Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • REMONT HALI !!!!!

• Hokej
    • Rozpoczęto 13.02.2006 o 09:08
      Ostatnia aktywność 5 dni temu o 16:53
      363249 wyświetleń
    • żółta kaczka

6.6K
      1.7K
    • ponad miesiąc temu o 15:49
      Post #1725238 15.05.2026 15:49
    • Edytowany
    [quote]#post1725233 Kaczka wszystko zależy kto ma jakie potrzeby i czym się zadawala.[/quote] Z jednej strony tak, no to oczywiste że masz rację. Ale z drugiej napiszę Ci, że miałem i mam okazję znać kilka osób... może nawet o kilka więcej niż kilka... takich co byli na hokejowej karuzeli i z tej karuzeli wypadli. I wiesz co? Z reguły to w życiu faktycznie tak bywa, że jak się cały świat zmienia to się na początku wydaje że ten świat to się na głowę człowiekowi wali. Ale po jakimś czasie... ja nie spotkałem nigdy osoby co z hokeja poszła w szerszy świat i by chciała wrócić w taki sposób, żeby ten hokej znów był głównym centrum życia tej osoby, wiesz? To nawet nie "większości" ale "każdemu" się okazało że nie tylko świat się na głowę nie zawalił, ale przeciwnie - horyzonty się pootwierały. Niektórzy do hokeja wrócili, owszem, ale jeśli tak to nie "na cały gwizdek", tylko w jakimś ułamkowym stopniu,. No wiesz, bo sentyment, bo hobby, bo emocje... Ale nikt z nich na 100%. A niektórzy po prostu odpłynęli i zniknęli za horyzontem całkowicie. Natomiast takiego co poznał świat na zewnątrz hali lodowiska i mu wyszło, że "nie ma życia poza halą lodową" to nie znam ani jednego. To za każdym razem idzie tak samo - owszem, na początku jest kilkutygodniowy, góra kilkumiesięczny szok poznawczy... Ale potem zawsze się okazuje, że pod każdym względem (także finansowym) z hokejem nie będącym na 1szym miejscu w życiu, ale na pozycji "hobby-uzupełniającego-życie" nie tylko da się żyć, ale że to życie może być naprawdę wspaniałe, Jeśli zahaczyliśmy (a zahaczyliśmy, no bądźmy szczerzy, nazywajmy rzeczy po imieniu) temat, że "być może ktoś żyje z dojenia hokeja", to ja Cię zapewniam, że takiemu komuś raczej powinieneś współczuć, a nie zazdrościć. I to pod absolutnie każdym względem (także finansowym). Ciekawostkę Ci przy okazji sprzedam - moja 1sza akredytacja to jest późne lato 2012 roku. Kilka lat mi zajęło, żeby nie być postrzeganym jako "ktoś kto chce się w ten sposób wkręcić do pracy w Klubie". Bywało nawet i tak, że ktoś pytał otwarcie. Zaprzeczałem i z reguły widziałem uśmieszek i niedowierzanie. Poważnie. Ba! Ja nawet w minionym sezonie 2 razy miałem okazję odpowiedzieć na pytanie w stylu "jak to jest, ze ty się tu trochę lat kręcisz i wciąż nie zahaczyłeś się w żaden sposób do pracy w Klubie?" Ja Cię zapewniam, że "praca w Klubie" to naprawdę nie jest cud miód i orzeszki Mój Drogi, poważnie piszę, ja Ci słowo daję. I zaznaczam - ja ludzi pracujących w Klubie (zarówno dziś jak i w przeszłości) naprawdę darzę dużym szacunkiem i każdemu kto o nich pyta powtarzam, że oni na duży szacunek zasługują. Bo to wcale nie jest łatwy kawałek chleba. Natomiast jakby ktoś po prostu chciał się w życiu "dorobić na niecnych rzeczach obojętne w czym" i rozważałby wejście w hokej, bo akurat ma okazję, to ja każdemu szukającemu takich okazji doradzę, żeby jednak innej branży poszukał. Bo w hokeju nawet jakby mu się udało to i tak to "dorobienie się" nie będzie szczególnie imponujące. Rudolf miał takie powiedzonka różne fajne. Myślę, że jednym z nich by Ci teraz strzelił na podsumowanie i że zawierałoby ono jakąś aluzję do "duże pieniądze to chyba takie z eurobiznesu" 😂 ------------------------------ Z góry przepraszam każdego kolegę i każdą koleżankę, których powyższym wpisem mogłem urazić, ja Waszą pracę czy grę ogromnie cenię i szanuję i większosć z Was uwielbiam, a niektórych wręcz kocham. Myślę, że każdy z Was to wie, ale... przecież prawdę napisałem.
    • MSC, Tasior oraz vamos lubią to.
    • Excal

323
      826
    • ponad miesiąc temu o 07:51
      Post #1726377 19.05.2026 07:51
    Zaznaczam że absolutnie nie mam wiedzy i nie rzucam na nikogo żadnych podejrzeń. Chciałbym jedynie zwrócić uwagę na inny punkt widzenia. Może w samym hokeju pieniądze są nie za duże, w porównaniu do piłki minimalne ale śmiem podejrzewać że przez lata utrzymywania lodowiska przeszły przez nie całkiem spore pieniądze bo to po prostu mega drogi obiekt jest. To jest obiekt w lokalizacji wartej dziesiątki jak nie setki milionów, to są duże pieniądze idące w obsługę, sama rolba to są setki tysięcy. Do tego dochodzą te kioski. Nawet jeżeli teraz nie są wykorzystywane to można z nich czerpać spore pieniądze przy odpowiednim zagospodarowaniu.
    • torreador, żółta kaczka oraz MSC lubią to.
    • żółta kaczka

6.6K
      1.7K
    • ponad miesiąc temu o 08:08
      Post #1726379 19.05.2026 08:08
    [quote]#post1726377 Zaznaczam że absolutnie nie mam wiedzy i nie rzucam na nikogo żadnych podejrzeń. Chciałbym jedynie zwrócić uwagę na inny punkt widzenia. Może w samym hokeju pieniądze są nie za duże, w porównaniu do piłki minimalne ale śmiem podejrzewać że przez lata utrzymywania lodowiska przeszły przez nie całkiem spore pieniądze bo to po prostu mega drogi obiekt jest. To jest obiekt w lokalizacji wartej dziesiątki jak nie setki milionów, to są duże pieniądze idące w obsługę, sama rolba to są setki tysięcy. Do tego dochodzą te kioski. Nawet jeżeli teraz nie są wykorzystywane to można z nich czerpać spore pieniądze przy odpowiednim zagospodarowaniu.[/quote] Ja się w pełni z kolegą zgodzę. Tak to wszystko prawda. ---------------------------------------------------------------- Przy okazji pozwolę sobie na fragment z "Lesia" Joanny Chmielewskiej, IMHO bardzo adekwatny do omawianej sytuacji: [i]"W Lesiu działał straceńczy duch, ale także kolejka wypitych w barze rybnym klinów. Panująca wokół atmosfera nasunęła mu na myśl różne skojarzenia. Oczyma duszy ujrzał salony gry, stosy banknotów na stołach, rozpalone twarze, usłyszał brzęk złota, okrzyki krupierów... Monte Carlo!... - [b]Mój dziad fortunę w Monte Carlo...![/b] - pomyślał dumnie. Myśl jednak urwała się nagle, w żaden sposób nie umiał się zdecydować na jakiś czasownik. Co też ów dziad z fortuną w Monte Carlo zrobił?... Stracił?... Przepuścił? Roztrwonił?... Równie dobrze mógł zyskać. Trochę niemiłe było także to, że w ogóle nie mógł sobie przypomnieć żadnej fortuny w rodzinie, nawet sięgając pamięcią do pradziada."[/i]
    • MSC oraz Excal lubią to.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • ponad miesiąc temu o 08:10
      Post #1726380 19.05.2026 08:10
    @Excal#42595 w centrum nie ma mieszkańców, są tylko turyści. Plac przy hali praktycznie opustoszał. Co najwyżej można tam zrobić boksy dla ludzi do przechowywania gratów, które nie mieszczą się w małych kawalerkach.
    • Excal

323
      826
    • ponad miesiąc temu o 08:22
      Post #1726382 19.05.2026 08:22
    • Edytowany
    @Lakbeti#42816 Mieszkańców nie ma ale hala Targową powoli się zmienia centrum turystyczno-foodtruckowe. A za chwilę w budynku spódzielni (tym wyższym) otworzą największy klub w Krakowie. Ten kto będzie w stanie wykorzystać teren obok niezle na tym zarobi. Oczywiscie współczuje mieszkańcom bo za chwilę to przestanie byc spokojna okolica. https://gazetakrakowska.pl/protesty-nic-nie-daly-wielka-dyskoteka-w-hali-targowej-na-grzegorzkach-staje-sie-faktem/ar/c1p2-28681739
    • żółta kaczka lubi to.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • ponad miesiąc temu o 12:35
      Post #1726433 19.05.2026 12:35
    To trzeba solidnie pomyśleć jak to wykorzystać, bo jak dyskoteka to raczej nikt autem nie przyjeżdża, budy z jedzeniem też moim zdaniem nie wypalą, tania inwestycja a może się zwróci, to boksy na graty i walizki dla turystów. Trzeba tu mocno pogłówkować
    • żółta kaczka lubi to.
    • Excal

323
      826
    • ponad miesiąc temu o 20:16
      Post #1726655 20.05.2026 20:16
    https://lovekrakow.pl/ks-cracovia-po-22-latach-oddala-lodowisko-obiekt-w-nowych-rekach-trwa-remont Więc wygląda na to że Cracovia Hokej przejęła lodowisko dopiero teraz. Jest trochę informacji, np. o kosztach wynajmu i o tym ile przelewa Comarch.
    • żółta kaczka oraz PanSzym lubią to.
    • BartAcid

15K
      6.2K
    • ponad miesiąc temu o 16:29
      Post #1726789 21.05.2026 16:29
    Co do dyski to współczuję okolicznym mieszkańcom i hali. Bo będzie naszczane i zaśmiecone wszędzie. Pasowałby monitoring z automatycznym oświetleniem i publikowaniem filmików na yt od razu. Przynajmniej od hali by się zdala trzymali.
    • DiegoKSC lubi to.
    • Blizzy

3.6K
      2.5K
    • ponad miesiąc temu o 22:49
      Post #1726846 21.05.2026 22:49
    Remont ma zakończyć się do końca lipca, ale hokeiści wrócą na lód od września. Tak więc sparingów, w sierpniu u nas nie uświadczymy.
    • Lakbeti oraz żółta kaczka lubią to.
    • MSC

9.3K
      5.2K
    • ponad miesiąc temu o 08:52
      Post #1726863 22.05.2026 08:52
    To co będzie się działo w hali w sierpniu? 🤔
    • żółta kaczka lubi to.
    • garbus

1.6K
      1.2K
    • ponad miesiąc temu o 09:26
      Post #1726870 22.05.2026 09:26
    [quote]#post1726863 To co będzie się działo w hali w sierpniu? 🤔[/quote] wyznaczanie bulików i linii żeby były w dobrych miejscach namalowane☺
    • MSC, żółta kaczka, Lakbeti oraz 3 innych osób lubią to.
    • żółta kaczka

6.6K
      1.7K
    • ponad miesiąc temu o 09:58
      Post #1726873 22.05.2026 09:58
    Ja bym n miejscu Klubu zrobił akcję przy jakimś sparingu, żeby grając gdziekolwiek tam się trafi, na Słowacji, w Czechach, czy nawet w Polsce, żeby ktoś z Klubu w na kamerce nagrywał i żeby ustawić telewizor i na jakimś jutubie, albo nawet teamsie, czy whatsappie przesyłał obraz. Jakość video mizerna, ja wiem, ale celowo - przecież sparingi to dla nas i tak w głównej mierze jest wydarzenie towarzyskie, spotkanie znajomych po paru m-cach, odwiedzenie lodowiska itp. Połączyć to ze zwiedzaniem "normalnie niedostępnych rewirów" - no bajka 😀
    • MSC oraz kaleb lubią to.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • ponad miesiąc temu o 10:28
      Post #1726874 22.05.2026 10:28
    • Edytowany
    Jeden sparing ma być w Bytomiu, jeden w Nowym Targu. Też treningi do września mają się tam odbywać. Źródło gazeta krakowska
    • żółta kaczka lubi to.
    17 dni później
    • CHT

3.6K
      2.8K
    • ponad miesiąc temu o 11:37
      Post #1729201 08.06.2026 11:37
    https://gazetakrakowska.pl/lodowisko-cracovii-przechodzi-kapitalny-remont-powstaje-wieksza-tafla-i-nowoczesna-infrastruktura-dla-hokeja/ar/c2p2-29070309?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAc3J0YwZhcHBfaWQPMjc1MjU0NjkyNTk4Mjc5AAEeUjpoeTNQR4CTrSOlKvfQvnVl0LZc1YpMAnbaAoGyYbi0qT2UHnxMNTcHLvE_aem_NZR5oIoc20izPMDPV70-Eg#mq50otsad7mym7wgfx
    • żółta kaczka, Lakbeti oraz Excal lubią to.
    7 dni później
    • Excal

323
      826
    • ponad 2 tygodnie temu o 22:01
      Post #1730187 15.06.2026 22:01
    • Edytowany
    Ktoś wie jak tam i idzie remont? Ze zdjęć z profilu wygląda jakby kończyło się instalowanie systemu podgrzewu gruntu (nie mylić z chłodzeniem). Jeszce dużo pracy… teraz muszą rurki ogrzewania zasypać (lub zalać betonem) odizolować od płyty chłodniczej. Później ułożyć rurki chłodnicze, zalać betonem a później czekać 4-6 tygodni aż beton będzie można zalać wodą pod lodowisko. A mamy już połowę czerwca… Jeszcze do tego oświetlenie a przecież żeby wjechać na nową płytę podnośnikami to też będzie trzeba wyczekać.
    • żółta kaczka lubi to.
    4 dni później
    • Excal

323
      826
    • ponad 2 tygodnie temu o 14:35
      Post #1730805 20.06.2026 14:35
    Podobno zaczęło się lanie betonu na niższą warstwę płyty. Chyba dopiero na niej będą układane rurki chłodzące (ale na razie będzie schnąć).
    • Lakbeti, żółta kaczka oraz Blizzy lubią to.
    6 dni później
    • Blizzy

3.6K
      2.5K
    • ponad 2 tygodnie temu o 13:03
      Post #1731416 27.06.2026 13:03
    • Edytowany
    Mają lekkie wyprzedzenie, pogoda też sprzyja. https://www.facebook.com/reel/3511416079014463
    • hank, BartAcid, Lakbeti oraz 4 innych osób lubią to.
    • Excal

323
      826
    • dwa tygodnie temu o 08:40
      Post #1731560 29.06.2026 08:40
    No nie wiem… dopiero zrobiono rurki do ogrzewu gruntu i dolną płytę. Teraz zaczyna się najważniejsze, układanie zbrojeń, rurek, wypełnienie ich czynnikiem, testy szczelności, zalanie betonem i oczekiwanie 28 dni aż osiągnie właściwą twardość. Z tego co wiem teraz praca będzie odbywać się na trzy zmiany bo ilość zbrojen i połączeń na rurkach jest przeogromna. Na tym etapie jest mnóstwo rzeczy które mogą pójść nie tak… Trzymajmy kciuki…
    • żółta kaczka, Lakbeti, Andrzejksc oraz 3 innych osób lubią to.
    • Blizzy

3.6K
      2.5K
    • dwa tygodnie temu o 12:51
      Post #1731581 29.06.2026 12:51
    Mamy to szczęście, że firma zna się na tego typu robocie.
    • Lakbeti, żółta kaczka, BartAcid oraz 3 innych osób lubią to.
    • vamos

292
      435
    • dwa tygodnie temu o 22:44
      Post #1731678 29.06.2026 22:44
    Oczywiście, że trzymamy kciuki. A czy z fotowoltaiką zostały poczynione już jakieś prace? Ma ktoś wiedzę?
    • żółta kaczka lubi to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)

Goście (4)
    • Główna
    • Działy i kategorie