Wpisujcie się jak popieracie!
Szanowny Panie Prezesie,
Jako wieloletni kibic piłki nożnej rozumiem i akceptuje fakt ,że do drużyny
nie tylko sprowadza się zawodników ale też sprzedaje zyskownie jak jest po temu okazja. Kupno wspaniałego gracza Marcina Bojarskiego za 1000 złotych
i sprzedanie go za ok 1.5 miliona , pamiętając o wielu meczach wygranych przy walnym udziale "popularnego Bojara" to zdecydowanie najlepsza w historii transakcja Cracovii na rynku transferowym.
Jednak pamiętajmy ,że nie tylko za pomocą transferów pozyskuje się środki.
Przegrane derby to wymierna strata we wpływach , sprzedaży pamiątek itp.
aż do końca sezonu. Licząc lekko średnio 1500 widzów różnicy w pozostałych meczach po wygranych/przegranych derbach przy cenie biletów 25 złotych
i 5 meczach otrzymamy 187 tysięcy złotych a więc około 12% ceny transferu. A przecież są też efekty bardziej długoterminowe.
Wiem z prasy ,że transakcja sprzedaży Bojarskiego jeżeli będzie zawarta może być przeprowadzona do 15 marca włącznie. Wydaje mi się ,że niezwykle celowe byłoby zatrzmanie Marcina na pierwsze dwie kolejki ligi!!!!!!
Nasza dawniej bardzo silna pomoc wygląda przed tą ogromnie ważna batalią 12 marca naprawdę nienajlepiej. Kontuzjowany Baran (nawet jak się wyleczy to czy będzie w pełnej dyspozycji?) , odejście Bojara. Mocno się obawiam i chyba fachowcy podzielą moje zdanie ,że pomoc Cracovii w składzie Nowak Przytuła/Heideman Giza Pawlusiński może zostać , nic tym zawodnikom nie ujmując, po prostu zmiażdżona przez czwórke Cantoro Sobolewski Zieńczuk Błaszczykowski.
Panie Prezesie nic nie stoi przecież na przeszkodzie aby zarobić na transferze
29 letniego już Bojara a zarazem podjąć jednak próbę wygrania tego najważniejszego meczu sezonu.
z wyrazami szacunku
kibic od 1991 roku
-
-
Apel do Prezesa Cracovii - Nie wolno puścić Bojara przed derbami.
Nie wiem czy potrzebny do tego jest nowy temat.
W każdym razie je tego nie będę popierał ze względu na Bojara. Może tam zarabiać 3x więcej niż u nas i nie bardzo mozemy mu taką szansę przekrleślać. Nic na siłę, bo i tak nic z tego nie będzie.
Chyba, że jest takowa możliwość, żeby Bojar odszedł po derbach. W Rosji okienko zamyka się 15 marca....
Mentny , nie żebym się wyzłośliwiał ale czy jesteśmy kibicami Cracovii czy Bojarskiego?????
Należy zrobić tylko i wyłącznie to co zarządzający Klubem uznaja za korzystne dla Cracovii. Zawodnik podpisując 4 letni bardzo lukratywny kontrakt z Cracovia DOSKONALE wie co robi. To w końcu stary ligowy wyjadacz a nie junior.
Popieram apel!!!
Jeżeli nawet, to nalezało powiedzieć jasno NIE wcześniej, a nie pozwalać jechać Bojarowi na testy. Teraz to byłoby już bardzo nieładnie.
Jestem kibicem Cracovii oczywiście, ale jak pisałem nic na siłę.
Mentny. Klub jak rozumiem chce go sprzedać. Co jednak w tym złego by zrobić to a) zyskownie b) w najkorzystniejszym dla Cracovii momencie. Autor apelu ma racje. Jeżeli sprzedajemy Marcina to podpis powinien być złożony między 13 a 15 marca.
jakby się tak zastanowić to:
a) z niewolnika nie ma pracownika
b) nie wiemy w jakiej aktualnie formie jest Bojar (może gra gorzej od tych co grali z Polonią, bo zamiast o pracy na obozie myślał o czekających go testach)
c) nie wiadomo czy wróci dzisiaj (bo mecz gdzie go mieli oglądać został przelożony)
d) on nadal jest w cieple, więc szok termiczny przyjdzie później
i można by jeszcze dużo wymyślać
więc nie wiadomo czy takie zatrzymywanie kogoś na siłę to pożytek dla Cracovii.
Przerażające jest tylko to, że w profesjonalnym klubie takie sprawy rozwiązywane są po partyzancku. Skoro od dawna było wiadomo, że Bojar marzy o większej kasie na Syberii, to trzeba było go puścić przed obozami, a na jego miejsce kogoś poszukać.
Szok to on bedzie miał na tej Syberii dopiero. Okręg wielki jak Polska, a ludzi ok. 1 miliona. Głównie bagna i lasy. Bojar bój się Boga, gdzie Ty się wybierasz....
Khalid, w pierwszym poście napisałem o tym, że jezeli jest taka możliwość, że odejdzie po derbach to inna sprawa, tylko nie wiem czy takie rozwiązanie jest możliwe.
A swoją drogą to nawet ksywkę "Bojar" ma bardzo odpowiednią.
cała nasza piłka jest partyzancka,
przykładem obecny mistrz Polski
drugim przykładem obecny wicemistrz Polski
W Legii też się "profesjonalnie" działo,
ostatnio se dali na wstrzymanie
a w ogóle cała Polska partyzantką stoi
wszystkie dziedziny życia
a propos tematu:
jak już pozwoliliśmy (my, sic!) jednemu odejśc (zagadka komu?),
puśćmy wszystkich,
Bojar nie trenuje z zespołem, chce odejść, nie gra w sparingu
moim zdaniem terener i tak nie puści go w pierwszym składzie
bo to znak zapytania ubrany w pasiasty strój
Dobro Cracovii ponad wszystko. Popieram apel!
zamiast martwić się Bojarem (na co wpływu nie mamy), może lepiej zastanówmy się jak (i czy) będzie grać Giza, który jeszcze 1 marca będzie w Niemczech, a w piątek może mieć jeden, a nawet dwa mecze w nogach. To jest znacznie większy problem, gwoli przypomnienia tym, co skakali do góry z radości, że go Janas znów powołał.
Pewnie że niech na derby zostanie mieć zawodnika i niemieć to razem dwóch zawodników ,może się chociaż na ławkę przydać i miałby okazję się pożegnać (najlepiej golem),będę go mile wspominał za chociażby gol z legią zdobyty na spółkę z Borucem, trochę żal że odchodzi nasz najlepszy zawodnik...
Ważne żeby mądrze zainwestować pieniądze z tranferu Bojara!!!
ta ja już widzę jak zostaną zainwestowane ... przeciez Filipak chciał odrabiać to co zainwestował to ja się spodziewam że te pieniążki trafią na szwajcarskie konto
no ale widzę że optymistyczna ekipa tutaj to nie będę siał zamętu
dobrze santo mówi, prędzej mi kaktus wyrośnie niż my kogos kupimy...
nie te czasy... skończyło sie ..
Jak tak dalej pójdzie to czeka nas niestety walka o ekstraklasowy byt. Teraz się pewnie utrzymamy, ale za rok może być bardzo trudno. :(
jak mamy kogoś kupić skoro jutro zamyka sie okienko
jak w ogóle mamy kogoś kupić, skoro założenia są jakie są, a przecież "Cracovia może grać w II lidze"....
Ostatni transfer za jaki zaplacilismy(cos oprocz symbolicznego tysiaka) to byl chyba Pawka Nowak w 2003 roku. Potem trafialy sie rodzynki bez kontraktow,ale teraz trudno o takich i nie da sie tak zbudowac porzadnej ekipy.
steam-roller Napisał(a):
> czy będzie grać Giza, który jeszcze 1 marca będzie w
> Niemczech, a w piątek może mieć jeden, a nawet dwa
> mecze w nogach.
nie ma takiej mozliwości ...
aby zagrał w obu meczach repry w pełnym wymiarze ...
szybkilopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ostatni transfer za jaki zaplacilismy(cos oprocz
> symbolicznego tysiaka) to byl chyba Pawka Nowak w
> 2003 roku. Potem trafialy sie rodzynki bez
> kontraktow,ale teraz trudno o takich i nie da sie
> tak zbudowac porzadnej ekipy.
Zapłaciliśmy przecież za transfer Karwana. I to więcej niż symboliczną kwotę :)
dokładnie pisało się o kwotach ~400 000 za Karwana. Pewnie ostatecznie trochę mniej + Wiśniewski było.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)