Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • ALBIN MIKULSKI MUSI ODEJŚĆ

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 03.03.2006 o 21:59
      Ostatnia aktywność 05.04.2006 o 20:52
      13092 wyświetleń
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 27.03.2006 o 10:17
      Post #284336 27.03.2006 10:17
    Profesorze Filipiak nie katuj nas Mikulskim i tabiszem .Czas by wysłać tych ludzi na zasłużony odpoczynek z którego do Cracovii powrotu nie ma.Zwyczajnie obaj sie skompromitowali i nie nadają sie do trenowania (nasz super trener)czy menagerowania i dyrektorowania nasz sklonowany BĄkowski bis .Liczyłem że pozbędziemy sie z klubu upiorów i po odejsciu lopaty,bakowskiego będzie tylko lepiej .Ale oni wracają!!!!!!!Są to ich klony w osobach ,,super prezesa ""z kanczugi po którego odejsciu z Comarchu do pracy w Cracovii ze szczęscia że PRACOWNICY PANA FIRMY ZROBILI SOBIE BANKIET (Z TYTUŁU POZBYCIA SIE INTRUZA).Jest trener pytam czemu nie zoaszczędzić troche kasy i zatrudnić Grześka Kmitę za 4 tys przyjdzie z pocałowaniem ręki (a wyniki gorsze od tych co mamy juz nie mogą być).TO ,,szkoleniowiec''wcale nie gorszy od tego co mamy .Panie profesorze jak mamy sobie z ligi jaja robić to pytam po co za grubą kasę?Tabisz może być przecież ZŁOTĄ RĄCZKĄ I prawdziwym zawodnikiem ,grającym trenerem ,kierownikiem ,dyrektorem ,menagerem spotowym ,prezesem,skautem .Wypożyczenie wiśniewskiego DO zABRZA ,PŁACENIE MU 100 %PENSJI JAKO KLUB I DOPUSZCZENIE DO TEGO BY JAKO PRACOWNIK GRAŁ PRZECIWKO MACIERZYSTEMU KLUBOWI TO MISTRZOSTWO ŚWIATA .Tenże Wiśniewki 2 razy w tym meczu wybija piłkę z linii bramkowej .JA SIE PYTAM KTO JEST TEMU WINIEN JAK NIE TABISZ.Jedynym ratunkiem na ta drużyne jest Stawowy.Jest w niej tyle braków kadrowych że tylko ktoś sprawdzony któremu zawodnicy ślepo ufają może nas utrzymać.Oni za niego skocza w ogień i bez problemu sie UTRZYMAMY!!!!!!.
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 27.03.2006 o 11:33
      Post #284347 27.03.2006 11:33
    szczkowiak Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Mając taki skład jakim wówczas > dysponował klub z Jaworzna można było w I lidze > skutecznie bić się o puchary. Mieliśmy Kubisza, > Kozubka, Bledze, Wawrzyczka, Iwańskiego, Czerwca, > Króla... Z takim składem nawet -10 punktów > zafundowane nam przez PZPN nie powinno niczego > zmieniać... a jednak. Eee...z tym Wawrzyczkiem to chyba przesadziłeś.Jak gość do nas przyszedł to zagrał może w czterech meczach ,a resztę czasu spędzał co najwyzej na ławce taki był słaby,A ten drugi Wiśniewski ,co po sezonie został uznany za jednego z najlepszych obrońców w II lidze, to na mszę dawał jak mu się udało na ławce usiąść........
    • MisioPas

2K
      1.4K
    • 27.03.2006 o 13:07
      Post #284358 27.03.2006 13:07
    zac Napisał(a): ------------------------------------------------------- > szczkowiak Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > Mając taki skład jakim wówczas > > dysponował klub z Jaworzna można było w I > lidze > > skutecznie bić się o puchary. Mieliśmy > Kubisza, > > Kozubka, Bledze, Wawrzyczka, Iwańskiego, > Czerwca, > > Króla... Z takim składem nawet -10 punktów > > zafundowane nam przez PZPN nie powinno > niczego > > zmieniać... a jednak. > > > Eee...z tym Wawrzyczkiem to chyba przesadziłeś.Jak > gość do nas przyszedł to zagrał może w czterech > meczach ,a resztę czasu spędzał co najwyzej na > ławce taki był słaby,A ten drugi Wiśniewski ,co po > sezonie został uznany za jednego z najlepszych > obrońców w II lidze, to na mszę dawał jak mu się > udało na ławce usiąść........ BO GO WUEFISTA NIE WPUSZCZAL!!!!!!! NA DERBACH NA PSIARNI POKAZAL SWOJA WARTOSC ALE W DRUZYNIE BYLI BLIZSI SERCU WOJTUSIA!!!!!!!!! :(
    • ICHKERIYA

3.4K
      66
    • 27.03.2006 o 13:12
      Post #284359 27.03.2006 13:12
    a gdzie teraz Wawrzyczek gra ??? - nie słyszałem o jego podbojach ani polskiej ligi ani żadnej zagranicznej , a gdzie grają inne gwiazdy sprowadzone prez "menadżera" do Cracovii , jaką mają formę , słyszał ktoś o nich ....
    • Marcio

526
      23
    • 27.03.2006 o 13:43
      Post #284364 27.03.2006 13:43
    MisioPas-delikatnie mówiąc dziwię Ci się, że nadal nazywasz Stawowego "wuefistą". Uważam, że to żenujące. Zwłaszcza w kontekście wyników jego pracy (nie pojedynczych batalii, lecz całokształtu!), które go po prostu broniły. Rozumiem, że cracoviackie osiągnięcia Albina cenisz wyżej niż te, które Cracovia miała za czasów Wojtka? Jeśli nie to jak nazwiesz obecnego trenera Pasów? "Panem prowadzącym zajęcia z gimnastyki korekcyjnej"-jak to sugerował któryś z forumowiczów? Stawowego można było nie lubić za kilka rzeczy, ale na pewno nie zasłużył na tak idiotyczny przydomek wymyślony zresztą-jesli mnie pamięć nie myli-przez niedopieszczonego Świerczewskiego. Apeluję o właściwy dobór słów i określeń, bo niektórzy po prostu się ośmieszają. Trochę wzajemnego szacunku nikomu jeszcze nie zaszkodziło...
    • MisioPas

2K
      1.4K
    • 27.03.2006 o 14:05
      Post #284367 27.03.2006 14:05
    Marcio - nie uzywam tego w kontekscie obrazania tylko dlatego ze tak juz mu przyschnelo :P A co do cenienia Mikulskiego to zobacz na tytul niniejszego tematu i kto go zalozyl to bedziesz mial odpowiedz! Nie cenie ani jednego ani drugiego! O tym pierwszym wiem pare spraw ktore malo kto z nas szarych kibicow wie ale to dlugi i trudny temat! Zreszta tyczy sie to calego sztabu szkoleniowego ktory odszedl..... :/
    • CRAXA_KSC

74
      2
    • 27.03.2006 o 14:19
      Post #284369 27.03.2006 14:19
    Nie oszukujmy sie Mikulski prowadzi druzyne katastroficznie, on może jedynie drużyne doprowadzic do spadku!! Jestem załamany wynikami i gra, poprostu cała 3 letnia praca Stawowego poszła do kosza !!!
    • Dj Jan Maria Rokita

224
      1
    • 27.03.2006 o 14:44
      Post #284373 27.03.2006 14:44
    Ciekawe co teraz powiedza klakiery
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 27.03.2006 o 15:48
      Post #284390 27.03.2006 15:48
    ale które klakiery? Mikulskiego? takich sobie nie przypominam
    • rebbe izaak

856
      2
    • 27.03.2006 o 17:59
      Post #284394 27.03.2006 17:59
    Jak na razie wszystko niestety wskazuje na to, ze Mikulski jest idiotą. Ale poczekajmy z ocenami do końca rundy. I nie siejmy paniki, utrzymamy się choćby drużynę trenowała moja mama.
    • depesz

1.3K
      0
    • 27.03.2006 o 18:24
      Post #284409 27.03.2006 18:24
    Mama rebbe na trenera! Natychmiast! :-)
    • tomecki

4.9K
      3.5K
    • 27.03.2006 o 18:42
      Post #284413 27.03.2006 18:42
    potter Napisał(a): ------------------------------------------------------- Jedynym ratunkiem na ta > drużyne jest Stawowy.Jest w niej tyle braków > kadrowych że tylko ktoś sprawdzony któremu > zawodnicy ślepo ufają może nas utrzymać.Oni za > niego skocza w ogień i bez problemu sie > UTRZYMAMY!!!!!!. Taa... Skoczą w ogień mówisz. Jakoś jak im zaproponował zrzutke na 3 obóz to chętnych do skakania w ogień zabrakło;-)
    • Urbanowicz

359
      0
    • 27.03.2006 o 18:51
      Post #284414 27.03.2006 18:51
    Albin Mikulski nie nadaje się na Trenera Ja już dawno pisałem o tym w postach to się ze mnie śmiano ,a teraz będzie do śmiechu zwolennikom Mikulskiego.Najlepiej żeby w tej trudnej sytuacji wróćił z powrotem Stawowy ,a jak by Filipiak postawił weto to uważam ,że najlepszy oprócz Stawowego byłby Kasperczak bo to jest świetny fachowiec,a przy okazji powiedział by zawodnikom jak Wiśle dokopać w przyszłym sezonie ( bo wierzę ,że się uratujemy i dalej będziemy w ekstraklasie).Co do pieniędzy to Comarch stoji bardzo dobrze na parkiecie giełdowym i można spokojnie opłacać Kasperczaka z tym ,że jest tylko potrzebna dobra wola Prezesa Filipiaka. Jeszcze przyjdą Takie Czasy Że Pasy Będą Liderem Ekstraklasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Agnan

4.4K
      96
    • 27.03.2006 o 19:01
      Post #284420 27.03.2006 19:01
    Marcio Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Czas się włączyć do dyskusji, bo niektórzy z Was > przekręcają fakty, które w sposób bezpośredni > wpłynęły na obecne wyniki piłkarzy Cracovii. Ci, > co mnie znają wiedzą, że na Forum uaktywianm się > tylko i wyłącznie wtedy gdy Cracovia staje w > obliczu poważnego kryzysu. Tak jak teraz, > niestety... > > Od razu także zastrzegam: nie jestem niczyim > klakierem i do nikogo nie jestem uprzedzony. Zaś > Profesorowi Filipiakowi jestem ogromnie wdzięczny > za to, że "wszedł" do Cracovii. Taki był > podstawowy cel powstania Grupy 100, której > aktywnym członkiem byłem przez kilka ostatnich > lat. > > Nieprawdą jest, że Stawowy nie chciał zimą żadnych > wzmocnień (Baylay: co Ty? Naprawdę zapomniałeś jak > było?). Prawda jest taka, że to właściciel i > główny sponsor Cracovii postanowił tego nie robić > grożąc powolnym wycofywaniem się z piłki nożnej. > Wypowiedzi Stawowego w stylu "mamy dobrych > piłkarzy", "poradzimy sobie bez wzmocnień" > pojawiły się dopiero wtedy gdy Profesor Filipiak > obwieścił sławetne NIE DLA TRANSFERÓW. Co innego > Stawowy miał zrobić w takiej sytuacji? Albo mówić > to, co powiedział albo odejść z Cracovii. > Wybrał tę pierwszą opcję, bo był wyjątkowo zżyty z > piłkarzami (ja w przeciwieństwie do niektórych > forumowiczów uważam to za ogromny plus!), lubi > wyzwania i jest cholernie ambitnym trenerem. > > Odejście Stawowego (wg mnie sprowokowanego w > sposób oczywisty-na jego miejscu zrobiłbym > dokładnie to samo!)-było chyba największym błędem > Profesora. Dlaczego? Dlatego bo pozbył się jednego > z najlepszych polskich trenerów (tak, tak > zubereg!) i-co dużo, dużo ważniejsze-nie miał > nikogo sensownego na jego miejsce. > > I tu po przydługim wstępie dochodzę do tematu > trenera Mikulskiego. > Czy Milulski musi odejść? > Odpowiem przewrotnie: to nie ma żadnego znaczenia > kto jest w tym momencie trenerem Cracovii. Kto by > dziś nie przejął tego zespołu (Kasperczak, Bobo > czy Mourinho) nie zrobi z nim więcej niż zrobił > Stawowy. 3 miejsce po rundzie jesiennej to > absolutny szczyt możliwości tych chłopaków. Czy to > naprawdę do Was nie dociera?! > > Co więc należy zrobić dziś? > Mikulski powinien zostać i bardzo poważnie skupić > się na ratowaniu I ligi dla Cracovii. Na więcej > nie liczcie, bo na więcej nas po prostu nie stać. > Po prostu takich mamy grajków. > Dodatkowo drużyna jest rozbita psychicznie i brak > w niej lidera. Prawdopodobnie nie ma w niej także > dobrej atmosfery. Stawowy umiał ją zapewnić i > dlatego tak wiele tak przeciętnym w sumie składem > udało się zdziałać. Odszedł i Cracovia się > posypała. To naprawdę nie jest przypadek! > > Podobnie ma się sprawa z piłkarzami, którzy u > Stawowego nie mieli najlepszej opinii. Sztandarowy > przykład to Paweł Drumlak. Czy warto było zakładać > temat, w którym domagaliśmy się jego > natychmiastowego powrotu na boisko? Jak gra Paweł > każdy widzi. Dno, niestety, dno... > > Wnioski: > Musimy ufać, że nie spadniemy do II ligi. Ja sam > jestem oczywiście pewny, że to się uda > zrealizować. > W przerwie letniej trzeba koniecznie kupić > przynajmniej 4 nowych piłkarzy, którzy wniosą do > drużyny nową energię i ostatecznie wygonią z niej > "ducha Stawowego". Nie czas wracać do przeszłości > bo za rok o tej porze obudzimy się o klasę niżej. > Jeśli jak najszybciej nie przewietrzymy składu to > nie mamy szans na zbudowanie w Cracovii czegoś > wielkiego. > > Żeby moją wypowiedź zakończyć optymistycznie: > Bardzo, ale to bardzo wierzę w długofalową > politykę Profesora Filipiaka. Co prawda robi on po > drodze błędy narażając się na naszą obiektywną > krytykę ale pamiętać należy, że bez niego nadal > głowilibyśmy się jak dojechać do Boguchwały na > kolejny III-ligowy mecz. Ten człowiek musi mieć u > nas całkowite poparcie. Czuję, że dzięki niemu > także sekcja piłki nożnej Cracovii powróci do > czasów swojej świetności. Nie za rok to za cztery > lata. > Ja osobiście poczekam... Marcio - bardzo mądrze piszesz!
    • _marcello_

367
      17
    • 27.03.2006 o 19:04
      Post #284422 27.03.2006 19:04
    Albin chyba wie, ze jezeli nie przyiozlby punktu z Belchatowa to z druzyna sie porzegna. Nie wyobrazam sobie zeby profesor dal mu wiecej szans. To wbrew jakiejkolwiek logice.
    • knur

8.9K
      182
    • 27.03.2006 o 19:52
      Post #284444 27.03.2006 19:52
    przestanie pieprzyć. Stawowy nie wróci, Kasperczak nie przyjdzie. trzeba dograć rundę tym, co mamy. tymi piłkarzami i tym trenerem. raczej nie spadniemy, a potem będzie dużo czasu na rekonstrukcję, wietrzenie składu. i znalezienie nowego trenera. no bo kto miałby przyjść za Albina? jakiś strażak? Broniszewski może?
    • Vasago

3.7K
      545
    • 27.03.2006 o 20:26
      Post #284460 27.03.2006 20:26
    Wszelkie wypowiedzi Mikulskiego na temat ostaniego meczu totalnie go kompromitują, podobnie jak ustawienie drużyny w meczu z Górnikiem.... Wypowiedzi po meczu z Łęczną są faktycznie identyczne jak te Łazarkowe..... Co by tutaj nie mówić, on po prostu nie ma papierów na trenowanie (nie odbierac dosłownie).
    • ReD MaN

192
      0
    • 27.03.2006 o 20:27
      Post #284461 27.03.2006 20:27
    Racja Knur -jeżeli ktoś ma syndrom ZAGUBIENIA;; ''ja-k dziecko we mgle''-niech odpocznie, dograć ligę tym którym zależy.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 27.03.2006 o 20:56
      Post #284480 27.03.2006 20:56
    jelsi trener gada głupoty tzn ze nie ma papierów na kontakty z mediami a nie na trenowanie Stawowy tez gadał (i gada) od rzeczy a jednak ma wierne grono wyznawców
    • dolfuss

1K
      0
    • 28.03.2006 o 19:50
      Post #284758 28.03.2006 19:50
    Maniex Napisał(a): ------------------------------------------------------- > jelsi trener gada głupoty tzn ze nie ma papierów > na kontakty z mediami a nie na trenowanie > > Stawowy tez gadał (i gada) od rzeczy a jednak ma > wierne grono wyznawców > > > Chi no salta tifoso Wisla e, e! Jesli trener gada glupoty tzn ze jest kiepski i nie wie co robic. Stawowy zawsze wiedzial co zagrac. Cracovia grala a nie biegala... Akcje mialy jakies cele. teraqz gramy jak takie byki na Korridzie - bez sensy, bez taktyki, bez niczego. Taka bieganina a Mikulski (trener nie wuefista) siedzi sie na to gapi... Moze przypadkiem cosik wpadnie. Ja przypominam jeszcze wszystkim ze slawna Szczakowianka w sezonie w ktorym spadla z ligi zremisowala z Wisla 1-1...

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie