jak w temacie ...
;)
-
-
Porozmawiajmy o ... Albinie :D
Czekał, czekał aż się chyba doczekał ...
Najwięcej jak dotychczas zrobił dla Cracovii będąc trenerem Szczakowianki :)
Proponuję przed sądami na temat trenera Mikulskiego przypomnieć sobie jego karierę trenerską... i obiektywnie ją ocenić...
obiektywnie to uja moge powiedziec ze zapadło mi w pamieci co potrafil zrobic z druzyny Wawelu czy tez szczakowianki na duzy plus
taa ...
znam pewien duzy minus ...
ale z tego co wiem miał juz rozmowe "wychowawcza" ...
Ten minus nie powinien sie powtórzyć u nas.
Generalnie chyba trener na poziomie naszej 1 ligi. Ciekawe czy cos ciekawego się nauczył przez ten okres kiedy nie trenował. On najbardziej mi odpowiada z tego względu że juz pracuje u nas w klubie i wie jaki tu bałagan jest więc przynajmniej nie bedzie zasakoczony.
Robinksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> On najbardziej mi
> odpowiada z tego względu że juz pracuje u nas w
> klubie i wie jaki tu bałagan jest więc
> przynajmniej nie bedzie zasakoczony.
o tu trafiłeś Robinie w sedno ...
:D
wolałbym już żeby Mirek Hajdo był pierwszym trenerem..........
A Mikulskiego jak narazie szanuję za to że będąc trenerem Wawelu nieodpłatnie przekazał kilku piłkarzy do nas jak była bida.....
Natomiast jego działalność menagerska była niezbyt efektywna.
Tosiek Napisał(a):
> A Mikulskiego jak narazie szanuję za to że będąc
> trenerem Wawelu nieodpłatnie przekazał kilku
> piłkarzy do nas jak była bida.....
Nie on przkazał i nie "za darmo"
Rok temu prowadził szkółkę piłkarską "Pasy"dla dzieci, zapisałem tam syna .Nie najlepiej to funkcjonowało .
tomecki Napisał(a):
> Tosiek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > A Mikulskiego jak narazie szanuję za to że
> będąc
> > trenerem Wawelu nieodpłatnie przekazał kilku
> > piłkarzy do nas jak była bida.....
>
> Nie on przkazał i nie "za darmo"
Z tego co wiem to On podjął decyzję i było to nieodpłatnie
Tosiek Napisał(a):
> tomecki Napisał(a):
> -----
> > Tosiek Napisał(a):
> >
>
> > -----
> >
> > > A Mikulskiego jak narazie szanuję za to
> że
> > będąc
> > > trenerem Wawelu nieodpłatnie przekazał
> kilku
> > > piłkarzy do nas jak była bida.....
> >
> > Nie on przkazał i nie "za darmo"
>
>
> Z tego co wiem to On podjął decyzję i było to
> nieodpłatnie
>
Oj Tosiek nieodpłatnie to można chyba tylko po ryju dostać:-)
Cracovia biedna wtedy była to fakt, ale miała prezesa, który był zastępcą naczelnika jednego z urzędów skarbowych i tyle w temacie...;-)
Ja też proponuje ,żeby trenerem Cracovii został Hajdo.Będzie to niejako kontynuacja pracy Trenera Stawowego.Mikulski nie dorównuje nawet do pięt Stawowemu,jeżeli on zostanie trenerem to dość szybko możemy znależć się w trzeciej lidze .Trzeba we wszelki możliwy sposób zablokować tą nominacje.Może kolega Tosiek użyje swoich wpływów w klubie
i nie dopuści do tej nominacji.Napewno przyczynił by się do utrzymania Cracovii w ekstraklasie.
WKRÓTCE PASY LIDEREM EKSTRAKLASY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ludzie zaslepieni ... To Albin wygral II lige,wtedy kiedy my awansowalismy, sredni Wawel wprowadzil do II ligi. Prowadzil kilka teamow w extraklasie,a wy chcecie Mirka Hajde,ktorego najczesciej uzywanym narzedziem pracy jest krzyk ??? Owszem - jest pewna analogia miedzy Stawem a Hajdo - medal juniorow - z tym,ze Staw mial dwa albo trzy(w tym dwa zlota?), a Hajdo ma braz i to mlodszych. Ponadto Hajdo ma chlopakow z calej Polski,a Staw mial chyba najdalej ze Skawiny.
Mikulski nie spusci nas z ligi,co to za lament! jedynym minusem moze byc to,ze bedzie chcial Michala Janickiego:P
Nie bede robil kolo tylka Albinowi - pracujac w klubie nie wychodzil przed szereg, natomiast Wojtek caly czas sprzedawal pstryczki w nos Mikulskiemu.
Urbanowicz Naucz Sie Czytac
Karvin Napisał(a):
> Proponuję przed sądami na temat trenera
> Mikulskiego przypomnieć sobie jego karierę
> trenerską... i obiektywnie ją ocenić...
>
wszelkie porownania albina i mirka sa bezsensowne:)
albin nie jest sztabowcem ale trenerem z krwi i kosci wiec opcja "trener z zewnatrz" bylaby glupota
Urbanowicz rzeczywiście dołożył do pieca z tym Hajdo :)
Ale Jończyk to wg mnie byłaby bardzo dobra koncepcja
Aston: to byłoby po prostu nieeleganckie wobec Stawowego.
Przy Albinie znacznie więcej pogra Drumlak.
docent - temat i tak już jest akademicki, bo Jończyk właśnie złożył dymisję, ale dlaczego niby nieeleganckie? Stawowy przecież sam zrezygnował. Czy Jończyk jest do niego przyspawany? Bynajmniej! Sam i tak za pół roku zamierza rozpocząć własną samodzielną pracę ttrenerską a więc bez Stawowego.
Ale tak, jak powiedziałem, te rozważania to już przeszłość, bo Jończyka już w klubie nie ma. Został już tylko Mikulski, no i chcąc nie chcąc trzeba sie z tym pogodzić.
Zobaczymy jak mu pójdzie na wiosnę. Podejrzewam, że i tak do strategicznych ruchów dojdzie latem, kiedy przerwa będzie ze względu na MŚ dużo dłuższa niż zwykle.
A wiele przeróżnych scenariuszy będzie wchodzić w grę, bo i Filipiak jest neiobliczalny.
Na razie trzeba będzie trzymać kciuki za Cracovię Mikulskiego i to przede wszystkim w Derbach (bo na Puchary to raczej nie ma co liczyć)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)