Jezeli macie jakie pomysly prosze wpisywac moze akurat PROFESOR to przeczyta
-
-
Jak przekonac JANUSZA FILIPIAKA by nie opuszczał PASÓW
To już lepiej list napisać do niego, tu to raczej może nie przeczytać...
MOze w pierwszej kolejsnosci niech sie wypowiedza ci, którzy na nim nie zostawiali suchej nitki w lipcu i sierpniu:( na tym forum i w TP
Wcale nie trzeba go przekonywać. To nie ma sensu.
Jak chce niech idzie,ja go zatrzymywał wcale nie bede!Dla mnie CRACOVIA będzie zawsze CRACOVIĄ i to sie nigdy nie zmieni!!!!!!!!
Zgadzam się z przedmówcą....Facet chce pod byle pretekstem wycofać się a WY go chcecie prosić.....
Niech idzie, mam gdzieś jego ciągłe szantażowanie Stawa, piłkarzy i nas.
Cracovia to nie prywatny folwark,
a to co jebnął ten gość że : "Cracovia nie musi grać w I lidze" dyskwalifikuje go jako PREZESA CRACOVII!!!!!!
nie robcie z Prof. jakiegos zbawcy.. z nim czy bez niego.. Cracovia zawsze bedzie Cracovia :) i to sie tylko liczy :)
aaaaaaaa zawraca głowe człowiek! jak nie ma pieniedzy na tyle albo mu szkoda inwestować w Cracovie to po co sie wogóle zabierał za to ?!
My nie jestesmy gts ze bedziemy lizac tyłki!
Chce to niech odchodzi trudno Cracovia i tak zawsze PANY !
najgorsze zdanie " Cracovia nie musi ostatecznie grac w ekstraklasie" FILIPIAK MOZESZ ODCHODZIC ! PASY TO MY !
ej ludzie ale zastanówcie sie !!!! co cracovia zrobi bez niego ?? nie ebdzie sponsora nie będzie pieniędzy ... jeśli mam wybierać żaden sponsor albo filipiak wybieram profesora
JA TEZ NIE MAM ZAMIARU NIKOGO (A JUZ W SZCZEGOLNOSCI JEGO) PROSIC O COKOLWIEK
Panowie jak przeanalizujecie jego wypowiedzi z ostatniego roku to sami dojdziecie do wniosku ze gosc zmienia zdanie jak rekawiczki. Najpierw nawija cos o długofalowosci, potem mowi o potrzebie transferów, potem znowu chce zmienic trenera a za pare tygodni chce przedłuzyc z nim kontrakt, dalej nawijał cos o walce z chuliganstwem na naszym stadionie i podwyzszył ceny builetow a teraz placze ze frekwencja spadła.
Jeszcze dwa dni temu chciał kupic Grzelaka, Trałke i Kazimierczaka z Pogonii, a teraz chce ponoc sprzedać pół naszego składu. A znajac zycie za pare dni znowu zmieni zdanie i ...kupi jakiegos "Szczoczarza" z kilka strojow sportowych.
Naprawde w jego działaniu nie widac konsekwencji - ja nie wiem czy on ma takich "dobrych" doradców jak Cupiał czy poprostu mu sie kaska konczy i próbuje znalezc jakis pretekst by sie wkoncu wycofac...
?????
To nie ma najmniejszego sensu, gdyż "co się odwlecze to nie uciecze". Kiedy pan Filipiak od od samego początku zapowiadał, że nie jest żadnym "filantropem" (jakby kibiców na to przygotowywał) i inwestuje w Cracovię tylko dlatego żeby osiagnąć cel marketingowy, wiedziałem, że wcześniej, czy później tak to sie skończy.... Myslałem tylko, że później.... Dla mnie wszelkie gadanie o tym, że sporo zawdzięczamy panu Filipiakowi jest bzdurne i naiwne.... Owszem, Cracovia bardzo wiele zawdzięcza panu Filipiakowi, ale prawda jest taka, że On dokładnie tyle samo zawdzięcza Cracovii.... Czyli można powiedzieć, że obie strony osiągneły takie same korzyści....
Cracovia dzięki panu Filipiakowi osiągnęła m.in.:
- z trzecioligowej otchłani błyskawicznie wkroczyła na salony ekstraklasy, stając się jednym z najlepszych pod względem sportowym i finansowym klubem w Polsce,a przede wszystkim klubem medialnym;
- w hokeju, który od lat stał na krawędzi przepaści stalismy sie potęgą;
- wreszcie zostały definitywnie załatwione sprawy własności gruntów na których leży nasz stadion - patrząc perspektywicznie, jest to sprawa bardzo ważna.
Pan Filipiak dzięki Cracovii zyskał:
- wykładając stosunkowo nie duże pieniądze (myślę, że w takiej sytuacji 20 mln. zł to nie jest jakaś zawrotna suma) stał się człowiekiem sławnym w całej Polsce, co na pewno ma ogromny wpływ na jego dalszą karierę w biznesie;
- firma Comarch o której wcześniej mało kto wiedział, jest praktycznie znana w całej Polsce. Krótko mówiąc inwestycja w Cracovię miała niebagatelny wpływ na rozwój firmy w ostatnich latach. Krótko mówiąc - te 20 mln. zł to była zwyczajna reklama na którą każda firma, która coś chce osiągnąć musi przeznaczyc jakieś środki.... Myślę, że w żaden inny sposób za takie pieniądze firma Comarch nie zyskałaby lepszej reklamy.
Biorąc powyższe pod uwage, myśę że pan Filipiak przekalkulował sobie, że dalsze ładowanie pieniędzy nie ma sensu, gdyż korzyści z nakładów finansowych na reklamę nie będą już wzrastały tak proporcjonalnie jak dotychczas. Co mam tutaj na myśli? Otóż,
inwestując 20 mln. zł. uratował wielce zasłuzony, najstarszy klub w Polsce, zyskując dzięki temu ogromną sławę.... Właśnie ten skok z przepaści na wyżyny KS CRACOVIA dał firmie Comarch niesamowity rozgłos i sławę. Nasuwa się kolejne pytanie - co można więcej osiagnąć, żeby dla firmy było jeszcze lepiej? Odpowiedź jest prosta:
- zdobyć mistrzostwo Polski.... Tutaj jednak trzeba juz zdecydowanie większych nakładów finansowych na reklamę - juz nie wystarczy 20 mln. na trzy lata, lecz trzeba wydać co najmniej tyle samo w jednym roku. Zysk jednak juz będzie niewspółmierny do tego co zostało osiągnięte przez ostatnie lata, zwłaszcza, że samo zdobycie MP już nie spowoduje tak gwałtownego rozwoju firmy Comarch i nie przysporzy wiele większej sławy panu Filipiakowi.
- osiągnąć sukces na arenie europejskiej - i TO JEST TO!!! W Polsce pan Filipiak osiągnał prawie wszystko i już nie wiele więcej osiągnie, inwestując kilkakrotnie więcej - wiem, że tu się powtarzam.... Gdyby ten cel był możliwy do zrealizowania, to pewnie pan Filipiak dalej inwestowałby w Cracovię, być może kilkakrotnie więcej niż dotychczas. Przy założeniu, że oczywiście miałby z czego inwestować.... Jednak doświadczenia sąsiadki z drugiej strony Błoń pokazały mu, że jest to ogromne ryzyko i zdecydowanie większa szansa jest na utopienie ogromnych pieniędzy niz osiągnięcie czegokolwiek inwestując je.
Dodam jeszcze, że pan Filipiak wycofuje się zdecydowanie za wcześnie i dzięki temu będzie postrzegany jako człowiek niepoważny, co może mieć znaczenie w jakichkolwiek kontaktach jego osoby z potencjalnymi kontrahentami. To jest jednak jego problem nie nasz....
Reasumując: pan Filipiak zgodnie z wczesniejszymi zapowiedziami cały czas dązył do tego żeby zrobić interes. Kiedy juz osiagnął praktycznie wszystko co można osiagnąć przy takiej inwestycji, po prostu wycofuje się pod byle pretekstem....
Wracam jeszcze do tematu: być może wszelkie prośby pomogą i pan Filipiak własnie na nie czeka, ale to nie przyniesie skutku na dłuższą metę przy takim jego podejściu i tak jak napisałem na początku: CO SIĘ ODWLECZE TO NIE UCIECZE....
Teraz trzeba się zastanowić co dalej, a czasu jest jakby na to nie patrzeć sporo, gdyż na szczeście pan Filipiak nie wycofuje się z klubu z dnia na dzień.... Myślę, że ten sezon na pewno przetrwamy w ekstraklasie, a co będzie dalej??? Tego niestety nie wiemy. Trzeba zatem szukać innych rozwiązań, innych sponsorów, którzy wykupią logo firmy na koszulkach, o ile pan Filipiak ich dopuści... Szkoda zatem, że w klubie nie ma, właśnie w tym momencie Pawła Misiora....
Mogłeś Filipiak być właścicielem a Pawła zostawić na stanowisku prezesa i wszystko by grało a nie próbować z Cracovii robić Comarchu.Dla mnie nigdy nie byłeś prezesem tylko despota bo kto się sprzeciwił to był zwolniony.
Cracovie trzeba mieć w sercu
Nie błagałbym Filiaka w żadnym wypadku, jak chce odejśc niech odchodzi, napewno nie błagałbym go jka kibice Wisły Ciupiała, ja mam przynajmniej honor. Trzeba tylko porozmawiaż z Filiakiem co dalej z Pasami? Jaka drogę obrac itd, bo w koncu on jest nadal najweiększym naszym mecenasem i właścicielem.
Filipiak ty jesteś jak gwiazda filmowa im się więcej zdradza i zrobi wiekszą afere tym więcej o niej piszą. Czy nie tak Gwiazdo Comarchu znowu masz reklame w gazetach i telewizji za darmo ciekawe ile mam zapłacisz za tą reklame.
Ostudźcie emocje panowie! Polecam wypowiedź el_monety z innego wątku.
Ja sadze ze to tylko gra Filipiaka i przez jakis czas bedzie huczal w mediach ze opuszcza Cracovie, ale tak naprawde nic sie nie zmieni.
Kurcze jakby tu przekonać ...
Może porwanie dla okupu ?? :)
Odnosze wrażenie, że niektórym osobom wypowiadającym się w tym wątku rozum odjęło. Jeśli ktoś twierdzi, że Cracovia nic nie zawdzięcza Filipiakowi to chyba jest niespełna rozumu. Pewnie, że Comarch też zyskał ale chyba prędzej Comarch rozwinąłby się bez Cracovii niż Cracovia bez Comarchu !!! A jak ktoś twierdzi, że jak nie ten sponsor to inny, to niech spojrzy na Górnika Zabrze - jak tam sponsorzy walą drzwiami i oknamai.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)