Hwat ma racje, dawna ubecja ma w dalszym ciągu olbrzymie wpływy w gospodarce, w końcu to komuchy miały największy kapitał do zainwestowania po 1989 i niestety bardzo dobrze go wykorzystały :(
-
-
Polska poniosła klęskę
Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja osobiście znałem 2 ubeków (pomijam tych z
> którymi miałem "kontakty" za Komuny):
>
Problem z ubekami jest taki, że zapewne znałeś ich (i współpracowników) znacznie więcej. Tylko o tym nie wiesz, i zapewne nigdy się nie dowiesz. I tak jest z nie tylko z tobą. Mało kto ci się przyzna... ten przyapdke sprzed 4 lat to jakaś osobliwość... Oni mieli "sieci" naprawdę spore. A jako koronny przykład można przypomnieć Maleszkę (przujaciela Pyjasa i Wildsteina, współzałożyciela SKS, słynnego opozycjonistę - potem redaktora i - o dziwo - walczącego o nieujawnianie list tajnych współpracowników - a od kilku lat znanego z tego, że współpracował...
13 dni później
Rząd przeznaczy 10 mln złotych na Euro 2012
Premier podpisał zarządzenie o powołaniu Komitetu Wykonawczego do spraw organizacji Euro 2012. Jednocześnie Kazimierz Marcinkiewicz poinformował, że rząd przeznaczy na przygotowania do piłkarskich ME 10 milionów złotych.Polska, która zgłosiła swoją kandydaturę do organizacji Euro 2012 wraz z Ukrainą, znalazła się w finałowej trójce pretendentów.
O organizację mistrzostw ubiegają się także Włochy oraz wspólnie Węgry i Chorwacja. Decyzję władz Europejskiej Federacji Piłkarskiej (UEFA) poznamy w grudniu przyszłego roku.
O ku*****, ale sie usmialam:D Moze powinnam to wkleic do "smiesznosci"
Mam nadzieje, ze ta sa tylko wstepne pieniadze....
fragmenty wywiadu z Dornem (by Kublik & Olejnik) / calosc: [url]http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,3034364.html?as=1&ias=10[/url]
To się nie mieści w głowie, żeby partia, która idzie do władzy, by przeprowadzać rewolucję moralną, i która ma w nazwie "prawo i sprawiedliwość", powoływała na wicemarszałka człowieka, który ma dwa prawomocne wyroki.
- Mnie się mieści.
Pan nie miał z tym intelektualnego problemu?
- Nie, nie miałem intelektualnego problemu.
Moralnego?
- I moralnego też nie miałem. Pamiętam o rozróżnieniu między etyką świadectwa a etyką odpowiedzialności.
(...)
Kto jest autorem tych słów: "Poprzednia kadencja Sejmu to przeniesienie ekscesów obyczajowych na salę plenarną. Okupowanie mównicy, zwiększenie liczby pomówień. Tu Andrzej Lepper spowodował pełną zmianę jakościową. Na sali plenarnej dochodziło do czegoś w rodzaju happeningów".
- To ja napisałem.
W czerwcu tego roku. No i co?
- Nic.
6 dni później
Czy Dorn i Wasserman są Żydami? Tak twierdzi mój szef, professor X, ale nie wiem czy ma rację. Wie ktoś coś na ten temat?
Geo..ma to dla Ciebie znaczenie?...........ja mam korzenie tak pomieszane..że nie jestem pewien do jakiej narodowości się przyznawać...są Austriacy, Niemcy, Ukraińcy a nawet Ormianie..Małoplska..co robić :-)
Aczkolwiek czuję się polakiem bardziej niż Zubereq i Romper Stomper razem wzięci?
Dlaczego chcesz patrzeć ludziom po praciach, czyzbyś był aż tak bardzo narodowym socjalista?
Elwood czyżbyś nie czuł ironii w moim pytaniu? Pierwszy to raz mnie czytasz? Zarzuciłeś mi brak inteligencji, wstrzymam się jednak od rykoszetu główką uczynionego, że użyję piłkarskiej metafory.
Elwood, tymnie mniej są tu nacjonaliści (których pseudonimy, sorry, chciałem powiedzieć nicki, wymieniłeś), dla których nie jest obojętne czy ktoś jest Żydem czy nie. Michnik jest dla nich kanalią nie tylko dlatego, że w Gazecie Wybiórczej kłamie i niszczy Polskę, ale i dlatego, że jest to zakamuflowany Szechter, z czego zresztą bezpośrednio to, że kłamie i niszczy Polskę w Gazecie Wybiórczej wynika. Gdyby się okazało, że Dorn i Wasserman to Żydzi, to potwierdziłaby się tylko spiskowa teoria dziejów, że Żydzi się pojawiają tam, gdzie ich się można najmniej spodziewać. Mój szef, professor X twierdzi, że wie na pewno, że Dorn i Wasserman to są Żydzi. Ja nie jestem nacjonalistą, więc to czy są oni Żydami czy też nie, nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia. Ale tak z czystej ciekawośći, chciałbym się dowiedzieć czy są to Żydzi. Proszę więc wszystkich, którzy mają na ten temat jakiekolwiek informacje, aby się z nimi z nami podzielili. Czy Dorn i Wasserman to Żydzi, czy też nie.
Nawisem mówiąc znam osobiście conaj mniej jednego Żyda, z którym morze wódy wypiłem na różnego rodzaju konferencjach (pseudo)naukowych, niejakiego Jerzego Diatłowickiego, rodem z Kazachstanu. Mówię "conaj mniej", bo Żydzi, jako zakamuflowana nacja ma to do siebie, że się nie ujawnia. Fińscy politycy rozwiązali ten problem podejmując swoich dyskutantów w saunie. My Polacy jesteśmy w gorszej sytuacji, bo takich tradycji nie mamy. Diatłowicki prowadził kiedyś w Tele (Avivie) program pod tytułem "Rzeczpospolita 2 i pół". Onże Diatłowicki, jest znanym obiektem ataku prawicowców. Chodzi w paradach równości, nie dlatego, że jest pedałem, ale dlatego, by zamanifestować idee Rewolucji Francuskiej: Liberte! Egalite! Fraternite!. Jego zażartym przeciwnikiem jest Wojciech Cejrowski, który kiedyś publicznie zadeklarował, że powyższe hasło Rewolucji Francuskiej jest mu obce i należy je zastąpić hasłem Bóg! Honor! Ojczyzna!. Kiedyś Diatłowicki jak się schlał na jakimś meetingu narodowców na Kociewiu (Heimat Cejrowskiego), to zdjął spodnie i pokazał wszystkim d......pę (sam wykropkowałem, żeby wyręczyć automatyczną sekretarkę cenzurkę). Podejrzewam, że pokazał tąże właśnie część ciała podmajtecznego, a nie położoną symetrycznie z przodu, żeby się nie zdekonspirować. Potem Diatłowicki nazwał Cejrowskiego faszystą, ten go oskarżył, Diatłowicki proces wygrał. Po prostu Cejrowski nie czytał Zuberga, bo gdyby czytał, to by wiedział, że tylko naziści są źli, a faszyści (wbrew temu co się powszechnie sądzi), byli dobrzy. Cejrowski został skazany na wypłacenie jakiejś kasy Diatłowickiemu, ale mu nie wypłacił, stawiając tym samym ponad wyrokiem polskiego sądu. Diatłowicki machnął ręką.
Ale wracając do pytania początkowego: Proszę mi powiedzieć czy Dorn i Wasserman to Żydzi czy nie.
PS
Zapominając czy "co/najmniej" pisze się razem czy osobno, błysnąłem dowcipem i napisałem "conaj mniej". Na podobny żart językowy pozwoliłem sobie z wyrazikiem "tymnie mniej", co jest dosyć ryzykowne, bo przypomina trochę wrażenie "ty mnie miej", które mogłoby wywołać u Elwooda mieszane uczucia.
o ile antysemityzm na tzw. zachodzie wychodzi z zalozenia, ze: "to jest Zyd, wiec to jest zly czlowiek", to u nas jest na odwrot: "to jest zly czlowiek, wiec to musi byc Zyd" [a powiedzial to Michnik, ktory wie co mowi :)].
no wiec odpowiadajac na pytanie Geo: Dorn i Wasserman [b]jeszcze[/b] nie sa Zydami... ;)
Cytaty z jednego postu :
>Mój szef, professor X twierdzi, że wie na pewno, że Dorn i Wasserman to są Żydzi. Ja >
ie jestem nacjonalistą, więc to czy są oni Żydami czy też nie, nie ma dla mnie >ajmniejszego znaczenia.
>Ale tak z czystej ciekawośći, chciałbym się dowiedzieć czy są to Żydzi. Proszę więc wszystkich, którzy mają na ten temat jakiekolwiek informacje, aby się z nimi z nami podzielili. Czy Dorn i Wasserman to Żydzi, czy też nie.
>
>Ale wracając do pytania początkowego: Proszę mi powiedzieć czy Dorn i Wasserman to Żydzi czy nie.
Ciekawość to pierwszy stopień do piekła, nie słyszałeś?
knur - definicja antysemity dawniej była następujuąca: ten co nie lubi Żydów....dziś to ten, kogo nie lubią Żydzi
Hermann Goering zwykł mawiać:
"Kto jest Żydem, to tutaj decyduję JA!"
A co do twojego pytania Geo to z wywiadu przeprowadzonego przez Wybiórczą z Dornem kilka tyg. temu wynika że jego rodzice byli żydami.
Elwood bardzo trafnie zdefiniowałeś obecną def. antysemity : )
Jego rodzice byli żydami, ale on nie jest...;)
Żydem jest się tylko wtedy, gdy matka była Żydówką
Stąd wniosek Aston 1906, że jeżeli medycyna pójdzie do przodu, i dwóch pedałów Żydów spłodzi dziecko, to to dziecko nie będzie Żydem. Jest to jedyny możliwy w przyrodzie (w przyszłości) przypadek, kiedy dziecko będzie miało inną narodowość niż którykolwiek z rodziców. Tylko pytanie: Jaką? Gdyby medycyna w dobie Hitlera dysponowała takimi środkami, to Hitler powinien popierać małżeństwa pedałów żydowskich, a lesbijki wysterylizować. I w taki oto sposób Żydzi zniknęliby ze świata, bez pomocy uciekania się do Holocaustu.
Szarlatan z Ciebie Geo, ale łapię ten klimat, bo też dziś "nieco" wypiłem...
CRACOVIA PANY!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)