klaros & zubereg ale z was palanty........
Możecie mi wytłumaczyć co ma Crac do dzisiejszych wypowiedzi Filipiaka???aaaaa,rozumiem pewnie spisek.Crac przekupił sędziego żeby nie sędziował "zbyt dobrze" i zeby tym samym zdenerwował FIlipiaka i żeby doprowadził do tego do czego (waszym skromnym zdaniem) zmierza......Leczcie się na nogi bo na głowe za późno.
Widzę że niektórzy wykorzystują każdy pretekst żeby dowalić komuś o innych poglądach.....Nawet jeżeli to nie jest zbyt dobry moment.
P.S nie znam osobiście Craca
MISIOROWY KLUB SPORTOWY CRACOVIA!!!!!!!!!!!!!!!
-
-
Profesor wycofuje sie z futbolu.....
Prof. aktualnie nie lubi pilki noznej, o hokeju nic nie wspominal... (chyba, ze o czyms nie wiem...)
No chyba, ze nie bedzie mistrzostwa Polski... Wtedy moze sie obrazic...
Wowczas zawsze mozemy sie wspolnie poslizgac...
hugo_boss1968 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> klaros & zubereg ale z was palanty........
Człowieczku zastanów się trochę zanim zaczniesz kogoś obrażać na tym forum, bo obawiam się, że w swojej pasiastości nie dorastasz do pięt obrażonym. Napisałeś, że nie znasz Craca to i pewnie nie znasz jego działalności więc się nie wypowiadaj!
nie czytał artykułu o Imperatorze ;)
pamietam, jak mnie niejaka Ania obsobaczyła wtedy, ze sie czepiam za manipulacje tekstowo-graficzną
Nawet jeżlei Profesor powiedział to tylko pod wpływem emocji, to i tak powinniśmy się zacząć bać, bo oznacza to, że wbrew zapowiedziom o długoletnim "Projekcie Cracovia", dopuszcza on jednak możliwość wycofania się z naszego klubu.
Oczywiście nie jest rzeczą pewną, że z dnia na dzień wylądujemy w III lidze, ale chyba nikt nie wątpi, że 80 % naszych ostatnich sukcesów to jednak zasługa Profesora i jego pieniędzy, których zastąpić będzie naprawdę bardzo ciężko, o ile w ogóle jest to możliwe w jakiejś dającej się wyobrazić bliskiej przyszłości.
gtx człowieczku nie broń ziomali..........
Gwoli ścisłości cco ma wspólnego ów artykuł do ostatnich wydarzeń???
Scenariusz, że na 100-lecie bedziemy sie radować z utrzymania w lidze jest bardzo realny. I nie trzeba wielkiej paniki, srania w gacie etc. by sobie to wyobrazić.
No chyba, ze znajdzie się jakiś drugi strategiczny sponsor czyli, ze wydarzy się cud.
Takie sa niestety przykre realia.
Prase (jak zwykle zresztą - choć był na schyłku II ligii dobry medialnie czas) mamy jak zwykle kiepska, polska liga to bagno, do tego 'fantastyczna' frekwencja na trybunach i gdzie tu widoki na lepiej?
Żeby zarobić na piłce trzeba władować ze dwa, a może trzy razy tyle co Cupiał i może wtedy stworzy się klub, który 'zadomowi' sie w pucharach i bedzie przynosił zysk.
Niestety Profesora na to nie stać. Trwanie w środku tabeli zysków nie przyniesie. Czy bedzie promować Comarch? Kiepską liga interesuje sie ułamek Polaków o czym świadczą raczej puste stadiony (w Krakowie milionowym mieście powinno regularnie przychodzić na 2stadiony 50-60tys. ludzi - gdybysmy oczywiście żyli w Anglii). Do mediów trafiaja ew. relacje z zadym bo sa chwytliwe i pewnie ostatnie 'zadymy' (nawet jeśli to była mini mini zadyma) Koroniarzy w naszym meczu przyjaźni swoje do czary goryczy też dolały.
Pytanie dziś brzmi: jak Cracovia dziś i w przyszłości może wpływać na wizerunek Comarchu? Mysle, że odpowiedź na to pytanie pozwoli powiedzieć co rzeczywiście zrobi Profesor.
co ma artytkuł? wszystko - o ile pamietam to był pierwsze dziabnięcie ratlerka za kostke
Może się jeszcze namyśli... Jednak w TV w niedzielę powiedział co innego...
Ale takie stwierdzenie tuż przed zjazdem z PZPN przez uczciwego sposnora, który naprawdę inwestuje z głową (a nie tak jak Ptak czy Cupiał, nei mówiąc już o kasie za państwowe pieniądze jak Zagłebie Lubin) powinno tam co poniketórym dać do myślenia... Nie mówię listkoludkom, bo to naprawdę ciało nierefromowalne i myślące o ozłoceniu swojej d... przede wszytskim, ale o normalnych delegatach - np. MZPN (redkator Niemiec?)
zuberek - nie martw się o sponsorów. Przeciez jest Lassotowy, który ma tyle kasy że może Filipiaka do kieszeni schować
Cracovia to MY
Lassotowy - to WY
Hej WY - WY********* na Reymonta
czyżby powtórzyć się miała sprawa Naszego starego budyku klubowego oby nie juz w poście o Cabaju pisałem że po wystapieniu w TVN stwierdziłem że gra w pucharach to jedna wielka kpina
ci co "nie pamietają" to nie kibice - tylko kibice sukcesu.
Albo tacy co nie chcą pamiętać.
Tym gorzej dla nich...
a naczelny kundelek (a właściwie dwa, bo jeden robi to inteligentniej) podgryzający od 1,5 roku Profesora nabrał wody w usta.
Crac, Craco - macie coście chcieli.
Miejcie chociaż odwagę napisać jak bardzo się z tego cieszycie.
ludzie kurwa................ale co autor tego tekstu ma z poziomem sędziowania w Polsce które jest przyczyną posunięć Filipiaka??
Szok!
Nic nie ma...
Podobnie jak poziom sedziowania z posunieciami Filipiaka...
W Szczeinie nie byl oburzony sedziowaniem...
Ciekawe dlaczego...
Profesor wchodząc w futbol winien był zrobić biznes-plan,to rzecz trudna ale niezbędna by wiedzieć czego się chce i za ile.Przykładowo chcemy pucharów to trzeba ponieś koszty wzmocnień ,budowy stadionu i haraczu dla centrali niezniszczalnej bo odzwierciedlajacej sytuację na samym szczycie.W wersji drugiej porzucamy sny o potędze,zadawalamy się pobytem w extraklasie,uszy po sobie, probujemy wyszukać,wychować i potem sprzedać młode piłkarskie talenty.Myślę,że tylko takie biznesowe podejście z jasnym sprecyzowanym celem może zatrzymać w Cracovii Profesora ,złagodzić jego stresy i przywrócić wiarę w podjęte decyzje.Na pewno nikt z rozumnych forumowiczów znając i mając klarowną sytuację nie powie złego słowa na Prezesa i kierownictwo klubu.Przecież wielu z nas tylko dlatego było krytyczne bo przyjeło podane marzenia o Wielkiej Cracovii.Miłość do klubu uczy pokorności a bieda poznawania prawdziwych kibiców co Cracovia już nieraz udowodniła.
Ciekawe co przyniesie kolejny dzień...
A ja myślę, że nie należy wysnuwać pochopnych wniosków. Wiele razy F. mówił coś a później realizował scenariusz odwrotny. On jest mało przewidywalny i nieco impulsywny w wypowiedziach.
Nie wydaje mi się, żeby wycofał się całkowicie z finansowania spółki, bowiem, jak stwierdził w TVN po "meczu we mgle": Cracovia to świetny brand dla realizacji promocji firmy Comarch.
Poza tym trzeba wziąć pod uwagę kontekst czasowy , w jakim zapowiada wyjście z futbolowego interesu. W tym tygodniu rozpoczyna się Nadzwyczajny Zjazd PZPN i choć F. nie wierzy w jakiekolwiek zmiany, to zapewne jego wypowiedź będzie szeroko komentowana wśród delegatów.
Pewne jest, moim zdaniem, że F. nie dokona spektakularnych wzmocnień zespołu, będąc wierny swojej koncepcji "gospodarowania zasobami ludzkimi". On woli nie dopłacić jak przepłacić, i tu absolutnie się z nim zgadzam.
Ciekawe jak to całe zamieszanie wpłynie na naszych piłkarzy przed meczem z Amiką. Czy będzie dodatkowym bodźcem do walki? Czy wręcz przeciwnie?
Moje obawy zaczęły się już w momencie, gdy został Prezesem. Wiedziałem, że długo nie pociągnie bo to człowiek nerwowy i za dużo ma na głowie. Że w końcu przyjdzie kryzys i się "podłamie" - zbytnio się angażuje emocjonalnie w to wszystko. Dlatego wydaje mi się, że powienien postawić swojego człowieka na stanowisku Prezesa (byleby nie był to Tabisz :/ ) i trochę odciążyć psyche, zachowując kontrolę nad wszystkim i rozliczając tego kogoś z efektów. Myślę że tak zrobi, prędzej czy później.
W wywiadzie z PR Kraków Prof stwierdził, że nie wycofuje się z Cracovii , tylko nie widzi sensu w łożeniu na I ligową sekcję piłkarską. Nadal chce inwestować w infrastrukturę Cracovii, sekcję hokeja i sekcje młodzieżowe piłki nożnej. Chodzi o obcięcie 1 mln zł z dotychczas dotowanych przez Comarch 5 mln złotych (z całkowitego budżetu tj 12 mln ma znikąć 1 mln zł). Dla porównania zaznaczam, że Odra Wodzisław z budżetem 6,5 mln ma 1 punkt mniej od nas...
Zalecam więcej spokoju i mniej słów, których za chwilę co poniektórzy mogą żałować. Nie takie czasy Cracovia przeżyła, a mimo wszystko... jesteśmy na 6 miejscu w ekstraklasie. Poczekajmy ten miesiąc na rozwój sytuacji, bo Prof lubi nie konwencjonalne zagrania. I darujmy sobie wzajemne inwektywy między Pasiakami!!! Prof, Stawowy, Mikulski, Crac i inni to wszyscy Pasiacy i w tej chwili najbardziej potrzebne Cracovii jest zachowanie jedności. Poczekajmy.
A tak na koniec - komu III liga przykrą - może bezboleśnie odejść. Więcej wiary, Panowie, więcej wiary...
Na stronie Radia Kraków jest wypopwiedź Profesora (mp3) i nie wygląda to za wesoło , obym się mylił ale taka stanowcza wypowiedź nie wróży zmiany zdania Profesora .
kurcze w kilka dni sie wszystko wali (a może to nie kilka dni ,może korona to tylko pretekst hm? zawsze sie coś musi popieprzyć :(
Albo jest tak jak mówi . Ale przecież On nie da rady czarnej mafii ,zdał sobie sprawe z tego i na znak protestu się wycofuje - bez sensu to wszystko się ułożyło
http://www.radiokrakow.pl/www/home.nsf/ID/JPAK-6JTP27
co ma podgryzanie Filipiaka do jego (wyraźnego) zmęczenia sytuacją? dużo
człowiek posiadający oparcie w rodzinie zniesie wiecej
a tu co otrzymuje: niszczy Cracovie, przyjął Tabisza, skąpi na transfery, chce wyrzucić Wojtka, straszy piłkarzy obcięciem zarobków, ukradł pamiętki, wyrzuca kibiców i odziera ich z ostatniej złotówki, zbił na Cracovii majątek
et cetera, et cetera
nawet teraz są głosy, ze jest "be" bo mówi, ze sie chce wycofać
a to tymczasem całkowicie jego sprawa
jeden sie wycofuje bo karnet kosztuje dwie stówy a inny bo wydał juz 20 baniek
kwestia stanu konta
ja osobiscie jestem optymistą, tzn. przypuszczam, ze prof. sie nie wycofa
(jakoś to mi do niego nie pasuje)
ale co aktywniejszym krytykom polecałbym chwile zadumy
Co za buc jeszcze w niedziele po meczu obiecywal ze zostanie w futbolu a juz zmienil zdanie mam nadzieje ze znajdziemy jakiegos lepszego sponsora i on zarobi gruba forse na Pasach a Filipiak bedzie juz mugl tylko w gazetach o tym poczytac...
Mam go juz dosc co on swiruje !
Striped ; myślę, że w przedszkolu lepiej znają polską gramatykę. Sorry; ale strasznie pierniczysz... Ale może Ty zamiast Filipiaka zasponsorujesz Cracovię? Nie ma to jak konstruktywna krytyka!
napisałem coś o tym wyżej - jak widac nie trzeba było długo czekać...
"- Niestety z przykrością potwierdzam, że rzeczywiście takiej wypowiedzi udzieliłem red. Górskiemu. Nie czytałem jeszcze tego co Pan red. Górski napisał, ale takiego wywiadu udzieliłem i taka wypowiedż tam się znalazła - powiedział dla Teraz Pasy! prof. Janusz Filipiak."
za TP
kurwa mać
niepokoję się.
Jedno zasadnicze pytanie dla jasności obrazu:
Czy bagno, łapówki są tylko w futbolu w Polsce ? Czy w gospodarce, biznesie, polityce ich nie ma ? A tam Profesor obraca się trochę dłużej niż w futbolu ...
Wnioski można wyciągnąć samemu.
A co do sędziego Małka to nie przesadzajmy. Błędy popełnia każdy i nie znaczy to, że robi to celowo (W Szczecinie to niby myśmy kupili mecz ?). Myślę, że prawdziwy powód wypowiedzi Filipiaka jest inny.
Jedno jest pewne nie chciałbym u Filipiaka pracować,to chyba jakiś cud że Misior tyle wytrzymał.Nie spadniemy ani teraz ani za 5 lat , wystarczy że piłkarze zrobią serie zwycięstw i Filipiak zmieni zdanie bo taki po prostu jest.Mnie tylko dziwi jak ten facet doszedł do takiej kasy przy jego sposobie bycia i braku determinacji staje się to dla mnie zagadką.W ostateczności jak już będzie naprawde żle to wystarczy że Misior powie słowo a znajdą się chętni do pomocy.
BoRut Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jedno zasadnicze pytanie dla jasności obrazu:
> Czy bagno, łapówki są tylko w futbolu w Polsce ?
> Czy w gospodarce, biznesie, polityce ich nie ma ?
No właśnie trochę to dziwne....Przecież chyba Filipiak zdaje sobie sprawę jak jest w Polsce i w polskim futbolu......Zachowuje się tak jakby urwał się z choinki........CHyba że po prostu znudziała mu się przygoda pod nazwą Cracovia??
Zastanawiam się jak rozumieć wypowiedź Profesora, a konkretnie stwierdzenie, ze:
NIE wycofuje się z finansowania w infrastrukturę, hokej i grupy młodzieżowe piłki nożnej, natomiast, że nie musimy miec druzyny w I lidze.
Czyli jesli słowo miałoby stac się ciałem to: hokej stałby na poziomie na jakim stoi, natomiast jak chodzi o piłkę to: pierwsza drużyna seniorów grałaby na zasadach amatorskich w np III lidze, a kwestią zasadniczą byłoby inwestowanie w wyłapywanie i wyszkolenie młodych talentów, ogrywanie w III-ligowej druzynie seniorów, w młodzieżowych reprezentacjach Polski i sprzedaż do zespołów I-ligowych, albo na zachód ( lub wschód, bo ten kierunek tez ostatnio modny). Taka mała fabryka piłkarzy? Czy to o to chodzi?
A mi się zazębia to co powiedział w niedziele (TVN) z dzisiejszymi wypowiedziami . I z jego posunięciami od kilku miesięcy .Rzeczywiście układa sie to w logiczną całość. Większe zainteresowanie Hokejem (i chwała mu za to) brak wzmocnień w 1 Drużynie .Nie zmieniał Stawowego ,gdy były słabe wyniki na początku sezonu .Wygląda na to ,że piłka sama ma sie jakoś kręcić ,A DZIŚ NAZWAŁ TO WSZYSTKO PO IMIENIU . Z MKS Cracovia się nie wycofuje ,tylko z piłki (Niestety).
Tylko nadal nierozumiem dlaczego już nie piłka???
Bardzo mi się nie podoba ,że Cracovia przegrała w niedzielę , mgła ,sędzia ,Cabaj i sprawa Wacka tydzień wcześniej to fatalne zbiegi okoliczności (albo jak niektórzy uważają drukowane mecze ),ale czy to powód do osierocenia 1Drużyny ? Nie rozumiem.
Strasznie płaczecie
Po co?
Trochę znam klimaty cracoviacko-comarchowe i nic a nic się nie martwię
Cracovia była jest i będzie WIELKA.
Profesor jest taki jaki jest i takim trzeba go szanować.
Wiem, że w każdej jego wypowiedzi jest jakiś plan.
Jak jeszcze pracowałem w klubie zawsze wierzyłem, że on wie co robi.
Wierzę w to i teraz.
Nie zachowujcie się jak frajerzy - tak się nie zachowują pasiacy.
Pełne poparcie dla profa w walce z pzpnowskim bagnem, oby mu się udało!
sporo wizjonerów, prawdopodobnie z MBA po nazwisku i luźnymi milionami w kieszeni można z tej dyskusji wyłonić. Szczególnie wśród tych co Profesora by już pogonili...
To moze z równym zapałem zacznijcie szukać tych dodatkowych milionów już teraz bo przydałyby sie na te wzmocnienia co ich nie bedzie. Przydałoby sie na wytyczenie celow, granie o 'coś' - np. o Mistrza na 100-lecie, LM, by nie powiedzieć o pucharach... Kazdy milion sie przyda, a jak was czytam to nabieram pewności, ża kasa lezy na ulicy tylko nikomu nie chce się po nia schylić
Chciał postraszyć listoludków, żeby byli jutro bardziej zdeterminowani i na pewno to mu się udało, sprawa jest odpowiednio nagłośniona i bardzo dobrze. Nie wierzę w żadne zmiany na gorsze, a przy rozbudowywanej systematycznie infrastrukturze będzie coraz lepiej. Jedyne co mnie martwi to prawdopodobny brak większych wzmocnień tzn jakiegoś jednego spektakularnego transferu, na co po cichu liczyłem, ze 2-3 typu Mężyk pewnie i tak będą.
Kiedy Cracovia przegrała ostatnio 3 mecze z rzędu w lidze? Czy to w I, II czy III? Jeżeli jestem w błędzie niech mnie ktoś poprawi, ale chyba przed wejściem Comarchu w inwestowanie drużyny przed 3 laty. Wygląda więc na to że prof.Filipiak przy pierwszym tak na prawdę poważnym kryzysie w drużynie zaznał uczucia jakieś ogólnej porażki. W efekkcie zareagował dość histerycznie, gdyż on jako biznesman porażek nie przyjmuje, oskarżając barzo mocnymi słowami PZPN. Być może zrozumiał że w pucharach i tak z tą druzyną nie zagra i żeby coś powalczyć trzebaby dorzucić pare milionów a na krajowe podwórko wystarczy drużyna ze skromniejszym budżetem.
Zgadzam sie też z kilkoma przedmówcami - Profesor powinien pozmieniać trochę strukturę organizacyją i przestać być prezesem, mianować kogoś na to stanowisko, bo zbyt emocjonalnie do tego wszytkiego podchodzi. W niedziele mówi coś innego, dziś coś innego.. Dwa dni temu mówi o długofalowej inwestycji, dziś o wycofaniu się z piłki. Na prawdę prezes klubu nie powinien się w tak kategoryczny sposób wypowiadać. To nie ma nic wspólnego z profesjonalnym zarządzaniem.
Chyba że jest w tym jakiś cel i Profesor rozgrywa jakąś własną grę o której nie wiemy.
Nie macie szans na inwestora, tak jak na nowego inwestora nie ma co liczyć Wisła, Legia, Lech czy Groclin lub Amica. Niestety polska piłka to bagno, a takie wypowiedzi Filipiaka kolesia z wielką kasą zniechęcają innych bogatych którzy spokojnie mogliby tu zbudować lige na poziomie Greckiej lub Tureckiej z gwiazdami na boisku. Ale te firmy nie zainwestuja bo po
1)Lige ogląda na żywo 32000 ludzi co kolejke więc lepiej postwawić bilbord w środku miasta i go więcej ludzi zobaczy
2)Liga kojaży sie zwykłym ludzia z huliganami, zbirami i wszystkim co najgorsze. Żadna firma nie bedzie sobie psóła opinni jak to sponsoruje kluby zapewniające rozrywke chuliganerii
3) i chyba najważniejsze Cracovia ma najgorszą marke w Krakowie, długo na nią zapracowaliście i niestety teraz się to na was mści
Ale poczekajcie chwilke --- Lech chce zrobic fuzje z Amicą i potem Groclinem. Lech 10 milionów, Amica 25 milionów Groclin 30 milionów wychodzi Letko 65 milionów czyli ponad 20 milionów dolarów. Może się okazac że za 2 lata na pytanie jaki ma Budżet Wisła Kraków w Poznaniu powiedza my mamy taki sam ale w euro. Na Lm i eropejskie puchary pojedzie się do Poznania
wwf
wyliczenia z czapy: nawet zakładając obie fuzje ich budżety sie nie zsumują - to oczywiste
no i popraw ortografię
A co z wysłanym protestem?
pzpn ma obowiązek odpowiedzieć?
a propos wyliczeń - jak usłyszałem od Szpakowskiego: dzisiejsze wpływy Milanu z biletów na mecz Milanu z Schalke to 920tys EUR! Czyli prawie 4mln plnów.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)