Ludzie, oni tam w tej Warszawie chyba już kompletnie upadli na mózg. Zaczynamy się dowiadywać, że Jaruzelski, kiedy był dowódcą Ludowego Wojska Polskiego miał kontakty z wojskowymi służbami specjalnymi. Za chwilę się dowiemy super sensacyjnej wiadomości, że Wilhelm Keitel się kontaktował z Abwehrą, Stalin z NKWD, a Papa Ratzinger z jezuitami.
-
-
TVN, "Superwizjer Niedziela 22,15 OGLĄDAMY...
Problem w tym, że owe dokumenty dotyczą okresu, w którym Jaruzelski jeszcze nie był dowódcą Ludowego Wojska Polskiego. Ba, nawet chyba wówczas o tym nie śnił. :)
Chodzi o jakieś dokumenty ewidencyjne z całego okresu powojennego zaczynajacego się w 1945 roku, oraz o list z maja 1949 r., w którym szef oddziału II Sztabu Generalnego gen. Wacław Komar pyta szefa Głównego Zarządu Informacji Wojskowej płk. Stefana Kuhla czy grupa oficerów - wśród nich niejaki "ppłk Jeruzelski Wojciech" - może służyć w zwiadzie wojskowym w II oddziale Sztabu Generalnego. Jest też odpowiedź Informacji do SG, że nie wnosi ona sprzeciwu. Odpowiedzi tej towarzyszy pisana odręcznie przez oficera Informacji notatka służbowa też z 1949 r. Jej autor pisze o "Jeruzelskim", że jest on tajnym informatorem o pseudonimie "Wolski" zwerbowanym 23 marca 1946 r. "na uczuciach patriotycznych". Według tej notatki, Jeruzelski to "dobry tajny współpracownik, nadający się na rezydenta". Załączony jest też krótki biogram "Jeruzelskiego". Biogram identyczny z biogramem Jaruzelskiego.
Dokumenty te wisiały jeszcze niedawno w witrynie internetowej IPN i można je było bez problemu przeczytać.
[i]"Według tej notatki, Jeruzelski to "dobry tajny współpracownik, nadający się na [b]P[/b]rezydenta""[/i] ;)
paso_zyd Napisał:
> Wielki Wasserman...już nikt nie pamieta jak
> zamykal chłopaków ze Studium Wojskowego...
Wasserman nie jest bohaterem mojej bajki ale kłamstw nie lubię.
Jakich to "chłopaków ze Studium Wojskowego" zamknął Wasserman i na ile? :-)
mg
podyskutowac moge z Toba prywatnie a nie na forum bo znowu ktoś mi zarzuci ze rzucam nazwiskami na prawo i lewo...
zarzuciłes mi kłamstwo...
pogadamy jak Cie spotkam(dalej nie wiesz kim jestem??-chyba juz wiesz:))
przypomne Ci tylko bunt w Studium Wojskowym, prokuratora Wassermana i wyroki... reszte Ci nasi wspolni koledzy opowiedza:P
BEZ ODBIORU!!!
paso_zyd Napisał:
> zarzuciłes mi kłamstwo...
Tak, twierdzenie, że Wasserman kogoś wsadzil za sprawę Studium Wojskowego jest klamstwem.
> dalej nie wiesz kim jestem??-chyba juz wiesz
Szczerze mówiąc kompletnie się tym nie interesowalem. Nie interesuje mnie to. Rozszyfrowywanie nicków nie jest moją życiową pasją.
> przypomne Ci tylko bunt w Studium Wojskowym, prokuratora Wassermana i wyroki...
Jakie wyroki?
Przypominam przy okazji, że to nie Wasserman pisal i przedstawial przed sądem akt oskarżenia w tej sprawie i nie on reprezentowal prokuraturę.
> reszte Ci nasi wspolni koledzy opowiedza
Zapewne mamy wspólnych kolegów ale nie muszą mi nic opowiadać. Bylem świadkiem obu akcji, za które stanęli przed sądem Chojnacki i Markiewicz, co więcej to ja wlaśnie bylem sprawcą "napaści" na Brochwicza-Raduchowskiego, za co oskarżono Przemka :-)Zeznawalem przed sądem jako świadek w tej sprawie i obserwowalem wszystkie pozostale rozprawy. Nikogo o nic nie muszę pytać. Sprawę znam jak malo kto i oświadczam, że klamstwem jest twierdzenie, że Wasserman kogokolwiek oskarżal przed sądem i "wsadzal" w tym procesie. Zwlaszcza, że nikt za to nie siedzial :-)))
Zanim się kogoś opluskwi warto dopytać się jaka jest prawda. Zwlaszcza, jeśli sprawę zna się tylko z czyichś opowiadań lub z lektury NIE, które w ramach walki z PiSem lansuje od dawna podobne do Twoich tezy.
tia!
zastanawiam się czemu tak bronisz Wassermana...czyzby zalatwil Ci prace w tvn??
Chojnacki byl donosicielem:)-co zostalo mu udowodnione...
I jeszce jedno!
Rozszyfrowanie nikow nie jest Twoja pasja a jednak chodziles i wypytywales o mnie kilku ludzi:P
Jesli chodzi o gazete NIE to takowej nie czytuje...a podaje rzeczy sprawdzone przez siebie choc czasami sie myle, jednak tą sprawe znam doskonale.
I zauwazam poraz kolejny ze odezwala sie w Tobie wszechwiedzaca wiedzma PLEPLE:) i sztandarowe dla PISiorów "TKM"!!!
Z PISem nie walcze acz kolwiek mam inne poglady...
paso_zyd Napisał:
> zastanawiam się czemu tak bronisz
> Wassermana...czyzby zalatwil Ci prace w tvn??
Nie pracuję w tvn, więc nie mial mi co zalatwiać.
Nie bronię Wassermana tylko nie lubię jak ktoś bezpodstawnie pluje na innego czlowieka. Zwlaszcza wtedy, kiedy ten czlowiek jest solą w oku esbeckiego towarzycha. I wlaśnie esbecko-uopowskie towarzycho sporo rbi ostatnio żeby oczernić Wassermana. Nie bez powodu...
> Chojnacki byl donosicielem-co zostalo mu udowodnione...
Kolejne klamstwo. Przez kogo zostalo "udowodnione"?
> chodziles i wypytywales o mnie kilku ludzi
Kolejne klamstwo. Albo mania wielkości.
> a podaje rzeczy sprawdzone przez siebie
> choc czasami sie myle, jednak tą sprawe znam
> doskonale.
Jak widać nie znasz tej sprawy. Ja operuję faktami a ty bezpodstawnie oskarżasz.
> I zauwazam poraz kolejny ze odezwala sie w Tobie
> wszechwiedzaca wiedzma PLEPLE i sztandarowe dla
> PISiorów "TKM"!!!
Coo? Jaka wiedźma? Pleple, pisiory? To infantylizm wtórny czy pierwotny? Piszesz to na trzeźwo?
A z PiSem nie mam nic wspólnego.
Tia
Rozsypał sie KPN to trza sie PISowi podlizac...
Krótka masz pamięć a moze wybiorcza...:P
Moim zdaniem Paso_Żyd przegina. Rozumiem, że można być przeciwko lustracji, ale, żeby tak się rzucać na człowieka demaskującego ubeków, i jeszcze używać tak dziecinnej terminologii, to zakrawa na śmieszność.:p
Smash the reds!!!!!!!!
z czym przegiołem??
obraziłem kogos??
...wielcy prawicowcy sie znaleźli...:P
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)