,który jest śmieszny ,ale w przeciwieństwie do naszego klubu kojarzy się normalnym ludziom pozytywnie.
depesz:
[i]Przeciez gdyby nawet wystawil Uszalewskiego i chlopak by zrobil taki numer jak Plastik, to tez by sie na niego grom sypaly, ze wystawil juniorka, a do tego mlody chlopak bylby spalony na calej lini.[/i]
Gdyby... A gdyby nie zrobił takiego numeru, i nawet jakby grał tak jak z Polonią to zdobywałby bezcenne doświadczenie. Uszalewski ma 18 lat i dobre warunki. Trudno sobie wyobrazić lepszą sytuację na debiut, niż w sytuacji kontuzjowanych: Radwańskiego, Bastera, czy Wacka. Pawlusiński już doświadczenia na bocznej obronie zdobywać na siłę nie musi. Z całym szacunkiem, ale Mikulski nie pojawił się w Pasach z księżyca i powinien to wyczuć. Poza tym jeżeli Wojciechowski nie jest kontuzjowany, to co się z nim stało. Dlaczego nie było go nawet na ławce rezerwowych?
No to może dołącze do dyskusji
Czemu wszyscy chcą rozwiązywać problemy transferów, zarządzania klubem, taktyki piłkarskiej a nie chcą pochylić się nad tym co ICH konkretnie dotyczy.
Jesteśmy kibicami.. prawda?? A jak wygląda doping? jak wygląda zachowanie na trybunach? Czemu bezkarnie dajemy obrażać osoby bezpośrednio związane z naszym ukochanym klubem? (np: okrzyki: złodzieje, po wczorajszym meczu albo Mikulski ty K....o i rzucanie śniegiem nawet w pana Madeje!!!) Czemu tak mało reagujemy na hołotę która wpycha się przed nas do wejścia i sztucznie, prowokując awanturę, wchodzi bez biletu (wczoraj byłem tego świadkiem) Czemu tak wiele się mówi o "kumatych" " "pewnych osobach" "pewnych grupach ludzi" a NIKT nie jest w stanie zapanować nad 14 letnimi gówniarzami, którzy rzucając śniegiem narażają klub na kary a nas na pośmiewisko przed całą Polską? (Nie rozsmieszajcie mnie, że w takiej sytuacji władze klubu będą traktować poważnie jakąkolwiek grupę kibiców, która będzie chciała cokolwiek załatwić).
Czemu dajemy się tak łatwo manipulować ludziom, którzy tracąc dawną pozycję i przywileje w klubie po przyjściu Filipiaka teraz prowadzą z NIM wojnę a do tej wojny używaja właśnie nas ( prowokacja z trenerem Motyką na stronie TP albo krzyki o zwolnienie Mikulskiego po 10 dniach pracy to dwa z tysiąca przykładów)
Czemu chcemy wchodzić na mecze za pół darmo a żadamy obsługi jak w Hiltonie??
CZY WY NIE WIDZICIE, ŻE JEDNYM Z GŁÓWNYCH PROBLEMÓW TEGO KLUBU JESTEŚMY WŁAŚNIE MY KIBICE???
Przecież to Z NASZEGO powodu klub ma problemy z reklamodawcami i założe się, że właśnie głównie z powodu kibiców NIKT nie byłby zainteresowany ewentualnym zastąpieniem Filipiaka jako sponsora.
Ktos pisze że Filipiaka prawie w ogóle w Cracovii nie widać .... a ja czesto widzę go na Wielickiej, w dresie, oglądającego z uwagą druga drużynę.
Nie chcę tworzyć tu jakiś pochwalnych pieśni na cześć Profesora ale to on zbudował od zera, doskonale prosperująca firmę a nie Goget czy wielu innych frustratów na tym forum. Jestem przekonany, że to MY najbardziej zniechęciliśmy Filipiaka do naszego klubu... wierzę, że jesteśmy w stanie to zmienić
Aha i jeszcze jedno Jestem za tym żeby przed meczem z gts-em sprzedawać bilety tylko na Wielickiej a wejście TYLKO z identyfikatorem!!
CO Wy z tymi śnieżkami;) Pamiętam jak wyglądały derby na Reymonta , nieustany obstrzał zawodników obu drużyn ze wszystkich trybun...Jakoś nikt z tego fundamentalnego problemu nie robił. Tak jak nikt nie robi problemu z wdzierających się w tłoku grupek na stadiony Legii , Wisły czy Pogoni. Bo to problem nędznej infrastruktury przy wejściu na Polskie stadiony a chętni na friko na całym świecie zawsze się znajdą!.
Co do rządań głowy trenera czy tego czy tamtego gracza to tez powszechne na świecie. W Realu spotkało to np nr1 światowej piłki Ronaldo a nawet symbol Kluby czyli Raula kiedy to trybuny rządały posadzenia go na ławce.
To wszystko normalne zjawiska wokółfutbolowe ,które są bardziej uciążliwe ze względu na fatalną Polską infrastrukture.
Fundamentalne problemy leżą zupełnie gdzie indziej a mianowicie w tym czy ktoś będzie inwestował w infrastrukture tak aby za 5 sezonów było prawie europejsko, czy ktoś będzie inwestował w drużynę aby stanowiła dobry nośnik reklamowy i czy będzie sensowne zarządzanie nie tylko kasą ale i sportem.
Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> CO Wy z tymi śnieżkami
Snieżkami, no bardzo smieszne ja bym ta niechciał w pałe zaliczyć taką śnieżką;)
Doskonale wiesz Khalid, że gdyby sędzia lub zawodnik dostał w głowę takim zmrożonym śniegiem to byłoby po meczu albo minimum kara z pięć tysiaków... ale przecież to kurwa nie ja płacę to co mnie to obchodzi....
Też bym nie chciał kajaku ale to problem kultury naszej młodej części społeczeństwa (czyli po naszemu Polskich małolatów w znacznej części wychowanych na filmach przemocy i grach "mordów i rzezi" w zupełnym braku poszanowania dla innej jednostki ludzkiej:( ) a nie jakiś wyróżnik naszego stadionu.
myślę, że nie chodzi o to, czy to jest wyróznik czy nie, ale aby ten śnieg zniknął do niedzieli; po cholerę nam walkower?
A nie zamknie nam PZPN aby trybun na derby?, wtedy mógłby zostać śnieg i po co sie martwić na zapas.;)
Khalid Napisał(a):
> CO Wy z tymi śnieżkami Pamiętam jak wyglądały
> derby na Reymonta , nieustany obstrzał zawodników
> obu drużyn ze wszystkich trybun...
aleś sobie poziom porównawczy znalazł :P
To może jeszcze zatrudnijmy jako piłkarzy: mordercę Dudkę, psycholi Kaliciaka, Kuzerę i Mijajlovica i podobnych, a prezesem Klubu zróbmy kogoś z wystawy w IPN-ie ;)
Kapka jest wolny :Z
A to roller zupełnie nie na temat. Krytykuje bo dyskutant użył rzucania śnieżkami jako argumentu za hm..."nie_wiadomo_czym_strasznym";) podczas gdy to tylko objaw typowego dla Polski drobnego chuligaństwa...i tyle. Nie widze powodu by to niechęć do sąsiadów angażować.
Problem zachowania kibiców nie jest błahy, był moment, że Filipiak miał prawo czuć sie przez nas robiony w bambuko. Wydaje mi sie jednak, że poprzednia runda nie przyniosła eskalacji tego problemu, a wręcz przeciwnie, dążenie po obu stronach do jakiegoś kompromisu. A więc nie w kibicach widziałbym obecnie główny problem, choć Krejzi ma sporo racji.
Główy problem jest taki, że sponsor kaprysi albo (odpukać) ma kłopoty. Wolałbym, żeby to były tylko "muchy w nosie" i żeby po powrocie z nart, wyluzowany i zadowolony, zrobił coś, żeby poprawić atmosferę w klubie. Dla mnie na początek byłoby to anulowanie kar dla Pawlusińskiego i Skrzyńskiego.
Co więcej może teraz zrobić? Oto jest pytanie... nikogo teraz już nie kupimy, choćby nawet chciał.
Jakieś pomysły?
ja bym rzucił lwom na pożarcie Puchatka; nas pewno sie ktoś inny znajdzie, kto umi excela i nie kradnie; no i mielibyśmy o czym pisać ;)
Mnie krew Misia nie zadowoli, ja bym wolał, żeby on został po prostu dyrektorem administracyjnym, bo to umie, a prezesem do spraw sportowych został na nowo Misior. A jeśli to niemożliwe, bo padły jakieś ciężkie słowa, to np. młody Koźmiński.
Tylko czy na tym etapie to nie jest mieszanie herbaty bez cukru?
Khalid Napisał(a):
> A to roller zupełnie nie na temat. Krytykuje bo
> dyskutant użył rzucania śnieżkami jako argumentu
> za hm..."nie_wiadomo_czym_strasznym" podczas gdy
> to tylko objaw typowego dla Polski drobnego
> chuligaństwa...i tyle. Nie widze powodu by to
> niechęć do sąsiadów angażować.
jeszcze raz powtarzam że tolerujac to "drobne chuligaństwo" narażamy klub na straty finansowe a nas (po rzucaniu zmrożonym śniegiem do piłkarzy Górnika i naszej ławki) na posmiewisko.
docent....wejdź na forum Górnika....tam piszą o młodym Koźmińskim :-(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)